شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۰۶ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۲۹۹۳
اشتغال و تعاون

واكنش فعالان سياسي زن به اظهارات نماينده نجف‌آباد درباره اشتغال زنان

ابوالفضل ابوترابي,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون

جفا به زنان ادامه دارد. از نماينده مجلس كه قطعا موقع انتخابات روي راي زنان شهرش هم حساب كرده بود گرفته تا رسانه ملي كه اين روزها رويكردي ضد زن را در پيش گرفته است. هنوز از اظهارنظرهاي خانم كارشناس در مورد بوسيدن پاي مردان و عذرخواهي صدا و سيماي يزد نگذشته كه فيلم ديگري در شبكه‌هاي مجازي دست به دست مي‌شود.

 

حجت‌الاسلام ماندگاري در برنامه تلويزيوني به سمت خدا از ضرورت وابستگي اقتصادي زنان به مردان صحبت كرده و مي‌گويد: «خدا خواسته در مسائل اقتصادي زن وابسته به مردش باشد و مرحبا به آن خانم‌هايي كه من مي‌شناسم دكتر است، مربي است، معلم است، استاد است، كارت حقوقي‌اش حتي فيش حقوقي‌اش همه اينها دست همسرش است بعد مي‌گويد آقا هر وقت من پول لازم داشتم لطف بفرماييد شما به من بدهيد اين يعني ادبيات اسلامي.» فقط اين نيست و راهكار ابوالفضل ابوترابي، نماينده نجف‌آباد، تيران و كرون براي رفع مشكل اشتغال نشان مي‌دهد كه نگاه غلط به حقوق زنان چه عمقي دارد.

 

او در كانال تلگرامي‌ خود به استخدام زنان در كشور، واكنش نشان داده و نوشته است: «تا زماني كه مرد بيكار و تحصيلكرده هست، چه لزومي دارد كه بانوان مشغول به كار شوند. بيش از ٦٠ درصد استخدامي‌هاي سال قبل و امسال، بانوان هستند و اين معضل بسيار بزرگي است. زماني كه پسر بيكار و تحصيلكرده داريم، اولويت استخدام با آنهاست تا بتوانند تشكيل خانواده بدهند. اما به جاي آن بانوان مشغول كار مي‌شوند و همان خانم هم حاضر به ازدواج با يك پسر بيكار نيست.» اظهارات اين نماينده نجف‌آباد مجلس شوراي اسلامي در مورد اولويت دادن به اشتغال مردان با واكنش‌هاي بسياري مواجه شد. روزنامه اعتماد نيز از برخي فعالان سياسي زن در اين باره نظرسنجي كرده است.

 

نمايندگان مسائل پيچيده را تقليل ندهند

الهه كولايي، فعال سياسي اصلاح‌طلب: بدون شك مساله اشتغال زنان و اظهارنظر آقاي ابوترابي را از جوانب مختلف مي‌توان بررسي كرد. يكي از آن جوانب اين است كه متاسفانه برخي از كساني كه رداي نمايندگي مردم را به تن مي‌كنند از اهميت جايگاه خود و نقش خود و تكليف خود در دفاع از حقوق همه مردم آگاه نيستند و با مسائل پيچيده اجتماعي بسيار ساده‌انديشانه و تقليل‌گرايانه برخورد مي‌كنند. در جامعه امروز ايران دختران بسياري اساسا فرصت ازدواج ندارند، بنابراين امثال ايشان بايد راهكار شرافتمندانه و محترمانه‌اي براي گذران زندگي آنان پيشنهاد كنند.

 

تجربه‌هاي مختلف در جهان نشان داده است كه مشكل اشتغال ربطي به تقاضاي كار از سوي زنان ندارد بلكه در اينگونه جوامع مديران با كفايت و نمايندگان دانا و آگاه از مسائل روز و تجربه‌هاي موفق جهان راه‌هاي مناسب براي رشد و توسعه اقتصادي همه‌جانبه را مي‌يابند و آن را به كار مي‌گيرند تا فرصت اشتغال براي زنان و مردان فراهم شود. نه به ترويج اين ايده سنتي و تاريخي بپردازند كه مردان نان‌آور خانواده هستند و زنان نيازي به شغل و كاري كه به درآمد آنها منجر شود، ندارند.

 

يا شعار ندهيم يا تا آخر از زنان حمايت كنيم فاطمه ذوالقدر، نماينده مجلس شوراي اسلامي:وقتي زنان نيمي از جامعه را تشكيل مي‌دهند، بايد از اشتغال زنان استقبال كرد. پيشرفت كشور و رسيدن به اهداف اقتصاد مقاومتي نياز دارد كه ميان زنان و مردان تفاوت قائل نشده و از كار زنان دوشادوش مردان استقبال كنيم. مگر مي‌شود كه زنان را به مدرسه و دانشگاه فرستاد و براي تحصيل آنها هزينه كرد اما نوبت اشتغال كه مي‌رسد بگوييم آقايان در اولويت هستند. اين نگاه كاملا به دور از انصاف است. اگر اين طور است كه مثل قديم بگوييم زنان در خانه بنشينند و در سيزده، چهاره سالگي ازدواج كنند، گذشته است.

 

الان دوره زمانه تغيير كرده است. اهداف انقلاب اسلامي، نظرات امام خميني‌(ره) و مقام معظم رهبري، رييس‌جمهور و... همه حضور برابر و فعاليت زنان را تاييد مي‌كند. نمي‌شود كه شعار بدهيم و در عمل (مثل همين ايجاد اشتغال) مردان را در اولويت قرار دهيم. يا بايد از اول اين شعارها را ندهيم يا اگر مطرح كرديم تا آخر از زنان حمايت كنيم. آمار دانشگاه‌ها نشان مي‌دهد كه تعداد زنان دانشجو بيشتر است، نمي‌شود كه اينها را از شغل محروم كرد و هزينه انجام شده را ناديده گرفت. در زندگي‌هاي مشترك امروزي زنان به اندازه مردان مسووليت دارند لذا نبايد تبعيض‌هاي جنسيتي از اين دست ايجاد كنيم.

 

هيچ عرف و قانوني حق اشتغال زنان را نمي‌گيرد

سميه طهماسبي، رييس شاخه بانوان حزب اعتماد‌ملي: از ديدگاه من حق اشتغال يك حق ذاتي و از حقوق اساسي همه انسان‌ها به واسطه انسان بودن است. هيچ قانون و عرفي نمي‌تواند اين حق ذاتي را از يك انسان سلب كند. اگر ما زنان را انسان به حساب مي‌آوريم حق نداريم كه در مورد اشتغال آنها مثل آقاي ابوترابي سخن بگوييم. اين يك جفاي آشكار در حق نيمي از جامعه است.

 

آرزو فرشيد

 

etemadnewspaper.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش