پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۳۳ - ۲۶ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۶۹۶۲
مسکن، راه، عمران

ایرانی‌ها چرا دارند خانه‌هایشان را در گرجستان می‌فروشند؟

فروش خانه در گرجستان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
آگهی‌های فروش ملک «تفلیس» و «باتومی» در دیوار و شیپور بیش از همیشه است. ایرانی‌ها چرا دارند خانه‌هایشان را می‌فروشند و مالباخته و پشیمان به وطن برمی‌گردند.

 ایرانی‌ها به خانه‌های گرجستانی‌شان چوب حراج زدند. حالا سایت‌های دیوار و شیپور پر از آگهی‌های فروش ملک در تفلیس و باتومی است. آپارتمان ٨٠متری در ورا واکه، آپارتمان ١٠٠متری مبله در سابورتالو باگبی، شرکت در جیکیا اورتاچالا و... اینها عنوان اطلاعیه‌هایی است که ایرانی‌ها برای فروش املاک و دارایی‌هایشان در گرجستان منتشر کرده‌اند. این موضوع درحالی رخ می‌دهد که درست در آستانه عید نوروز٩٧ علی پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از خروج سرمایه هنگفتی حدود ٣٠‌میلیارد دلار از ایران خبر داد و البته محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه هم علت جهش قیمت در بازار دلار را به خروج ارز برای خرید ملک در کشورهای خارجی دانست. با این حال شور و اشتیاق ایرانی‌ها برای خرید ملک در گرجستان دوامی نداشت و با حواشی پیش‌آمده و بدرفتاری گرجی‌ها با ایرانی‌ها، مردم چوب حراج به ملک‌های خارجی‌شان زده‌اند.

 

تهران نخرید، گرجستان بخرید!

«٥٠متر مبله، با کلیه امکانات طبقه ۱۳ با دو بالکن نورگیر عالی، بسیار شیک برای سرمایه‌گذاری و  گرفتن اقامت کشور گرجستان قیمت فقط ۴۳۰ میلیون تومان»... «با پولی که می‌خواهید در منطقه متوسط و جنوب شهر تهران خانه بخرید، در گرجستان صاحبخانه شوید» و... اینها آگهی‌هایی است که این روزها در دیوار زیادتر از همیشه به اشتراک گذاشته می‌شود.یکی از آگهی‌دهنده‌ها به «شهروند» می‌گوید: «خرید و نقل و انتقال پول به گرجستان هیچ دردسری ندارد و کافی است برای خریدوفروش ملک به ساختمان قارچی سفارت ایران در گرجستان بروید و سند را به نام خریدار انتقال دهید. آن‌جا خودشان برای اقامت‌تان اقدام می‌کنند.»از او می‌پرسم پول را چگونه انتقال بدهیم؟ می‌گوید: «هر فرد خانواده می‌تواند تا ٥‌هزار دلار را با خودش از ایران خارج کند اما نیازی هم به این کار نیست، همین که پول را به ریال در ایران بدهید، کافی است و تنها برای سندزدن با هم به آن‌جا می‌رویم.»

 

تهران ٥٠متر چقدر؟

متوسط قیمت هر مترمربع در تهران نزدیک به ٨میلیون تومان است. با درنظرگرفتن هر متر ٨‌میلیون تومان یک آپارتمان ٥٠متری در مرکز شهر چیزی نزدیک به ٤٠٠‌میلیون تومان می‌شود، البته این قیمت بنا به منطقه متغیر است. قیمت زمین در گرجستان به صورت متوسط متری ١٠٠دلار در آگهی‌ها درج شده است؛ یعنی با حساب دلار ١٠هزار تومانی برای هر ایرانی متری یک‌میلیون تومان می‌شود. این درحالی است که برای خرید زمین در تهران بیش از ١٥‌میلیون تومان برای هر مترمربع باید هزینه کنید.

 

از تهران ملک خارجی نخرید

بنگاه‌های املاک تهران می‌گویند، در گرجستان تنها می‌شود آپارتمان خرید و برای خرید زمین حتما باید یک شریک گرجی پیدا کنید، اما حالا ایرانی‌های زیادی هستند که زمین‌های شریکی‌شان را می‌فروشند و دیگر نیاز به پیداکردن شریک گرجی ندارند.  

 

«٨٠٠متر زمین در تفلیس با امکان ساخت ۷ طبقه مسکونی و مغازه و همچنین موقعیت ساخت چند ویلا» آگهی دیگری است که در دیوار توجه را جلب می‌کرد، چراکه شرایط قبلی برای خرید آپارتمان بود، اما آیا برای خرید زمین هم‌چنین رویه‌ای وجود دارد یا آن‌که شرایط خاصی چون داشتن شرکایی از همان کشور وجود دارد؟ برای اطمینان از این موضوع با آگهی‌دهنده‌ای که ٨٠٠متر زمین را برای فروش آگهی کرده بود، تماس گرفتم. مالک زمین به «شهروند» توضیح می‌دهد: «این زمین داخل تفلیس به مساحت ٨٠٠متر است اما در هر منطقه شرایط خاص خود را دارد؛ به‌عنوان مثال در برخی از مناطق تنها می‌توان ساخت‌وساز ویلایی داشت و در منطقه دیگر تجاری.» اما توضیحات او به همین‌جا ختم نمی‌شود و در ادامه می‌گوید که «این‌جا به دلیل این‌که در مرکز شهر است، متری ١٠٠دلار به فروش  می‌رسد و ساخت‌وساز آن هم به صورت ویلایی و هم تجاری-مسکونی است.» با این حال مصطفی قلی‌خسروی معتقد است که «اگر هم می‌خواهید زمین و ملک در گرجستان بخرید، حتما حضوری بروید و شرایط را پرس‌و‌جو کنید.» او به «شهروند» تأکید می‌کند که ندیده و نشنیده از تهران ملک خارجی نخرید.

سراب خرید به شرط اقامتتبلیغات وسیعی برای فروش املاک در خارج از کشور انجام می‌شود و در بسیاری از آگهی‌ها درج‌ شده است که «با خرید خانه اقامت بگیرید». برای همین است که دفاتر ریز و درشت زیرزمینی در ایران این کار را انجام می‌دهند و مشتریان را به شرکای خود در خارج از کشور وصل می‌کنند؛ شرکایی که معمولا ایرانی و در بازار املاک خارج از کشور مشغول به فعالیت هستند.

 

بر اساس قانون کشورهای همسایه، هر شهروند خارجی می‌تواند با خرید ملک اجازه اقامت یک‌ساله در ترکیه، گرجستان یا امارات را دریافت کند؛ این اجازه اقامت تنها با ارایه سند ملکی سالیانه قابل تمدید است. البته  محمود زعفرانلو، مالک یکی از بزرگترین آژانس‌های املاک تهران به «شهروند» می‌گوید: «اقامت‌گرفتن در کشور‌های دیگر آن هم به واسطه خرید ملک به این سادگی‌ها نیست.»

 

او در ادامه توضیح می‌دهد: «برای خرید خانه ابتدا باید این موضوع را با وکلای مجرب در میان بگذارید؛ چرا که ممکن است قرارداد بندهایی داشته باشد که سرتان کلاه برود؛ به‌ عنوان مثال در بند‌هایی از قرارداد قید شود که پس از مدتی مالکیت ملک ملغی شود.» زعفرانلو در توضیح چگونگی گرفتن اقامت توضیح می‌دهد: «اقامت تنها برای خریداران است؛ به‌طوری که اجازه اقامت در آن زمان حتی مشمول خانواده خریدار هم نمی‌شود. درواقع شما با خرید یک خانه تنها می‌توانید برای خودتان اقامت بگیرید؛ نه اعضای خانواده‌تان.» او همچنین یادآوری می‌کند که «معمولا در این کشورها باید ٦‌ سال متوالی اقامت موقت‌تان را تمدید کنید تا شاید بتوانید اقامت دایم بگیرید؛ اما خرید ملک به هیچ ‌عنوان ضمانت اقامت را برای دولت این کشورها ایجاد نمی‌کند.»

 

جهش دلار و ناتوانی در پرداخت اقساط خانه خارجی

اگر چه این روزها با تبلیغات فراوانی که از جانب کشور‌های دیگر می‌شود، خرید ملک در کشورهای دیگر بشدت رواج یافته است، اما مصطفی قلی‌خسروی، رئیس اتحادیه کشوری مشاوران املاک در این زمینه به «شهروند» می‌گوید: «تحت هیچ شرایطی  از کشور‌های دیگر ملک نخرید.» او در ادامه با ارایه دو دلیل این موضوع را تشریح می‌کند: «خرید ملک در کشور‌های همجوار به دو دلیل درست نیست یکی ارزبری و دیگری مالباختگی‌ای که به دنبال دارد.»  

 

البته صحبت‌های قلی‌خسروی چندان بیراه نیست و این روزها بیشتر از هر زمان دیگری آگهی‌های فروش ملک به چشم می‌خورد و  رو به فزونی گذاشته است.  خسروی با ارایه مثالی برای این موضوع می‌گوید: «زمانی که قیمت ارز افزایش پیدا نکرده بود، فردی با ٣٥‌هزار یورو ملکی را خریداری کرد و با افزایش یک‌باره قیمت ارز دیگر توانایی پرداخت اقساط را نداشت به همین جهت  تنها ١٠‌هزار یورو  دریافت کرد و مابقی مبلغ را به او پرداخت نکردند؛ این موضوع نمونه کوچکی از مالباختگی و ارزبری است.»خسروی می‌گوید: «معمولا  خرید ملک در کشور‌های دیگر سراسر ضرر است؛ چرا که معمولا مردم طی سفر‌هایی که دارند ملکی را خریداری می‌کنند. فروشنده هم از این موقعیت استفاده می‌کند و قرارداد‌های یک‌طرفه منعقد می‌کند؛ به ‌طوری که تنها با عدم پرداخت یک قسط ملک  از خریدار پس گرفته می‌شود.»

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 21
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش