دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۰۸ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۱۶۰۶
اشتغال و تعاون

مصرف قارچ در ایران نصف شد

تولیدکنندگان قارچ در آستانه ورشکستگی

قارچ,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون

تولیدکنندگان قارچ این روزها در آستانه ورشکستگی قرار گرفته‌اند. واحدهای تولیدی‌ای که به گفته رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان قارچ تعدادشان از مرز‌ هزار واحد گذر کرده است، فروش‌شان نصف شده است. این کاهش مصرف در شرایطی رخ داده که ایرانی‌ها که پیش از این نصف متوسط جهانی قارچ مصرف می‌کردند و تولیدکنندگان این صنعت همواره با معضلی به اسم مازاد تولید دست‌وپنجه نرم می‌کردند، آن‌گونه که آمارها نشان می‌دهد سرانه مصرف این محصول در کشور ما در مقایسه با متوسط جهانی کمتر است.

 

درحالی ‌که هر ایرانی سالانه به‌طور میانگین ١,٢کیلوگرم قارچ استفاده می‌کند که متوسط جهانی آن ٢.٥کیلوگرم و در اروپا ٤کیلوگرم است. آن‌گونه که علی صدیق‌پناه رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان قارچ می‌گوید؛ اتفاقات ٢٠روز اخیر، منجر به ورشکستگی بسیاری از واحدها شده است، چراکه اورژانس کشور به‌طور دایم از تعداد فوتی‌ها و افراد در صف پیوند کبد اطلاع‌رسانی می‌کند و این امر بر نگرانی افراد دامن می‌زند.

 

اما درحالی این روزها موجی از نگرانی نسبت به مصرف قارچ در کشور ایجاد شده که غلامرضا تقوی مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی می‌گوید: قارچ‌های پرورشی در محیطی پاستوریزه و کاملا بهداشتی تولید می‌شود که این موضوع هیچ ارتباطی به قارچ‌های تولیدی دارای مجوز ندارد.

 

میزان اشتغالزایی در صنعت قارچ

بد نیست بدانید که میزان تولید قارچ در ایران که اتفاقا رتبه هشتم دنیا را دارد، سالانه چیزی حدود ١٥٠‌هزار تن است. یک حساب کتاب سرانگشتی به خوبی نشان می‌دهد که اگر سرانه مصرف هر ایرانی را ١,٢کیلوگرم درنظر بگیرید، میزان مصرف قارچ در ایران چیزی حدود ٩٧‌هزار و ٢٠٠ تن خواهد بود و تولید صورت‌گرفته حدود ٥٣‌هزار تن بیشتر از نیاز کشور است. ٥٣‌هزار تنی که هیچ برنامه‌ای برای صادرات آن وجود ندارد و معمولا تولیدکنندگان را با مشکل مواجه می‌کند. حالا این صنعت که اتفاقا نقش قابل توجهی در اشتغالزایی دارد، در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.

 

آن‌گونه که دولتمردان اعلام کرده‌اند؛ به ازای هر واحد ٢٢٠ تنی پرورش قارچ در کشور ١٥ تا ١٨نفر با توجه به وضع مکانیزاسیون آن اشتغال ایجاد می‌شود. با توجه به سطح احداث واحدهای تولید قارچ از لحاظ فنی و میزان مکانیزه‌بودن به ازای هرنفر ایجاد شغل ٧٠ تا ٨٠‌میلیون تومان نیاز سرمایه‌گذاری دارد که در مقایسه با بسیاری دیگر از مشاغل رقم پایین به حساب می‌آید. گفتنی است؛ ٦ استان تهران، البرز، قزوین، اصفهان، خراسان‌رضوی و چهارمحال‌وبختیاری بیشترین میزان تولید قارچ در کشور را دارند و حدود ٧٠‌درصد قارچ تولیدی در این ٦ استان است.

 

کمبودی در قارچ نداریم

شرایط مساعد جوی و بارش‌های اخیر منجر به رویش فزاینده و طغیان قارچ‌های سمی در کوهستان‌ها شد. در روزهای اخیر، تعدادی از گردشگران در جوامع روستایی با مراجعه به کوه‌ها و مراتع اقدام به جمع‌آوری، مصرف و توزیع قارچ‌های کوهی در گذرگاه‌ها کردند، همین امر منجر به پیدایش یک‌سری از بیماری‌ها شد. مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی با بیان این‌که مصرف قارچ‌های خوراکی مشکلی ندارد، می‌گوید: مردم پس از جمع‌آوری این محصولات، تصورات غلطی مبنی بر تشخیص سمی و غیرسمی‌بودن قارچ‌های رویشی در کوه با استفاده از ابزارهای بصری و تجربی دارند.

 

تقوی ادامه داد: با توجه به سرانه مصرف، هیچ کمبودی در داخل وجود ندارد که مردم بخواهند قارچ مصرفی خود را از کوه‌ها و عرصه‌های طبیعی تأمین کنند. به گفته او، تشخیص قارچ‌های سمی و غیرسمی در عرصه‌های طبیعی امکان‌پذیر نیست و صرفا در آزمایشگاه‌ها صورت می‌گیرد، به همین خاطر از افراد تقاضا داریم که از جمع‌آوری و مصرف قارچ‌های عرصه‌های منابع طبیعی اجتناب کنند.

 

قارچ پرورشی مشکلی برای مصرف ندارد

«سالانه حداقل ١٥٠‌هزار تن قارچ خوراکی در کشور تولید می‌شود.» صدیق‌پناه رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان قارچ می‌گوید: با وجود آن‌که چند ‌هزارمیلیارد تومان در این زمینه سرمایه‌گذاری شده است و حتی برخی واحد‌ها از اعتبارات بانکی استفاده کردند؛ بنابراین اظهارات غیرکارشناسی مبنی بر امتناع از خرید قارچ‌های فله، زندگی پرورش‌دهندگان و تولید ملی را به خطر می‌اندازد. صدیق‌پناه با انتقاد از اطلاع‌رسانی نادرست رسانه‌ها در زمینه مسمومیت افراد در استفاده از قارچ‌های مصرفی گفت: مسمومیت و مرگ‌ومیر افراد، ارتباطی به قارچ‌های پرورشی دارای پروانه تولید از وزارت جهاد کشاورزی ندارد. خبرهای نادرست منتشرشده از معدوم‌سازی قارچ‌های فله تولیدی بر زیان واحد‌های تولیدی تأثیر بسزایی داشته است.

 

به گفته این مقام مسئول، با وجود آن‌که قارچ‌های پرورشی در محیطی کاملا بهداشتی و استاندارد تولید می‌شود، جای هیچ‌گونه شک و تردید نسبت به مصرف آنها وجود ندارد؛ چراکه محیط پرورش این قارچ‌ها همانند نوزادی است که در صورت قرارگرفتن در محیط نامناسب بیمار می‌شود. او ادامه داد: از واحد‌های تولیدی‌ای که اقدام به توزیع قارچ‌های فله در بازار می‌کنند، تقاضا داریم که روی نایلون‌های خود کد و لیبل بهره‌برداری را درج کنند تا با آگاهی از آدرس واحد تولیدی، شکی در خرید به وجود نیاید.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش