در پاسخ به این سوال باید گفت که طبق قوانین و مقررات سازمان نیروی کار، تهیه و تامین تمامی نیازهای پرسنل برای انجام وظایف به عهده کارفرما می باشد و وظیفه خرید لباس کار نیز با کارفرما می باشد. از جمله دلایل استفاده از پوشش ایمنی و لباس کار، حفظ سلامت و ایمنی کارگر می باشد. لباس کار مناسب میتواند از کارگر در برابر آسیبهای احتمالی ناشی از حوادث و آسیب های کار حفظ نماید. این وظیفه کارفرما است که از سلامت و ایمنی کارگران خود اطمینان حاصل کند.
در ایران، مطابق ماده ۶۱ آیین نامه حفاظت و بهداشت عمومی در کارگاهها، کارفرما موظف و می باشد در طی هر سال، دو دست لباس کار به صورت رایگان به کارگران دهد. این لباس کار باید متناسب با نوع کار باشد و طوری تهیه شود که کارمندان بتواند به راحتی وظایف خود را انجام دهند و لباس سبب دست و پا گیر بودن و موجب نارحتی در کار نگردد.
البته که گاهی اوقات کارگر نیز در خرید لباس کار مشارکت نیز دارد و در انتخاب، رنگ و نوع لباس کار نظر میدهد و طی توافق نامه ای که با مجموعه دارد ممکن است که بخشی از هزینه را پرداخت نمایید.
لباس کار مناسب میتواند کارگران را در برابر حوادث گوناگونی نظیر خطرات فیزیکی، سوختگی، بریدگی، ضربه، سقوط اشیا، خطرات شیمیایی، زیستی، الکتریکی و تماس یا محیط و مواد آلوده حفاظت نماید. در تمامی حوزه های شغلی، انتخاب لباس کار مناسب، بسیار حائز اهمیت می باشد برای مثال، لباس کار عایق نیروی برق در مشاغل برقی میتواند از افراد در برابر شوک الکتریکی حفاظت نماید. یا حتی لباس کار ضد حریق در شغل هایی که با آتش سرو کار دارد، میتواند از افراد در برابر سوختگی ناشی از آتش محافظت کند.
از دیگر مزایای رعایت و پوشش لباس کار ایمنی، حفظ هویت سازمانی می باشد. لباس کار میتواند به حفظ هویت سازمانی کمک بسیاری کند. این امر به خصوص در کارگاهها و کارخانجات که تعداد پرسنل بسیاری دارد، حائزاهمیت می باشد. لباس کار مشخص با آرم و لوگوی سازمانی شرکت میتواند به کارمندان کمک کند تا یکدیگر را بشناسند. همچنین، لباس کار با نماد، رنگ و طرح یکسان میتواند به ایجاد حس تعلق و همدلی در میان کارمندان کمک بسزایی کند. از دیگر مزایای آن میتوان به ارتقای روحیه کاربران افزایش بهروری کمک کند. لباس کار آراسته و مرتب میتواند به کارمندان کمک کند تا احساس مطلوبی نسبت به محیط کار خود داشته باشند و با تمرکز بیشتری به انجام کار مشغول شوند.
درمجموع، میتوان گفت که وظیفه خرید لباس کار با کارفرما است. این امر به دلیل اهمیت حفظ سلامت و ایمنی کارگر، حفظ هویت سازمانی و ارتقای روحیه کارگر است.
علاوه بر دلایل ذکر شده در بالا، دلایل دیگری نیز وجود دارد که نشان میدهد وظیفه خرید لباس کار با کارفرما است. به بررسی این دلایل می پردازیم:
• کارفرما عهده دار تأمین کلیه لوازم و تجهیزات لازم برای انجام کار است. لباس کار از جمله تجهیزات ایمنی فردی لازم برای انجام کار می باشد.
• کارفرما نیز مسئول پرداخت دستمزد به کارگران می باشد و همچنین وظیفه ایجاد محیط کار ایمن و سالم برای کارگران است، تا پرسنل بتوانند یا قرار گیری در محیط کاری مطلوب، خروجی کار را با کیفیت بالا افزایش دهند.
گاهی، ممکن است کارفرما بنا به دلایل مختلفی از خرید لباس کار برای کارگران خود خودداری کند. میتواند معتقد باشد که خرید لباس کار برای پرسنل اقدامی بیهوده و یا هزینه گراف است و یا خود کارگران مسئول خرید لباسکارهستند. در هر صورت این دلایل نمیتواند به عنوان توجیهی برای عدم خرید لباس کار برای کارگران توسط کارفرما محسوب شود. همانطور که گفته شد، وظیفه خرید لباس کار با کارفرما است.
در پایان، میتوان گفت که وظیفه خرید لباس کار با کارفرما است. این امر به دلیل اهمیت حفظ سلامت و ایمنی کارگر، حفظ هویت سازمانی و ارتقای روحیه کارگر است. کارفرما باید از این وظیفه خود در قبال کارگران خود آگاه باشد و آن را به درستی انجام دهد.
- 13
- 5