دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۴۲ - ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۱۵۸۵
اشتغال و تعاون

تبعات اقدام ناشیانه تغییر جدید ساعت کار ادارات | کارمندان باید بین ساعات ۳ تا ۴ صبح بیدار شوند

اقدام ناشیانه در تغییر ساعت کاری,تغییر ساعت کاری ادارت
سخنگوی صنعت برق کشور: براساس مصوبه هئیت دولت ساعت کار ادارات در زمان اوج مصرف برق یعنی ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور، از ۶ صبح تا ساعت ۱۳ خواهد بود. کارمندان دولتی که در خط اول این تغییرند، ساعت کاری اعلام شده از سوی وزیر نیرو در تابستان را مستلزم بیداری بین ساعات ۳ تا ۴ صبح می‌دانند. عددی اعجاب‌آور که با نظم زندگی اغلب شهرنشینان همخوانی ندارد

به گزارش توسعه ایرانی، امسال هرچند ساعت رسمی کشور تغییر نکرد، اما به نظر می‌رسد خیلی چیزهای دیگر به تاوان همین یک ساعت ناقابل، تغییر خواهد کرد. تغییرانی که در روزهای گرم سال جاری به اوج می‌رسد و دود آن احتمالا فقط به چشم شهروندان خواهد رفت.

در حالی که ساعت کاری بسیاری از ادارات دولتی در سال جدید به ۷ صبح تغییر کرد، به تازگی وزیر نیرو خبر داد که براساس مصوبه هیأت دولت، «ساعت کار ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور، ۶ بامداد تا ۱۳ خواهد بود».

علی‌اکبر محرابیان همچنین گفت که «یک ساعت پیش از پایان ساعت کار اداری دستگاه‌های سرمایشی خاموش می‌شوند!».

این تمهید برای مقابله با بحران کمبود برق در کشور در حالی ارائه شده شده که بسیاری می‌پرسند چرا دولت و مجلس لقمه را اینگونه دور سر مردم می‌گردانند و نظم حاکم را بر هم می‌زنند.

کارمندان دولتی که در خط اول این تغییرند؛ ساعت کاری اعلام شده از سوی وزیر نیرو در تابستان را مستلزم بیداری بین ساعات ۳ تا ۴ صبح می‌دانند. عددی که با نظم زندگی اغلب شهرنشینان همخوانی ندارد و به نوعی به بی‌نظمی و اختلال حضور در محل کار منجر خواهد شد. در این میان فعالیت ناوگان حمل و نقل نیز باید متناسب با این تغییر چند ساعت زودتر کار خود را آغاز کند. در این میان کارشناسان هم معتقدند عقب‌رفت ساعت کار علاوه بر موارد اشاره شده چندین چالش جدی را برای شهروندان به خصوص، ساکنان کلانشهرها به وجود می‌آورد که مهم‌ترین آن، نحوه ارتباط بخش خصوصی با بخش دولتی است. چرا که با توجه به تشدید اختلاف ساعت‌کار بین شرکت‌ها و دستگاه‌های دولتی و خصوصی مشکلات فراوانی در کشور شکل می‌گیرد، تنش‌ها را بالا خواهد برد، به اتلاف وقت، انرژی و هزینه بیشتر منجر خواهد شد و امور اداری در کشور را کش‌دارتر از قبل خواهد کرد.

در سال جدید، همچنین با تغییر اتوماتیک ساعت تلفن‌های همراه و سیستم‌های دیجیتال بسیاری از شهروندان با مشکلات متعددی روبرو شدند. مشکلاتی که به دلیل عدم هماهنگی وزارت ارتباطات با مراکز تنظیم ساعت جهانی هنوز هم پابرجاست.

این در حالی است که بسیاری از شهروندان نسبت به چرایی چنین تغییراتی قانع نشده‌ و حتی آن را بی‌فایده و مضر ارزیابی می‌کنند. با این حال به نظر می‌رسد ریش و قیچی در دست دولت و مجلس است و برای شهروندان، جز اجرا، نقشی در نظر گرفته نشده است.

ساعت چرا تغییر نکرد؟

عدم تغییر ساعت فصلی، مصوبه‌ای است که شهریور ماه پارسال پس از تصویب مجلس به تایید شورای نگهبان رسید و از فروردین امسال به اجرا درآمد. اما با اجرای آن در سال جدید، دولت ابلاغیه‌های متعددی را با هدف کنترل آثار منفی این قانون ارائه داد. قانونی که پیشتر در سال‌های ۸۵ و ۸۶؛ یعنی در ابتدای شروع ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد، به اصرار و به عنوان پرچمی علیه سیاست‌های دوران سازندگی و هاشمی‌رفسنجانی برافراشته و نمادی از ستیز اصولگرایان با اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان شد. هر چند ضرر و زیان‌های ناشی از اجرای کوتاه مدتِ لغو این تغییر ساعت، در آن سال‌ها به وضوح بر میزان مصرف انرژی در کشور مشهود و پس از مدتی روال تغییر ساعت همچون گذشته شد، اما این خط فکری با روی کار آمدن دولت اصولگرای رئیسی و مجلس انقلابی دوباره قوت گرفت و باز هم قانون تغییر ساعت را ملغی کرد.

هرچند برخی از موافقان این توقف، سلامت شهروندان را دلیل عدم تغییر ساعت رسمی اعلام می‌کنند، اما بسیاری نیز غلبه دیدگاه‌های سنت‌گرایانه را در مجلس و دولت دلیل این رویارویی با تغییر می‌دانند.

مدافعان تغییر ساعت رسمی کشور معتقدند که ایران با کمبود انرژی برق مواجه است و با توجه به شرایط آب‌وهوایی ایران و تعداد ماه‌های گرم سال، تغییر ساعت رسمی می‌تواند در کاهش مصرف انرژی تاثیر زیادی داشته باشد. مخالفان تغییر ساعت اما مواردی چون سلامت روحی و روانی مردم را بهانه می‌کنند. هر چند برخی می‌گویند، اگر بهانه این است چطور این ابلاغیه عجیب و غریب دولت و تغییر ساعت کاری به ۶ صبح، نگرانی در خصوص سلامت کارکنان را در مدافعان توقف تغییر ساعت‌کاری برنمی‌انگیزد.

در این میان گزارش مرکز پژوهش‌ها‌ی مجلس نشان می‌دهد که اجرای قانون قبلی تغییر ساعت، حدود پنج درصد مصرف انرژی را کاهش می‌دهد که ارزش سالانه آن به‌طور متوسط معادل ۳۲۰میلیون دلار است.

با این حال نمایندگان موافق که اتفاقا با اغلب سیاست‌های کشورهای اروپایی مخالفند؛ با استناد به لغو تغییر ساعت در کشورهای اروپایی از مصوبه جدید مجلس دفاع و این توقف تغییر ساعت را درست ارزیابی می‌کنند.

اما به نظر می‌رسد در جای جای دنیا ماجرای تغییر ساعت بنا به شرایط جغرافیایی متغیر است. به عقیده برخی کارشناسان، کشورهایی که به قطب شمال یا خط‌ استوا نزدیک هستند به دلیل موقعیت جغرافیایی و ساعتی، طرحِ ساعت زمستانی و تابستانی ندارند، اما کشورهایی که از لحاظ جغرافیایی همعرض ایران هستند اکثرا برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی ساعت تابستانی دارند.

چالش‌ها  و  انتقاد از ساعت جدید کاری

در این میان اما آنچه بیشتر از همه نظرها را به سمت عدم تغییر ساعت جلب کرده ابلاغیه جدید دولت مبنی‌بر تغییر ساعت کاری به ۶ صبح تا ۱۳ ظهر است. ساعت کاری که به اعتقاد بسیاری عجیب و غریب است.

در واکنش به این اعلام، کاربری در توئیتر نوشت: «اگر ساعت کار ۶ شروع بشه باید ساعت حرکت مترو را ۲ ساعت جلو بکشند تا کارمندانی که خودروی شخصی ندارند به موقع برسند. کارکنان مترو حداقل یک ساعت زودتر یعنی ساعت ۳ نصف شب باید از خانه بیرون بزنند! از طرف دیگه یا باید مترو را دو ساعت زودتر ساعت ۲۱ تعطیل کنند یا ۲ ساعت اضافه حقوق بدهند».

محمدرضا سبزعلیپور، فعال اصولگرا که از مدافعان سرسخت مجلس و دولت انقلابی هم هست در واکنش به این تغییر در کانال تلگرامی اش نوشته است: «عقل هم خوب چیزی است والله!! آخه از ساعت ۶ صبح؟! یعنی کارمندان باید از ساعت ۳ و ۴ صبح بیدار شوند و راه بیافتند به سمت محل کار!؟».

کاربری در توییتر نوشت: «گفته‌اند سیستم‌های گرمایشی را یک ساعت زودتر خاموش می‌کنند؛ یعنی عملا ادارات و بانک‌ها در ساعت ۱۲ ظهر به دلیل گرمای بیش از حد، قابل مراجعه نیست. این در حالی است که به نظر نمی‌رسد ارباب رجوعی ساعت ۶ صبح برای انجام کارش به اداره‌ یا بانک مراجعه کند. یعنی کارمندها صبح‌ها چند ساعتی بیکار هستند، ولی در عوض پیک کاری در ساعات ۱۰ تا ۱۲ در اوج و به شدت فرساینده خواهد بود».

 کاربر دیگری نیز در واکنش به تغییر ساعت کار در چند ماهه تابستان نوشت: «یکی از برنامه‌هایشان افزایش فرزندآوری است، اما با تغییرات اینچنینی فرزند‌داری را در کشور سخت‌تر از همیشه می‌کنند. تکلیف ما با بچه‌های مهد‌کودکی‌مان چیست؟ یکی به من بگوید که کودک طفل معصوم را ساعت چند صبح باید بیدار کنیم؟». کاربر دیگری در توییتر به کنایه نوشت: «فقط ساعت خواب و بیدارمان دست خودمان بود که حالا آن هم با مصوبه و ابلاغیه مجلس دستکاری شد و دست خودمان نیست!».

در حالی که این ابلاغیه در سه ماهه تابستان لازم‌الاجراست، بسیاری می‌گویند که زمان کافی برای پذیرش نظم فعلی در بین شهروندان وجود ندارد و به همین دلیل در تابستان امسال با یک بی‌نظمی جدی مواجه خواهیم بود، چرا که دولتمردان و مجلس‌نشینان در کشور ما بدون کوچکترین توجهی به تبعات مصوبات و ابلاغیه‌های اینچنین و بدون آنکه خود را ملزم به پاسخگو بودن در قبال دلایل این تغییرات بدانند، مردم را در بن‌بست پذیرش محض قرار می‌دهند. پذیرش ناخواسته‌ای که آجری بر دیوارهای بلند نارضایتی شهروندان کشور می‌افزاید.

سعیده علیپور

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش