چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۴۰۰۰۷۱

جاذبه های گردشگری بندر انزلی، بهشت اروپای ایران

بندر انزلی,عکس از بندر انزلی,بندرانزلیبندر انزلی بزرگ‌ترین بندر شمال ایران
بندر انزلی دومین شهر پرجمعیت استان گیلان پس از رشت است. این شهر پراهمیت ترین شهر بندری در سواحل جنوبی دریای خزر به شمار می رود. جاهای دیدنی بندر انزلی بر غنای گردشگری این شهر افزوده اند و آنرا به یکی از زیباترین شهرهای شمالی بدل ساخته اند.

بندر انزلی

بندر انزلی یکی از بنادر فعال در بین کشورهای حاشیه دریای خزر میباشد و به علت واقع شدن در مسیر ترانزیتی کریدور شمال- جنوب از اهمیت بالایی برخوردار است. این بندر مشمول قوانین و مقررات مناطق آزاد تجاری- صنعتی بوده و وضعیت مناسبی را برای جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم می نماید. 

بندر انزلی در استان گیلان، در فاصله ۴۰ کیلومتری شهر رشت قرار دارد. دیدنی های بندر انزلی شامل جاذبه های طبیعی و فرهنگی متنوعی است،  هر سال گردشگران متعددی را از سرتاسر ایران به این شهر که به علت موقعیت بندرگاهی و پرباران بودن، اروپای کوچک نامیده می شود جذب می شود. بندر انزلی به علت نزدیک به کشورهای شمالی و نیز مسیرهای ارتباطی به اروپا از طریق رود ولگا و دریای سیاه از جنبه اقتصادی و استراتژیک هم برای ایران اهمیت زیادی دارد.

آب و هوای بندر انزلی

بندر انزلی آب و هوای مرطوب و بارانی و معتدلی دارد و در ماه های گرم سال آب و هوای شرجی دارد. گردشگران ایرانی و خارجی متعددی در هر فصلی به این شهر می آیند و از آب و هوای دل چسب و تالاب و دیدنی های بندر انزلی بازدید می کنند. میتوان گفت که بندر انزلی یکی از انتخاب های دائمی افراد به ویژه تهرانی ها برای سفر و تازه کردن روحیه است. بندر انزلی در هر فصل و ماه و هفته میزبان مسافران متعددی است ولی خب هر شهری فصل سفر خاص خود را دارد.

آب و هوای بندر انزلی,بندر انزلی,تالاب بندر انزلیجاهای دیدنی بندر انزلی ، یکی از بزرگترین بنادر کشور

غذاهای سنتی بندر انزلی

غذاهای شمالی، از محبوب ترین و پرطرفدارترین غذاهای محلی و سنتی کشور هستند. با وجود این که غذاهای گیلانی بسیار خوشمزه و متنوع هستند، از خاص بودن و طعم بی نظیر غذاهای مختص بندر انزلی نمی توان اغماض کرد. از خوش طعم ترین و مشهورترین غذاهای مختص این شهر میتوان به ترشه کباب و فسنجان اشاره کرد. البته تنوع غذایی در بندرانزلی بسیار زیاد است. از دیگر غذاهای محلی این شهر به کال کباب، باقالی قاتق، سیرقلیه، ترشه شامی و انواع کباب های متنوع و دلچسب میتوان اشاره کرد. اگرچه بندرانزلی محل اصلی صید ماهی های متنوع است ولی بعضی از این ماهی ها مانند ازون برون و ماهی سفید را توصیه می کنیم از دست ندهید. 

سوغات بندر انزلی

انواع ماهیان خزری عمده ترین سوغات خوراکی بندر انزلی است ولی انواع سبزیجات محلی، سیر و ترشیجات محلی نیز برای عرضه به مسافران وجود دارد. بندر انزلی مرکز تولید خیلی از صنایع دستی چوبین و همینطور صنایع مروار بافی است. بازار ماهی و بازار محلی شنبه بازار فرصتی برای خرید سوغات یا تهیه خوراکی های محلی برای ایام اقامت در این شهر ساحلی است. از شیرینی ها میتوان به حلوا عسلی، نباتی و… اشاره کرد.

