چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۴۱

شیشه های ضدحرارت یا ضدحریق از کاربرد تا مزایا

شیشه ضد حرارت,شیشه ضدحرارت چیست,ویژگی های شیشه ضد حرارتشیشه های ضدحرارت
یکی از انواع شیشه هایی که استفاده از آن در میان مردم متداول شده است مربوط به شیشه های ضد حریق یا شیشه های ضد حرارت است. در ساختار این نوع شیشه ها مقداری زیادی سیلیس اکسید بوریک برای افزایش مقاومت استفاده می شود.

شیشه ضدحرارت چیست؟

شیشه های معمولی با تاثیر حرارت دچار شکستگی می شوند به همین دلیل در پروژه هایی که شیشه در مقابل گرما قرار می گیرد نمی توان از شیشه های ساده و خام استفاده کرد، به همین دلیل شیشه ضد حرارت عملکردهای متفاوتی نسبت به سایر شیشه ها دارند به طوری که شیشه های معمولی تا ۱۲ درجه سانتی گراد و شیشه های سکوریت تا ۲۶۰ درجه مقاومت دارند اما شیشه های ضد حرارت تا دمای ۸۹۰ درجه مقاومت می کنند و به راحتی شکسته نمی شوند.

توجه کنید که شیشه های ساده به دلیل آب شیشه نگرفتن در برابر حرارت دچار مشکل خواهند شد اما شیشه های سکوریت به دلیل کوره های مخصوص در برابر ضربه و حرارت مقاومت بیشتری نشان خواهند داد. 

برای اولین بار شیشه های ضدحرارت در آلمان توسط پژوهشگران اختراع شد اما پیش از آن در پروژه هایی که حرارت زیادی در محیط مورد نظر وجود داشت به صورت کلی از شیشه استفاده نمی شد اما با روی کار آمدن شیشه های سکوریت که هم زیبایی و شفافیت داشتند و هم در برابر حرارت بالا دچار شکستگی نمی شدند؛ پروژه ها وارد فاز جدیدی شدند. 

شیشه ضد حرارت,شیشه ضدحرارت چیست,انواع شیشه ضد حرارتشیشه های ضدحرارت یا ضدحریق

ویژگی های شیشه ضد حرارت:

از جمله خصوصیات شیشه های ضد حریق می توان به تحمل زیاد حرارت و عایق بودن در برابر سرما و صوت دانست. همین ویژگی موجب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود که امروزه به یکی از اساسی ترین موضوعات تبدیل شده است. 

همین خصوصیات باعث صرفه جویی در مصرف هر چه بیشتر انرژی می شود که امروزه به یکی از اساسی ترین موضوعات تبدیل شده است. 

از آنجایی که تعداد لایه های زیادی برای ساخت شیشه های ضد حرارت به کار می رود این شیشه ها به زمان بیشتری برای ذوب شدن یا شکستن احتیاج دارند، از همین جهت ایمنی بیشتری خواهند داشت تا به مکان های دیگری از ساختمان سرایت نکند، همچنین به زمان بیشتری برای تخلیه مکان آسیب دیده نیاز خواهد بود. 

شیشه های ضدحرارت ضریب انبساط و انقباض بسیار پایینی دارند به همین دلیل به راحتی و به سرعت گرم یا سرد می شوند. 

این نوع شیشه ها مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی دارند به همین دلیل در ساختن تجهیزات آزمایشگاهی از این شیشه ها استفاده می شود. 

شیشه های ضدحریق برای ساختمان ها و جهت ایجاد دودبند در ورودی ها و راهروها منطبق با ضوابط شهرداری استفاده می شود. 

شیشه های ضدحرارت در برابر ضربه و حرارت مقاوم هستند به همین دلیل می توانند محافظ جان و مال انسان باشند. 

مراکز آتش نشانی قوانینی را برای شیشه های ضدحرارت وضع می کنند که پیش از دریافت پروانه کسب باید ساختمان تمام  و کمال آنها را اجرا کرده باشد. 

شیشه ضد حرارت,شیشه ضدحرارت چیست,کاربرد شیشه ضد حریقویژگی های شیشه های ضدحرارت

انواع شیشه ضد حرارت:

یکی از مهمترین موضوعاتی که درخصوص صنعت ساختمان مورد بحث است ایمنی است. مقاومت شیشه ها در برابر حرارت علاوه بر اینکه در ساختمان، برج ها، مراکز تفریحی و... باید اجرا شود در پتروشیمی ها نیز مورد استفاده است. از شیشه های مقاوم به حرارت در مشعل های کارخانه پتروشیمی هم استفاده می شود. 

شیشه های مقاوم به حرارت به صورت تقریبی در دمای ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد شروع به ذوب شدن خواهند کرد که حدود ۳۰۰ درجه سانیت گراد بیشتر از سایر شیشه ها تحمل دمایی دارند. همین مقاومت در برابر حرارت می تواند از وقوع بسیاری از خطرات ناشی از آتش سوزی جلوگیری کند در نتیجه موجب افزایش ایمنی محیطی خواهند شد، به همین دلیل در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند.

شیشه ضد حرارت آزمایشگاهی:

شیشه های آزمایشگاهی که ضد حرارت هستند برای جلوگیری از شکستن در اثر ترکیب مواد شیمیایی که احتمال آتش سوزی را ایجاد می کنند طراحی می شوند. شیشه های ضدحریق و سکوریت کاربرد فراوانی دارند و برای انجام پروژه ها نیاز به شیشه هایی خواهد بود که در اثر حرارت زیاد دچار شکستگی نشوند. 

شیشه ضد حرارت شومینه:

شیشه های ضد حرارت برای شومینه استفاده می شوند که با توجه به طرح شومینه شیشه سکوریت مطابق با آن تولید خواهد شد به صورتی که ابتدا شیشه خام و ساده در طرح و اندازه موردنظر برش می خورد و سپس وارد کوره های مخصوص ضدحریق می شود و غالبا بعد از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه شیشه را از کوره خارج می کنند. 

شیشه ضد حرارت,شیشه ضدحرارت چیست,شیشه های ضدحرارت برای شومینهشیشه های ضدحرارت برای شومینه

شیشه ضد حرارت دوجداره:

نوعی از شیشه های دوجداره وجود دارند که از دو شیشه سکوریت ساخته می شوند و مقاومت بالایی دربرابر حرارت از خود نشان خواهند داد. این نوع شیشه ها برای ساختمان های اداری کاربرد دارند. 

شیشه ضد حرارت لمینت:

شیشه لمینت ضدحرارت از دو شیشه سکوریت با ابعاد یکسان ساخته می شود و توسط یک لایه pvb به همدیگر می چسنبد. ذرات این نوع شیشه در صورت شکستن از همدیگر جدا نمی شوند. 

مزایای کاربرد شیشه ضد حریق:

- سبکی وزن آن‌ها و ویژگی‌های اپتیکی مناسب

- مدت ‌زمان زیاد مقاومت در برابر آتش در حدود ۱۲۰ دقیقه

- دمای ۱۰۰۰ درجه

- ایجاد عایق صوتی

- صرفه جویی در مصرف انرژی به طوری که از هدر رفتن سرما و گرما در فصول مختلف جلوگیری می کند. 

- حفظ نظافت و پاکیزگی محیط دیگر مزیت نصب شیشه‌های ضد حریق می‌باشد.

 -این شیشه ها در حالت عادی شفافیت دارند و با دیگر شیشه های لمینت تفاوت چندانی ایجاد نمی کنند اما با مجاورت با آتش تلق موجود در آنها منبط می شود و به حالت محافظی مات و سخت تبدیل می شود. این خصوصت منجر به کاهش انتقال حرارت از طریق شیشه خواهد شد و این امکان را به ساکنین خواهد داد تا با حفظ آرامش از ساختمان خارج شوند. 

- اگر از یک لایه PVB با دولایه از شیشه لمینت ترکیب شود، شیشه در گروه دوم قرار می گیرد، اما اگر دو یا چند لایه PVB بین سه یا چند لایه شیشه باشد، شیشه ای لمینت ایجاد می کند و در گروه سوم قرار می گیرد. 

- این شیشه ها وابسته به اینکه چه تعداد لایه داشته باشند زمانی بین ۳۰، ۶۰، ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه فرصت فرار ایجاد می کنند پس ساکنین می توانند در کمال آرامش حتی وسایل گرانبهای خود را جمع آوری و محل را ترک کنند. 

شیشه ضد حرارت,شیشه ضدحرارت چیست,مزایای شیشه های ضدحرارتمزایای شیشه های ضدحرارت

ملاک ارزیابی کارایی شیشه ضد حریق:

حفظ یکپارچگی؛ از این ویژگی برای عدم انتشار شعله های آتش و دود استفاده می کنند. البته این خصوصیت نمی تواند از عبور حرارت جلوگیری کند. 

محدودیت در انتشار گازهای داغ؛ از این فاکتور علاوه بر اینکه ویژگی های نکته اول را دارد می تواند از نفوذ حرارت هم تاحدی جلوگیری کند. 

عایق حرارتی؛ این خصوصیت می تواند سه عامل قبلی را تکمیل کند زیرا لایه از رزین در بین شیشه دارد، مقاومت حرارتی بالایی در زمان آتش سوزی هم خواهد داشت. 

به طورکلی اگر از تقسیم بندی شیشه های ضدحریق صحبتی شود سه نکته بالایی عنوان خواهند شد. 

با این توضیحات در بسیاری از منابع موجود در این نوع شیشه ها از چند گروه تقسیم بندی استفاده می کنند که معروف ترین آنها شیشه های سیمی هستند. به صورت تقریبی می توان عنوان کرد قدیمی ترین نوع شیشه های ضدحریق همین دسته هستند. از دیگر انواع شیشه های ضدحرارت سالیان پیش در ساختمان سازی استفاده می شده که از جمله آنها می توان به شیشه های سرامیکی اشاره کرد. 

نقش شیشه ضد حریق در آتش سوزی ها:

با وقوع یک آتش سوزی روند گسترش آتش از مکانی که آتش رخ داده به سایر ورودی ها ختم می شود، البته این موضوع به اتاق محل وقوع هم بستگی دارد. آتش برای پیش رفتن حتی اگر حجم کمی هم داشته باشد به اکسیژن زیادی نیاز دارد که پنجره های می توانند در اکسیژن رسانی تاثیر بسیاری بگذارند. به همین دلیل این شیشه ها را ضدحریق می گویند زیرا در برابر حرارت مقاومت بالایی دارند. 

این شیشه ها را از لحاظ مقاومت در برابر حرارت به سه دسته تقسیم می کنند. شیشه هایی که در تعداد زیادی از درب و پنجره ساختمانی استفاده می شوند و در دمای ۱۳۰ درجه سانتی گرا می شکنند. در این حالت آتش سوزی بدون وقفه گسترش پیدا می کند. 

اما آن چیزی که در شیشه های استفاده می شود موجب خواهد شد تا شیشه دمایی بین ۲۲۰ تا ۲۶۰ درجه سانتی گراد را تحمل کند و بعد از شکستن به قطعات ریزی تبدیل خواهد شد. 

در انواع ضدحریق این نوع شیشه ها مقاومت دمایی بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ درجه است، البته اگر مساحت پنجره نسبت به گستره آتش کم باشد؛ اکسیژن رسانی هم محدود خواهد شد. 

شیشه ضد حرارت,شیشه ضدحرارت چیست,نقش شیشه های ضدحرارت در آتش سوزینقش شیشه های ضدحرارت در آتش سوزی

قیمت شیشه ضد حرارت:

این نوع شیشه ها ایمن و مقاوم هستند از جمله پرکاربردترین انواع شیشه ها در صنایع گوناگون از جمله صنعت ساختمان سازی استفاده می شوند. برای مثال شیشه های دکوراسیون داخلی به خصوص در بخش پارتیشن بندی، شیشه اسپایدر در نمای ساختمان، شیشه های در اتوماتیک و... از جمله این موارد هستند. شیشه ضد حریق به دلیل متنوع بودن نوع آنها و همچنین تغییرات لحظه ای قیمت، نرخ های روزانه متفاوتی دارند.

گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش