نواب نصیرشلال در گفتوگو با ایسنا، درباره ی وضعیت لیگ برتر وزنهبرداری که با وجود قهرمانان المپیک و جهان از رقابت وکیفیت مطلوب برخوردار نیست، بیان کرد: در مورد وضعیت لیگ برتر باید دید برای آن چه کار کردهایم که الان انتظار لیگ خوب، پویا و پر مخاطب داشته باشیم. کاملا واضح است تیمی که هزینه میکند، برایش مهم است دیده شود اما ما برای دیده شدن تیم ها چه کار کردهایم؟اصلا نیامدهایم برنامه جامع و خوبی را به تیمها ارائه کنیم.
فقط به دنبال این بودیم لیگی ساده به همت قهرمانان، دوستان و خیرین داشته باشیم. به نظر من نیاز به سازمانی هست که برنامهریزی داشته باشد نه اینکه لیگ را مثل ۱۰ تا ۲۰ سال قبل به صورت سنتی با ۲-۳ تیم نظامی برگزار کنیم که فقط بگویم لیگ داریم. باز هم خوب است لیگ تعطیل نشده است. اگر همان یک تیمی که پول میدهد هم نیاید لیگ برتر تعطیل میشود چون تیمهای نظامی که پول نمیدهند.
او با اشاره به حضور چهرههای شاخص وزنهبرداری در لیگ برتر گفت: تنها داشتن ستاره کافی نیست. یک ستاره زمانی برای باشگاه خود ارزش دارد که بتواند مانور بدهد و کارهای تبلیغاتی انجام بدهد. اما لیگ برتر خیلی از سالها پخش تلویزیونی نداشته و بعد از آن هم پخش تلویزیونی کامل و منظمی نبوده است. در صورتی که وقتی به این مسائل توجه شود چند تیم پرقدرت به سمت لیگ می آیند و کیفیت لیگ بیشتر میشود. برای اینکه لیگ خوبی داشته باشیم کمیت و کیفیت تیمهای شرکت کننده خیلی مهم است. وقتی کمیت و کیفیت بالا نباشد، ورزشکار مجبور میشود با یک تیم قرارداد ببندد.
رقابت میان تیمها نیست و مسابقات دیگر جذابیتی ندارد و این باعث دلسردی میشود. اکنون هم به ندرت میبینیم که دو تیم تا دقیقه ۹۰ برای قهرمانی رقابت داشته باشند. البته بیشترین آسیب را هم فدراسیون میبیند چون لیگ مکمل تیم ملی است و کمک می کند تیم ملی رشد داشته باشد. ورزشکار وقتی در لیگ شرکت کند و رقابت باشد تلاش می کند از لحاظ آمادگی در سطح بالایی باشد تا از عنوان و جایگاه خود دفاع کند، از این رو قطعا تمرینهایش را قطع نمیکند.
نصیر شلال در پاسخ به این پرسش که فکر می کند چقدر برای آوردن تیم های خوب به لیگ برتر وزنه برداری تلاش شده است، تصریح کرد: ما در این سالها برای آوردن تیمهای خوب واقعا تلاشی نکردهایم و باید به عقب برگردیم و ببینیم ریشه این آسیب از کجا است. وزنهبرداری پتانسیل خوبی دارد و چون قهرمانان بزرگی دارد، از لیگ آن استقبال میشود اما برای پای کار آوردن تیمها باید تلاش کنیم که متاسفانه روحیه این کار در دستور کار فدراسیون تا الان نبوده است.
نایب قهرمان المپیک لندن با اشاره به اینکه برخی تیمها که پول می دهند هم قرارداد خود را کامل پرداخت نمیکنند، تصریح کرد: زمانی که تعداد تیمها کم باشد رقابت برای یارگیری به وجود نمیآید و مبلغ قراردادها پایین میآید. از طرفی خیلی از مدیر عامل ها که ورزشی نیستند در اعتراض به این اتفاق میگویند اگر آنها نبودند ورزشکاران بدون قرارداد میماندند. این جمله بد و نابجا است. چون جایگاه وزنهبرداری ما این نیست که مدیرعامل یک باشگاه چنین اظهار نظری داشته باشد. البته اینکه گاهی اوقات مقداری از مبالغ قراردادها پرداخت نمی شود هم به برنامه ریزی خود ما برمیگردد که تیمها در جایگاهی قرار میگیرند که قراردادهای مالی خود را کامل پرداخت نمی کنند.
ملیپوش سابق ایران در پاسخ به این سوال که فکر میکند روزی شاهد برگزاری لیگی مانند والیبال و بسکتبال در وزنهبرداری هم باشیم، گفت: اگر بیاییم کار را با برنامهریزی خوب و سرمایهگذاری طولانی مدت شروع کنیم و برنامههای مهیج داشته باشیم فکر میکنم لیگی حتی بهتر از رشتههای دیگر داشته باشد. با توجه به اینکه وزنهبرداری رشته المپیکی و پر از ستاره است پتانسل آن را دارد اما به شرطی که کار کنیم. به هر حال بسکتبال هم یک روزی لیگ نداشت اما با برنامهریزی، نیازهایی که تیمها و اسپانسرها داشتند را برطرف کردند و الان به سطحی رسیدند که تبدیل به یک نمونه موفق میشود. قطعا موفقیت آنها شانسی نبوده است. وزنهبرداری هم نیاز به کار کردن دارد و میتواند موفق باشد.
نصیرشلال در پاسخ به این پرسش که تغییر قوانین مثلا ملزم شدن تیمها به استفاده از دو قهرمان چقدر میتواند به لیگ برتر کمک کند، تصریح کرد: زمانی فدراسیون میتواند این تعیین تکلیف را کند و تیمها را تحت فشار قرار دهد که برای یک یا دو مهره خوب هزینه کنند که کار کرده باشد و تیمهای زیادی حضور داشته باشند. وقتی پنج تیم داریم نمیتوانیم بگوییم فلان مبلغ را برای یک قهرمان هزینه کند و وقتی آن تیم توانایی مالیاش را ندارد خب همان را هم از دست میدهیم.
- 18
- 5