شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۲۷ - ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۱۵۸۷
اشتغال و تعاون

وزیر رفاه پاکسازی کرده یا تسویه حساب؟

وزارت رفاه,پاکسازی در وزارت رفاه
اسناد تخلف در صندوق بیمه روستاییان ادعاهای آقای وزیر را باطل می‌کند.

اسنادی به دست انصاف ‌نیوز رسیده است که نشان می‌دهد ادعاهای حجت‌اله عبدالملکی درباره پاک‌سازی آن وزارتخانه عریض و طویل از عناصر ناصالح، نادرست است و هنوز هستند زیرمجموعه‌هایی که کارکرد حیاط‌خلوتی دارند و محمل تخلفات گسترده‌اند.

روز گذشته وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در مجلس شورای اسلامی حاضر شد و گفت: «لازم است توضیح دهم که وضعیت انتصابات در این وزارتخانه در دولت قبل چطور بوده است. در حالی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک وزارتخانه اجتماعی است، در دولت گذشته به سیاسی‌ترین و امنیتی‌ترین وزارتخانه تبدیل شد به طوری که تعداد زیادی از اقوام و خویشان خود را به کار گرفته و انتصابات سیاسی در شرکت‌ها و صندوق‌ها هم وجود داشت. حتی فعالان رسانه‌ای ستادهای انتخاباتی را به کار گرفتند و آن‌ها در پست‌های مدیریتی حضور داشتند. در بین این افراد کسانی بودند که جزو متحصنان مجلس ششم و از اجزای فتنه ۸۸ بودند و حتی مسئولیت اقتصادی داشتند. وقتی عهده‌دار این مسئولیت شدم، عهد بستم که افراد ناسالم کنار گذاشته شده و امانت را به امانت‌دار برسانم. انتصابات شروع شد.» (ایسنا – ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱)

این بخش از سخنان عبدالملکی با استقبال رسانه‌های جریان اصولگرا مواجه شد و با تیترهایی چون «پاکسازی وزارتخانه از عناصر ناسالم و اصحاب فتنه» بازتاب یافت.

هم‌زمان با انتشار سخنان آقای وزیر، اسنادی به دست انصاف نیوز رسید که نشان می‌دهد تخلفات گسترده‌ای در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر صورت گرفته که تا کنون بدون واکنش مناسب و متناسب مسئولان وزارتخانه متولی امور رفاهی مانده است.

با این حساب مشخص نیست منظور آقای عبدالملکی از پاکسازی چیست و آیا تسویه‌حساب‌های سیاسی را هم ذیل عنوان آبرومند مبارزه با فساد دسته‌بندی می‌کنند؟

اسنادی که در اختیار انصاف‌نیوز قرار گرفته حاکی‌ست یکی از اعضای هیات مدیره در صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، چندین و چند نوع تخلف و سوءاستفاده از موقعیت را طراحی کرده و به مرحله اجرا گذاشته در حالی‌که کوچک‌ترین برخوردی با او صورت نگرفته است.

بر پایه این اسناد، می‌توان این فرد را «عضو پا بر جای هیات مدیره» صندوق یاد شده دانست چرا که تا کنون ۳ وزیر و ۴ مدیرعامل را پشت سر گذاشته و همچنان بر مسند پر فیض خود تکیه زده است!

وزارت رفاه,پاکسازی در وزارت رفاه

منابع غیررسمی به خبرنگار انصاف گفته‌اند سابقه وکالت مردم یکی از شهرستان‌های کردنشین در دوره نهم مجلس، ابزار کارآمدی برای ماندگاری این شخص در صندوق بیمه اجتماعی بوده‌است. طبق گفته یکی از کارمندان صندوق مذکور، عضویت در هیات‌مدیره چنان برای این نماینده اسبق اهمیت داشته که در مقطعی به توزیع شب‌نامه و سندسازی و انتشار اخبار جعلی علیه مدیرعامل و معاونین مخالف خود پرداخته و جالب‌تر این‌که از پیروزی‌اش در این کارزار به عنوان ابزاری برای تهدید سایر مدیران و معاونان مجموعه استفاده کرده است.

تصویب حقوق‌های دست‌ودل‌بازانه برای اعضای خانواده و بستگان، استخدام شبکه‌ای از دوستان و همشهریان و دانشجویان بدون رعایت تشریفات و ضوابط قانونی، دریافت تسهیلات غیرقانونی از شبکه بانکی به بهانه انتقال سپرده‌های کلان صندوق به آن بانک و زدوبند با یکی از شرکت‌های فولادی استان خراسان، بخشی از تخلفات شخص مذکور است که اسناد آن در اختیار انصاف‌نیوز قرار گرفته است.

این در حالی‌ست که در ادبیات تولید شده درباره مقابله با فساد در کشور، از جمله گزارش‌های متعدد مرکز پژوهش‌های مجلس، تصریح دارد یکی از اولین اصول مبارزه با فساد، رعایت اصل بی‌طرفی است. این گزارش‌ها نشان داده‌اند اگر مبارزه با فساد هم به ابزارهای سیاسی معمول برای کوبیدن جناح مخالف بدل شود، نه تنها کارایی خود را از دست می‌دهد بلکه به ضد خود بدل شده و سبب تعمیق و گسترش فساد می‌شود. چشم‌پوشی از تخلف و تقلب دوستان هم چه به بهانه مصلحت و چه به اسم تقویت جبهه خودی‌ها صورت بگیرد، نتیجه‌ای جز لوث کردن مبارزه با فساد ندارد.

آیا وزارتخانه مهم تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تناقض بزرگ میان حرف‌های اخیر وزیر و چشم‌پوشی از تخلفات رخ‌داده در صندوق بیمه اجتماعی روستاییان توضیحات لازم را ارائه خواهد کرد؟

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش