چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۴۷ - ۱۷ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۴۵۱۲
اشتغال و تعاون

کجای قانون گفته کارگری که مقرری بیکاری می‌گیرد باید در منزل بنشیند؟

بیمه بیکاری‌,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون
عباس سالاری با انتقاد از رویکرد تامین اجتماعی در برخورد با بیمه بیکاری‌بگیران گفت: تامین اجتماعی بایستی کرامت انسانی بیمه‌شدگان را رعایت کند.

به گزارش ایلنا، یکی از دغدغه‌های نیروی کار، بهره‌مندی مناسب از خدمات حمایتی در زمان بیکاری‌ست؛ باتوجه به شرایط نابسامان و متزلزلِ بازار کار و تعطیلیِ مکررِ واحدهای تولیدی و خدماتی، «بیکاری» به هیچ وجه پدیده‌ای دور از انتظار نیست و در این شرایط، حق بدیهی کارگر است که از بیمه بیکاری بهره‌مند شود.

 

اما شرایط این بهره‌مندی و نحوه برخورد بازرسان تامین اجتماعی، انتقادات فعالان کارگری را برانگیخته‌است. عباس سالاری (مشاور عالی کانون انجمن‌های صنفی کارگران ایران و مشاور عالی کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران) در این‌باره با تاکید بر حق مسلم کارگران در برخورداری از بیمه بیکاری گفت: درشرایطی که تامین اجتماعی از کارفرما هر ماه سه درصد بابت بیمه بیکاری دریافت می‌کند، باید کارگران به راحتی بتوانند در صورت بیکاری از مقرری مناسب و «امن» بهره‌مند شوند.

 

چرا بازرسان تامین اجتماعی با آبروی بندگان خدا بازی می‌کنند؟

وی در رابطه با امنیت مقرری بیکاری با انتقاد از برخورد بازرسان تامین اجتماعی گفت: چرا بازرسان تامین اجتماعی کرامت انسانی را رعایت نمی کنند؛ چرا با آبروی این بندگان خدا که از سر ناچاری مقرری می‌گیرند، بازی می‌کنند؟ خیلی جالب است که بازرسان به محل زندگی کارگر می‌روند و از همسایه‌ها و کاسبان محل با نشان دادن عکس کارگر می‌پرسند: آیا ایشان جایی کار می‌کند و اگر یک نفر بگوید چرا کار می‌کند و یا من شنیده‌ام که کار می‌کند، فوری بیمه بیکاری او را بدون تحقیق قطع می‌کنند. آخر در کجای قانون بیمه بیکاری چنین دستوری داده شده که بازرسان با آبروی مردم بازی کنند؟ این روش علاوه بر داشتن معایب بسیار، راه را برای تخلف باز کرده‌است.

 

سالاری ادامه می‌دهد: در کجای قانون گفته شده کارگری که بیمه بیکاری می‌گیرد، باید از ۸ صبح تا ۴ بعدازظهر در خانه بنشیند که اگر بازرس به در منزل آمد او خانه باشد تا ثابت شود که او بیکار است؛ جناب وزیر در کجای قانون بیمه بیکاری چنین مصوبه‌ای ثبت شده است؟

 

وزیر کار جلوی این نوع برخوردها را بگیرد

این فعال کارگری در ادامه خطاب به وزیر کار می‌گوید: وزیر کار که خود را متعلق به بدنه کارگری و برآمده از بطن جامعه می‌داند باید جلوی این نوع برخوردهای سلبی و پر از ایراد را بگیرد و نگذارد که با آبروی کارگر در محل زندگی‌اش بازی شود.

 

سالاری این نوع برخوردها را منافیِ کرامت انسانی توصیف می‌کند و می‌گوید: بسیاری از مقرری‌بگیران، زنان سرپرست خانوار و نیازمند هستند؛ من خودم زنی را می‌شناسم که سرپرست خانوار است و چند فرزند دانش‌آموز و دانشجو دارد؛ او چند سال پیش، به زحمت کاری در یک کارگاه تولیدی جمهوری پیدا کرد که بعد چند مدت، کارگاه ورشکست و مجبور شد برای دریافت بیمه بیکاری مراجعه کند؛ چند وقت نگذشتته، مقرری بیکاری او هم قطع شد؛ وقتی به تامین اجتماعی مراجعه می‌کند به او می‌گویند دوبار بازرسان ما آمدند منزل نبودید؛ گفتیم لابد رفته‌اید سر کار!

 

به گفته‌ی سالاری این زن که در آن تاریخ‌های خاص یعنی زمان مراجعه بازرسان، دنبال کارهای ثبت نام مدرسه فرزندانش بوده، مجبور شده کلی دوندگی کند و به این در و آن در بزند، تا «ثابت کند» بیکار است و دوباره مقرری بیکاری‌اش برقرار شود.

 

آیا کسی که چند ماه بیمه بیکاری می‌گیرد، باید درخانه زندانی باشد؟

این فعال کارگری ادامه می‌دهد: این نوع برخوردها با اقشار نیازمند، شایسته ارگانی نیست که خود را حافظ و تامین‌کننده حقوق زحمتکشان می‌داند؛ این رویه‌ی ناکارآمد و ناصحیحِ  بازرسی باید اصلاح شود؛ آیا کسی که چند ماه بیمه بیکاری می‌گیرد، باید درخانه زندانی باشد تا هروقت بازرس آمد، او را درخانه ببیند؟ اگر مریض شود چه؛ اگر فرزندانش را به مسافرت ببرد چه؛ اگر برای خرید روزانه ازخانه خارج شود، چه؟

 

سالاری تاکید کرد: قانون بیمه بیکاری به صراحت می‌گوید هرزمان از سوی اداره کار شغلی پیدا شد و به کارگری که بیمه بیکاری می‌گیرد، پیشنهاد شد و او  به هر دلیلی نپذیرفت، آنوقت باید بیمه بیکاری او را قطع کرد؛ در اروپا و امریکا نیز به تمام بیکاران، بیمه بیکاری پرداخت می‌شود؛ مدت زمان هم ندارد، تا زمانی که شغل پیدا نشده، این پرداخت انجام می‌شود؛ حال درست نیست ما که مدعی مسلمانی و درستکاری هستیم با کارگر زحمتکشی که به خاطر نداری مجبور شده از حق خودش که همان مقرری بیکاری است، استفاده کند، اینطور برخورد کنیم.

 

  • 129
  • 9
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
از۹۷/۱۲بیکارشدم.دنبال بیمه بیکاری هستم.۵ماهه باقرض از دوست وآشنا بابدبختی تمام دارم روزگار سرمیکنم.بخدا قسم که پول مترو سوارشدنم ندارم.دنبال کارمیگردم.برای بیمه بیکاری اقدام کردم میگن بشین خونه تابیایم بررسی کنیم.آخه قانونگزار.خودت۵روزحقوقت دیر بدن چه حالی میشی وقتی یه بستنی برای تولددختر۴ساله ات نتونی بخری چطوری میتونی بشینی خونه سفره خالی زن و بچه ات ببینی.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش