دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۹ - ۲۹ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۹۰۳
ورزش بانوان

نامزد زن ریاست فدراسیون بوکس: آمده‌ایم تابوها را بشکنیم

فدراسیون بوکس ایران,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش بانوان

مقوله ثبت‌‌نام زنان در انتخابات برخی فدراسیون‌ها، این روزها به محور یکی از خبرهای حاشیه‌ای ورزش ایران تبدیل شده‌است. در نگاه کلی تنها تفاوت موجود در مدیریت ورزشی زنان و مردان در بحث کلان مدیریت ورزشی ایران، در مقوله‌هایی انگشت‌شمار خلاصه می‌شود.

 

بانوان ایران همواره در سال‌های اخیر کوشیده‌اند خود را در جایگاه‌های مدیریتی اثبات کنند و این تلاش آن‌ها بود که عملکرد کاربردی‌شان در چنین پست‌هایی، به‌چشم بیاید. به‌طور ویژه در دوران روی کار‌آمدن دولت یازدهم، رئیس‌جمهوری دولت تدبیر و امید، دیدگاه بسیار مثبتی به‌مقوله اشتغال‌زایی زنان به‌ویژه در سطوح مدیریتی داشت. این موضوع البته در حد تئوری و حرف باقی نماند و رویکرد پراگماتیک دولت‌های یازدهم و دوازدهم به مقوله استفاده از نیمی از منابع انسانی کشور، شکوفایی مدیریت زنانه نه‌تنها در ورزش، که در حوزه‌ علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را هم در پی‌داشت. حضور مرضیه افخم به‌عنوان سفیر کشورمان در مالزی، گواه این مدعاست.

 

زمان برای آزمون و خطا

بدون شک مهم‌ترین عامل برای موفقیت مدیریت نسبتا نوپا و جوان زنان به‌ویژه در ورزش ایران، دادن وقت کافی به مدیران خانم کشور برای اثبات شایستگی‌ها و توانایی‌‌های‌شان است. همان‌طور که یک مدیر مرد ممکن است با طی‌کردن دوران آزمون و خطا، درنهایت به مدیری موفق تبدیل شود، اگر این حوصله و زمان در اختیار مدیریت زنان هم قرار بگیرد، نه‌تنها به بیراهه نمی‌رویم، بلکه حتی می‌توانیم به رشد و شکوفایی نگاهی نو و جزئی‌نگر در مدیریت کشور، سرعت بیشتری ببخشیم.  موفقیت، هرگز مقوله‌ای نیست که در مرزهای جنسیتی تعریف و مرزبندی شود.

 

مدیریت موفق بدون‌شک برخاسته از دو بستر است. نخست علم و آگاهی از دانش و فنون روز و دوم داشتن تجربه در سطوح مختلف مدیریت. فرقی نمی‌کند که یک مدیر، زن یا مرد باشد، هر کسی بتواند از این دو المان به‌خوبی بهره ببرد، حیطه مدیریتی خود را به‌جاده موفقیت رهنمون می‌کند. موضوعی که باعث می‌شود جامعه مدرن ایرانی هر روز بیش از گذشته به شایسته‌سالاری در حوزه‌های متعدد نزدیک شود.

 

برتری مدیریت زنانه

برنامه‌های یک مجموعه زمانی به سمت موفقیت شیب پیدا می‌کند که مبحث شایسته‌سالاری در منابع انسانی آن مجموعه به‌خوبی رعایت شود. این میان البته زمانی که بحث مدیریت زنان یا مردان مطرح می‌شود، می‌توان به برخی امتیازات مدیریت زنانه هم اشاره کرد. با توجه به ریزه‌کاری‌ها، وسواس‌کاری و به‌عبارت بهتر نگاه جزئی‌نگرتری که زنان نسبت به مردان از آن برخوردارند، می‌توان گاه حتی به موفقیت مدیریت زنانه در قیاس با مدیریت مردانه هم دلخوش بود.

 

هرچند در مقوله کلان مدیریت، مقایسه جنسیتی محلی از اعراب ندارد اما هر دو طرف می‌توانند با تکیه بر ویژگی‌های خود در بخش‌های متفاوتی از برنامه‌های مدیریتی‌شان عملکرد موفقی داشته باشند. درواقع تنها تفاوتی که این سال‌ها مدیریت مردانه و زنانه با یکدیگر داشتند، زمان برای اثبات توانایی‌شان بود. در سال‌های اخیر اغلب زنانی که وارد حوزه مدیریتی شدند، علاوه بر کوشش در راه رسیدن به موفقیت مجموعه خود، نگاه دیگری هم داشتند. آن‌ها می‌کوشیدند به نحو احسن ماموریت خود را به پایان برسانند تا از این ره‌آورد، افکار عمومی اقبال بهتر و بیشتری به مدیریت خانم‌ها در کشور پیدا کند. ماموریتی که اگر فاکتور زمان مناسب و کافی هم به آن ضمیمه شود، در بیشتر مواقع موفقیت‌آمیز خواهد بود.

 

صحبت از کم‌تجربگی مدیریت زنانه در ایران زمانی تشدید می‌شود که تلاش‌های بانوان ایرانی در این عرصه به اشتباه به‌چشم نمی‌آید. سال گذشته، فاطمه سامبا ضیوف سامورا، به‌عنوان نخستین زنی که به سمت دبیر کلی فدراسیون جهانی فوتبال فیفا می‌رسد، نام خود را در تاریخ جاودان کرد. شاید سامورا پیش از سال ۲۰۱۶ چهره و قبل از آن‌که به سمت دبیرکلی فیفا برسد، چهره چندان شناخته‌شده‌ای نبود اما با نگاهی به رزومه و بیوگرافی او، مشخص می‌شود که این زن در سطوح پایین‌تر مدیریتی کارنامه درخشانی داشته است. به یقین در کشورمان هم چنین نمونه‌هایی دیده می‌شوند و اگر حوصله افکار عمومی اجازه دهد، در آینده‌ای نه‌چندان دور مدیریت زنانه در ورزش ایران به اوج شکوفایی خود خواهد رسید.

پریا شهریاری_رئیس دپارتمان فوتبال ساحلی ایران

 

asemandaily.ir
  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش