وزنهبرداران زن ایرانی در حالی مدت کوتاهی است فعالیت خود را در این رشته آغاز کردهاند که خیلی زود توانستند خودشان را در دنیا مطرح کنند. اولین بازخورد جهانی تشکیل تیم ملی وزنهبرداری بانوان ایران، برپایی اردوی تمرینی اهواز برای آنها است. اردویی که مسئولیت آموزش آن بر عهده اورسلا پاپاندرئا، نایبرئیس فدراسیون جهانی وزنهبرداری و رئیس فدراسیون وزنهبرداری آمریکا است. او دو بار سابقه قهرمانی در بازیهای المپیک را دارد. قهرمان اسبق وزنهبرداری جهان هماکنون در یکی از باشگاههای وزنهبرداری در تگزاس آمریکا فعالیت میکند. آمریکا یکی از کشورهای صاحبنام در وزنهبرداری بانوان جهان است که همواره سهم خوبی از مدالهای رقابتهای جهانی و بازیهای المپیک را به خود اختصاص داده است. پاپاندرئا که بهعنوان یک مدیر زن بینالمللی بهشدت علاقهمند به توسعه و گسترش ورزش در حوزه بانوان است، به بهانه برگزاری رقابتهای وزنهبرداری بینالمللی جام فجر مردان در اهواز، خود شخصا به ایران آمده تا علاوه بر نظارت بر این مسابقات، از نزدیک با چگونگی فعالیت زنان و دختران وزنهبردار ایرانی آشنا شود.
جای خالی زنان ایران در مسابقات بینالمللی
پاپاندرئا، آنقدر از راهاندازی این رشته برای زنان ایرانی خوشحال است که وعده میدهد در آیندهای نزدیک بین دو کشور ایران و آمریکا، مسابقات دوستانهای را برگزار کنند. رئیس فدراسیون وزنهبرداری آمریکا درباره دیدگاهش درمورد شروع فعالیت بانوان وزنهبردار در ایران میگوید: «تیم ملی وزنهبرداری ایران در بخش آقایان جزء بهترینهای جهان محسوب میشود که با یک برنامهریزی صحیح میتوان در بخش بانوان نیز به این موفقیت رسید. قطعا برای موفقیت وزنهبرداری خانمها در ایران به حمایت آقایان نیاز است. امروز روز بینالمللیشدن وزنهبرداری بانوان ایران است که باید این موضوع را جشن گرفت، بیشک موفقیت این رشته مستلزم تلاش و زحمت وزنهبرداران این کشور است. قطعا یکی از رؤیاهای بانوان وزنهبردار ایرانی ورود به مسابقات بینالمللی و المپیک است و من امروز به ایران آمدم تا این رؤیای ورزشکاران ایران را به حقیقت تبدیل کنم. حس میکنم جای وزنهبرداری زنان ایران در مسابقات بینالمللی خالی است و ما دوست داریم آنها را در مسابقات بینالمللی ببینیم. علی مرادی، بهعنوان رئیس فدراسیون ایران و من بهعنوان رئیس فدراسیون آمریکا و نایبرئیس فدراسیون جهانی تلاش میکنیم مسابقاتی بین ایران و آمریکا برگزار کنیم تا از وزنهبرداری زنان ایران حمایت داشته باشیم.
امیدوارم در آینده به تعدادی از مربیان خانم مجوز بدهیم و وزنهبرداری بانوان این کشور را به سطح بالاتری برسانیم، چراکه معتقدیم باید از نظر آموزشی به سطحی برسند که خودشان بتوانند مربیان حرفهای تربیت کنند». پاپاندرئا درباره اینکه چقدر زمان میبرد دختران ایرانی مانند مردان، مدال جهان و المپیک بگیرند، گفت: «وقتی یک نفر وزنهبرداری را شروع میکند تا زمانی که بتواند مدال بگیرد ۱۳ سال زمان میبرد. حدودا در ٢٠ تا ٢٢ سالگی میتواند مدال جوانان بگیرد. فکر میکنم چند سال آینده زنان ایرانی در مسابقات نوجوانان و جوانان مانند مردان مدال بگیرند و دو تا چهار سال بعد از آن در مسابقات جهانی مدال میگیرند. البته زنان ایرانی پتانسیل زیادی دارند و استعدادهای زیادی در ایران میبینم».
برابری جنسیتی، هدف وزنهبرداری در المپیک
برگزاری اولین اردوی رسمی تیم ملی وزنهبرداری بانوان زیر نظر نایبرئیس فدراسیون جهانی وزنهبرداری در حالی بازتاب خوبی داشت که سایت فدراسیون جهانی وزنهبرداری هم در گزارشی به آن پرداخت. سایت این فدراسیون با انتشار تصاویری از اردوی آموزشی تیم ملی وزنهبرداری بانوان اعلام کرد فدراسیون جهانی بار دیگر در روز جهانی زن تعهد خود را نسبت به توسعه جهانی در این رشته تقویت کرد. تاماش آیان، رئیس فدراسیون جهانی وزنهبرداری نیز با اشاره به روز جهانی زن و استقبال از راهاندازی وزنهبرداری برای زنان ایرانی، گفت: «برابری جنسیتی یک اولویت کلیدی برای فدراسیون جهانی است. ما میخواهیم این اطمینان را بدهیم که فرصتهای برابر برای زنان و مردانی که در وزنهبرداری شرکت میکنند از سطح آماتور تا نخبه وجود دارد. پیشرفتهای خوبی هم داشتهایم، اما کار بیشتری دارد انجام میشود. فدراسیون جهانی وزنهبرداری متعهد شده که با همکاری فدراسیونهای ملی به برابری جنسیتی دست یابد. ازاینرو در المپیک ٢٠٢٠ برابری جنسیتی در وزنهبرداری ایجاد میشود و رقابت مردان و زنان هرکدام در هفت وزن برگزار خواهد شد».
آمریکا اولین مدال جام فجر وزنهبرداری را گرفت
این دوره از مسابقات وزنهبرداری بینالمللی جام فجر مردان در حالی با میزبانی اهواز برگزار شد که تیم آمریکا هم یکی از شرکتکنندگان حاضر در مسابقات بود؛ تیمی که البته یک نماینده بیشتر نداشت. آخرین حضور تیم ملی وزنهبرداری آمریکا در ایران به ٥٣ سال قبل برمیگردد. درک جانسون ٣٣ساله وزنهبرداري آمریکایی بود که در جام فجر ٩٦ در دسته ٦٢ کیلوگرم روی تخته رفت و توانست قهرمان این دسته شود. او در حرکت یکضرب ١١٧، در حرکت دوضرب ١٣٣ و در مجموع ٢٥٠ کیلوگرم را ثبت کرد. اورسلا پاپاندرئا، مربی شخصی جانسون است.
- 14
- 2