به گزارش تسنیم، نوزدهمین دوره بازی های آسیایی در حالی به پایان رسید که در مجموع ۱۵۹۳ مدال طلا، نقره و برنز در میان ۱۱۸۴۹ ورزشکار از ۴۵ کشور شرکت کننده توزیع شد.
در میان نفرات مدالآور، ورزشکارانی بودند که بیش از یک مدال به خود اختصاص دادند و در واقع بیش از یک بار به روی سکو رفتند. در صدر این ورزشکار نام «یو فِی ژانگ» شناگر ۲۵ ساله چینی قرار دارد که موفق به کسب ۶ مدال طلا شد و به عنوان پرافتخارترین ورزشکار این دوره از بازیها نیز معرفی شد. این بانوی ورزشکار چینی موفق شد طلاهای خود را در مادههای ۵۰ متر آزاد، ۵۰ متر پروانه، ۱۰۰ متر پروانه، ۲۰۰ متر پروانه، ۴ در ۱۰۰ متر آزاد تیمی و همچنین ۴ در ۱۰۰ متر مختلط تیمی کسب کند.
در رده دوم نیز نام ۲ ورزشکار دیگر چینی به طور مشترک دیده میشود. «بینگ جی لی» و «های یانگ ژین» هر دو در رشته شنا موفق شدند ۵ طلا و یک نقره بدست بیاورند.
در مجموع، ۵۳۹ ورزشکار موفق شدند بیش از یک مدال کسب کنند که ملیپوشان کشورمان نیز در این موضوع بدون سهم نبودند. بر این اساس، مهسا جاور و زینب نوروزی هر کدام ۲ مدال نقره در قایقرانی، نوشاد و نیما عالمیان هر کدام ۲ برنز در تنیس روی میز و محمد رهبری نیز ۲ برنز در شمشیربازی کسب کردند.
رکورد جدید چین در بازیهای آسیایی
نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی هانگژو امروز به پایان رسید و چین به عنوان میزبان با کسب ۲۰۱ مدال طلا رکورد جدیدی ثبت کرد.
این کشور در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجو ۱۹۹ مدال طلا داشت که در این دوره ۲ طلا بیشتر کسب کرد. چین از سال ۱۹۸۲ در هر دوره برگزاری بازیهای آسیایی در جایگاه نخست قرار گرفته است.
در این دوره از بازیها ۹۷ رکورد بازیهای آسیایی، ۲۶ رکورد آسیا و ۱۳ رکورد جدید شکسته شد. رکوردهای جهانی در تیراندازی و وزنهبرداری بود.
بازیهای آسیایی هانگژو با حضور بیش از ۱۲ هزار ورزشکار در ۴۰ رشته ورزشی برگزار شد که بزرگترین بازیها در طول تاریخ بود.
***
۵۰ سال اختلاف بین جوانترین و مسنترین ورزشکاران هندی
بین مسنترین و جوانترین مدالآوران هندی در بازیهای آسیایی حدود ۵۰ سال فاصله است. ۲ ورزشکار اسکیت و اسکواش هندی با ۱۵ سال سن و یک ورزشکار رشته بریج با ۶۵ سال مدالآوران این کشور در هانگژو بود.
هند در بازیهای آسیایی هانگژو با رکورد ۱۰۷ مدال بهترین نتیجه را داشت و با عنوان چهارمی به کار خود پایان داد. هند در بازیهای ۲۰۱۸ جاکارتا ۷۰ مدال کسب کرده بود.
- 13
- 4