پس از استاد بزرگ حسین داودی پناه(داداشی)، پیشکسوت کونگ فو توآ و بنیان گذار ووشو، شكوفه ديواني به عنوان يكي از افراد قدرتمند و پيشكسوت در اين حوزه، درجامعه ورزشي مطرح شد و فعاليت خود را به صورت گسترده ادامه داد. او در طول این سالها در مسابقات زیادی شرکت كرده و موفق به کسب مقامهای ارزنده ورزشی و افتخار آفرینی برای کشور شده است. ديواني در اولین دوره مسابقات بانوان، دو مدال طلا كسب كرد، در مسابقات بینالمللی هنگ کنگ در سال ۲۰۰۹ نیز موفق به کسب دو مدال طلا شد. او همچنين در سال ۲۰۱۶ در چین یک مدال نقره و یک مدال برنز كسب كرد.
شكوفه ديواني كه اكنون او را مادر تاي چي ايران مينامند، در مسابقات جهانی ووشو شائولین (ژنگ ژو چین) سمت مربی تیم بانوان مسابقات را عهدهدار بود. علاوه بر اين در زمینه آموزش تای چی چوان، کتب و جزواتی در زمینه فرمهای پیوسته تای چی و فرمهای تک حرکتی چی کونگ ترجمه و تالیف كرده است كه تاکنون دو جـلد از این کتـابها در دسترس هنـرجویان قرارگرفته و جلد سوم آن نیز در دست تالیف قرار دارد. وي در طول مدت فعالیت خود، مسابقات و همایشهای زيادي برگزار كرده که در ایجاد انگیزه و علاقه برای هنرجویان نقش بسزایی داشته است. اين اواخير نيز در روز جهاني تاي چي و چي گونگ، همايش بزرگي با حضور مادر تايچي ايران برپا شد.
روز جهاني تاي چي در ايران
همايش بزرگ روز جهاني با حضور مادر تايچي ايران، روز جمعه ٧ ارديبهشت در پارك نياوران تهران، با شعار يك راه، يك هدف و يك نفس، با يادبود استاد حسين داوودي پناه (استاد داداشي) بنيانگذار ووشو در ايران، با حضور جمعي از خبرگزاريها از ايران، كره و چين برگزار شد. در اين مراسم با شكوه، سازمان جهاني اژدهاي سرخ با رياست مسعود جعفري و با اجراي نمايش كونگفو شير و چي گونگ شائولين، بانوان قهرمان تايچي را همراهي كردند. برنامههاي اين همايش شامل برگزاري تمرينات همگاني تاي چي و چيگونگ، اجراي نمايش انفرادي و گروهي، اجراي فرم شمشير توسط مادر تاي چي ايران، اجراي نمايش رقص شير و شينگ يي چوان بود كه با استقبال گسترده مردم همراه بود.
مادر تايچي ايران در يك سخنراني ياد استاد داداشي را گرامي داشتند كه انسانيت و احترام را سرلوحه كار خود قرار دادند و همواره بر آن تاكيد داشتند و در راه اهدافشان سرسختانه ايستادگي كردند. زماني به ايدهآل ميرسيم كه به آرامش دروني برسيم، براي رسيدن به آرامش دروني بايد نفسهايمان را تنظيم كنيم. در آن صورت ميتوانيم يك نفس با يك جهان شويم. «تاي چي چوان» ميتواند آرامش را به انسانها هديه كند، موجوديت فرد را در سه سطح ذهن، جسم، روح تنظيم كند و تسلط به نفس را به هنرجويان بياموزد و ميدان انرژي بيوالكترومغناطيسي موجود در بدن را تنظيم كند.
همچنين به هضم غذا كمك كرده و سيستم عصبي بدن را كنترل ميكند، گردش خون و قلب را تقويت، مفاصل را نرمي و به پوست شادابي ميبخشد. شكوفه ديواني، به عنوان پيشكسوت برجسته و نامدار در ورزش ايران، در طول مدت فعاليت خودتوانسته در ايجاد انگيزه و علاقه در هنرجويان نقش بسزايي داشته باشد و مطالعات بسياري در زمينه خواص درماني تايچي چوان انجام داده و در اين راستا با مراكز علمي و دانشگاهي همكاري داشته است.
براي ورزش بانوان تبليغ كنيد
شكوفه ديواني، مادر تاي چي ايران در حاشيه اين همايش در گفت و گو با «قانون» گفت: ما بايد ورزش بانوان را در ايران تبليغ كنيم. بانوان بايد نه تنها به سلامتي خود بلكه به سلامتي جامعه بينديشند. ورزش بانوان بايد بيش از اينها تبليغ شود. بنده از ابتدا در اين عرصه فعال بودم، ابتدا حضور بانوان كمتر و تبليغات ضعيفتر بود. اميدوارم در آينده بهتر از اين تبليغ شود. خانمها وقت پرت زياد دارند، بايد بيايند و ورزش كنند. تاي چي يك الگو براي جامعه است.
حفظ جايگاه زنان در ورزش
او در پاسخ به اين پرسش كه آيا مشكل اصلي در خصوص عدم حضور فعال بانوان در ورزش، كمبود تبليغات است يا از دولت از آنها حمايت نميكند و امكانات آن را فراهم نميكند، ميگويد: اصل موضوع به همت بانوان بازميگردد. مي بينم ارگانهاي مرتبط تلاش خود را ميكنند و سالنهايي را براي بانوان اختصاص ميدهند اما همت افراد اهميت بيشتري دارد. بانوان بايد حضور داشته باشند و از امكانات موجود بهره ببرند. از سوي ديگر از دولت نيز انتظار داريم كه به بانوان توجه كنند.
بانوان بخش بزرگي از جامعه ايران را تشكيل ميدهند و حضورشان در جامعه و خانواده اهميت فراواني دارد، دولت بايد در اين باره بيشتر زمان بگذارد و بانوان را حمايت كند؛ به شكلي كه شخصيت و جايگاه زن در ورزش حفظ شود.
موفقيتهاي جهاني
ديواني در خصوص فعاليت خود در حوزه ورزش گفت: در ورزشهاي زيادي از جمله باله، شنا، واليبال، يوگا و... فعال بودم.
اما اصليترين آن مربوط به ووشو و تاي چي است. حدود ۲۵ سال است كه در ووشو فعاليت ميكنم. از ابتدا اين رشته را به لطف بزرگ استاد داداشي (مرحوم حسين داودي پناه) آغاز كردم كه بسيار دلسوزانه در اين ورزش فعاليت داشتند. اين ورزش را به ورزش بانوان اضافه كرديم. آن زمان فدراسيوني براي آن وجود نداشت. اين ورزش را گسترش داديم و بعد از سالها فدراسيوني براي آن تشكيل شد كه اولين رييس آن بهزاد كتيرايي بود و به اين ترتيب اين فدراسيون فعال شد. از ابتدا مسئوليت ووشوي بانوان بيشتر بر دوش بنده بود؛به اين دليل كه هنوز اين بخش نوپا بود و بايد مديريت ميشد. رشته تخصصي من تاي چي است. اين ورزش را قبل از ايجاد فدراسيون نيز تدريس ميكردم.
با اقداماتي كه در استان ها و تهران در اين بخش انجام شد، اين ورزش گسترش بيشتري پيدا كرد. سرانجام در مسابقات، داوريها و مربيگريها در تاي چي بانوان به حدي رسيديم كه توانستيم مدال آور شويم. ديواني در خصوص جايگاه ووشوي بانوان در جهان گفت: ووشو شامل دو بخش تالو و ساندا ميشود. ساندا مبارزه است وتالو شامل رشتههايي ميشود كه با دست خالي و شمشسير است و سبكهاي مختلفي دارد. جايگاه ايران در ووشو بسيار خوب است اميدوارم بهتر از اين در جهان حاضر شويم. تاي چي هم زيرمجموعه بخش تالو است. ما در حال حاضر وضعيت خوبي در بخش ساندا داريم اما بايد براي مسابقات (تالو ) و تاي چي بيشتر تلاش كنيم.
اخلاقيات در تايچي ارزشمندند
شاگردان من توانستند مدالآور مسابقات ملي و آسياسي شوند. قهرمان من ۶ تا ۷ بار مدل طلا ي ملي آورد. در مسابقات آسياسي تالو نيز براي اولين بار يك بانو مدال آورد؛ اين درحالي بود كه ما هنوز در ووشو بانوي مدال آور نداشتيم. بعدها اين اتفاق توسط افراد ديگري تكرار شد. سال ۲۰۰۵ يكي ديگر از شاگردانم مدال طلا را به دست آورد.
سال ۲۰۰۹ نيز بنده در مسابقات جهاني هنگ كنگ تاي چي، دو مدال طلا كسب كردم. شاگردانم نيز همزمان به مدالهاي نقره و برنز نيز دست يافتند. آخرين اعزام ما مهر ۱۳۹۵ بود كه بانوان در بازيهاي شائولين شركت كردند و من به عنوان مربي تيم بانوان با هشت نفر از بانوان تاي چي كار ايران شركت كردم كه خوشبختانه همه آنها مدال آوردند و دو نفر مدال طلا را كسب كردند. اميدوارم در آينده نيز هميشه شاهد مدال آوري بانوان ورزشكار در اين حوزه باشيم. موضوعي كه در ورزش تاي چي(انرژي از درون به بيرون) و به طور كلي در تمام ورزشها اهميت دارد و ارزشمند است، اخلاقيات است. احترام در اين ورزش بسيار ارزشمند است.
- 18
- 2
شهريار قا سمي م...
۱۴۰۱/۱/۱۳ - ۲۲:۵۱
Permalink