پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۳۰۰۹۶

ویزای ترانزیت (ویزای عبور) و هر آنچه که باید در این باره بدانید!

ویزای ترانزیت,نکات مهم برای دریافت ویزای ترانزیت,ویزای ترانزیت قطردر هر کشوری، ویزای ترانزیت از شرایط و ویژگی های خاصی برخوردار است
یکی از ویزاهای غیر مهاجرتی که معمولاً برای مسافرین به منظور توقف های کوتاه در کشورها صادر می شود، ویزای ترانزیت می گویند. این ویزا از آن ویزاهایی محسوب میشود که مسافران نسبت به آن اگاهی ندارند.

ویزای ترانزیت

یکی از انواع ویزاهای غیر مهاجرتی، ویزای ترانزیت نام دارد. یک مسافر با استفاده از ویزای ترانزیت می تواند برای رسیدن به مقصد مورد نظرش از یک پرواز غیر مستقیم بهره بگیرد. به عبارت دیگر منظور از ویزای ترانزیت اینست که مسافر حتی برای این که بخواهد در فرودگاه ترانزیت بمدت چند ساعت بماند، باید مجوز داشته باشد. به همین جهت کشور ثالث یا میانجی، ویزای کوتاه مدتی را برای مسافران پروازهای غیر مستقیم و عبوری از کشور خود صادر می کنند.

مدت اعتبار ویزای ترانزیت معمولاً ۲۴ ساعت میباشد و افردی که این نوع ویزا را دارند، می توانند در محوطه فرودگاه رفت و آمد داشته باشند. البته نوع دیگری از ویزاها که مدت اعتبار آن چیزی حدود یک تا ده روز میباشد و مسافران به واسطه ی این ویزا اجازه میدهند تا در سطح شهر، گشت و گذاری داشته باشند ولی همه این مسافران در نهایت باید در زمان مقرر در فرودگاه حضور یابند و با پرواز دوم به مقصد اصلی خود برسند.

ویزای ترانزیت به ویزای کوتاه مدتی گفته میشود که مسافران می توانند در صورت نشستن پروازشان در فرودگاه ها یا شهرهای میانی برای زمان کوتاهی به دلایل گوناگونی مانند تعویض هواپیما و یا تغییرات و اعمال دیگر توقف کنند و بعد از ۱ تا ۲ ساعت، از آن فرودگاه به سمت مقصد اصلی خود پرواز کنند.

انواع ویزای ترانزیت

در هر کشوری، ویزای ترانزیت از شرایط و ویژگی های خاصی برخوردار است و این که شما به اخذ ویزای یک کشور نیاز دارید یا خیر، با توجه به معافیت های ترانزیتی برای تابعیت شما و مبداء و مقصد سفرتان تعيين میشود.

- ویزای ترانزیت فرودگاهی شینگن:

نوع اول ویزای ترانزیت به ویزایی گفته میشود که مسافر فقط داخل فرودگاه بمدت چند ساعت در سالن ترانزیت منتظر میماند و در آخر هواپیما را تعویض کرده و به مقصد اصلی خود ادامه می دهد. مسافر در این حالت نمیتواند از فرودگاه خارج شود و از مرز هوایی عبور کند. به چنین ویزایی، ویزای صفربار ورود یا ترانزیت فرودگاهی می گویند و در رده بندی ویزای شینگن به آن ویزای A  گفته میشود.

ویزای ترانزیت آلمان,ویزای ترانزیت,ویزای ترانزیت انگلستانوزارت امور خارجه هر کشوری موظف است که  تعیین کند ویزای ترانزیت هر کشور چه قیمت است

- ویزای ترانزیت شینگن:

در نوع دوم ویزای ترانزیت، مسافر می تواند از فرودگاه خارج شود و خودش را به فرودگاهی دیگر( در همان شهر یا شهر دیگری در آن کشور) رساند. به این نوع ویزا در ویزاهای شینگن، ویزای نوع B می گویند.

-  ویزای ترانزیت شینگن برای دریانوردان:

این نوع ویزای ترانزیت برای سفرهای دریایی مناسب است و با استفاده از آن میتوانید از کشتی در یکی از اسکله های حوزه شینگن خارج شوید و به مدت حداکثر ۵ روز تا حرکت به سمت مقصد بعدی در اسکله در خارج از حوزه شینگن بمانید.

مدارک مورد نیاز برای ویزای ترانزیت  

 مدارکی که برای صدور ویزای ترانزیت نیاز است، عبارتست از؛

> فرم درخواست ویزای ترانزیت

> عکس

> گذرنامه معتبر

> مدارک مربوط به سفر نهائی شامل رزرو بلیط، ویزای صادر شده کشور سوم( در صورتی که کشور سوم نیاز به ویزا داشته باشد)  

دلیل صدور ویزای ترانزیت

اغلب در کشورهای توسعه یافته ، ویزای ترانزیت صادر می شود. از دلایل صدور چنین ویزایی می توان به تلاش این کشورها برای مقابله با پناهندگی و حفاظت از خاکشان اشاره کرد. انواع کشورهای پیشرفته در فرودگاه های خود در زمان تعویض هواپیما بخاطر جلوگیری از تقاضای پناهندگی شهروندان کشورهای دیگر، چنین قوانینی را مقرر کرده اند. متأسفانه کشور ایران از کشورهایی محسوب میشود که به ویزای ترانزیت برای ورود به فرودگاه بسیاری از کشورهای اروپایی نیاز دارد. به همین خاطر یکی از سخت گیرانه ترین ویزاها برای مسافران، ویزای عبور می باشد.

ویزای ترانزیت دبی,ویزای ترانزیت فرودگاهی شینگن,ویزای ترانزیتیکی از انواع ویزاهای غیر مهاجرتی، ویزای ترانزیت نام دارد

چه کسانی میتوانند از ویزای ترانزیت استفاده کنند

برخی از کشورها نظیر افغانستان، بنگلادش، اریتره، کنگو، غنا، ایران، اتیوپی، عراق، نیجریه، سومالی، پاکستان، سری لانکا، همچنین شهروندان ایرانی، اگر بخواهند از حمل و نقل هوایی کشورهای استرالیا، انگلستان، یونان، روسیه، ایرلند، ژاپن، چین، مراکش، قطر، عمان، کوزوو، دبی استفاده کنند، ملزم به دریافت ویزای ترانزیت هستند. در صورتی که مسافران دارای ویزای آمریکا، کرواسی، کانادا، بلغارستان، قبرس، ژاپن، ایرلند، رومانی یا انگلستان باشند نیازی به اخذ ویزای ترانزیت آلمان ندارند. 

چه افرادی مشمول ارائه ویزای ترانزیت نمی شوند؟

افرادیکه ویزای معتبر دارند این اجازه را دارند که در کشوری که در آن توقف می کنند و یا یکی از کشورهای حوزه شنگن، اقامت داشته باشند، همینطور می توانند از آن کشور عبور و مرور داشته باشند و نیازی به گرفتن ویزای ترانزیت برای توقف های بین سفری ندارند، البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که تاریخ انقضای ویزای شما از زمانیکه قصد سفر دارید حداقل ۴ روز پیش از تاریخ سفر باشد.

مدت زمان صدور ویزای ترانزیت

درخواست ویزای ترانزیت شینگن شما، حداقل بمدت ۲ هفته جواب داده می شود. پس شما باید پیش از این که به حوزه شینگن سفر داشته باشید، حداقل ۱۵ روز قبل به سفارت کشور موردنظر ، درخواست ویزای ترانزیت شینگن خود را ارائه دهید ولی توجه داشته باشید که هرچه سریعتر برای ارسال درخواست ویزای عبور خود اقدام کنید، بهتز است به علت این که این فرآیند گاهی اوقات در مواردی حدود۳۰ تا ۶۰ روز کاری زمان میبرد.

هزینه ویزای ترانزیت  

وزارت امور خارجه هر کشوری موظف است که  تعیین کند ویزای ترانزیت هر کشور چه قیمت است. 

ویزای ترانزیت,انواع ویزای ترانزیت,ویزای ترانزیت شینگنمدت اعتبار ویزای ترانزیت معمولاً ۲۴ ساعت میباشد

نکات مهم برای دریافت ویزای ترانزیت

علاوه بر قوانین و شرایطی که هر کشور برای دریافت ویزای ترانزیت اعلام میکند ، باید برخی از نکات عمومی را مدنظر قرار دهید که این نکات به شرح زیر میباشد :

* تمام افراد اعم از خدمه کشتی، خدمه هواپیما، خلبان، مسافران هوایی، زمینی و غیره، که به مدت کمی به هر روشی برای رسیدن به مقصد وارد کشور میانجی می شوند، باید نسبت به اخذ ویزای ترانزیت اقدام کنند.

* باتوجه به مسیر پرواز شما مدت زمان اعتبار ویزای ترانزیت  تعيين میشود و این اعتبار امکان دارد حدود چند ساعت تا ۱۰ روز باشد.

قوانین کشورهای مختلف در مورد ویزای عبور یا ترانزیت

>> ویزای ترانزیت قطر:

 برای سفر به قطر، اخذ ویزای قطر لازم و ضروری است. ویزای قطر انواع مختلفی دارد که مسافران باتوجه به اهداف سفر خود درخواست می دهند. ویزای ترانزیت قطر باتوجه به مدت زمان حضور در کشور ثالث صادر می شود. ویزاهایی که برای چند ساعت حضور در فرودگاه صادر میشوند به ویزای ترانزیت قطر نوع A معروف هستند و نکته این است که افراد نمی توانند از فرودگاه خارج شوند. ویزای ترانزیت قطر نوع B هم وجود دارد که در این نوع ویزا این امکان فراهم می شود که مسافر قطر بتواند در کشور ثالث به مدت چند روز( نهایت سه روز) حضور داشته باشد و بتواند از فرودگاهی به فرودگاه دیگر برای پرواز به قطر مراجعه کند.

>> ویزای ترانزیت آلمان:

چنانچه قصد سفر به کشورهای اروپایی را دارید، به این نکته توجه کنید که اغلب پروازها در آلمان توقف دارند. ویزای ترانزیت آلمان یک ویزای نوع A شنگن محسوب میشود و از کشورهایی که باید این ویزا را دریافت کنند می توان به ایران، هند، افغانستان، عراق، بنگلادش، اتیوپی، غنا، ارتیره، امارات، مالی، لبنان، نیجریه، سومالی، سریلانکا، پاکستان، سودان جنوبی، سودان، سوریه، ترکیه اشاره کرد. البته افرادی که دارای ویزای آمریکا می باشند، این اجازه را دارند که بدون ویزای ترانزیت به سالن ترانزیت فرودگاه آلمان وارد شوند. از فرودگاه های آلمان که ترانزیت هستند می توان از فرودگاه اصلی فرانکفورت، فرودگاه دوسلدورف، فرودگاه مونیخ، فرودگاه برلین، فرودگاه هامبورگ و فرودگاه کلن- بن یاد کرد.

ویزای عبور,ویزای ترانزیت,مدت زمان صدور ویزای ترانزیتاکثرا در کشورهای توسعه یافته، ویزای ترانزیت صادر می شود

>> ویزای ترانزیت انگلستان:

یکی از کشورهایی که پیمان شنگن شامل آن نمیشود، کشور انگلستان میباشد و به همین علت برای مسافرانی که ناچارند درمسیر توقف کنند مقررات ساده تری معین شده است. چنین افرادی در صورتی که بخواهند به کشورهای آمریکا و کانادا وارد شوند به ویزای ترانزیت نیازی ندارند. توجه کنید که اگر مسافر بخواهد به هر کشوری غیراز آمریکا و کانادا سفر کند از او به هنگام عبور از کشور انگلیس، ویزای ترانزیت درخواست می کنند حتی اگر آن فرد ویزای شنگن نداشته باشد.

>> ویزای ترانزیت دبی:

شهروندان برخی از کشورها به اخذ ویزای ترانزیت دبی احتیاجی ندارندکه این کشورها نظیر قطر، عربستان سعودی، کویت، بحرین و عمان می باشد. بازدیدکنندگانی که در کشوهای مذکور قرار ندارند، باید ویزای ترانزیت دریافت کنند. مدت اعتبار ویزای ترانزیت دبی ۱۶ روز میباشد ، که با این ویزا صرفا یک بار میتوانید به کشور دبی وارد شوید و این ویزای عبور تمدید نمی شود.

>> ویزای ترانزیت چین:

چنانچه به عنوان نمونه قصد سفر از ایران به تورنتو را دارید، باید در پکن یا شانگهای توقف کنید و از این شهرها ادامه ی مسیر اصلی را سپری کنید. از این رو برای رفع چنین مشکلی باید ویزای ترانزیت چین را دریافت کرده باشید. مدت زمان اعتبار ویزای ترانزیت چین به سه بخش ۲۴ ساعته، ۷۲ ساعته و ۱۴۴ ساعته تقسیم میشود. توجه کنید که اخذ ویزای ترانزیت ۷۲ ساعته به منظور ورود به فرودگاه شانگهای پودانگ، فرودگاه بین المللی شانگهای هونگچیائو و فرودگاه مرکزی پکن اجباری می باشد.

>> ویزای شینگن:

یکی از معروف ترین انواع ویزا، ویزای شینگن نام دارد و افرادی که میخواهند به کشورهای اروپایی داخل حوزه شینگن سفر کنند باید ویزای شینگن را دریافت کنند. شینگن شامل کشورهای اروپایی می شود که قوانین یکپارچه ای را تحت پیمانی معین کرده اند. تمامی مردم کشورهای خارج از این اتحادیه به موجب این پیمان، باید مجوز ورود و ویزای شینگن را جهت سفر و اقامت در این مناطق بگیرند. مسافران خارج از منطقه شینگن  با دریافت ویزای شینگن میتوانند به هر یک از کشورهای عضو این پیمان، تحت زمان و شرایط مشخصی سفر کنند و در آن اقامت داشته باشند. ویزای شینگن کمی سختگیرانه میباشد و گاهی اوقات ممکن است که شما همه مدارک و شرایط موردنیاز را داشته باشید ولی این ویزا به شما تعلق نگیرد.

ویزای ترانزیت شینگن برای دریانوردان,مدارک مورد نیاز برای ویزای ترانزیت,ویزای ترانزیتباتوجه به مسیر پرواز شما مدت زمان اعتبار ویزای ترانزیت تعيين میشود

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش