مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۳۰ - ۱۶ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۴۱۴۵
ورزش بانوان

مربی تیم ملی کشتی آلیش: ورزش زنانه و مردانه ندارد

فراست مبتدی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش بانوان
مربی برتر تیم ملی کشتی آلیش گفت: ورزش زنانه یا مردانه نیست مخصوصا کشتی که آمیخته با پهلوانی است و قلب خانم‌ها هم مثل آقایان برای این رشته می‌تپد.

فراست مبتدی مربی برتر کشتی آلیش کشور در سال ۹۶ در گفت و گو با ایسنا، در مورد این تفکر که کشتی رشته‌ای مردانه است گفت: چندین سال است  که با این جمله  می‌جنگم. از سال ۱۳۸۴ که  وارد رشته‌ی کشتی آلیش شدم از اطرافیان خودم به جز همسرم شروع شد که "مگر می‌شود خانم‌ها کشتی بگیرند؟ این همه رشته‌ی ورزشی وجود دارد ولی کشتی مناسب خانم‌ها نیست." ولی تا جایی که توانستم تلاش کردم تا اثرهای لازم را در این زمینه  بگذارم.

 

بنابراین از خانواده‌ام شروع کردم و امیدوارم روزی برسد که دیگر هیچ کس این  سوال را از من نپرسد. ورزش زنانه و مردانه نیست مخصوصا رشته کشتی که آمیخته با پهلوانی است و پهلوانی هم در رگ و گوشت و خون ایرانی‌ها وجود دارد و  همه از جان و دل کشتی را دوست داریم.

 

این مربی کشتی در این مورد افزود: قلب خانم ها  هم مثل آقایان برای کشتی می‌تپد و  به هیچ عنوان نمی‌توانیم بگوییم این رشته برای خانم‌ها آسیب دارد چون آسیب جزئی از ورزش است و ورزش قهرمانی بدون  آسیب هیج جا وجود ندارد. مگر آقایان در رشته‌های ورزشی آسیب نمی بینند؟ در همه رشته ها  آسیب هست. آیا در سایر رشته‌ها که آسیب وجود دارد خانم‌ها فعالیت نمی‌کنند؟  در کشتی چون برای آقایان بوده است تصور می‌کنند که رشته‌ای مردانه است، در حالی که دخترانمان با شایستگی‌هایشان ثابت کردند نه تنها مردانه نیست بلکه اگر به خانم‌ها میدان بدهند می‌توانند خیلی بیشتر از رشته‌های دیگر پا به پای آقایان  قدم بردانند و این موضوع را در مسابقه‌های قبلی ثابت کردند.

 

مبتدی به نقش رسانه‌ها در معرفی بیشتر کشتی بانوان به مردم اشاره کرد و افزود:  بایداز رسانه‌ها تشکر کنم، چرا که در این سال‌ها مخصوصا از سال ۱۳۹۳ که رشته‌ی آلیش زیر مجموعه‌ی  فدراسیون کشتی قرار گرفت، برایمان سنگ تمام گذاشتند و هرجا بودیم آنها هم در کنارمان بودند. ولی برای رشته کشتی بانوان که تازه دارد جا می‌افتد فکر می‌کنم کم است و استحقاق این را داریم که رسانه‌ها این رشته را پررنگ تر نشان دهند.

 

چند روز پیش اتفاقی با یک خانم تکواندوکار صحبت می‌کردم که می‌گفت تلویزیون روزهای جمعه لیگ تکواندوی خانم ها را پخش می‌کند، آنجا برای اولین بار حسرت خوردم. خوش به حالشان  که مسابقه هایشان را نشان می‌دهند. کشتی بانوان از نظر پوششی هیچ مشکلی ندارد و حتی پوشش اسلامی را بالاتر از حد مجاز هم رعایت  می کند و رسانه‌ی ملی این وظیفه را دارد که این رشته را پوشش دهد. اگر روزی برسد که  کشتی بانوان پخش تلویزیونی داشته باشد به اهداف بزرگی که مدنظر داریم می‌رسیم.

 

او در مورد سختگیری‌هایی که برای ورود عکاسان به سالن مسابقه‌های کشتی بانوان اعمال می‌شود گفت: خیلی زیر ذره بین هستیم. حدود ۱۲  سال است که  در مسابقه‌های مختلفی  شرکت می کنیم اما هنوز این مطرح می‌شود که آیا کشتی بانوان هم وجود دارد؟

 

هنوز به آن فرهنگ سازی که تصور مردم از کشتی خانم‌ها با دوبنده نباشد نرسیدیم به گونه‌ای که  برخی می‌پرسند یعنی خانم ها با دوبنده کشتی می‌گیرند؟ اگر از نظر فرهنگی مردم بپذیرند که پوششمان مشکلی ندارد، این سختگیری کم کم برداشته می‌شود. وزارت ورزش هم از نظر فرهنگی تحت فشار است که خدایی نکرده موضوعی پیش نیاید و مشکلی در کشتی بانوان ایجاد نشود چون  الان هم  کلمه کشتی بانوان در دهان‌ها سنگینی می‌کند و اگر اتفاقی بیفتد، بیشترین آسیب را کسانی که در این زمینه کار می‌کنند می‌بینند.

 

این مربی کشتی آلیش در مورد تعیین رده‌ی سنی  ۱۸ تا ۲۳ سالگی برای حضور در تیم ملی کشتی کلاسیک بانوان گفت: این موضوعی نیست که یک نفر  تعیین کرده باشد، اتاق فکری وجود داشته است و گروه‌های کارشناسی  با هم همکاری کردند. اگر سقف تعیین کردند  به این دلیل بوده است که هنوز نمی دانیم داشته هایمان چیست بنابراین مجبوریم روی رده‌های سنی پایین‌تر سرمایه گذاری کنیم تا چند سال بعد نتیجه اش را ببینیم.

 

تصور کنید خانمی با ۲۸ سال سن تازه  کشتی کلاسیک را شروع کند، چهار سال بعد این خانم ۳۲ ساله تازه می‌خواهد در میدان‌های بین المللی خود را نشان دهد در حالی که شرایط سنی‌اش  برای کشتی کلاسیک جوابگو نیست به همین دلیل رده سنی در نظر گرفته شده است و گرنه در کشتی آلیش  خانم‌های تا ۳۰ سال سن هم مسابقه می‌دهند ولی این افراد کسانی هستند که از ۱۰ سالگی آلیش کار می‌کردند. به نظرم این سقف گذاشتن کاری منطقی است.

 

مبتدی در مورد شرایط کشتی آلیش وکلاسیک بانوان ایران بیان کرد: چندین دوره در مسابقه‌های برون مرزی و در قهرمانی جهان آلیش شرکت داشتیم ، نایب قهرمان جهان هستیم  و در دنیا یکی از مدعیان  محسوب می‌شویم. سال گذشته شهریور ماه مسابقه‌های آسیایی داخل سالن شرکت کردیم  و ۱۶ مدال گرفتیم. در حال حاضر هم هفته آینده  مسابقه‌های قهرمانی کشور برگزار می‌شود تا تیم را آنالیز کنیم و برای مسابقه‌های جهانی که شهریور ماه برگزار می شود آماده شویم. اما ابداع‌کننده‌ی کشتی کلاسیک ایران است و آن را به دنیا معرفی می‌کند. این رشته از سال گذشته و با سرمربیگری آنا واسلینکو که قهرمان جهان است شروع شده  و در حال حاضر نمی‌توان در مورد جایگاه ایران در این رشته نظر داد.

 

او در این مورد ادامه داد: کشتی کلاسیک در مرحله استعدادیابی است. این انتظار را نداریم امسال که مسابقه های جهانی این رشته برگزارمی‌شود با استقبال گسترده کشورهای دنیا روبه رو شود پس اینکه بگوییم جایگاه ایران در کشتی کلاسیک کجا است و اینکه چقدر مورد استقبال کشورهای دیگر قرار می‌گیرد در آینده مشخص می‌شود. اما قطعا این رشته آینده روشنی دارد. آقای خادم رئیس فدراسیون کشتی و خانم منظمی نایب رئیس بانوان این فدراسیون در این زمینه خیلی تلاش می کنند. هزینه های زیادی کردند ودر حال پشتوانه سازی هستند و هر کسی که در زمینه کشتی اطلاعات داشته باشد می‌داند  که کشتی در خون ایرانی‌ها است. بنابراین سرمایه گذاری که انجام شده است بی حساب نیست و قطعا نتیجه اش را می بینیم.

 

این مربی کشتی در پایان گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که بیشتر به کشتی آلیش تمایل دارد یا کلاسیک گفت: سال‌های سال مربیگری کشتی آلیش را کردم و اینکه بگویم به کشتی کلاسیک تمایل دارم دروغ است. هیچوقت  نمی‌توانم رشته آلیش را بارشته‌های دیگر قیاس کنم چون به این رشته عرق دارم و با آن زندگی کرده‌ام. قشنگ ترین سال‌های عمر و زندگی‌ام  را برای آلیش گذاشته‌ام و هیچ وقت حاضر نیستم  با هیچ رشته ای دیگر مقایسه اش کنم. در کنار آلیش رشته کلاسیک را هم دوست دارم چون اسم کشتی روی این رشته قرار دارد و علاوه بر این ساخته و پرداخته ایران است.

 

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش