جاهای دیدنی شهرکرد
کشور ایران با وجود چهار چهره مختلف از طبیعت در چهار فصل سال و تاریخ کهنی که دارد، جاهای دیدنی بسیاری دارد. هر یک از شهرهای ایران جاذبه هایی دارد که در جایگاه خود بسیار تماشایی است. بعضی از این شهرها پرطرفدارتر و بعضی دارای طرفداران کمتری هستند. مراکز استان ها در این میان همیشه پیشتازند و هر یک به نحوی سبب جذب گردشگران می شوند یکی از آن ها شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری است. مرتفع ترین مرکز استان ایران، شهرکرد نام دارد به همین علت به آن بام ایران را لقب داده اند، لقبی که در بین شهرها به فریدون کنار هم داده شده است. جاهای دیدنی شهرکرد و بناهای تاریخی آن بسیار زیباست ولی این طبیعت بی نظیر و اب و هوای معتدل موجب شده تا سیل عظیمی از گردشگران مخصوصا در فصل تابستان به این شهر سفر کنند.
- تالاب چغاخور از بهترین جاهای دیدنی شهرکرد در تابستان:
در شهرکرد، تالابی بسیار زیبا با چشم اندازی فوق العاده وجود دارد که جز یکی از جاهای دیدنی شهرکرد محسوب می شود. بهترین زمان برای بازدید از این تالاب، فصل تابستان می باشد. علاوه بر آرامشی که از این تالاب و حرکت آب در این شهر مشاهده می کنید، میتوانید از تماشای پرندگان محلی و مهاجری مانند غاز، اردک، حواصیل و لک لک نهایت لذت را ببرید. طبیعت اطراف شهرکرد با رشته کوه کلار که به تالاب مشرف است و صحنه های زیبایی را می سازد. سد ساخته شده این منطقه، باعث افزایش حجم آب تالاب می باشد. توجه کنید که این تالاب هم اکنون در منطقه شکار ممنوع قرار گرفته است.
- روستای لندی:
در استان چهارمحال و بختیاری، روستای لندی قرار گرفته است که از توابع بخش میانکوه شهرستان اردل می باشد. در دل این روستا جاذبه های دیدنی زیبایی همچون آبشار لندی قرار گرفته است. آبشار لندی هم یکی از آبشارهای دائمی و جاهای دیدنی شهرکرد است که در منطقه شلیل میز باشد. طول تقریبی این آبشار ۴۰ متر و عرض تاج آن ۳ متر است. آب این آبشار در رودخانه بازفت وارد میشود و نهایتا در پشت سد کارون ۴ انباشته می شود. از نزدیک ترین بخش ها به این آبشار میتوان به ناغان، شهر سرخون و دهستان، دوپلان اشاره کرد. برای این که به آبشار لندی برسید، علاوه بر مسیر طولانی و کوهستانی، پیاده روی نسبتا طولانی( حدود ۱۰ کیلومتر از روستا) با شیب های تند و نفسگیر ولی در عین حال زیبا با مناظر بی نظیر دارد.
- پارک ملی تنگه صیاد:
در فاصله ۱۵ کیلومتری شهرکرد به اصفهان، تنگه صیاد قرار دارد که از دو بخش منطقه حفاظت شده و پارک ملی تشکیل می شود. تعداد بسیار زیادی از گونه های گیاه انحصاری ایران نظیر گَوَن، کرک، جاز و ... در این منطقه زیبا میباشد و به همین منظور یکی از مناطق ارزشمند ایران به شمار می رود. از متنوع ترین مناطق حفاظت شده ایران می توان به تنگ صیاد اشاره کرد. با بازدید از این جاهای دیدنی شهرکرد احتمالاً شاهد قوچ و میش، روباه، گرگ، شغال، کل و بز، گربه وحشی، پلنگ، کبک، عقاب، تیهو، لاک پشت، مار و وزغ خواهید بود. شما میتوانید علاوه بر حیات وحش، از آب و هوای معتدل، تپه ها و دره های زیبا، چشمه های طبیعی، و درختان میوه لذت ببرید. این شهر در بهار با درختان بادام، کوهی، مو وحشی، انجیر و آلبالوی کوهی پذیرای شما خواهند بود.
- قلعه جونقان:
در مرکز شهر جونقان در ۵۵ کیلومتری جنوب غربی شهرکرد، قلعه جونقان یا قلعه سردار اسعد بختیاری قرار دارد. این قلعه در سال ۱۳۱۸ هجری قمری توسط« علی قلی خان سردار اسعد بختیاری» در مساحتی معادل ۱۴ هزار متر مربع برای سکونت ایشان بنا شد و پایگاهی برای مشروطه خواهان بختیاری در دوران مشروطیت بوده است. پل جونقان و کاروانسرای خان اوی از دیگر جاهای دیدنی شهرکرد و جونقان می باشد.
- منطقه حفاظت شده جنگلی هلن:
در فاصله ۱۱۰ کیلومتری از مرکز استان چهارمحال و بختیاری و در محدوده شهرستان های اردل، لردگان و کیار در مجاورت شهر ناغان منطقه حفاظت شده هلن قرار دارد. از نظر توپوگرافی، دشت هلن کاملاً کوهستانی بوده که کوه بزمنی با ارتفاع ۳۲۲۵ متر بلندترین نقطه آن و کم ترین ارتفاع آن در حاشیه رودخانه ارمند با ارتفاع ۱۱۶۸ متر از سطح دریا می باشد. از نظر اقلیمی، دشت هلن نیمه مرطوب با تابستان های گرم و خشک و زمستان های نیمه سرد می باشد. از این جهت یکی از جاهای دیدنی شهرکرد، دشت هلن می باشد.
- مسجد اتابکان:
مسجد اتابکان ساختمانی با معماری فوق العاده یکی از جاهای دیدنی شهرکرد است که از زمان حکومت اتابکان بر جای مانده و در خیابان ولیعصر شهرکرد واقع شده است. هم زمان با بوجود آمدن سلسله اتابکان این بنای تاریخی ساخته شده، به همین علت به این مسجد" مسجد اتابکان" یا" مسجد اتابکان درب امامزاده" نیز می گویند. این مسجد یک درب ازجنس چوب با قدمتی دیرینه دارد که متعلق به ٨٠٠ سال پیش می باشد. قدمت درب چوبی نفیس و با ارزش دیرینه ی این مسجد هشت قرن میباشد که گواه بر تاریخی بودن آن است. بارها و بارها و در قرنهای متمادی این مجموعه ی تاریخی مورد تعمیر و مرمت قرار گرفته و به همت مسئولین در سالهای اخیر نیز بازسازیهایی در بخش های مختلف آن روی داده است.
- خانه قدیمی ستوده چالشتری:
قسمتی از قلعه یا ارگ چالشتر که در دهه های پایانی حکومت قاجاریان بنا شده و بعنوان قسمت داخلی و پادشاه نشین قلعه ی چالشتر احداث شده است، خانه ی ستوده ی چالشتری می باشد. ساختمان اصلی این بخش از ارگ در اوایل قرن ۱۴ هجری قمری و در سال١٣٢٣ هجری قمری مجدداً مورد بازسازی قرار گرفته که تزئینات و معماری های انجام گرفته گواه بر این مطلب می باشد. از تزئینات انجام شده در خانه ستوده چالشتری می توان به نقاشی و تصویرگریهای با ارزش با موضوعات افسانه ای و اسطوره ای و مجسمه های سنگی که با هنرمندی هر چه تمام روی سنگ حک شده اند، اشاره کرد. این مجموعه از جاهای دیدنی شهرکرد، سه موزه به نام موزه ی کار و زندگی، مردم شناسی و آثار سنگی دارد که ابزار و وسایلی هم چون ابزار زندگی، وسایل مورد استفاده ی کشاورزی، البسه ی روستایی، سنگ نوشته ها و کتبیه ها را در آن جا قرار دارد.
- تالاب گندمان:
یکی از آبگیرهای حوزه آبریز آق بلاغ با فاصله ای نه چندان دور از تالاب چغاخور، تالاب گندمان میباشد ، به طوریکه قسمتی از خروجی تالاب چغاخور به این تالاب سرازیر می شود. حدود ۷۰۰ هکتار پوشش دائمی آب این تالاب است. اطراف آن نیز همچون تالاب چغاخور پوشیده از مرغزاری زیباست که معمولاً بعنوان مرتع غنی برای چرا احشام استفاده می شود. علاوه بر آنکه چشمه های اطراف تالاب برای گذران اوقات فراغت مکان مناسبی به شمار می آیند، آب تالاب را نیز تامین می کنند. پرندگان دائمی و مهاجر در تالاب گندمان شامل مرغابی ها، کوکر و آنقوت است. از امکانات ویژه تفریحی و ورزشی اطراف تالاب می توان به پرورش و نگهداری اسب و همچنین سوارکاری در مرغزار پیرامون تالاب اشاره کرد. از زمان های بسیار دور پرورش اسب در این منطقه، به ویژه در بین قبایل بختیاری معمول بوده و نژاد ویژه ای بوجود آورده که آمیزه ای از نژاد بومی و عربی می باشد. تالاب گندمان بعنوان یکی از جاهای دیدنی شهرکرد شناخته می شود که با فاصله ای نه چندان دور از تالاب چغاخور قرار گرفته است.
- موزه باستان شناسی شهرکرد:
یکی دیگر از جاهای دیدنی شهرکرد که قدمت آن به دوران نوسنگی بر می گردد و در آن اشیای قدیمی بسیاری نگهداری می شود موزه ی باستان شناسی نام دارد. در این موزه قدیمترین آثار به جای مانده از تاریخ مربوط به چهارمحال بختیاری که ارزش و قدمتی قریب به ٩٩ هزار سال دارد، موجود می باشد. قدمت کهن ترین اشیای متعلق به شهرکرد قریب به ۹هزار سال است که در موزه باستان شناسی محفوظ است، وسایل این موزه از جنس استخوان، ابزار سنگی، در اندازه های کوچک و بزرگ و مجسمه های گِلی، ظرفهای سفالی نخودی که با نقوش هندسی و به رنگهای سیاه مزین شده اند. اولین آثاری که بشر با دست خود ساخته و مربوط به عصر نو سنگی است، کاسه و لیوان میباشد که در این موزه حفاظت می شوند. ابزاری که در ساخت آن مهارت خاصی به کار برده شده و نشانگر تمدن وفرهنگ با شکوه آن دوران می باشد. همینطور در این موزه دست نوشته یا کتیبه ای به خط میخی که متعلق به پادشاهان هخامنشی است نگهداری می شود.
- مسجد جامع شهرکرد:
مسجد جامع شهرکرد که از جاهای دیدنی شهرکرد به شمار می رود، مربوط به قرن ۱۳ قمری است و در جهت های شمال، شرق و غرب، سه ورودی با کاشی کاری های هفت رنگ و طرح و اسلوبی شبیه مسجد حکیم اصفهان با صحنی بزرگ، مناره ها و شبستان های مختص تابستان و زمستان به دستور حاج محمدرضا خان بنا شد.
- آبشار آتشگاه:
چهارمحال و بختیاری از استان هاییست که آبشارهای زیادی در آن پیدا می کنید. آبشار آتشگاه فاصله بیشتری نسبت به آبشار دره عشق از مرکز استان دارد و یکی از جاهای دیدنی شهرکرد به حساب می آید که در ۱۹۰ کیلومتری این شهر قرار دارد. روستاهای زیبای میلاس و سردشت در مسیر این آبشار قرار دارد و در ۴۰ کیلومتری لردگان روستای آتشگاه میباشد ، این روستا در دره ای چشم نواز و باریک قرار دارد. رودخانه ای در وسط دره جریان دارد که در احاطه درختان سربفلک کشیده و سنگ های آهکی است. آبشار آتشگاه در دره ای به ارتفاع ۳ کیلومتر به پائین می ریزد، پستی و بلندی های دره در این مسیر آبشارهای کوچک زیادی را شکل داده که بر زیبایی و جذابیتش افزوده است.
- قلعه صمصام السلطنه:
قلعه صمصام السلطنه بدست صدر اعظم ایران در دوره مشروطه نجفقلی خان ملقب به صمصام السلطنه واقع گردیده است که ایوان و پیشخوان ستون دار سنگی دارد. این قلعه حدود هزار متر مربع مساحت دارد. شکل بنای قلعه صمصام السلطنه مستطیل بوده و در دو طبقه ساخته شده است، طبقه اول این قلعه چندین اتاق با پوشش طاق و تویزه و با خشت خام دارد و بسیار محکم و استوار باقی مانده است. ایوانی با ستون های سنگی در جلوی این اطاق میباشد که با نقوش حجاری شده گیاهی ترئین شده است. طبقه دوم مشابه طبقه همکف ایوانی ستون دار داشته است که خراب شده و آثار زیادی از آن باقی نمانده است.
- غار یخی شیخ علی خان:
یکی از جاهای دیدنی شهرکرد در نزدیکی روستای شیخ علی خان، غار یخی چما میباشد و از عجيب ترين و جالب ترین غارهای این منطقه شناخته میشود. در این دره جمع شدن برف های چندین سال سبب شده که در تمام طول سال، توده های عظیم برف و یخ آن جا وجود داشته باشند و آب بسیار سرد از زیر آن خارج می شود که حتی در گرمترین اوقات سال نمی توان دست را در این آب فرو کرد.
- قلعه دزک:
در جنوب شرقی روستای دزک، قلعه دزک قرار دارد. این قلعه که از جاهای دیدنی شهرکرد به شمار میرود ، در دو طبقه و به صورت باشکوه ساخته شده است. طبقه اول این قلعه یک هشتی ورودی در وسط دارد که از طرفین به محوطه بزرگ قلعه منتهی میشود. چهار ایوان در طرفین هشتی قرار دارد که دو ایوان رو به شمال و دو ایوان دیگر رو به جنوب قرار گرفته است و شامل چند اتاق و انبار است. طبقه دوم این قلعه که از ایوانهای شمالی طرفین هشتی به آن راه مییابند، ابتدا وارد محوطهای بزرگ به نام حوضخانه میشوید که یک سالن بزرگ به نام سفرهخانه در وسط آن وجود دارد و در جوار آن اتاق آینه قرار گرفته است. سفرهخانه این سالن تزئینات گچبری و نقاشی زیبایی دارد.
گرداوری: بخش گردشگری سرپوش
- 19
- 5