یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۰۳ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۴۳۸۲
ورزش بانوان

الهه قلی فلاح، دختر نابینای هنرمند همه‌فن‌حریفی که اسکی‌باز شد

الهه قلی فلاح,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش بانوان

در پنج سالگی بر اثر هیدروسفالی و تومور مخچه بینایی‌اش را از دست داد؛ بعد از جراحی به کما رفت و دکترها ابراز ناامیدی کردند، ولی به اراده خدای منان به زندگی بازگشت، اما نابینا و فلج شده بود که خوشبختانه مشکل حرکتی‌اش رفع شد، اما همچنان نابینای مطلق است. صحبت از الهه قلی‌فلاح، تنها عضو نابینای تیم ملی اسکی صحرانوردی معلولان ایران است که با همراهی تیم ملی ۱۹ دی ماه عازم رقابت‌های جهانی آلمان شد.

 

دختری که با وجود نابینایی به چهار زبان دنیا مسلط بوده و دانشجوی مترجمی زبان است. در سه رشته دوومیدانی، اسکیت و اسکی فعالیت دارد و دستی هم بر هنر دارد و پیانو می‌نوازد. کارهایی که این دختر پرانرژی قصه امروز ما انجام می‌دهد از یک دختر نابینا کمتر دیده‌ایم یا شاید هم بهتر است بگوییم کلا ندیده‌ایم، اما به قول خودش از محدودیت‌ها استفاده کرده و برای خود فرصت ساخته است.

 

تومور مخچه و بازگشت به زندگی

الهه داستانش را این‌گونه برای ما تعریف می‌کند: «تومور مخچه داشتم و در پنج سالگی براثر این بیماری جراحی کردم که به کما رفتم و دکترها گفتند به هوش نمی‌آید و مرده است، ولی من نمردم و به زندگی برگشتم.»

 

استارت با دوومیدانی

این دختر توانمند نابینا از همان ابتدا تلاش کرد استقلال خود را حفظ کرده و توانمندی‌هایش را به اطرافیان ثابت کند. ورزش را از دوومیدانی که مادر رشته‌هاست شروع کرد، او می‌گوید: «اول راهنمایی بودم که یک خانم به مدرسه ما آمد و گفت از بچه‌های نابینا می‌خواهد تست بگیرد؛ من ناراحت شدم و گفتم ما را مسخره کرده‌اند، آن روز دویدم، اما دیگر پیگیری نکردم. سال بعد از آن به فکر ورزش افتادم، به هیئت ورزش معلولان رفتم و آن‌ها پیشنهاد دادند که به رشته شنا بروم، اما نخستین جلسه سرویس نیامد و حدود یک ساعت معطل شدم، به من برخورد و گفتم دیگر شنا نمی‌روم؛ بعد از آن متوجه شدم رشته‌های دوومیدانی هم برای نابینایان وجود دارد.

 

مامانم می‌گفت وقتی کوچک بودم و بینایی داشتم خیلی تیز و تند می‌دویدم. از آذر ۸۷ دوومیدانی را شروع کردم، سه ماه بعد از آن مسابقه دادم و قهرمانی دوی ۴۰۰ متر را در مسابقات کشوری کسب کردم. در این سال‌ها در مواد مختلف دو توانستم به عناوین قهرمانی زیادی در سطح کشور دست پیدا کنم، اما به دلیل بدشانسی‌های متعددی که شامل شرایط هم می‌شد همیشه از اعزام‌های برون مرزی بازماندم! به‌عنوان مثال در مقطعی در پرش طول صاحب رکورد بودم، اما اعزام در گروه سنی من انجام نشد و در دوره بعد این گروه سنی نیز مجاز به حضور شد و مثال‌هایی از این دست باعث شد تا در دوومیدانی، با این‌که شرایط خوبی از نظر رکوردی داشتم، تجربه برون مرزی نداشته باشم.»

 

ثبت رکورد در اسکیت

قلی‌فلاح، صاحب رکورد ۴۲ کیلومتری اسکیت سواری نیز هست و با ثبت این رکورد در محوطه ۵۰۰ متری فرودگاه زنجان، این رشته را ثبت ملی کرد. الهه می‌گوید: «یک آقایی به انجمن ما آمد و گفت یک ایده به ذهنم رسیده و می‌خواهم مبتکر اسکیت نابینایان باشم. از چند نفر تست گرفتند و من را انتخاب کردند که توانستم رکورد ایران را بزنم و ثبت ملی شد. قرار بود رکورد گینس را هم بزنم که فعلا آن را کنار گذاشته‌ام و بنا به دلایلی که دوست ندارم مطرح کنم فعلا در گینس اسمم را ثبت نکردم. رکورد ۷۲ و ۴۲ کیلومتر را در اتوبان و داخل محوطه زده‌ام.»

 

جهت‌یابی و حرکت از طریق صدا

چگونه یک نابینا می‌تواند اسکیت‌سواری کند؟ الهه این‌گونه جواب می‌دهد: «شیوه آموزش اسکیت‌سواری یک نابینا به این شکل است که یک فرد که به او پیشران می‌گویند اسکیت را پوشیده و با فاصله یک یا دو متری درحالی‌که یک سیستم صوتی در دست دارد حرکت کرده و شخص نابینا از طریق این صدا جهت‌یابی و حرکت می‌کند. در مدت کوتاهی اسکیت‌سواری را یاد گرفتم.»

 

حضور در مسابقات جهانی پارااسکی

اما این دختر ورزشکار به اسکیت‌سواری هم قناعت نکرد و خیلی زود به تیم ملی پارااسکی راه یافت. الهه می‌گوید: «اردیبهشت ماه امسال که در رقابت‌های قهرمانی کشور شرکت کردم، توسط آقای ساوه‌شمشکی، رئیس انجمن اسکی، استعدادیابی شدم و این اردو، نخستین دعوت رسمی من به تیم ملی بود.

 

آقای فرهادی مربی‌ام  مرا به آقای ساوه‌شمشکی معرفی کرده بودند و آقای شمشکی گفته بودند با این‌که نابینایان و کم بینایان به من ربطی ندارد و مسئول انجمن جانبازان و معلولان اسکی هستم، اما اشکالی ندارد و چون استعداد خوبی دارد هر کاری بتوانیم برای او انجام می‌دهیم. این‌طوری من شهریور ماه تمریناتم را شروع کردم. از ۲۵ آذر هم اردوی تیم ملی شروع شد، اما برف نیامد و ما روی آسفالت تمرین می‌کردیم. من با هفت جلسه تمرین روی برف رفتم بازی‌های جهانی آلمان.»

 

دوازدهمی در دنیا

الهه که در نخستین حضورش در مسابقات بین‌المللی راهی میدان بزرگی همچون جام جهانی شده، می‌گوید: «وقتی راهی آلمان شدیم هفته اول اردوی آموزشی داشتیم و هفته دوم به رقابت پرداختیم. حدود یک ماه تمرین داشتم که فقط هفت جلسه از آن را روی برف بودیم و بقیه را روی آسفالت تمرین کردیم. یعنی من در کل عمرم ۲۰ جلسه بیشتر روی برف نرفتم که بیشتر آن در آلمان بود. من با هفت جلسه تمرین یک‌ضرب رفتم مسابقات جهانی و این برایم سخت بود. در مقابل اکثر رقبای ما اسکی‌بازهای حرفه‌ای بودند و چند سال تجربه داشتند. از این خوشحالم آن چیزی که در توانم بود را گذاشتم و در نهایت هم توانستم دوازدهم شوم.»

 

نحوه اسکی کردن یک نابینا

برای خیلی‌ها عجیب است که یک نابینا چگونه می‌تواند اسکی کند. الهه می‌گوید: «به‌خاطر شرایط من باید حتما با یک همراه اسکی کنم. هم من و هم همراهم کاملا باید با هم هماهنگ باشیم تا مسیر را به درستی طی کنیم. در واقع باید دو نفر به یک نفر تبدیل شوند. ارتباط من با همراهم در زمان اسکی کردن از طریق بی‌سیم صورت می‌گیرد و مسیرها با اصطلاحات ویژه‌ای به اطلاع من می‌رسد تا بتوانم جهت را تشخیص دهم. از این‌رو فرد همراه باید کاملا با شرایط نابینایان آشنا و زبان نابینایان را بلد باشد.»

 

دوری از استرس

الهه درباره این‌که چگونه با نابینایی‌اش کنار آمده است، می‌گوید: «یکی از خصوصیات اخلاقی من این است که اجازه نمی‌دهم هیچ کس متوجه ضعف من بشود. از همان ابتدا هم که بینایی‌ام را از دست دادم به‌شدت روی این مسئله تأکید داشتم و با وجود سن کم و مشکلاتی که ایجاد می‌شد، مثل زمین خوردن و... دوباره ایستاده و ادامه می‌دادم.من هیچ وقت استرس نداشتم و همیشه به خودم می‌گفتم من تمرین کرده‌ام و تلاشم را می‌کنم، اما مسابقات جهانی فرق می‌کرد و نخستین تجربه‌ام بود و شناختی از رقبایم نداشتم و برای همین یک مقدار استرس داشتم.»

 

معلولیت محدودیت است یا فرصت؟

شعار معلولیت محدودیت نیست بر دل خیلی‌ها نشسته، اما الهه این شعار را دوست ندارد و می‌گوید: «من این شعار را قبول ندارم و معتقدم معلولیت محدودیت است. وقتی این شعار را می‌دهند به من برمی‌خورد! بچه که نیستیم چرا سر خودمان را شیره بمالیم؟ محدودیت وجود دارد، اما ما باید آن را تبدیل به فرصت کنیم.

 

به نظرم هر کسی در هر شرایطی قرار بگیرد مجبور است خودش را با آن شرایط وفق دهد؛ علاقه و اراده مهم است و اگر این دو را داشته باشید هر کار غیر‌ممکنی ممکن می‌شود. به هرحال شاید برای هر کدام از ما برخورد برخی‌ها هم باعث ناراحتی شود، اما من قوی‌تر شده‌ام و سعی می‌کنم روی خودم کار کرده و توانایی‌هایم را به دیگران نشان دهم.»

 

دو نیمه لیوان

وقتی از الهه می‌پرسیم در زندگی نیمه پر لیوان را می‌بیند یا خالی می‌گوید: «این‌که می‌گویند باید نیمه پر لیوان را دید را هم قبول ندارم، اتفاقا باید هر دو نیمه را دید، هم محدودیت‌ها را و هم توانایی‌ها را باید ببینیم. آن زمان است که می‌توانیم پتانسل‌ها را کشف و از آن استفاده کنیم.»

 

تسلط به چهار زبان

جالب است بدانید این دختر ورزشکار بسیار هم درس‌خوان است و در ترم آخر رشته مترجمی زبان درس می‌خواند. او می‌گوید: «من علاوه بر فارسی به سه زبان انگلیسی، آلمانی و ترکی تسلط دارم.»

 

علاقه به موسیقی

الهه علاوه بر ورزش و تحصیل، به هنر هم علاقه دارد و پیانو می‌نوازد. او می‌گوید: «پیانو می‌زنم، اما فرصت ندارم که به‌صورت حرفه‌ای آن را دنبال کنم. اطرافیانم از نواختنم خیلی تعریف می‌کنند، اما به نظر خودم هنوز آماتور هستم و راه زیادی برای حرفه‌ای شدن در دنیای موسیقی دارم.»

 

به‌دنبال حضور در پارالمپیک و پاراآسیایی

زندگی بدون آرزو سخت است و الهه هم مثل همه افراد آرزوهایی دارد و می‌گوید: «آرزویم این است که فرد مفیدی برای خودم، جامعه و قشر معلولان باشم. قطعا بهترین نقطه‌ای که برای هر ورزشکار وجود دارد رسیدن به بازی‌های پارالمپیک و کسب خوشرنگ‌ترین مدال‌هاست. من هم از این قاعده مستثنا نیستم و تلاش می‌کنم در ورزش حرفه‌ای به جایگاه خوبی برسم. یکی دیگر از آرزوهایم در زمینه ورزش این است که روزی بتوانم به‌عنوان یک مدیر ورزشی مسئولیتی داشته باشم و با توجه به درکی که از شرایط و نیازهای ورزشکاران دارم، خدماتی به جامعه ورزش کشورم ارائه دهم.»

 

سعیده فتحی

 

 

asemandaily.ir
  • 21
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • یکشنبه ۲ دی
    لیگ برتر استرالیا
    وسترن سیدنی - ولینگتون فونیکس
    ۰۹:۳۰
  • اردیویسه هلند
    اسپارتا روتردام - آژاکس
    ۱۴:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    آاس رم - پارما
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    صنعتگران امید - پیکان تهران
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    مس رفسنجان - طبیعت
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    پاس گرگان - چادرملو اردکان
    ۱۶:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    والنسیا - آلاوس
    ۱۶:۳۰
  • اردیویسه هلند
    پی اس وی آیندهوون - فاینورد
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستر یونایتد - بورنموث
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    اورتون - چلسی
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ساوتهمپتون
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - ولورهمپتون
    ۱۷:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال مادرید - سویا
    ۱۸:۴۵
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - لیورپول
    ۲۰:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    ولفسبورگ - دورتموند
    ۲۰:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    آتالانتا - امپولی
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    لگانس - ویارئال
    ۲۱:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    مونزا - یوونتوس
    ۲۳:۱۵
  • جام حذفی فرانسه
    لانس - پاری سن ژرمن
    ۲۳:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال بتیس - رایو وایه کانو
    ۲۳:۳۰
  • دوشنبه ۳ دی
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ساکرامنتو کینگز - ایندیانا پیسرز
    ۰۲:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    مک آرتور - سنترال مارینرز
    ۱۱:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    -
    ۱۴:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    پایش پارت شاهرود - آینده سازان تهران
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    ذوب آهن - پترو نوین ماهشهر
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    پالایش نفت آبادان - کاله
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    شهرداری گرگان - آسمان ولایت مشهد
    ۱۶:۱۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    مهگل البرز - گلنور اصفهان
    ۱۷:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    فیورنتینا - اودینزه
    ۲۱:۰۰
  • لیگ برتر پرتغال
    بنفیکا - استوریل
    ۲۲:۱۵
  • سری آ ایتالیا
    اینتر - کومو
    ۲۳:۱۵
ویژه سرپوش