یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۲۷ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۷۰۹۸
کشتی - وزنه برداری

منصور برزگر: در كشتی هم قداره‌كش داريم

منصور برزگر,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری

با منصور برزگر پير كشتي ايران كه مرشد چند نسل از قهرمانان و خاك تشك خورده‌هاي كشورمان بوده گفت‌وگويي بلند بالا داشته‌ايم كه هر روز بخشي از آن را مي‌توانيد در همين ستون بخوانيد.

 

شما همواره حسرت خورده و گفته‌ايد كه چند كشتي‌گير بودند كه مي‌توانستند نتايج خيلي بهتري كسب كنند؛ اما اين طور نشد. يكي از آنها فريدون قنبري است.

يك موضوعي است كه من بايد حتما بگويم. در مملكت ما نه‌تنها در ورزش و كشتي بلكه در خيلي از مسائل به خاطر عدم آگاهي و مشكلات فرهنگي شاهد استعدادكشي هستيم، به خصوص در مدارس. در واقع ما در استعدادكشي بي‌نظيريم و صاحب ركورد. من يك پسر دارم كه خيلي باهوش است و در كلاس دوم داشت مي‌رفت تيزهوشان كه امتحان دهد؛ اما به خاطر رفتار بد معلمش نتوانست، در صورتي كه اگر رفتار بد آن معلم نبود الان يك نابغه بود. براي همين من هميشه به مربيان مي‌گويم كه مراقب رفتارشان باشند، چرا كه خيلي‌ها را ديده‌ام كه به خاطر رفتار بد مربيان و معلمان فنا شده‌اند و يكي از اينها فريدون قنبري است.

 

قنبري يك استثنا بود. خودش يك روز يك مثالي مي‌زد كه خيلي جالب بود. تعريف مي‌كرد و مي‌گفت كه من خيلي دوست داشتم با همه، با بچه‌هاي ديگر درگير شوم. يك روز معلم علوم‌مان من را ديد و گفت فريدون كجايي؟ گفتم در اين كلاس هستم. گفت خب پس شاگرد من هستي كه. به كلاس رفتيم و شروع كرد از من تعريف كردند. هر بار كه درس علوم داشتيم معلم‌مان از من تعريف مي‌كرد و من را تشويق مي‌كرد تا اينكه من در كلاس علوم شدم يك آدم ديگر و نمره‌ام هم ١٧ شد و اين براي من كه از درس و مدرسه فراري بودم نمره خيلي خوبي بود. معلم‌مان هم برگه من را آورد و به همه نشان داد و گفت ببينيد اين نمره را خود فريدون گرفته و به من گفت ببين من به تو ارفاق نكردم خودت شدي ١٧. تو باهوش هستي و اگر خودت بخواهي، مي‌تواني هميشه نمرات خوب بگيري.

 

اين را گفتم تا بگويم «درس معلم ار بود زمزمه محبتي/ جمعه به مكتب آورد طفل گريز پا را» وقتي جوانان ما به پست و مقامي مي‌رسند از آن لاك بيرون مي‌آيند. به هر حال اينها كه از نسل مرفه نيستند. كارگر هستند، كشاورز هستند. من خودم شاگرد آهنگر بودم، شاگرد مكانيك بودم. اينها كه از آن قشر مي‌آيند چند درصدشان مي‌توانند خود را حفظ كنند و از اين فضايي كه به وجود آمده قسر در بروند؟ متاسفانه جوانان زيادي نيستند كه بتوانند خود را حفظ كنند و بر اثر اين اتفاقات و فشارها به فنا مي‌روند. خيلي‌ از جوانان كه نتوانستيم درك‌شان كنيم، فنا شدند. به نظر من همين برخورد ما در خيابان در صف ايستادن‌ها بايد بهتر شود، ما بايد فرهنگ‌مان را عوض كنيم. بايد به هم احترام بگذاريم. اين سيستم بايد اصلاح شود، اين علاوه بر دولت و حكومت دست خود ما هم هست. فرهنگ ما بايد از پايه درست شود. تا وقتي كه ما مسائل و مشكلات را از نظر فرهنگي درست نكنيم، جامعه ما به نابودي مي‌رود و جوانان‌مان به فنا مي‌روند.

 

منصور برزگر ساليان سال در كشتي بوده و در تيم ملي سرمربيگري كرده، آيا در همه اين سال‌ها شما شاگرد حرف گوش نكن ناخلف هم داشتيد كه از فرامين سرمربي خودش سرپيچي كند؟

شما در هر جامعه‌اي برويد، افراد مختلف با فرهنگ‌هاي مختلف وجود دارند. در مدرسه، در سربازخانه، در ادارات و جايي نيست كه افراد مختلف با فرهنگ‌هاي متفاوت حضور نداشته باشند. من همه‌جور كشتي‌گيري در كلاسم بوده است. از قداره‌كش‌ بگير تا دكتر و مهندس كه بعدها حتي وزير هم شدند، مثل آقاي سيد شمس‌الدين حسيني؛ اما در كلاس من همه اينها صبور بودند و شايد اگر الان هم كه بالاي پنجاه سال سن دارند من را ببينند خم شوند و دستم را ببوسند. در كلاس من جز تمرين كشتي، جز فرهنگ كشتي كار ديگري نمي‌كردند و من از همه اينها متشكرم. يك روز من در اردوي تيم ملي نبودم و بين چند تا از كشتي‌گيران دعوا شده بود.

 

روزنامه‌ها هم خيلي سر و صدا كرده بودند و جلسه‌اي بابت همين موضوع تشكيل شده بود با حضور آقاي تركان، ناطق نوري و... مي‌گفتند قداره‌كشي شده است. من به اين دوستان گفتم كه اگر فكر مي‌كنيد در كشتي دعوا نمي‌شود و در بين كشتي‌گيران قداره‌كش نيست اشتباه مي‌كنيد؛ اما خب ما هستيم كه به عنوان مربي بايد اينها را مديريت و كنترل كنيم و جوي را به وجود آوريم كه انرژي خود را صرف كشتي كنند نه دعوا و حواشي، چرا وقتي ما هستيم پس دعوا نمي‌كنند؟ شما اگر فرهنگ كشتي را از قديم از دوره آقا سيدحسن رضي‌خان و دور‌تر دوره كنيد، مي‌بينيد كه اين مسائل همواره در كشتي بوده و هست.

 

يك بار يكي از كشتي‌گيران روسيه به ايران آمده بود تا در ليگ براي ما كشتي بگيرد كه به يك‌باره سروصدا شد و گفتند دعوا شده است. از او پرسيدم در روسيه هم كشتي‌گيران دعوا مي‌كنند؟ گفت اينجا كشتي‌گيران شما چطور و با چه چيزي دعوا مي‌كنند؟ گفتم نهايت با چوب و چاقو و قمه. گفت آنجا كه دعوا مي‌شود، اسلحه مي‌كشند! در داغستان وقتي دعوا مي‌شود كشتي‌گيران اسلحه مي‌كشند.

 

بله در پاره‌اي از مواقع خبرش را خوانده‌ايم كه كشتي‌گيران روس يا جاهاي ديگر درگير شده و حتي اسلحه كشيده‌اند. مگر همين سعيد مورتاز علي‌اف كشتي‌گير شناخته شده روس‌ها و برنده بزرگاني چون عليرضا حيدري، عباس جديدي، الدار كورتانيدزه و گئورگي گوگشليدزه و... نبود كه در درگيري گلوله خورد. يا ميهاييل گانف، قهرمان شناخته ‌شده بلغارها و برنده بوايسار سايتي‌اف كبير در درگيري كلوپ شبانه چاقو نخورد.

اين مسائل در ورزش وجود دارد و تا حدود زيادي عادي است. مگر در فوتبال نيست، اين همه آدم بر سر اين مسائل در فوتبال مرده‌اند.

 

وحيد جعفري

 

etemadnewspaper.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش