چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۴۱

شیشه های ضدحرارت یا ضدحریق از کاربرد تا مزایا

شیشه ضد حرارت,شیشه ضدحرارت چیست,ویژگی های شیشه ضد حرارتشیشه های ضدحرارت
یکی از انواع شیشه هایی که استفاده از آن در میان مردم متداول شده است مربوط به شیشه های ضد حریق یا شیشه های ضد حرارت است. در ساختار این نوع شیشه ها مقداری زیادی سیلیس اکسید بوریک برای افزایش مقاومت استفاده می شود.

شیشه ضدحرارت چیست؟

شیشه های معمولی با تاثیر حرارت دچار شکستگی می شوند به همین دلیل در پروژه هایی که شیشه در مقابل گرما قرار می گیرد نمی توان از شیشه های ساده و خام استفاده کرد، به همین دلیل شیشه ضد حرارت عملکردهای متفاوتی نسبت به سایر شیشه ها دارند به طوری که شیشه های معمولی تا ۱۲ درجه سانتی گراد و شیشه های سکوریت تا ۲۶۰ درجه مقاومت دارند اما شیشه های ضد حرارت تا دمای ۸۹۰ درجه مقاومت می کنند و به راحتی شکسته نمی شوند.

توجه کنید که شیشه های ساده به دلیل آب شیشه نگرفتن در برابر حرارت دچار مشکل خواهند شد اما شیشه های سکوریت به دلیل کوره های مخصوص در برابر ضربه و حرارت مقاومت بیشتری نشان خواهند داد. 

برای اولین بار شیشه های ضدحرارت در آلمان توسط پژوهشگران اختراع شد اما پیش از آن در پروژه هایی که حرارت زیادی در محیط مورد نظر وجود داشت به صورت کلی از شیشه استفاده نمی شد اما با روی کار آمدن شیشه های سکوریت که هم زیبایی و شفافیت داشتند و هم در برابر حرارت بالا دچار شکستگی نمی شدند؛ پروژه ها وارد فاز جدیدی شدند. 

شیشه ضد حرارت,شیشه ضدحرارت چیست,انواع شیشه ضد حرارتشیشه های ضدحرارت یا ضدحریق

ویژگی های شیشه ضد حرارت:

از جمله خصوصیات شیشه های ضد حریق می توان به تحمل زیاد حرارت و عایق بودن در برابر سرما و صوت دانست. همین ویژگی موجب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود که امروزه به یکی از اساسی ترین موضوعات تبدیل شده است. 

همین خصوصیات باعث صرفه جویی در مصرف هر چه بیشتر انرژی می شود که امروزه به یکی از اساسی ترین موضوعات تبدیل شده است. 

از آنجایی که تعداد لایه های زیادی برای ساخت شیشه های ضد حرارت به کار می رود این شیشه ها به زمان بیشتری برای ذوب شدن یا شکستن احتیاج دارند، از همین جهت ایمنی بیشتری خواهند داشت تا به مکان های دیگری از ساختمان سرایت نکند، همچنین به زمان بیشتری برای تخلیه مکان آسیب دیده نیاز خواهد بود. 

شیشه های ضدحرارت ضریب انبساط و انقباض بسیار پایینی دارند به همین دلیل به راحتی و به سرعت گرم یا سرد می شوند. 

این نوع شیشه ها مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی دارند به همین دلیل در ساختن تجهیزات آزمایشگاهی از این شیشه ها استفاده می شود. 

شیشه های ضدحریق برای ساختمان ها و جهت ایجاد دودبند در ورودی ها و راهروها منطبق با ضوابط شهرداری استفاده می شود. 

شیشه های ضدحرارت در برابر ضربه و حرارت مقاوم هستند به همین دلیل می توانند محافظ جان و مال انسان باشند. 

مراکز آتش نشانی قوانینی را برای شیشه های ضدحرارت وضع می کنند که پیش از دریافت پروانه کسب باید ساختمان تمام  و کمال آنها را اجرا کرده باشد. 

شیشه ضد حرارت,شیشه ضدحرارت چیست,کاربرد شیشه ضد حریقویژگی های شیشه های ضدحرارت

انواع شیشه ضد حرارت:

یکی از مهمترین موضوعاتی که درخصوص صنعت ساختمان مورد بحث است ایمنی است. مقاومت شیشه ها در برابر حرارت علاوه بر اینکه در ساختمان، برج ها، مراکز تفریحی و... باید اجرا شود در پتروشیمی ها نیز مورد استفاده است. از شیشه های مقاوم به حرارت در مشعل های کارخانه پتروشیمی هم استفاده می شود. 

شیشه های مقاوم به حرارت به صورت تقریبی در دمای ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد شروع به ذوب شدن خواهند کرد که حدود ۳۰۰ درجه سانیت گراد بیشتر از سایر شیشه ها تحمل دمایی دارند. همین مقاومت در برابر حرارت می تواند از وقوع بسیاری از خطرات ناشی از آتش سوزی جلوگیری کند در نتیجه موجب افزایش ایمنی محیطی خواهند شد، به همین دلیل در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند.

شیشه ضد حرارت آزمایشگاهی:

شیشه های آزمایشگاهی که ضد حرارت هستند برای جلوگیری از شکستن در اثر ترکیب مواد شیمیایی که احتمال آتش سوزی را ایجاد می کنند طراحی می شوند. شیشه های ضدحریق و سکوریت کاربرد فراوانی دارند و برای انجام پروژه ها نیاز به شیشه هایی خواهد بود که در اثر حرارت زیاد دچار شکستگی نشوند. 

شیشه ضد حرارت شومینه:

شیشه های ضد حرارت برای شومینه استفاده می شوند که با توجه به طرح شومینه شیشه سکوریت مطابق با آن تولید خواهد شد به صورتی که ابتدا شیشه خام و ساده در طرح و اندازه موردنظر برش می خورد و سپس وارد کوره های مخصوص ضدحریق می شود و غالبا بعد از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه شیشه را از کوره خارج می کنند. 

شیشه ضد حرارت,شیشه ضدحرارت چیست,شیشه های ضدحرارت برای شومینهشیشه های ضدحرارت برای شومینه

شیشه ضد حرارت دوجداره:

نوعی از شیشه های دوجداره وجود دارند که از دو شیشه سکوریت ساخته می شوند و مقاومت بالایی دربرابر حرارت از خود نشان خواهند داد. این نوع شیشه ها برای ساختمان های اداری کاربرد دارند. 

شیشه ضد حرارت لمینت:

شیشه لمینت ضدحرارت از دو شیشه سکوریت با ابعاد یکسان ساخته می شود و توسط یک لایه pvb به همدیگر می چسنبد. ذرات این نوع شیشه در صورت شکستن از همدیگر جدا نمی شوند. 

مزایای کاربرد شیشه ضد حریق:

- سبکی وزن آن‌ها و ویژگی‌های اپتیکی مناسب

- مدت ‌زمان زیاد مقاومت در برابر آتش در حدود ۱۲۰ دقیقه

- دمای ۱۰۰۰ درجه

- ایجاد عایق صوتی

- صرفه جویی در مصرف انرژی به طوری که از هدر رفتن سرما و گرما در فصول مختلف جلوگیری می کند. 

- حفظ نظافت و پاکیزگی محیط دیگر مزیت نصب شیشه‌های ضد حریق می‌باشد.

 -این شیشه ها در حالت عادی شفافیت دارند و با دیگر شیشه های لمینت تفاوت چندانی ایجاد نمی کنند اما با مجاورت با آتش تلق موجود در آنها منبط می شود و به حالت محافظی مات و سخت تبدیل می شود. این خصوصت منجر به کاهش انتقال حرارت از طریق شیشه خواهد شد و این امکان را به ساکنین خواهد داد تا با حفظ آرامش از ساختمان خارج شوند. 

- اگر از یک لایه PVB با دولایه از شیشه لمینت ترکیب شود، شیشه در گروه دوم قرار می گیرد، اما اگر دو یا چند لایه PVB بین سه یا چند لایه شیشه باشد، شیشه ای لمینت ایجاد می کند و در گروه سوم قرار می گیرد. 

- این شیشه ها وابسته به اینکه چه تعداد لایه داشته باشند زمانی بین ۳۰، ۶۰، ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه فرصت فرار ایجاد می کنند پس ساکنین می توانند در کمال آرامش حتی وسایل گرانبهای خود را جمع آوری و محل را ترک کنند. 

شیشه ضد حرارت,شیشه ضدحرارت چیست,مزایای شیشه های ضدحرارتمزایای شیشه های ضدحرارت

ملاک ارزیابی کارایی شیشه ضد حریق:

حفظ یکپارچگی؛ از این ویژگی برای عدم انتشار شعله های آتش و دود استفاده می کنند. البته این خصوصیت نمی تواند از عبور حرارت جلوگیری کند. 

محدودیت در انتشار گازهای داغ؛ از این فاکتور علاوه بر اینکه ویژگی های نکته اول را دارد می تواند از نفوذ حرارت هم تاحدی جلوگیری کند. 

عایق حرارتی؛ این خصوصیت می تواند سه عامل قبلی را تکمیل کند زیرا لایه از رزین در بین شیشه دارد، مقاومت حرارتی بالایی در زمان آتش سوزی هم خواهد داشت. 

به طورکلی اگر از تقسیم بندی شیشه های ضدحریق صحبتی شود سه نکته بالایی عنوان خواهند شد. 

با این توضیحات در بسیاری از منابع موجود در این نوع شیشه ها از چند گروه تقسیم بندی استفاده می کنند که معروف ترین آنها شیشه های سیمی هستند. به صورت تقریبی می توان عنوان کرد قدیمی ترین نوع شیشه های ضدحریق همین دسته هستند. از دیگر انواع شیشه های ضدحرارت سالیان پیش در ساختمان سازی استفاده می شده که از جمله آنها می توان به شیشه های سرامیکی اشاره کرد. 

نقش شیشه ضد حریق در آتش سوزی ها:

با وقوع یک آتش سوزی روند گسترش آتش از مکانی که آتش رخ داده به سایر ورودی ها ختم می شود، البته این موضوع به اتاق محل وقوع هم بستگی دارد. آتش برای پیش رفتن حتی اگر حجم کمی هم داشته باشد به اکسیژن زیادی نیاز دارد که پنجره های می توانند در اکسیژن رسانی تاثیر بسیاری بگذارند. به همین دلیل این شیشه ها را ضدحریق می گویند زیرا در برابر حرارت مقاومت بالایی دارند. 

این شیشه ها را از لحاظ مقاومت در برابر حرارت به سه دسته تقسیم می کنند. شیشه هایی که در تعداد زیادی از درب و پنجره ساختمانی استفاده می شوند و در دمای ۱۳۰ درجه سانتی گرا می شکنند. در این حالت آتش سوزی بدون وقفه گسترش پیدا می کند. 

اما آن چیزی که در شیشه های استفاده می شود موجب خواهد شد تا شیشه دمایی بین ۲۲۰ تا ۲۶۰ درجه سانتی گراد را تحمل کند و بعد از شکستن به قطعات ریزی تبدیل خواهد شد. 

در انواع ضدحریق این نوع شیشه ها مقاومت دمایی بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ درجه است، البته اگر مساحت پنجره نسبت به گستره آتش کم باشد؛ اکسیژن رسانی هم محدود خواهد شد. 

شیشه ضد حرارت,شیشه ضدحرارت چیست,نقش شیشه های ضدحرارت در آتش سوزینقش شیشه های ضدحرارت در آتش سوزی

قیمت شیشه ضد حرارت:

این نوع شیشه ها ایمن و مقاوم هستند از جمله پرکاربردترین انواع شیشه ها در صنایع گوناگون از جمله صنعت ساختمان سازی استفاده می شوند. برای مثال شیشه های دکوراسیون داخلی به خصوص در بخش پارتیشن بندی، شیشه اسپایدر در نمای ساختمان، شیشه های در اتوماتیک و... از جمله این موارد هستند. شیشه ضد حریق به دلیل متنوع بودن نوع آنها و همچنین تغییرات لحظه ای قیمت، نرخ های روزانه متفاوتی دارند.

گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش