به گزارش قانون، اين روزها حاشيهاي ترين اتفاقات در دو و ميداني بانوان رخ ميدهد؛ جاييكه فرزانه فصيحي با انتشار پستي در اينستاگرام و پس از آن چند گفتوگو با رسانههاي مختلف تصميم به خداحافظي گرفت.
مريم طوسي، تنها فيناليست ايراني بانوان در آسيا نيز به حمايت از فصيحي برخواست اما واكنش تند تيمور غياثي، سخنگوي فدراسيون دو و ميداني و برگزاري يك نشست خبري سبب شد حاشيهها كنار گذاشته شود و آرامش به تيم بازگردد.
به هر ترتيب فدراسيون دو و ميداني كه از ابتدا اعلام كرده بود تنها افرادي كه به ركوردهاي مدنظرش برسد به مسابقات اعزام خواهند شد، پاي تصميم خود ايستاد و به جاي ۱۶ سهميه از ۱۲ سهميه استفاده كرد. سپيده توكلي و الهام كاكلي تنها دختراني بودند كه در فهرست ۱۲ نفره فدراسيون براي مسابقات جاكارتا قرار گرفتند و راهي اندونزي خواهند شد و طوسي، فصيحي و كمپاني نتوانستند راهي رقابتها شوند. از سوي ديگر ليلا رجبي كه پس از المپيك ۲۰۱۶ تصميم به خداحافظي گرفته بود برخلاف ادعاي برخي از سايتها به تيمملي دعوت نشد و كنار رفت تا كاروان دو و ميداني نسبت به سالهاي گذشته كوچكتر شود.
چه كساني به جاكارتا ميروند؟
براساس آنچه فدراسيون دو و ميداني اعلام كرده، احسان حدادی و بهنام شیری (پرتاب دیسک)، حسن تفتیان (۱۰۰ متر و ۲۰۰ متر)، علی خدیور (۲۰۰ متر و ۴۰۰ متر)، رضا ملک پور(۴۰۰ متر بامانع)، امیر مرادی (۸۰۰ متر و ۱۵۰۰ متر)، حسین کیهانی (۳۰۰۰ متر بامانع و ۵۰۰۰ متر)، شاهین مهردلان و علی ثمری (پرتاب وزنه)، رضا مقدم (پرتاب چکش)، سپیده توکلی (پرش ارتفاع) و الهام کاکلی (۲۰۰ متر) ۱۲ ورزشکاری هستند که ترکیب تیم ملی دو ومیدانی ایران را در این دوره از بازیها تشکیل میدهند.
مجید کیهانی، رییس فدراسیون دو ومیدانی بهعنوان سرپرست تیم، هاشم صیامی، دبیرکل فدراسیون، پریسا بهزادی، نایب رییس بانوان فدراسیون، تیمور غیاثی به عنوان همراهان، سجاد مربی، لئونید چروکو، مک ویلکینزو گای اونتانون نیز به عنوان مربیان اعزامی به جاکارتاهستند. نخستین گروه از همراهان و ورزشکاران روز ۲۹ مرداد، گروه دوم روز ۳۱ مرداد و گروه سوم نیز روز یکم شهریور به اندونزی اعزام میشوند.
به فال نيك بگيريد
دو و ميداني از جمله رشتههايي بود كه در رقابتهاي آسيايي سالهاي گذشته با تعداد ورزشكاران زيادي شركت ميكرد؛ به طوريكه حتي در برخي از رشتهها ورزشكاران مصدوم نيز به مسابقات اعزام ميشدند و حتي نميتوانستند در ميدان مسابقه حاضر شوند. اما اين بار پافشاري مجيد كيهاني، رييس فدراسيون دو و ميداني روي نتايج كسب شده از سوي ورزشكاران در مسابقات پيشين باعث شد كاروان دو و ميداني با ورزشكاران كمتري راهي جاكارتا شود. هرچند كه نقدهاي بسياري به مديريت كيهاني در فدراسيون دو و ميداني وارد است اما كارشناسان اعتقاد دارند اصرار او بر اعزام ورزشكاراني كه شانس بالاي مدال دارند، يك اتفاق مثبت مديريتي است و بايد آن را به فال نيك گرفت.
اجازه حاشيهسازي ندهيد
پريسا بهزادي/ نايب رييس امور بانوان فدراسيون دو و ميداني
دو نفر از دختران دو و ميداني يعني سپيده توكلي در پرش ارتفاع و الهام كاكلي در ۲۰۰ متر به مسابقات اعزام خواهند شد. من به عنوان نايب رييس فدراسيون اميدوارم هر دو نفر بهترين نتايج و بهترين ركورد را به دست بياورند و در صورتيكه ركوردهاي خود را ارتقا دهند، ميتوانيم به آينده آنها اميدوار باشيم. نبايد فراموش كرد كه مسابقات آسيايي شبيه به المپيك است و سطح كيفي بالايي دارد اما به هر ترتيب اميدواريم نتايج قابل قبولي كسب كنند. كسب مدال در بازيهاي آسيايي بسيار دشوار است اما اميدواريم آنها به مراحل نيمهنهايي و فينال راه پيدا كنند. مدتي قبل برخي از سايتها از دعوت ليلا رجبي به تيمملي دو و ميداني خبر داده بودند؛ در صورتيكه اين خبر به هيچ عنوان صحت ندارد. ليلا رجبي پس از مسابقات المپيك ريو از ورزش قهرماني خداحافظي كرد و در طول دو سال گذشته هيچ فعاليتي نكرده است.
به هر ترتيب من فكر ميكنم شرايط دو و ميداني در حال حاضر ايدهآل است؛ هرچند اتفاقاتي كه در هفتههاي گذشته در دو و ميداني رخ داد، ناراحتكننده بود. به عنوان مثال فرزانه فصيحي در اينستاگرام خود مطلبي را منتشر كرد كه معتقد بود دلنوشتهاش است و سايتها همين مطلب را روي خروجي خود قرار دادند. اجازه بدهيد در اين باره صحبت نكنيم و به آن نپردازيم، ما ميخواهيم ورزشكارانمان آرامش داشته باشند و معتقديم حاشيهها به پايان رسيده است. فرزانه فصيحي از ورزشكاران خوب دو و ميداني و در دوي ۶۰ متر ركورددار است؛ در حاليكه بازيهاي آسيايي مسابقات ۶۰ متر ندارد.
من با او صحبت كردهام و اميدوارم در مسابقات آتي از او استفاده كنيم. آنچه فصيحي به من گفت، اين بود كه من براي دلم نوشتم و نميدانم چرا از آن به عنوان خبر استفاده شد. من به او گفتم اجازه نميدهيم خداحافظي كنيم، او مشكل خاصي ندارد و توقع داشت از اين سهميه استفاده شود. دو و ميداني در جاكارتا ۱۶ سهميه داشت كه از ۱۲ سهميه استفاده كرد، به هر حال ما نيز معذوريتهايي داريم و وزارت ورزش و جوانان اعلام كرده ورزشكاراني به مسابقات اعزام شوند كه شانس مدال داشته باشند.
ورزشكاراني كه ما اعزام ميكنيم، شانس مدال ندارند اما جزو برترينهاي دو و ميداني هستند. الهام كاكلي در مسابقهاي كه در روزهاي اخير برگزار شده، قهرمان و فرزانه فصيحي دوم شده است. به هر حال همه ما ميدانيم دستيابي به مدال در بازيهاي آسيايي دشوار است و بايد برترين ورزشكارانمان را اعزام كنيم؛ بنابراين از مردم، رسانهها و مسئولان ميخواهم به اين حاشيهها دامن نزنند. من نيز در راستاي مسئوليتم از مسئولان فدراسيون خواستهام كه كمي صحبتهاي خود را تعديل كنند و اجازه حاشيهسازي را ندهند. به هر ترتيب اميدواريم بانوان دوو ميداني كشورمان در مسابقات آسيايي بهترين نتايج را بگيرند و پرچم كشورمان را برافراشته كنند.
توان خلق شگفتي را داشتيم
الناز كمپاني/ ركورددار دوي ۶۰ متر با مانع
تا جاييكه ميدانم سپيده توكلي و الهام كاكلي تمرينات خوبي را پشت سر ميگذارند؛ هرچند كه بر خلاف آقايان كه اردوهاي خارجي داشتهاند، تمام اردوهاي بانوان در ايران بوده اما اميدواريم كه هر دو ورزشكار كشورمان بتوانند نتايج درخشاني كسب كنند. به دست آوردن مدال در آسيا بسيار دشوار است و همه ورزشكاران كشورهاي مختلف با امكانات ۱۰ برابر ورزشكاران ايراني تلاش كردهاند تا مدال كسب كنند.
يكي از مشكلاتي كه بانوان ايراني داشتند استرس بود، هيچكس نميدانست براي اعزام به جاكارتا انتخاب ميشود يا خير. در ساير كشورها، ورزشكاران ميدانند كه به مسابقات اعزام ميشوند و براساس آن برنامهريزي ميكنند اما متاسفانه در ايران چنين شرايطي وجود ندارد و ما بيش از آنكه آماده مسابقات آسيايي شويم، استرس انتخاب شدن را داريم. نسل طلايي دو و ميداني بانوان ايران در سالهاي اخير نتايج خوبي كسب كرده اما به مرور حذف شدند.
به عنوان مثال من در مسابقات ۶۰ متر با مانع ركورد ۸:۴۶ ثانيه را كسب كردم كه ركوردي ماندگار براي ايران و آسياست و فدراسيون نيز از اين موضوع خبر دارد اما به دليل يك آسيب كوچك نتوانستم به شرايط عادي بازگردم. از سوي ديگر فيزيوتراپ كنارم نبود و ۱۰ هفته استراحت مطلق كردم. اگر از مسئولان فدراسيون بپرسيد به شما ميگويند كه من و سپيده توكلي قرار بود انتخاب شويم اما به هر حال شرايطي پيش آمد كه نتوانستيم به مسابقات اعزام شويم.
ركوردي كه فدراسيون براي ورودي مسابقات در نظر گرفته بود، ركورد نفر اول تا سوم آسيا بود و به جز سه يا چهار نفر از آقايان، هيچكس نتوانست آن را به دست آورد و سايرين به دليل حمايت شدن و كسب تجربه به مسابقات اعزام ميشوند. همه ما بعد از اعلام ليست شوكه بوديم زيرا ميتوانستيم در ليستي كه فدراسيون اجازه داشت به مسابقات اعزام كند، حضور داشته باشيم. ما سختيهاي بسياري را تحمل كرديم و در خيابان و شرايط برف و باراني تمرين ميكرديم و رياضت كشيديم؛ بنابراين فكر مي كنم حقمان بود كه در مسابقات شركت كنيم اما به هر حال اميدوارم ورزشكاراني كه راهي مسابقات ميشوند، بتوانند نتايج مناسبي كسب كنند.
در پايان لازم به ذكر يك نكته مهم است، متاسفانه يكي از عوامل فدراسيون ميگويد ورزشكاران خانم، ورزشكاران فضاي مجازي هستند و در دنياي حقيقي عملكرد خوبي ندارند؛ درحاليكه ما در عمل نشان دادهايم كه توان خلق اتفاقات شگفت انگيز را داريم. ما در اينستاگرام فعاليت ميكنيم زيرا فدراسيون هيچ كاري براي مطرح شدنمان نكرده و هيچكس ما را نميشناخت؛ بنابراين تنها راهي كه ميتوانستيم در آن، فيلم مسابقات يا تمريناتمان را منتشر كنيم، اينستاگرام بود. به همين دليل تمايل براي استفاده از فضاي مجازي بيش از پيش شد؛ به عنوان مثال من فيلم مسابقات را منتشر كردهام و همه ديدند كه تنها مسابقه ميدهم؛ درحاليكه در دوي سرعت نياز به رقيب داريد. اگر اينستاگرام نبود، چه بايد ميكرديم؟
- 10
- 1