دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۵۰۰۴۶

آشنایی با گرجستان و جاهای دیدنی آن

سوغاتی گرجستان,دیدنیهای گرجستان,گرجستانگرجستان یکی از کشورهایی است که در هر دو قارهٔ اروپا و آسیا قرار دارد
یکی از کشورهایی که در سر حد آسیای غربی و اروپای شرقی واقع شده است، گرجستان نام دارد. برای این که به گرجستان مسافرت کنید باید با مشخصات این کشور از قبیل موقعیت جغرافیایی، پایتخت، جمعیت، مساحت، شناخت توریستی ترین شهرهای آن، دین، زبان، مذهب و نقشه جغرافیایی این کشور اشنا شوید.

گرجستان

در سرحد آسیای غربی و اروپای شرقی، در منطقهٔ قفقاز اوراسیا، کشور به نام گرجستان قرار گرفته و این کشور از غرب با دریای سیاه، از جنوب شرق با جمهوری آذربایجان، از شمال با روسیه، از جنوب با ترکیه و ارمنستان هم‌مرز می باشد. تفلیس، پایتخت و بزرگ ترين شهر گرجستان به شمار می رود. چشمه آب گرم معنای کلمه تفلیس است که از چشمه های آب گرمی نشات گرفته که در سرتاسر شهر نمایان است. اگر چه حدود ۲۹ بار به شهر تفلیس حمله شده است و مجددا آنرا بازسازی کرده اند اما ترکیب قدیمی شهر با خیابان های سنگ فرش باریک و مارپیچ زیبای آن، کلیساهای باستانی و بالکن هایی با سبک قدیمی تا حدود زیادی بکر است که در مکانی مانند" تفلیس قدیم" می توان آن را دید. گرجستان ۶۹٬۷۰۰ کیلومتر مربع( ۲۶٬۹۱۱ مایل مربع) مساحت دارد. انتخاب حکومت گرجستان از طریق دموکراسی نیابتی صورت میگیرد یک جمهوری متمرکز، نیمه ریاستی است.

کشور گرجستان در هر دو قارهٔ اروپا و آسیا واقع شده است و عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو از اهداف مقامات سیاسی به شمار میرود؛ که اکنون این کشور یکی از اعضای ناظر در اتحادیه اروپا و ناتو می باشد. از مردم بومی گرجستان می توان به، مردم گرجی مسیحی ارتدکس و پیرو کلیسای ارتدکس گرجی اشاره کرد. گرجی ها با هم دیگر به زبان گرجی کارتولی که زبان رسمی این کشور محسوب میشود ، حرف می زنند و این زبان را با الفبای گرجی که یکی از چهارده الفبای موجود در جهان است، می نویسند.

کشور گرجستان,تور گرجستان,پایتخت گرجستانگرجستان یک جمهوری متمرکز، نیمه‌ریاستی است

گذری بر تاریخ کشور گرجستان

قبل از دوره پارینه سنگی در قفقاز جنوبی به خصوص در گرجستان، انسان های اولیه وجود دارند و همچنین در حفاری های اخیر در ناحیه دمانیسی، جمجمه انسان اروپایی نژاد کشف شده که حدود یک میلیون و هشتصد هزار سال پیش می زیسته است و همین مورد تاریخ شناسان و اهل فن را حیرت زده کرده و همچنین همزمان با قدرت گرفتن آشوری ها یعنی از هزاره دوم قبل از میلاد مسیح، اقوام گله دار و دامپرور از سرزمین بین النهرین به این کشور آمدند و در آن جا زندگی کردند و بعدها موجب تشکیل امپراتوری اورارتو شدند و این که قبایل گرجی همزمان با پایان عصر مفرغ یگانگی خود را آغاز کرده و در نواحی جنوب شرقی کشور گرجستان در پایان هزاره دوم و آغاز هزاره اول پیش از میلاد، دو اتحادیه اصلی از قبایل به نام های" دیائوخی و کولخیس" شکل گرفت که تا قرن ۸ پیش از میلاد هر دو آنها تنها باقی مانده اند.

یکی از وسیع ترین امپراتوری ها در زمان خود، قلمرو اورارتو نام داشت که هم زمان با آغاز دوره ضعف اورارتو در قرن ۷ پیش از میلاد، پادشاهی ماد توسط آریایی ها به وجود آمد و وقتی که مادها به قدرت رسیدند حوالی ارمنستان امروزی زندگی کردند که قوم ارمنی حاصل ترکیب دو قوم گرجی و آریایی بود که هخامنشیان با تلاش و مقاومت فراوان در اوسط قرن ششم پیش از میلاد حضرت عیسی( ع) بجای مادها بر حکومت جنوب گرجستان قرار گرفتند.

دوره استحکام قبایل کارتلی که به آن ها ساکنان گرجستان شرقی می گفتند در قرن های ششم تا چهارم پیش از میلاد در کشمکش بین کنفدراسیون های مختلف گرجی در نهایت سبب شد تا ایبریا به تخت پادشاهی بنشیند و دوره صلح و آرامش در تاریخ گرجستان از زمان بنیان پادشاهی ایبریا توسط پارناواز یکم تا قرن ۱۳ میلادی یعنی زمان حمله مغول به گرجستان بوده است و جالب است بدانید که گرجستان به ایستادگی دربرابر حملات ایرانیان، روس ها و عثمانی ها تاریخی پر فراز و نشیب را گذرانده است.

تور گرجستان,پایتخت گرجستان,اقامت گرجستانتفلیس، پایتخت و بزرگ ترين شهر گرجستان به شمار می رود

زبان، دین و مذهب مردم گرجستان

زبان گرجی که در زمره قدیمی ترین و اصیل های زبان های جهان است، به عنوان زبان عامیانه مردم گرجستان شناخته میشود. این زبان را میتوان به عنوان یکی از ده زبانی که بشر ابتدا با آنها تکلم کرده است ، شناخت. خط مردم گرجستان نیز برگرفته از اصالت زبان است که به آن خط گرجی می گویند. مثل کشورهای اروپایی، دین رسمی کشور گرجستان، مسیحیت می باشد؛ درحالیکه مذهب ۸۳ درصد از جمعیت مردم گرجستان از نوع ارتدوکس می باشد. تقریباً ده درصد از مردم گرجستان، مسلمانان هستند. تعداد جمعیت شیعیان در مقایسه با اهل سنت خیلی تفاوتی ندارد. پیروان دین مسیحیت و مذهب ارمنی در گرجستان، تقریباً چهار درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهد در حالی که طرفداران مذهب کاتولیک به یک درصد نیز نمی رسد، یعنی خیلی کم تر از طرفداران مذهب ارمنیست.

روابط گرجستان با ایران

در دوره های مختلف تاریخ، گرجستان جزء کشور ایران محسوب میشود ، یا با ایران وابستگی مستقیم دارد. تمامی قفقاز، از جمله اران و شروان( جمهوری آذربایجان)، ارمنستان و گرجستان با انعقاد قرارداد گلستان در تاریخ ۱۲۲۸ق از ایران جدا شد. روابط ایران و گرجستان در دوره صفوی رشد چشمگیری داشت. اصلیت مادر بیشتر شاهان ایران، از گرجستان بودند و مردم گرجستان، بسیاری از مناصب را در نظام صفویه در اختیار داشتند. در دوران روسیه تزاری در سده ۱۹ میلادی روابط ایران و کمرنگ شد و در دوره شوروی، این روابط تقریباً قطع شد؛ ولی بعد از این که گرجستان در دهه ۹۰ قرن۲۰ میلادی به استقلال رسید، روابط ایران و گرجستان آغاز شد. جمهوری اسلامی ایران بدنبال فروپاشی شوروی در ۱۹۹۱، از اولین کشورهایی به شمار می رفت که استقلال گرجستان را به رسمیت شناخت. روابط دیپلماتیک بین دو کشور پس از گذشت چندماه از استقلال گرجستان، برقرار شد. ایران همواره حامی استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی گرجستان است.

واحد پول گرجستان

قبل از سفر به گرجستان باید اطلاعاتی از سفرتان در رابطه با نحوه تبدیل پول، ارز و پول رایج این کشور بدانید. لاری به عنوان واحد پول کشور گرجستان میباشد که هر یک لاری به ۱۰۰ تتری تقسیم می شود، شکل اسکناس های لاری ۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰ لاری و گاهی ۲۰۰, ۵۰۰ لاری است؛ همچنین شکل سکه های تتری هم ۱، ۲، ۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰ تتری است، از آنجا که در گرجستان برای تبدیل لاری به ریال ایران، کارمزد بیشتری دریافت می کنند به همین علت بهتر است دلار آمریکا به لاری تبدیل شود.

جاهای دیدنی گرجستان

>> ساحل سحرآمیز باتومی:

از بهترین نقاط تفریحی امپراطوری شوروی می توان به ساحل سحر آمیز باتومی در دوران شوروی سابق اشاره کرد و هنوز در این مناطق، آثار تفریح گاه های سران کشور شوروی سابق قابل مشاهده است. منطقه ای به نام اورکی در نزدیکی بندر باتومی قرار دارد که نام آن ساحل، ساحل مغناطیسی یا ساحل سحر آمیز می باشد. به این ترتیب آفتاب گرفتن بر روی شن های ساحلی و شنا کردن در این منطقه سبب میشود بیماریهای فرد درمان شود. با استفاده از مواد معدنی ویژه ای ، ترکیبات ماسه های ساحل این منطقه به وجود آمده است که در مورد بیماریهای قلبی، عروقی و عصبی اثرات درمانی آن ثابت شده است. طبق مطالعات در جهان، تنها دو منطقه از چنین خواصی برخوردار است. سرچشمه ی بسیاری از رودها، کوهستان های گرجستان میباشد و عبور رودخانه از شهرها و و روستاهای باعث شده تا جذاب و دیدنی شود.

تور گرجستان,پایتخت گرجستان,اقامت گرجستانساحل سحر آمیز باتومی گرجستان از بهترین نقاط تفریحی امپراطوری شوروی شناخته می شد

>> کلیسای صخره ای گرجستان، کلیسای کاتسخی:

در غرب گرجستان در استان ایمرتی یک کلیسای صخره ای نزدیک" شهر چیاتورا" در روستای کاتسخی قرار گرفته است. کلیسای صخره ای که در میان عموم مردم به ستون کاتسخی مشهور است ، بر فراز صخره آهکی با ارتفاع ۴۰ متر قرار گرفته است، ابعاد کلیسای صخره ای که در بالای این صخره بنا شده ۱۵۰ متر مربع میباشد و این کلیسا به دره و رودخانه ای بسیار زیبا مشرف است که بیشتر شبیه جزیره ای در اسمان میباشد .نام این کلیسا از نظر برخی از افراد، پلکان بهشت می باشد و یک راهب گرجی کلیسای صخره ای را حدود ۲۰ سال پیش ساخته و در آن زندگی کرده است وجالب اینجاست که هیچکس روش بالا رفتن راهبان از این صخره سخت و یا نحوه ی حمل کردن مصالح ساختمانی به بالای این ستون را نمی دانست، چون این کار اکنون به سختی انجام میشد چه برسد به بیش از هزار سال پیش ، ولی امروزه یکی از جاذبه های دیدنی گرجستان برای گردشگران، کلیسای صخره ای می باشد.

کشور گرجستان,تور گرجستان,پایتخت گرجستانکلیسای صخره ای کاتسخی گرجستان که برخی این کلیسا را پلکان بهشت مینامند

>> نارین قلعه تفلیس گرجستان:

در بین بنای تاریخی حمام سولفور آبانوتوبانی و باغ ملی بوتانیکال، نارین قلعه تفلیس قرار گرفته است. در زمان قدیم به آن، شوریس تسیخه یعنی “قلعه حسد” میگفتند. نام این مکان در بین قرن ۱۱ و ۱۲ پس از حمله مغول ها به گرجستان به “نارین کالا”( برگرفته از زبان ترکی “نارین” به معنای کوچک و “کالا” به معنی قلعه) تغییر نام یافت که به معنی قلعه کوچک میباشد . سبک ساخت این نارین قلعه تفلیس بخاطر ارگ هایی که دارد مشابه قلعه های ایرانیست، اما در مورد سازندگان اولیه آن هنوز اسناد محکمی در دست نیست.

کشور گرجستان,تور گرجستان,پایتخت گرجستاننارین قلعه تفلیس گرجستان بین بنای تاریخی حمام سولفور تا باغ ملی بوتانیکال قرار گرفته است

امویان عرب در قرن هفتم میلادی، این بنای تاریخی را توسعه و گسترش دادند. کلیسای سنت نیکلاس در داخل حیاط این قلعه است که در سال ۱۹۹۷- ۱۹۹۶ این بنای نسبتا جدید ساخته شده است. هدف از ساخت کلیسای سنت نیکلاس این بود که جایگزین کلیسای اصلی مربوط به قرن سیزدهم شود که به خاطر آتش سوزی ویران شد. برای این که به قلعه ناریکالا برسید؛ هم میتوانید از طریق تله کابین پارک ریکه به این قلعه برسید و هم اینکه به صورت پیاده از میدان اسکوار از شیب تپه بالا بروید و این منظره ی عالی و بی نظیر را ببینید.

>> کوه کازبک:

در نزدیکی مرز روسیه واقع در شمال شرق گرجستان، کوه کازبک قرار گرفته است. به این کوه،" اورست کوچک" می گویند و جالب اینجاست که کوهنوردان ایرانی در سال ۱۳۸۲ برای اولین بار موفق شدند آنرا فتح کنند؛ یکی از جاذبه های توریستی گرجستان که نباید در سفر به این کشور از دست داد، کوه کازبک می باشد.

ویزای گرجستان,جاهای دیدنی گرجستان,دیدنی های شهر باتومی گرجستانکازبک نام کوهی است در شمال شرق گرجستان که در نزدیکی مرز روسیه واقع شده است

>>موزه هنری گرجستان:

موزه هنری گرجستان که در بخش قدیمی شهر تفلیس و در نزدیکی میدان آزادی واقع شده به موزه ملی گرجستان مشهور است و علاقه مندان زیادی هر ساله به این جاذبه ی دیدنی سفر میکنند. آثار زیادی از کشور ایران مربوط به دوره ی قاجار در این موزه نگهداری می شود. یکی از نواحی شمالی ایران در زمان قاجار، کشور گرجستان میباشد که واگذاری آن به کشور روسیه از طریق عهدنامه ی گلستان صورت گرفت. گنجینه باستان شناسی موزه ملی گرجستان، نقطه عطف آن بشمار می رود. این گنجینه متشکل از ثروت عظیمی مانند طلاها، نقره و زیرخاکی های سنگی ارزشمند میباشد که به هزاره سوم پیش از میلاد تعلق دارد. این موزه به عنوان یکی از مهمترین موزه های کشور گرجستان شناخته میشود که شامل ۱۴۰، ۰۰۰ وسیله و شی از فرهنگ های مختلف و دوره های زمانی متفاوت می باشد.

تور گرجستان,پایتخت گرجستان,اقامت گرجستاننام دیگر موزه هنری گرجستان ، موزه ملی گرجستان میباشد

>> متسختا، پایتخت باستانی گرجستان:

از مهم ترین جاذبه های فرهنگی و تاریخی می توان به شهر قدیمی مستختا اشاره کرد. این شهر تا پیش از قرن ششم میلادی و پایتخت شدن شهر تفلیس، به عنوان پایتخت گرجستان محسوب میشده و این شهر بخاطر داشتن موقعیت استراتژیک، از گنجینه عظیم تاریخی و فرهنگی برخوردار است. یکی از این گنجینه ها کلیسای سوتیتسخوولی نام دارد که در قرن یازدهم میلادی با معماری باشکوه مذهبی ساخته شده است.

سوغاتی گرجستان,دیدنیهای گرجستان,گرجستانشهر قدیمی مستختا از جاهای دیدنی گرجستان به شمار می‌رود

از بخش های مهم این کلیسا می توان به کلیسا، برج ناقوس، دژ و قلعه، دروازه اشاره کرد. در این کلیسا اشیای دیگری همچون مقبره بنیان گذار تفلیس،« شاه واختانگ گرگاسالی» و تعدادی از مهمترین پادشاهان گرجستان قرار دارد. از دیگر بناهای واقع در شهر متسختا می توان از کلیسای سامتاورو و صومعه مقدس جواری یاد کرد که معماری آن به دوران قرون وسطی برمی گردد.

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش