سجاد انوشیروانی در گفت و گو با ایسنا درباره پذیرفته نشدن وزنه ۲۵۲ کیلوگرم بهداد سلیمی در مسابقات قهرمانی جهان و تغییر نظر برخی داوران داخلی نسبت خطا بودن این وزنه بیان کرد: با تمام احترامی که برای داوران ایران که اکثرشان بزرگ هستند، قائلم باید بگویم اگر ما در داوری قوی بودیم در همان مسابقه جهانی یک عضو در هیات ژوری و داوران داشتیم.
نمیخواهم خانواده وزنهبرداری را زیر سوال ببرم اما همیشه خبرهای برگزاری کلاسهای داوری درجه یک، دو، سه منتشر میشود اما ما که در وزنهبرداری هستیم میدانیم این کلاسها چیست و چطور مدرک داده میشود. خیلی مواقع خواستم به فدراسیون پیشنهاد دهم پول را از متقاضیان گرفته و مدرک را بدهند و دیگر با برگزاری کلاس وقت کسی را نگیرند.
او ادامه داد: کسانی که در بخش داوری، هیات ژوری و مدیریت فدراسیون جهانی هستند، از آسیب ایرانیها لذت میبرند. خیلی به ندرت میتوان دید داوران سه چراغ سفید بدهند و هیات ژوری رای را برمیگرداند. قبلاً پیش آمده که وزنههایی که ۲ بر یک داوران قبول کرده یا نپذیرفتهاند را برگرداند، اما خیلی کم پیش آمده سه چراغ سفید یا قرمزی که داوران دادهاند را برگرداند.
هیات ژوری از حرص حرکت سلیمی زیر وزنه، ۲۵۲ بگویم را نپذیرفت
انوشیروانی در مورد اینکه شاید حرکت بهداد سلیمی زیر وزنه باعث شد هیات ژوری را برگرداند، تصریح کرد: بهداد سلیمی اعتقاد دارد با حرکتی که زیر وزنه انجام داد، قصد توهین نداشته است ا ما شاید آنها این حرکت را بد تلقی کردند. به هر حال ژوری قدرت دارد و از قدرت خود استفاده کرد و حرکت سلیمی را نپذیرفت.
به نظرم هیات ژوری از روی حرص حرکت سلیمی را قبول نکرد. حرکت اول سلیمی واقعا خطا بود و حتی به خود بهداد هم گفتم حرکت اولش واقعا خطا بود اما ۲۵۲ کیلوگرم نه. داورانی که در مسابقههای جهانی قضاوت میکنند تجربه مسابقههای زیادی را دارند و با صداقت و قاطعیت سه چراغ سفید دادند.
او ادامه داد: بهداد خودش گفت منظوری نداشته اما به نظرم روی او حساس شدهاند و بهداد هم این موضوع را فهمیده است و حتی تلاش کرد اشکالات کار خود را برای مسابقههای جهانی رفع کند.
مصاحبه بهداد سلیمی باعث شد در داخل علیه او جو به راه بیندازند
سرمربی پیشین تیم ملی در مورد جو به راه افتاده علیه سلیمی در داخل ایران گفت: برایم جالب است داوران ما پشت نظر سه داور حاضر مسابقههای جهانی نمیایستند اما از نظر هیات ژوری دفاع میکنند. در حالی که میدانیم هیات ژوری در هر مسابقهای که ایرانیها هستند تا جایی که بشود مو را از ماست بیرون میکشند. ما باید تمام قد پشت قهرمانان خود قرار بگیریم. اکنون هم در داخل جوی علیه بهداد راه انداختهاند و مصاحبه ای که سلیمی بعد از بازگشت به ایران خطاب به فدراسیون داشت، در این اتفاق تاثیر دارد.
او افزود: دوستان دوستانمان دارند جانبدارانه حرف میزنند. خوب است داوران به همین شکل که حرکت بهداد را تحلیل میکنند، بگویند چرا خودشان در مسابقههای جهانی و المپیک نمیتوانند قضاوت کنند.
وقتی با فدراسیون جهانی تعامل نداریم از داشتن انصاف برای ما میگذرند
نایب قهرمان المپیک لندن با اشاره به ارتباط نه چندان خوب فدراسیون جهانی با ایران تاکید کرد: ما قهرمان جهان شدیم و با تمام وجود تبریک میگویم چرا که قهرمانی در هر شرایطی ارزشمند است و افتخار دارد، همچنین میدانیم ارمغان آورندگان این قهرمانی کسانی هستند که چقدر سختی کشیدهاند اما باید این را هم قبول کنیم ایران باکیفیتترین تیم مسابقهها بود.
اگرچه ما در وزنه زدن قوی هستیم اما در داوری و مدیریت ضعیف هستیم. وقتی با فدراسیون جهانی تعامل نداشته باشیم و در جبهه مخالف قرار بگیریم طبیعتا فدراسیون جهانی هم با ما تعامل نمیکند و از خیلی مواقع از داشتن انصاف برای ما میگذرد.
با بهداد صحبت میکنم که خداحافظی نکند
انوشیروانی در پاسخ به این پرسش که قصد ندارد سلیمی را از تصمیم خداحافظیاش منصرف کند، تصریح کرد: تصمیم خداحافظی احساسی است. یکی دو روز دیگر بگذرد با او صحبت میکنم اما هجمهای در داخل علیه او به راه افتاده که ممکن است بر روی تصمیمش تاثیر بگذارد و این خوب نیست.
باید قهرمانان خود را حفظ کنیم. این را باید قبول کنیم مسائل پشت پرده وجود دارد و فدراسیون ما در تعاملات بینالمللی ضعیف عمل کرده است و خیلی از امتیازات را از دست دادهایم یکی از امتیازات این است که داور درمسابقههای جهانی و المپیک نداریم.
کیانوش بداند افرادی که او را حمایت میکنند فقط مدالش را میخواهند نه خودش را
او در مورد نتیجه نگرفتن کیانوش رستمی در مسابقههای جهانی بیان کرد: ما از اول با راهی که کیانوش رستمی میرفت مشکل داشتیم و این را کتمان نمیکنم اما اتفاقی که برایش افتاد باید تلنگری باشد. کیانوش قهرمانی بزرگی است اما ۷-۸ نفری که در مسابقههای جهانی بودند یک نفر بزرگی نکرد و جلو نرفت به او کمک کند تا در انتخاب وزنه در دو ضرب دچار مشکل نشود و این به این شکل از گردونه رقابت خارج نشود.
انوشیروانی افزود: البته خود رستمی مقصر نیست بلکه کسانی که در این کج راهه او را تشویق و حمایت میکنند مقصر هستند و مطمئن باشد آن افراد شاید در ظاهر او را حمایت کنند اما در باطن خودش را نمیخواهند و فقط مدالش را میخواهند. آنها معاملهگران مدال هستند شاید باید به آنها حق داد چون باید نتیجه بگیرند تا حفظ شوند.
علیحسینی دارد حقش را از وزنهبرداری میگیرد
سرمربی پیشین تیم ملی در مورد بازگشت علیحسینی با نایب قهرمانی جهان گفت: خوشحال شدم بعد از هشت سال به این شکل درخشید. خود من از دو سال پیش مشوق او برای بازگشت به وزنهبرداری بودم و انگیزه را در او تقویت کردم. این را میتوانید از خود او سوال کنید. او دارد حقش را از وزنه برداری میگیرد.
روزی که مشکل او حل شد از این جهت خیلی خوشحال شدم که او و بهداد اگر حفظ شوند در آینده نزدیک میتوانند برای تالاخادزه هم مشکلآفرین باشند چون پتانسیل بالایی دارند. به او خانوادهاش تبریک میگویم امیدوارم این روند خوب را تا المپیک ۲۰۲۰ ادامه دهد و بهترین جایگاهها را کسب کند.
خدا را شکر از لج ما دو اردوی خوب برگزار کردند
انوشیروانی در پاسخ به این پرسش که اگر بداند چندین مدالو قهرمانی تیمی در انتظار ایران است باز هم از سرمربیگری تیم ملی استعفا میداد یا خیر، تصریح کرد: ما بدون علم به اینکه ۱۰ کشور در مسابقهها نیستند برای این برنامه داشتیم که با قدرتهای جهان رقابت کنیم و قهرمان شویم.
اعتقادم بر این بود که تیمی که دارم آماده کنم در رقابت با قدرتهای جهان هم میتواند قهرمان شود. البته روی کیفیت تیم عوامل زیادی تاثیر داشت، همان یک ماه و نیم تعطیلی اردوها اجازه نداد ورزشکاران نزدیک مسابقه در شرایط ایدهآلتری باشند و استرس این را داشتند که خیلی زود وارد اوج شوند.
او ادامه داد: اوضاع افتضاحی که اردوی تیم ملی بعد از المپیک داشت باعث شد برای فدراسیون شرط بگذاریم و خدا را شاکرم که برای درآوردن لج ما دو اردوی خوب گذاشتند که البته آن هم به لطف استانها و ارگانها بود. آقایان وقتی لج میکنند خوب کار انجام میدهند. اکنون هم ما نباید در باد این قهرمانی بخوابیم و باید به فکر کم کردن فاصله نفرات اول و دوم و حفظ قهرمانان رده جوانان که چند سال به حال خود رها میشوند، باشیم.
به نظرم رییس فدراسیون نباید همیشه از بیپولی گلایه داشته باشد چون خیلی از روسای فدراسیونها از اسم و رشته خود اسپانسر قدرتمند گرفتند و نیازی هم به بودجه وزارت و کمیته ندارند. اما در وزنه برداری تمام قولهایی که قبل انتخابات داده شده بود، عملی نشد. تیم ما هم در سایه نفراتی که خواستههای بزرگی ندارند، قهرمان شد. بعد از المپیک اسپانسر گرفته شد تا جوایز اهدا شود اما نتوانستند تعامل کنند وحتی بعد از المپیک ۴-۵ ماه قادر نبودند حقوق ورزشکاران را بدهند. این ضعف مدیریت است.
تیمی که تحویل دادم یک بند انگشت آسیب دیدگی نداشت و حالا بیرانوند می گوید از هم گسسته بود
انوشیروانی با اشاره به صحبتهای بیرانوند مبنی بر اینکه تیمی که تحویل گرفته بود از هم گسسته بود تاکید کرد: تیم ملی قهرمان آسیا و بازیهای کشورهای اسلامی شد آن هم در شرایطی که نفرات اصلی استراحت داشتند. ما تیمی را تحویل دادیم که نفرات آن یک بند انگشت آسیب دیدگی نداشتند و آمادگیشان بالای ۹۰ درصد بود آیا واقعا این تیم از هم گسسته بود؟ از بیرانوند انتظار نداشتم این حرفها را بزند تیم در سال ۹۵ از هم گسسته بود که همین آقای بیرانوند مربی آن بود و برای قهرمانی آسیا تنها اسم سه نفر را داده بودند.
من تیمی را تحویل گرفتم که همه می دانند بهداد در چه شرایطی قرار داشت و علی هاشمی در خانه بود. من می خواستم سهراب مرادی قهرمان المپیک در قهرمانی آسیا رکورد دنیا بشکند اما اختلافات با فدراسیون نگذاشت. سهراب مرادی سه ماه حقوق نگرفت وقتی از این مسئله ناراحت شد طلبکار هم شدند و وقتی میگفتیم با او تماس بگیرید پاسخ میدادند چرا باید این کار را کنیم. من آنها را میشناسم و می دانم الان اگر سهراب مرادی رکورد نمیشکست و طلا نمیگرفت دیگر او را تحویل نمیگرفتند.
- 11
- 1