انواع موکت:
موکت تایل:
یکی از پرکاربردترین انواع موکت های مورد استفاده نوع تایل هستند که به شکل مربعی طراحی شده اند و در کنار همدیگر چیده می شوند. این موکت ها رنگبندی های متنوعی دارند و جلوه ای جذاب و رنگارنگ به فضا اضافه می کنند. این نوع کفپوش ها مقاومت و پایداری بالایی دارند همچنین تنوع بالای طرح و نقش آنها می تواند هر سلیقه ای را راضی کند.
معمولا این نوع موکت ها در رنگ بندی متنوع کنار هم قرار می گیرند تا جلوه ای جذاب و رنگارنگ به فضای اتاق ببخشند، از طرفی موکت های تایل را برای هر فضایی استفاده می کنند برای مثال، اداره یا منازل. شما می توانید دکوراسون داخلی خود را به راحتی با این نوع موکت هماهنگ کنید و نیازی به نگرانی برای قرارگیری وسایل سنگین روی آنها نیست.
تنوع رنگ و مقاومت بالای این موکت ها سبب شده میان انواع موکت ها، انتخابی مناسب محسوب شود که حتی برای محیط های اداری نیز کارآمد خواهد بود.
مزایای موکت تایل ها:
نصب این نوع موکت ها آسان است هرچند بهتر است برای تمیز شدن و ایجاد نتیجه نهایی از یک متخصص کمک بگیرید.
- تمیز کردن آسان
- رنگ بندی متنوع
- مقاومت در برابر مرطوب شدن و ایجاد آسیب
- تکه تکه هستند به همین دلیل زمان نصب مقدار کمتری موکت هدر خواهد رفت.
- قیمت اقتصادی نسبت به سایر مدل های موکت
موکت کبریتی:
یکی از قدیمی ترین انوع موکت ها که در بسیاری از خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند، موکت های کبریتی هستند که دارای طرحی ساده می باشند و غالبا برای پوشاندن کف یک اتاق به ساده ترین و ارزان ترین شکل استفاده می شوند.
این نوع موکت ها دارای بافتی گره ای می باشند و سخت تر هستند، به همین دلیل ممکن است شما نرمی و لطافت سایر موکت ها را احساس نکنید. البته باید توجه کرد که آنها مقاومت بسیار زیادی هم دارند و می توانند وزن سنگین سایر وسایل را روی خود تحمل کنند.
موکت های کبریتی ساده در بسیاری از فضاها قابلیت استفاده دارند و برای مکان هایی با رفت و آمدهای زیاد مانند راهروهای هتل کارایی زیادی دارند. بنابراین شاید بتوان آن را یک نوع موکت هتلی نامید.
مزایای انتخاب موکت کبریتی:
- دارای طرحی یکدست هستند به همین دلیل برش آن در هر نقطه ای امکان پذیر خواهد بود.
- مقاومت بالا
- تمیز کردن آسان و ساده
- استفاده برای مکان های پرتردد
موکت نایلونی:
موکت ها علاوه بر تفاوت در طرح و بافت ممکن است در جنس نیز شامل چند دسته مختلف شوند. یکی از پرکاربردترین آنها مدل نیلونی است که دارای بافتی نرم، یکپارچه و مقاوم در برابر لکه و پوسیدگی است.
درحقیقت جنس نایلون یکی از محبوب ترین انتخاب ها برای موکت های خانگی است که تقریبا در ۹۰ درصد از تمامی موکت های خانه استفاده می شود. جنس موکت نایلونی ( پلی آمید ) همچنین در هتل ها نیز محبوبیت بالایی دارند چرا که در برابر پارگی، لک و کپک زدن مقاوم است.
این موکت ها به دلیل با وجود لطافت خوب قیمت مناسبی دارند به همین دلیل بسیار برای خانه و اتاق خواب تقاضا دارند.
برخی از مزایای استفاده از موکت نایلونی:
- ماندگاری بالا، موکت های نایلونی دارای عمری برابر با ۱۲ تا ۱۵ سال هستند،
- از آنجایی که به خوبی رنگ می گیرند، بعد از بافته شدن نیز دارای جلوه ای خوب هستند که می تواند برای مدتی طولانی ماندگار بماند.
- قیمت مقرون به صرفه دارد و نسبت به موکت های پشمی ارزان تر است.
موکت اولفین:
موکت های اولفین درواقع همان موکت های پلی پروپلین هستند که یکی از انواع موکت هایی محسوب می شود که دارای محبوبیت بالا در محیط های اداری هستند. به طورکلی موکت های اولفین را یک موکت اداری نیز معرفی می کنند که اخیرا در مصارف خانگی جایگاه مهمی به خود اختصاص می دهد. جنس این نوع موکت شبیه به پشم طبیعی است که مقاومت بالایی دارد به همین دلیل در فضاهای باز و پرتردد مانند راهروهای هتل ها و دفاتر کار بسیار کارایی دارد.
موکت جنس پلی پروپلین را یک نوع موکت اداری می دانند، چرا که مقاومت بالایی دارد و زود آلوده نمی شود.
مزایای موکت اولفین:
- مقاومت بالا در برابر پاخوردگی و تردد زیاد
- تمیز کردن ساده و جذب نشدن آلودگی به آنها
- قیمت مناسب و اقتصادی
- نصب آسان و ساده
- تنوع بالا
موکت پلی استر:
یکی دیگر از انواع موکت ها، پلی استرها هستند که دارای خاصیت ضدآلرژی است، همچنین پلی استر از مواد بازیافتی تولید می شوند به همین دلیل آسیب کمتری به محیط زیست وارد می کند.
از جمله ویژگی های موکت های پلی استر می توان به مقاومت رنگ در برابر رنگ پریدگی اشاره کرد، از طرفی جنس موکت ها در برابر وزن حساس هستند و زود حالت اصلی خود را از دست می دهند، به همین دلیل گزینه مناسبی برای فضاهای پرتردد محسوب نمی شوند و غالبا برای فضاهای خانگی پرمصرف هستند.
تنوع رنگی این نوع موکت ها بسیار زیاد است اما قیمت آنها نسبت به سایر موکت ها مانند موکت های پشمی یا نایلونی پایین تر است، به همین دلیل انتخابی مناسب و پرطرفدار برای فضاهایی نظیر خانه محسوب می شوند. درصورتی که از پلی استر به خوبی مراقبت نشود می تواند تا ۱۵ سال دوام خود را حفظ کنند.
مزایای انتخاب موکت پلی استر:
- قیمت مقرون به صرفه
- بافت نرم و راحت
- مقاومت در برابر لک زدگی
- رنگ آنها از بین نمی رود
موکت پشمی:
موکت های پشمی از انواع لوکس و گران قیمت محسوب می شوند، پشم جنسی طبیعی، مجلل و ماندگاری بالا دارد. نرم ترین جنس موکت در بازار این نوع محسوب می شود.
موکت پشمی طبیعی و خالص هیچ نوع ماده شیمیایی و مصنوعی ندارد. به همین جهت بهترین انتخاب برای افرادی است که به مواد شیمیایی حساس هستند و یا آلرژی دارند.
از طرفی به دلیل جنس لطیف و طبیعی این نوع موکت ها اگر به خوبی مرافبت نشوند فضایی مناسب برای رشد کپک یا سفیدک محسوب می شوند، به همین دلیل باید درنظر داشته باشید که استفاده از موکت های پشمی در مکان های مرطوب و مناطق شرجی انتخاب خوبی خوبی نخواهد بود.
الیاف طبیعی که در موکت های پشمی به کار برده می شود آن را به نرم ترین موکت بازار با ظاهری لوکس تبدیل کرده است.
مزایای انتخاب موکت پشمی:
- مقاومت بالا
- تمیز کردن ساده و آسان
- باقی نماندن لکه روی آنها
- سازگاری با محیط زیست
- ایمن در برابر آتش گرفتگی
موکت تافتینگ:
این نوع از موکت دارای پرزهایی بلند هستند که امروزه محبوبیت بسیار بالایی به خود اختصاص می دهند زیرا شیک و چشمگیرتر هستند و زیبایی بیشتری به فضای خانه شما می بخشند. این نوع موکت معمولا از ۱۰۰ درصد پشم تولید می شوند البته در برخی از موارد این درصد کاهش پیدا می کند و مقداری پشم یا مواد مصنوعی دیگر نظیر نایلون به موادسازنده اضافه خواهد شد.
در این نوع موکت ها پرزها به یک لایه زیرین بافته شده و سپس به لایه دیگری با استفاده از چسب چسبانده می شوند، همین موضوع سبب می شوند موکت های تافتینگ به مراقبت بیشتری نیاز داشته باشند تا پرز از بدنه جدا نشود. باید توجه شود که موکت های تافتینگ برای اماکن پرتردد مناسب نخواهند بود.
مزایای موکت تافتینگ:
- لطافت بالا
- رنگبندی و تنوع زیاد در طرح، نقش و رنگ
- ظاهر منحصر به فرد و لوکس به دکوراسیون می بخشند
- به دلیل شباهت با فرش، ممکن است با همدیگر اشتباه گرفته شوند
- مناسب دکوراسیون خانگی است
- ضخامت بالایی دارد و در زمستان گرمای بیشتری به اتاق می بخشد
گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش
- 9
- 6