مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۱ - ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۶۵۷۸
سایر ورزشها

یکسال برای یک صدم ثانیه تمرین می‌کنم

تفتیان: می‌خواهم سریع‌ترین مرد دنیا شوم!

حسن تفتیان,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش
سریع‌ترین مرد ایران گفت: در فرانسه به دونده‌های بیشتر از ستاره‌های پاری‌سن ژرمن توجه می‌شود.

به گزارش ورزش سه، حسن تفتیان قهرمان دو میدانی و سریع ترین مرد ایران که اخیرا توانست سهمیه حضور در المپیک ۲۰۲۰ را هم کسب کند، امروز میهمان برنامه سلام صبح بخیر بود.

تفتیان در ابتدا درباره عنوان آرزوی بولت شدن که عنوان برنامه بود گفت: خیلی به این فکر می کنم که روزی سریع ترین مرد دنیا شوم. نمی گویم همین امروز یا حتما باید این اتفاق بیفتد اما کسی هستم که همیشه اهداف بزرگی انتخاب کردم و دوست دارم به آنها برسم.

وی درباره سختی دو میدانی اظهار کرد: دو میدانی و رشته ما پر از تکنیک است و شما باید به حداکثر آمادگی جسمانی و بدنی برسید و تمام این تکنیک ها باید ناخودآگاه اتفاق بیفتد چون در ۱۰ ثانیه برای فکر و تصمیم گرفتن فرصتی وجود ندارد. بنابراین سالیان درازی لازم است تا این تکنیک ها در فرد نهادینه شود. این موضوع دو میدانی را جذاب می کند و باعث می شود خیلی از کشورها روی آن سرمایه گذاری کنند.

این دونده ادامه داد: گل سرو سبد دو میدانی هم ۱۰۰ متر است و همه می خواهند در المپیک سهمیه داشته باشند و اینکه سریع ترین مرد دنیا از چه کشوری خواهد بود برای همه مهم است وهمه کشورها با هزینه های سنگین به دنبال این موضوع هستند. همه چیز به خاطر همان صدم ثانیه است. من یک سال تمرین می کنم برای یک صدم ثانیه! یعنی ثانیه را به ۱۰۰ قسمت تقسیم کنید و بدانید من برای هر صدم ثانیه یک سال تمرین می کنم. من رکورد قبلی ۱۰.۴ بود حالم به ۱۰.۳ رسیده ام.

تفتیان تصریح کرد: شرایط جوی و باد، استادیوم، رقبا و شرایط ذهنی دست به دست هم می دهند تا رکوردی ثبت شود. دقیق نمی تونم بگویم آخرین رکوردم چه بوده است اما ۹.۷۰ صد متر را دویده ام و اوسین بولت ۹.۵۸ این مسیر را دوید. همه این عوامل و شرایط باید دست به دست هم بدهند تا روز مسابقه رکورد بزنیم. امیدوارم اگر خدا بخواهد به زودی رکورد بزنم.

او درباره زدن رکورد بولت در تمرین گفت: این اتفاق تا به حال نیفتاده. ولی شک نکنید خود بولت هم در تمرین رکورد پایین‌تر از مسابقه زده.

این قهرمان یادآور شد: همین ۱۰ ثانیه میلیون ها بیننده دارد، دو میدانی یکی از پرطرفدارترین رشته های دنیا است و از لیگ الماس که بیننده های میلیونی دارد و چند هزار تماشاچی برای هر مسابقه به استادیوم می آیند در کشور ما به خاطر اینکه پخش زنده ندارد اکثر مسابقاتی که من شرکت می کنم از خیلی کشورها پخش زنده دارد اما از ایران نه و این باعث شده مردم زیاد علاقه نشان ندهند. در المپیک قبلی که توانستم به نیمه نهایی صعود کنم برای من خیلی جذاب بود. مطمئنا اگر دیده شود در ایران هم علاقمندان خاص خود را دارد. اما متاسفانه اندازه دنیا در ایران طرفدار ندارد.

وی درباره تمرین در کنار تیم پاریسن ژرمن توضیح داد: دونده ها جزو مشاهیر ورزشی کشورهای مختلف به حساب می آیند.  در کمپ  فرانسه که من هستم بازیکنان معروف فوتبال می آیند اما آنقدر کلاس دو میدانی در اروپا بالا است که یک بازیکن دو میدانی و با ورزشکار جهانی برابری می کند.

تفتیان درباره وضع زندگی خود در مقایسه با دیگر قهرمانان این رشته گفت: ما از این طرف قضیه هم نسبت به رقبا عقب هستیم. اسپانسرهای قوی اینها را حمایت می کند و سریع ترین مردان دنیا حمایت بسیاری می شوند. بولت جت شخصی داشت و سالی میلیون یورو قرارداد داشت. زمانی که فعالیت حرفه ای داشت سالی ۲۰ میلیون یورو از پوما می گرفت و ۷ اسپانسر رسمی دیگر هم داشت اما در زمینه اسپانسرینگ ضعیف هستیم و توجه نمی شود به خاطر مسائل تحریم ها هم در جذب اسپانسر خارجی مشکل داریم.

وی تصریح کرد: من با هزینه شخصی به اردو یا مسابقات رفته ام و در ایران هم با هزینه شخصی تمرین می کنم. ۱۰ روز دیگر مسابقات جهانی در قطر است و با رقبایم تفاوت امکانات بالایی دارم و دغدغه ام قرارداد بستن با مربی و رفتن به اردو است. همه هزینه ها را خودم پرداخت کردم.

این دونده در پاسخ به اینکه نقش فدراسیون چیست، تاکید کرد: خوشحال می شوم این سوال را از فدراسیون بپرسید. بارها و بارها با آنها صحبت کردم اما معمولا یک سری مسائل را مطرح میکنند که فکر نمی کنم درست باشد مثلا می گویند هزینه های خیلی سنگینی دارد اما اینطور نیست. ورزشکاری که باید به المپیک برود باید  حداقل ها را داشته باشد و شرایط نسبی نه در حد رقبا اما اینکه مربی و اردو داشته باشم جزو نیازهای ابتدایی است.

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش