به گزارش خبرورزشی، سایت «فوتسال پلنت» کاندیداهای نهایی کسب عناوین برترینهای هر پست را اعلام کرد و فوتسال ایران هم نمایندههای زیادی در میان این نامزدها داشت. در کنار فوتسال مردان که سال هاست در میادین جهانی درخشیده، امسال این فوتسال بانوان بود که بیشتر به چشم آمد. پس از قهرمانی دختران فوتسالیست ایرانی در مسابقات آسیایی و عملکرد مطلوب بسیاری از بازیکنان به ویژه در بازی فینال، دو بازیکن تیم ملی، فرزانه توسلی در بین بهترین دروازهبانها و فاطمه اعتدادی هم در بین بهترین بازیکنان جای گرفتند، اما این تنها اتفاق خوش نبود.
در ادامه معرفی فهرست بهترینها، نام شهرزاد مظفر سرمربی تیم ملی هم در میان بهترین سرمربیان جهان قرار گرفت و در نهایت با حضور تیم ملی در میان برترین تیمهای دنیا، پرونده امسال این سایت با حضور پررنگ فوتسال زنان ایران بسته شد.
بر این اساس با شهرزاد مظفر، سرمربی سابق تیم ملی کشورمان و فعلی کویت همکلام شدیم تا درباره این چلنج، نداشتن مربی برای فوتسالیها، پاداش ملیپوشان و برنامههایش برای کویت گفتگو کنیم.
* اتفاقات خوبی این روزها برای فوتسال بانوان افتاده است. کاندیدا شدن در پنج قسمت سایت پلنت باورکردنی نیست.
خیلی هیجانزده هستم، فرزانه، فاطمه، خانم ناظمی و تیم ملی فوتسال این یعنی ایدهآل. در نهایت خودم، همه اینها افتخاری است برای ایران بزرگ و کشوری که در تکتک جای آن پر از استعداد است، ضمن اینکه نشان میدهد چقدر فوتسال ما در حد جهانی مطرح است که شایسته این انتخابها شده است.
البته پشت همه این موفقیتها یک گروه و کسانی هستند که زحمت کشیدند تا تیم ملی فوتسال به قهرمانی آسیا برسد و به واسطه آن به انتخابیها راه پیدا کند. ما باید این موضوع را بدانیم که عنوانهای فردی در رشتههای تیمی به نوعی عنوانی تیمی محسوب میشود.
* نظرتان راجع به انتخاب خودتان چیست؟
من سال گذشته بین رأیدهندگان بودم و میدانم کارشناسان بسیار خوب با توجه خاصی بازیها را رصد میکنند. وقتی لیست نامزدها را میبینم، میدانم چه کار سختی پیشرویم است. به ویژه حضور مربیان مردی که جام جهانی، معتبرترین تورنمنت فوتسال را پشت سر گذاشتهاند. مربی روسیه قهرمانی این جام را دارد و مربیانی هستند که عناوین مهمی در المپیک جوانان کسب کردهاند. پس همه اینها نشان میدهد کسب عنوان برترین مربی کار سادهای نیست.
* خب شما تنها بانوی مربی هستید که در جمع ۱۰ نفر برتر قرار گرفتید. این شانستان را زیاد نمیکند؟
تنها بودن افتخاری است، آن هم به عنوان یک ایرانی. کارم سخت است با این حال ذهنم را درگیر نمیکنم.
* شانس دیگران چقدر است؟
فکر میکنم بد نیست، چون با بانوان رقابت میکنند. در قسمت بانوان ورلدکاپ نداریم و تورنمنت جهانی هم پارسال برگزار نشد. برای آنها شانس بزرگی قائلم. خانم ناظمی و آقای ناظمالشریعه شانسشان بالاست، اما قرار گرفتن نام تیم ملی مزه دیگری داشت. این نشان میدهد ثمره کار گروهی یک ساله به سرانجام رسیده است. بعد از قهرمانی در آسیا این بهترین اتفاق دیگر بود.
* جوایزی به نفرات اول داده میشود؟
واقعاً نمیدانم. فکر نمیکنم نقدی باشد. تندیس اهدا میشود که به نظرم ارزشمندتر خواهد بود.
* این همه موفقیت نمیطلبد فدراسیون سریعتر برای تیم ملی فوتسال برنامهریزی داشته باشد؟
مطمئناً فدراسیون در فکرش هست و برنامه دارد ولی انتخاب سرمربی پروسه آسانی نیست، باید خیلی جوانب را در نظر گرفت. اینقدر فوتسال ایران پتانسیل بالا و عاشق دارد که در کمتر جایی در جهان دیده میشود. مطمئناً با مدیریت خوب میتوان راه را ادامه داد.
* پاداشهای تیم ملی پرداخت نشده و دلسردیهایی برای بازیکنان به وجود آورد!
قبول دارم آنها دلسرد شدهاند. به نظرم تا عرق بدن خشک نشده بود، این پاداش داده شود ارزش دارد نه اینکه شامل مرور زمان بشود. در این صورت ارزش معنوی اش را هم از دست میدهد و نمیتواند حس رضایتمندی را به بازیکن انتقال دهد. البته به شرایط بد اقتصادی هم خوردیم. این مبالغ شاید در بخش مردان زیاد خودش را نشان ندهد، اما برای بانوان که منبع درآمدی ندارند این مبالغ میتواند در زندگیهایشان تأثیرگذار باشد. امیدوارم زیاد دیر نشود.
* از برنامههای خودتان در کویت صحبت کنید.
برنامه دو سالهای برای تیم ملی تدوین کردم که در حال بررسی است. تمرینات تیم ملی را هم به صورت سه روز در هفته برگزار میکنم. برنامهای که به صورت مستمر است. کمپهای تمرینی داخلی و خارجی و حضور در هر تورنمنتی که بتواند به جایگاه خوب فوتسال این کشور کمک کند در لیست برنامهها هست. احتمالاً لیگ را نیز با ۱۰ تیم از اواخر ژانویه استارت میزنیم.
* ظرفیت فوتسال در این کشور تا چه حد است؟
ما با کشوری طرفیم که یک میلیون و دویست هزار نفر جمعیت دارد و با فقر بازیکن روبهرو است. برعکس ایران که دیگ جوشان بازیکن است. در کویت دو مانع وجود دارد؛ محدودیت نیروی انسانی و کمانگیزگی. افتخار و تاریخی هم برای فوتسال ندارند ولی یک امتیاز وجود دارد و آن هم عزم فدراسیونشان برای پرورش بازیکن است. تاکنون ۲۰ نفر را در تستهای مختلف انتخاب کردند و در تمرینات تیم ملی حضور دارند. به نظر من با شروع لیگ هم میتوانیم نفرات دیگری را به اردونشینان اضافه کنیم. آنچه برای آنها مهم است استارت خوب است.
* باشگاهها سرمایهگذاری میکنند؟
بله، خوشبختانه به باشگاهها و آکادمیهایی که در بخش مردان فعالیت دارند، اجازه ورود به لیگ داده شده و برای آنها امتیازاتی قائل میشوند. کمکهای مالی نیز از سوی فدراسیون به آنها تعلق میگیرد. جایزه نقدی ویژهای را برای تیمهای برتر در نظر گرفتهاند.
* صحبت آخر...
باز هم باید بگویم اگر در جمع برترین مربیان قرار گرفتم یکی از بهترین تیمها دستم بود. با بهترین بازیکنان کار کردم و بهترین کادر و مسئولان حمایتم کردند. به فوتسال ایران و بقیه کاندیداها تبریک میگویم.
- 11
- 2