مناطق دیدنی بندر انزلی,کاخ میان پشته بندر انزلی,بندر انزلیانواع ماهیان خزری عمده ترین سوغات خوراکی بندر انزلی است

جاهای دیدنی بندر انزلی

بندر انزلی یکی از گردشگر پذیرترین شهرهای شمالی کشور است که جاذبه های طبیعی و انسان ساخت متنوعی را درون خود جای داده است. در ادامه به معرفی برخی از جاذبه های گردشگری بندرانزلی می پردازیم:

۱. تالاب سرخانکل در بندر انزلی: 

تالاب سرخانکل از جمله جاهای دیدنی بندر انزلی به شمار می رود. این تالاب قسمتی از تالاب بزرگ انزلی است. تنوع گونه های گیاهی، تنوع گونه های آبزی و حضور پرندگان گوناگون در تالاب سرخانکل، سه خصوصیت مهمی است که هر کدامیک از آنها جلوه ای از جاذبه های طبیعی بندر انزلی است و آنرا در نظر طبیعت دوستان ویژه می سازد.

بندر انزلی,کلیسای مریم مقدس بندر انزلی,تصاویر بندر انزلییکی از جاذبه‌های بندر انزلی تالاب سرخانکل است که پناهگاه حیات‌وحش به شمار می‌آید

حضور نیلوفرهای آبی این تالاب را به مکانی مناسب برای تخم گذاری پرستوها تبدیل کرده است. نیلوفر آبی از جمله گیاهانی است که با خصوصیت های منحصر به فرد خود جلوه ای خاص به پوشش گیاهی محدوده ی تالاب سرخانکل بخشیده است. برگ های این گیاه آب گریزند و هیچوقت کثیف نمی شوند. این گیاه یکی از شاخص ترین جاذبه های طبیعی بندر انزلی است. از دیگر گیاهان خاص واقع در این تالاب میتوان به سه کوله و آزولا اشاره داشت. پرندگان مهاجر هرساله در فصل زمستان مهمان تالاب سرخانکل هستند. در عین حال، این تالاب از جاهای دیدنی بندر انزلی در فصل بهار به شمار میرود و بازدید از آن در آب و هوای معتدل فصل بهار لذتبخش خواهد بود.

۲. تالاب انزلی: 

تالاب انزلی آنقدر مشهور و شناخته شده است که تعداد متعددی از گردشگران صرفا با هدف دیدن این تالاب راهی بندر انزلی می شوند. این تالاب که از مهم ترین دیدنی های بندرانزلی است، یکی از مهم ترین تالاب های کشور است و در جنوب غربی شهر انزلی قرار دارد. اینجا زیستگاه بیش از صد گونه از پرندگان بومی و مهاجر، ۵۰ گونه ماهی است و با وجود لاله ی مرداب و نیلوفر های آبی که در تمام تالاب وجود دارند و منظره ای بی نظیر بوجود آورده اند، مقصدی منحصربه فرد برای گردشگری طبیعت است. سفر با قایق روی تالاب یکی از لذتبخش ترین خاطرات سفرتان به بندرانزلی را رقم خواهد زد.

جاهای دیدنی بندر انزلی,بندر انزلی,دیدنی های بندر انزلیتالاب انزلی، از معروف‌ترین جاهای دیدنی بندر انزلی

۳. کاخ میان پشته بندر انزلی: 

کاخ میان پشته یک ساختمان باعظمت از دوره پهلوی است که در مکان کاخ قدیمی معروف به خوشتاریا، متعلق به یک تاجر روس ساخته شده است. در زمان رضاشاه، کاخ میان پشته ساخته شد و بعدها در اختیار نیروی دریایی قرار گرفت. اینک کاخ میان پشته در بندر انزلی، موزه نیروی دریایی است.

مکان های دیدنی بندر انزلی,عکس از بندر انزلی,بندر انزلیدر زمان رضاشاه، کاخ میان پشته در بندر انزلی ساخته شد

۴. مناره بندر انزلی: 

یکی دیگر از جاهای دیدنی بندر انزلی که قدمت چشمگیر دارد، برج ساعت یا مناره است که در سال ۱۱۹۴ شمسی، به فرمان خسروخان گرجی حاکم گیلان و از آجر ساخته شد. هدف از ساخت این برج ۲۸متری، دیده بانی از دریا و همچنین فانوس دریایی بوده است. دریانوردان با دیدن روشنایی بالای مناره می توانستند در تاریکی خودشان را به کانال برسانند و در کنار بندر لنگر بیندازند و پهلو بگیرند.

بندر انزلی,تصاویر بندر انزلی,مناطق دیدنی بندر انزلیبرج ساعت در سال ۱۱۹۴ شمسی در بندر انزلی ساخته شد

در سال ۱۳۰۷ این برج تعمیر و بازسازی شد و در بالای آن ساعتی قرار گرفت که گفته می شود این ساعت که از جاهای دیدنی بندر انزلی است هفت کوکه بوده و از کشور آلمان خریداری شده است.

۵. کلیسای مریم مقدس بندر انزلی: 

یکی از کلیساهای اصلی استان گیلان که در شهر بندر انزلی قرار دارد، «کلیسای مریم مقدس» است. این کلیسا در سال ۱۸۸۵ میلادی با هزینه شخصی به نام« آواک ملک الله وردیان» از ارامنه شهر بنا گردیده است. دیوارهای خارجی این کلیسا با سیمان و دیوارهای داخلی با گچ پوشانده شده اند. کلیسا به شکل مستطیل در جهت شرق به غرب است.

کلیسای مریم مقدس بندر انزلی,بندر انزلی,بندرانزلیکلیسای مریم مقدس، یکی از کلیساهای اصلی استان گیلان در شهر بندر انزلی 

۶. کشتی تفریحی میرزا کوچک خان در بندر انزلی: 

این کشتی تنها کشتی تفریحی آب های خزر است که ۷۴ متر طول، ۱۲ متر عرض و حدود ۲۰ متر ارتفاع دارد. این کشتی ۵ طبقه دارد و ۲۵۰ مسافر بطور هم زمان در آن جای می گیرند. سفر با کشتی تفریحی تجربه ی لذتبخش بی نظیری است که در دریای خزر هم با کشتی تفریحی میرزاکوچک خان جنگلی امکان آن وجود دارد. کشتی پنج طبقه ی میرزا کوچک خان دهه هشتاد میلادی در ژاپن ساخته شده و میتواند تا ۲۵۰ مسافر را بین شهرهای داخلی و خارجی دریای خزر جابه جا کند. گردشگرانی که دوست داشته باشند شبی خاطره انگیز را روی دریای خزر سفر کنند میتوانند در مرکز اقامتی کشتی که امکاناتی در حد یک هتل چهار ستاره دارد، اقامت کنند. این کشتی یکی از جاذبه های گردشگری بندر انزلی است.

عکس های بندر انزلی,جاهای دیدنی بندر انزلی,بندر انزلیکشتی میرزا کوچک خان، یک کشتی توریستی در بندر انزلی

۷. دهکده ی ساحلی بندر انزلی: 

دهکده ی ساحلی از جمله زیباترین شهرک های شمالی کشور و از مهم ترین جاهای دیدنی بندر انزلی است. این دهکده در ورودی شرقی بندر انزلی قرار دارد. فضای سبز دهکده زیبایی های آنرا چند برابر کرده است، همچنین چشم اندازهای آبی کم نظیر آن هر ببیننده ای را شیفته ی خود می سازد. فضای سبز دهکده در فصل بهار بیشتر به چشم می آید، به همین خاطر است که این دهکده از جاهای دیدنی بندر انزلی در بهار به شمار می رود. فضای سبز، مناظر دریایی، آب و هوای مناسب و... تنها برخی از جاذبه های طبیعی انزلی در دهکده ی ساحلی هستند. از بزرگترین محاسن دهکده ی ساحلی میتوان به امکانات تفریحی و رفاهی متعددی که در آن تعبیه شده اشاره نمود. 

بندر انزلی,دیدنی های بندر انزلی,عکس از بندر انزلیدهکده ی ساحلی بندر انزلی، بزرگترین باغ شهر ایران

۸. پارک جنگلی بندر انزلی:

پارک جنگلی بندر انزلی یکی از جاذبه های شگفت انگیز بندر انزلی و استان گیلان است که در جاده رشت به انزلی واقع شده است و هر ساله عده زیادی از مسافران و بومیان گیلانی به این طبیعت زیبا و بکر می آیند و سیزده به در یا آخر هفته را در کنار دوستان و خانواده می گذرانند.

اماکن دیدنی بندر انزلی,بندر انزلی,آب و هوای بندر انزلیپارک جنگلی بندر انزلی از جاذبه های شگفت‌انگیز استان گیلان به شمار می‌رود

۹. حافظیه در بندر انزلی: 

در سال ۱۳۱۱ به سفارش شهرداری انزلی بنایی با عنوان ترنم موسیقی در نزدیکی شهرداری شهر بندر انزلی ساخته شد. این بنا محل برگزاری کنسرت ها و جشن های شهر بندر انزلی است. شباهت بنای ساختمان ترنم موسیقی به حافظیه شیراز سبب شده که این مکان به حافظیه انزلی معروف شود. ساختمانی با ظرافت های معماری در کنار ساختمان قدیمی شهرداری از جاذبه های دیدنی و آثار ملی شهر انزلی است.

تالاب بندر انزلی,تصاویر بندر انزلی,بندر انزلیبنای حافظیه بندر انزلی با شماره ۱۵۱۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

۱۰. آکواریوم بندر انزلی: 

آکواریوم بندر انزلی یکی از مهم ترین جاذبه های طبیعی و جاهای دیدنی بندر انزلی است که در زمره ی تماشایی ترین تفریح گاه های آبی کشور قرار می گیرد. آبزیان و خزندگان گوناگونی در آکواریوم بندر انزلی نگهداری می شوند. امکان مشاهده ی ماهی ها به صورت ۳۶۰ درجه نیز در این آکواریوم وجود دارد. بازدیدکنندگان میتوانند از زوایای گوناگونی به تماشای آبزیان بپردازند. بیش از ۳۵۰ گونه آبزی از مناطق گوناگون دنیا در این آکواریوم وجود دارند. در بخش خزندگان هم مارها و تمساح ها نگهداری می شوند. در اینجا امکانات رفاهی و تفریحی گوناگونی تعبیه شده است که از آن جمله میتوان به سالن بولینگ، سینمای چندبعدی، کافی شاپ، رستوران، سوییت های اقامتی و... اشاره کرد.

بندر انزلی,کاخ میان پشته بندر انزلی,کلیسای مریم مقدس بندر انزلیآبزیان و خزندگان گوناگونی در آکواریوم بندر انزلی نگهداری می شوند

۱۱. مرکز تجاری ونوس در بندر انزلی:

سال ۱۳۹۲ برای بندر انزلی سالی به یادماندنی بود. فاز تجارت و گردشگری منطقه آزاد انزلی افتتاح شد و دو مرکز خرید ونوس و ستاره شمال با صدها فروشگاه شروع بکار کردند. مجتمع تجاری ستاره شمال با مساحت حدود ۲۱هزار مترمربع با شش طبقه و معماری زیبا و خاص، نخستین مجتمع تجاری در منطقه آزاد بندر انزلی است.

مرکز خرید ونوس یکی دیگر از مجتمع های تجاری در این منطقه است که در سال ۸۵ افتتاح شده است. مساحت این مجموعه ۵۲ هزار متر است و حدود ۸۰۰ غرفه تجاری را در سه طبقه جای داده است و یکی از مجموعه های تجاری موفق در بندر انزلی است.

تصاویر بندر انزلی,بندر انزلی,دیدنی های بندر انزلیمرکز خرید ونوس یکی دیگر از مجتمع های تجاری در بندر انزلی است

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 18
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش