شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۷ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۱۷۲۵
اشتغال و تعاون

بیکاری انباشته‌شده در راه است

بیکاری,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون

بیکاری به عنوان ابر چالش اقتصاد ایران، همچنان موضوع بحث مسئولان و کارشناسان مسائل اجتماعی و اقتصادی است. سال گذشته به رغم افزایش تعداد شغل‌های ایجاد شده، نرخ بیکاری در ایران باز هم افزایش یافت. دلیل این اتفاقات را باید در فارغ التحصیلانی جست‌و‌جو کرد که اکنون به بازار کار هجوم آورده‌اند. روزبه‌روز به تعداد کارجویان اضافه می‌شود، اما کیک اقتصاد ایران ظرفیت ایجاد شغل برای تعداد محدود و معینی را دارد.

 

در بهترین حالت و در شرایطی که تمام تلاش‌ها انجام شود، با وضعیت فعلی سالانه می‌توان چیزی حدود یک‌میلیون شغل ایجاد کرد، حال آنکه این تعداد شغل جوابگوی کارجویان جدید هم نیست. علی دینی ترکمانی، تحلیلگر مسائل اقتصادی می‌گوید: «بحران فراگیر توسعه را بر مبنای شاخص‌های متفاوتی می‌توان صورت‌بندی کرد. طبق آمار رسمی نزدیک به ۱۲‌درصد نرخ بیکاری داریم، اما نزدیک ۲۵‌درصد سرپرست خانوار‌های کشور بیکار هستند. ۱۰‌میلیون نفر از ۲۰‌میلیون جامعه کار حداقل حقوق را می‌گیرند و یعنی نیمی از جامعه در فقر نسبی هستند.» این گفته‌ها وضعیت پیچیده بیکاری در ایران را نشان می‌دهد، حال آنکه ما با بیکاری انباشته شده مواجهیم که در صورت عدم اشتغال‌زایی مناسب به میزان آن اضافه می‌شود.

 

دانشگاه، ضربه‌گیر بازار کار

در دهه‌های اخیر تعداد جمعیت تحصیلکرده در ایران روزبه‌روز افزایش یافته است. افزایش تعداد افرادی که در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به تحصیل پرداخته و مدرک گرفته‌اند، به خودی خود بد نیست، چرا که یکی از شاخص‌های توسعه جوامع افزایش تعداد جمعیت تحصیلکرده است. در ایران این موضوع از آنجا مشکل‌ساز شده که دانشگاه‌ها در موارد زیادی ضربه‌گیر بازار کار بوده‌اند، یعنی ورود افراد به بازار کار را به تاخیر انداخته و حالا بعد از چند سال شاهد هستیم افرادی که در ۲۰ سالگی می‌توانستند وارد بازار کار شوند، در ۲۵ یا ۳۰ سالگی به این بازار آمده و این در حالی است که تحصیلات آنها توقع‌شان را از شغل بالا برده است.

 

به این ترتیب با بیکاری انباشته شده مواجه هستیم. معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف با اشاره به شعار «دانشگاه کارخانه آدم‌سازی است»، نیروی انسانی را محصولی با ارزش توصیف کرد و گفت: در صورتی که فکری به حال سیل عظیم فارغ‌التحصیلان نشود انباشتگی ایجاد می‌شود.به گزارش ایسنا، داوود رشتچیان با بیان اینکه دانشگاه شریف از نوآوران محصول ایرانی است، تاکید کرد: در حال حاضر چهار‌میلیون و ۵۰۰‌هزار دانشجو در کشور در حال تحصیل هستند.

 

او با در نظر گرفتن هزینه‌های حداقلی برای تحصیل این دانشجویان و با بیان اینکه در چنین صورتی سالانه ۱۰‌میلیون تومان صرف هزینه تحصیل هر دانشجو می‌شود، خاطرنشان کرد: در مجموع سالیانه بیش از ۱۰‌میلیارد دلار در کشور صرف تربیت نیروی مورد نیاز صنایع و جامعه می‌شود. معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف ضمن تشبیه ملزومات توسعه به عوامل ضروری برای رخ دادن انفجار، دانش را یکی از ملزومات توسعه عنوان کرد و توضیح داد: در صورتی‌که یکی از عوامل هیدروکربن، اکسیژن یا جرقه وجود نداشته باشد، انفجار رخ نخواهد داد. در مورد توسعه نیز چنین می‌توان گفت که دانش یکی از ملزومات آن است.

 

رشتچیان تحصیل حدود چهار‌میلیون و ۵۰۰‌هزار دانشجو در کشور را نشان‌دهنده سرمایه‌گذاری هنگفت در حوزه دانش دانست و افزود: از دیگر ملزومات توسعه می‌توان به پول و ثروت اشاره کرد که یا موجود است یا قدرت جذب آن وجود دارد. او در همین رابطه به پول‌های سرگردان، معادن و ذخایر و... اشاره کرد و ادامه داد: در تهران حدود دو‌میلیون و ۵۰۰‌هزار آپارتمان خالی وجود دارد، این به معنی سرمایه‌گذاری (حدودا) ۳۰۰‌میلیون دلاری کشور در حوزه مسکن است.

 

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف عوامل مدیریت و تکنولوژی در تحقق توسعه را به عامل جرقه در رخ دادن انفجار تشبیه کرد و گفت: این نکته حائز اهمیت است که دنیا مسیر خودش را می‌رود و ما نیز اگر آگاهانه عمل نکنیم از بقیه عقب می‌مانیم. رشتچیان ادامه داد: نخست‌وزیر فنلاند زمانی ادعا کرد که شرکت اپل صنعت فنلاند را دچار مشکل کرده و اقتصاد این کشور را یک درجه پایین کشانده است. او علت این امر را رقابت شرکت اپل با شرکت نوکیا (مربوط به فنلاند) و مهم‌تر از آن پایین آوردن مصرف کاغذ در این کشور عنوان کرد و توضیح داد: زمانی که هرکس یک آیفون، آیپد و... به دست بگیرد مصرف کاغذ از جمله تیراژ روزنامه‌ها و... پایین می‌آید.

 

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف با بیان اینکه چنین اموری به صورت غیرمستقیم اتفاق می‌افتد و محصول ضعیف‌تر به صورت اتوماتیک از مسیر خارج می‌شود، شرکت‌های نوآور را در مسیر توسعه و ارائه محصولات برتر دانست و گفت: لازمه طی مسیر نمودن در دنیای صنعتی و نیز دانشگاه‌ها به صورت سالم کنار گذاشتن شیوه‌های مدیریتی گذشته و اعمال مدیریت نوین در تمامی بخش‌های اقتصادی، آموزشی، صنعتی، اجتماعی، سیاسی و... است. رشتچیان ضمن ابراز امیدواری از اینکه چنین تغییری به استفاده درست از ظرفیت‌های بالای کشور بینجامد و با بیان اینکه کمتر کشوری تا به این اندازه برای تربیت نیروی انسانی سرمایه‌گذاری کرده است، ادامه داد: ما مردمانی هستیم که همه چیز خود را برای فرزندان‌مان می‌گذاریم.

 

 

دولت نیز در این بخش سرمایه‌گذاری عظیمی کرده است. او تصریح کرد: با همه اینها بیکاری در کشور یک مشکل جدی است. اگر فکری به حال سیل عظیم فارغ‌التحصیلان در کشور نشود همان مشکلی که برای سپرده‌های مردم در موسسات مالی و اعتباری رخ داد برای فارغ‌التحصیلان هم اتفاق می‌افتد. معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف با مطرح کردن این نکته که تربیت فارغ‌التحصیلان زیاد انباشتگی ایجاد خواهد کرد، تعداد فارغ‌التحصیلان اضافه شده به جامعه در هر سال را (در صورت ماندن در دانشگاه) یک‌میلیون‌نفر عنوان کرد و گفت: در صورت عدم ایجاد یک‌میلیون شغل در سال با این انباشتگی روبه‌رو خواهیم بود.

 

 

 

armandaily.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش