مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۴ - ۲۶ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۰۸۳
کشتی - وزنه برداری

سعید عبدولی: نه استخدام شدم نه کار دارم!

سعید عبدولی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری

سعید عبدولی، متولد سال ۶۸، در اندیمشک به دنیا آمده است. او کشتی‌گیر وزن۷۵ کیلوگرم فرنگی‌کار ایرانی است که مدال طلای قهرمانی جوانان جهان و بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ را کسب کرد. سعید عبدولی در مسابقات قهرمانی کشتی جهان ۲۰۱۱ در وزن ۶۶ کیلوگرم توانست نهمین مدال طلای تاریخ کشتی فرنگی ایران در مسابقات جهانی را کسب کند. او سهمیه ورود به بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۱۲ را هم به دست آورد.

 

عبدولی در مسابقات آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون در کره‌جنوبی در مرحله یک‌چهارم نهایی با ناداوری آشکار، مغلوب کشتی‌گیر کره‌ای شد. این اتفاق خاطره تلخ داوری بحث‌برانگیز دیدار عبدولی با نماینده کشور فرانسه در چارچوب رقابت‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن را برای بسیاری از ایرانی‌ها زنده کرد؛ جایی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان عبدولی با ناداوری از حقش محروم شد.

 

او ابتدا در المپیک لندن ۲۰۱۲ توانست آتاکان یوکسل ترکیه‌ای را با نتیجه ۳ بر صفر شکست دهد، اما در دومین مسابقه خود با استیو گنو فرانسوی، با تصمیم داور بلاروسی، ایهار برل، مسابقه را با نتیجه ۳ بر صفر به حریف خود واگذار کرد و عملا با باخت از دور مسابقات حذف شد و به چهار نفر برتر این مسابقات نرسید. عبدولی در جریان مرحله یک‌چهارم نهایی مسابقات کشتی بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون برابر هیونگ جانگ، دارنده مدال طلای المپیک آتن، از کره‌جنوبی به میدان رفت.

 

او چهار فیتو روی نماینده کشور میزبان اجرا و درنهایت او را ضربه فنی کرد که در ابتدا به تایید داوران هم رسید، اما مربی کشتی‌گیران کشور میزبان که معتقد بود عبدولی با گرفتن گردن حریف مرتکب خطا شده است، در آستانه بالارفتن دست عبدولی، درخواست کرد صحنه را بازبینی کنند. هیئت داوران این مسابقه نتیجه دیداری که با ضربه فنی به پایان رسیده بود عوض کرد و باوجود اعتراض‌های کشتی‌گیر ایرانی به ادامه مسابقه رأی داد و درنهایت، این دیدار با نتیجه ۹ بر ۶ به سود نماینده کشور کره‌جنوبی خاتمه یافت.

 

عبدولی در ادامه در شانس مجدد به مقام سوم این مسابقات دست یافت. به همین منظور، شورای بازی‌های جهانی منصفانه برای تاریخ ۱۵ مهر ۱۳۹۴ در باکوی آذربایجان از سعید عبدولی برای دریافت دیپلم جهانی بازی منصفانه دعوت به‌عمل آورد. او در رقابت‌های جهانی و گزینشی المپیک در لاس‌وگاس نیز با شکست حریف گرجستانی راهی مرحله نیمه‌نهایی شد و سهمیه المپیک را کسب کرد.

 

پس از آن، عبدولی در اولین دیدار در وزن ۷۵ کیلوگرم در المپیک ریو، با مادسن از دانمارک کشتی گرفت که این کشتی را با نتیجه یک ـ یک و به‌دلیل اخطار آخر بازنده شد. او به‌شدت به داوری اعتراض کرد و با کارت زرد مواجه شد. عبدولی در آستانه کارت قرمز و حذف کامل بود که با هشدار محمد بنا، سرمربی تیم‌ملی ایران، به وسط تشک بازگشت و نهایتا به‌دلیل فینالیست‌شدنِ حریف دانمارکی‌‌اش در گروه شانس مجدد، توانست با شکستِ حریفان صرب و مجار مدال برنز المپیک را کسب کند.

 

سعید عبدولی در آخرین مبارزات خود در رقابت‌های جام باشگاه‌های جهان نیز همراه تیم بیمه رازی به‌عنوان قهرمانی دست یافت. او که وزن جدیدی را تجربه می‌کرد توانست در ۸۲کیلوگرم هم بدرخشد و در گام نخست ۸ بر صفر ایلگیز بیلیموف قرقیزستانی را شکست داد. سعید در دومین گام، ۴ بر صفر رومن یوسیپوف از مسکو را پشت سر گذاشت و در نیمه نهایی نیز ۳ بر صفر برهان آکبوداک ترک را شکست داد. او درنهایت در فینال رقابت‌ها، ۶ بر صفر ماکسیم مانوکیان ارمنستانی که قهرمانی جهان را با خود یدک می‌کشید، شکست داد؛ ازهمین‌رو، امروز با سعید عبدولی، کشتی‌گیر خوب کشورمان که درخشش خیره‌کننده‌ای در این رقابت‌ها داشت صحبت کردیم که در ادامه می‌خوانید.

 

آقای عبدولی سطح مسابقات قهرمانی باشگاه‌های جهان چطور بود؟

خدا را شکر سطح مسابقات بسیار خوب بود. بیشتر قهرمانان المپیک و جهان در این مسابقات حضور داشتند. همه کشتی‌گیران درجه یک ایران هم بودند و درنهایت، شاهد کشتی‌های خوبی بودیم. خداراشکر تیم ما هم مبارزات خوبی را به نمایش گذاشت که نتایج زحمت کادرفنی و کشتی‌گیران بود.

 

از عملکرد خودت در این رقابت‌ها راضی هستی؟

بله، عملکرد خوبی داشتم و از خودم راضی هستم؛ البته آمادگی زیاد خوبی نداشتم؛ آن‌هم به‌خاطر این‌که سرماخورده و کسل بودم، ولی توانستم کشتی‌های خوبی بگیرم و با امتیازهای خوبی حریفانم را شکست دادم.

 

وزن جدید ۸۲ کیلوگرم چطور است؟

من تازه به این وزن آمده‌ام و و حریفانم هم در این رقابت‌ها عنوان‌داران جهان بودند، کشتی‌گیر ارمنی قهرمان جهان شده بود، کشتی‌گیر ترک هم در امیدهای جهان قهرمان شد و روسیه هم که کشتی‌گیر گردن‌کلفت و بی‌نظیری داشت. من از لحاظ وزنی سبک‌تر از آن‌ها بودم و از خیلی جهات دیگر کمی پایین‌تر بودم؛ چون در این وزن تازه‌وارد به حساب می‌آیم، اما با تلاش و جنگندگی که داشتم توانستم با امتیاز عالی همه رقبایم را شکست دهم.

 

پیروزی بر قهرمان جهان سخت نبود؟

سخت نبود؛ البته آسان هم نبود، می‌دانستم چطور باید با آن کشتی بگیرم و زیرک مقابل آن ظاهر شدم. به‌هرحال، کشتی‌گیر ارمنستانی را همه می‌شناسند و می‌دانند پیروزی بر او کار راحتی نیست، اما من ۶ بر۲ شکستش دادم و اجازه خودنمایی به او ندادم.

 

از رقابت با روسیه بگو، چطور بیمه رازی این رقیب را ۱۰ بر صفر شکست داد؟

روسیه تیم خوب و قدری بود، ولی کشتی‌گیران ما هم خیلی خوب ظاهر شدند؛ ازجمله خودم که با همه توان مبارزه کردم، بقیه هم سنگ‌تمام گذاشتند و در بیشتر وزن‌ها با یک اخطار یا یک پوئن از حریف برتری پیدا کردیم؛ البته شانس هم با ما یار بود و آن ساعت، ساعت کشتی بچه‌های ما بود و توانستیم ۱۰ برصفر پیروز شویم. کشتی من با روس واقعا سخت و نفسگیر بود و تا لحظه آخر جنگیدم. ضعفی که بعد از روز نخست داشتم فقط به دلیل مبارزه با کشتی‌گیر روس بود که بسیار قلدر و پرزور است.

 

برادرت هم در این رقابت‌ها بود. چرا زمانی که شما مسابقه داشتی هواداران سمت برادرت بطری آب پرتاب کردند؟

زمانی که من با ماکسیم، قهرمان جهان کشتی، می‌گرفتم، داور به من گیر داده بود و تذکر می‌داد که کم‌کاری می‌کنی این در حالی بود که من مدام فعالیت داشتم و حریف عقب می‌رفت و اصلا نا نداشت سرپا بماند، اما متاسفانه داور ذهنیت بدی نسبت به من داشت و دو اخطار هم داد، این قضیه باعث شد برادرم ناراحت شود و نزدیک تشک شد. در آن زمان تماشاگران سیناصنعت ایذه ناراحت شدند و بطری آب پرتاب کردند که کار درستی نبود و درواقع برخورد آن‌ها به دور از جوانمردی بود.

 

داوری‌ها چطور بود؟ در حق‌تان دوباره ناداوری نشد؟

(می‌خندد) نه خدا را شکر مشکل داوری زیاد نبود، دو سه تا مشکل داشتند، اما زیاد مهم نبود. مشکل داوری همیشه برای ما خارج از ایران اتفاق می‌افتد و داخل ایران زیاد شاهد این اتفاقات تلخ نیستیم.

 

درآمدتان در سال چقدر است؟

درآمد ما از همین لیگ است و با بیمه رازی حدود ۶۰ میلیون قرارداد بسته‌ایم. یک فوتبالیست در سال چقدر قرارداد می‌بندد و ما چقدر؟ کاری به رشته‌های دیگر نداریم، اما فقط فرق را ببینید! به‌هرحال، راضی هستیم به رضای خدا و کاری از دست‌مان بیش از این برنمی‌آید.

 

بالاخره استخدام شدید؟

ما که استخدام نشدیم، کار هم نداریم و بعد از المپیک هر قدر هم به مسئولان گفتیم که داستان استخدام‌ها چه شد؟ انگار نه انگار، کو گوش شنوا؟ فقط دنبال این هستند که کار خود را انجام دهند که کار خودشان را هم انجام نمی‌دهند و ما داریم می‌بینیم. (می‌خندد)

 

تا چه زمانی کشتی خواهی گرفت؟

حتما تا المپیک ۲۰۲۰ کشتی را ادامه خواهم داد و هدفم این است که با مدال طلای خوشرنگ المپیک از دنیای قهرمانی کشتی خداحافظی کنم.

 

وضعیت کشتی را در حال حاضر چطور ارزیابی می‌کنی؟

وضعیت که خوب است، قبلا کشتی‌گیران ایرانی خودباوری لازم برای کسب مدال در المپیک و جهان را نداشتند، اما الان کشتی‌گیران خردسال هم دنبال کسب مدال جهانی هستند و واقعا هم نشان ‌دادند که توانایی زیادی دارند.

 

قوانین جدید کشتی را چطور می‌بینی؟

قوانین خوبی است و خیلی از این قانون که وزن‌کشی همان روز مسابقه است خوشم آمد. به نظرم خیلی خوب است و من با آن خوب کنار آمدم. یک قانون جدید هم از ۲۰۱۸ اضافه می‌شود که خاک اجباری اضافه خواهد شد، امیدوارم برای ما خوب باشد.

 

کشتی بانوان هم فعال شده آن را چطور می‌بینی؟

از کشتی بانوان اطلاعاتی ندارم و نمی‌دانم مسابقات به چه شکلی برگزار می‌شود و چه قوانینی دارند؛ چون ندیده‌ام نمی‌توانم اظهارنظر کنم، اما از این‌که بالاخره برای بانوان هم راه‌اندازی شده خوشحالم و امیدوارم موفق باشند.

 

و این‌که می‌خواستی بروی با داعش بجنگی؟

آره دوست داشتم که بروم و با آن‌ها بجنگم، اما دیگر داعش سربه‌نیست شد و بچه‌ها کار آن‌ها را ساختند، ما هم در میدان خودمان، کشتی برای سرافرازی مملکت می‌جنگیم؛ همین مبارزات ما هم به‌هرحال حکم جنگیدن دارد.

 

سعیده فتحی

 

asemandaily.ir
  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش