یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۶ - ۱۱ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۲۹۸۰
اشتغال و تعاون

رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهور؛

امیدواریم امسال نزدیک به ۳۰۰ هزار شغل ایجاد کنیم

سید ابوالفضل رضوی,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون
رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهور در خصوص حمایت دولت از قشر روستایی گفت: دربسته حمایتی دولت به‌صورت ویژه به بخش روستایی و عشایر پرداخته‌شده است.

به گزارش اعتمادآنلاین، قریب به گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و همیشه اهتمام دولت‌های مختلف بر این بوده است که از نقاط مختلف کشور محرومیت‌زدایی کنند و سعی در جلوگیری از سیل مهاجرت مردم از روستاها و مناطق محروم به شهرها داشته باشند.

 

سید ابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهور در خصوص حمایت دولت از قشر روستایی و محروم گفت: «دربسته حمایتی دولت به‌صورت ویژه به بخش روستایی و عشایر پرداخته‌شده است. متأسفانه ۷۰۰ درصد از افراد تحت  پوشش کمیته امداد و بهزیستی روستاییان هستند. بر همین اساس نمی‌توان در این بسته به روستاییان و عشایر و افراد مناطق محروم توجه نداشت.»

 

درآمد خانوارهای روستایی ۴۰ درصد درآمد خانوار شهری است

رضوی ادامه داد: «برای حمایت بیشتر از روستاییان و افراد در مناطق محروم جلساتی با وزارت کار و معاون رئیس سازمان برنامه‌وبودجه داشته‌ایم. مبانی که در این جلسه مطرح‌شده و بر سر آن به اجماع رسیدیم این بود که خط فقر مطلق باید در کشور شکسته شود.»

 

معاون رئیس‌جمهور گفت: «برنامه‌ریزی علمی و عقلی و منطقی و همه‌جانبه برای توسعه ملی کشور نداشته و هنوز هم نداریم. نقطه آغازین مکانی توسعه برای هر کشوری نقاط کوچک و دوردست و همین‌طور مناطق مشرف با آب آن کشور است. متأسفانه برنامه‌های دولت‌ها آب‌گریز، مرکزگرا و جمعیت‌گرا بوده است. اگر کشور را به دو خط شمال شرقی و جنوب غربی تقسیم کنیم امروزه نزدیک به ۶۸ درصد جمعیت در مناطق شمال غربی و جنوب غربی ساکن هستند و مناطق شمال شرقی و جنوب شرقی مانند سیستان بلوچستان و خراسان رضوی جمعیت کمتر دارند.»

 

وی افزود: «مرکزگرایی باعث شده که جمعیت شهر تهران به‌یک‌باره چندین برابر شود و از نشانه‌های شهرگرا بودن این است که امروزه مساحت شهرهای بزرگ کشور چند برابر مساحت گذشته آن‌ها است. اما مساحت هیچ روستایی در کشور امروزه بزرگ‌تر از مساحت دوره‌های گذشته نشده است.»

 

رضوی اظهار داشت: «از زمان شکل‌گیری سازمان برنامه‌وبودجه قبل از انقلاب اسلامی، شهرگریزی، آب‌گریزی، دورگریزی و همچنین بزرگ‌گرایی مطرح بوده است. متأسفانه بعد از انقلاب هم به این موضوع توجه لازم نشده و برنامه‌ریزی‌های اصولی در این زمینه انجام‌ نشده است.»

 

وی ادامه داد: «باید به مقوله توسعه انسانی توجه ویژه‌ای داشت. انسان عامل توسعه هر کشور و همین‌طور عامل اصلی عقب‌ماندگی است. باید آموزش را مبنای اصلی قرار داد.»

 

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهوری تأکید کرد: «به‌عنوان شخصی که بیش از ۳۰۰ سفر به ۳۱ استان کشور در طول این چهار سال داشته‌ام، صراحتاً می‌گویم دارایی‌های ایران هر آنچه که از دید افراد پنهان است و آنچه از آن غافل هستیم به‌مراتب از نفت و گاز ما بیشتر است. دارایی‌هایی چون مناطق زیبا برای گردشگری و بناها و سازه‌های قدیمی و باستانی که می‌تواند جذب توریست کند. هوای بسیار عالی و متفاوت در نقاط مختلف کشور و همین‌طور صنایع‌دستی از دارایی‌های مهم کشور محسوب می‌شوند.»

 

رضوی افزود: «اگر به تمام این دارایی‌ها به نحو احسن رسیدگی شود قویاً می‌توان گفت در ۳ سال آینده درامد توریسم و گردشگری ایران از کشور فرانسه بیشتر خواهد شد.»

 

وی در پاسخ به این سؤال که چرا بعد از گذشت نزدیک به ۴۰ سال از انقلاب اسلامی ایران هنوز در کشور مناطق محروم داریم؟ گفت: «ما امروزه شاهدیم که در کشوری مثل آلمان مناطق کمتر توسعه‌یافته تعریف‌شده است. بر همین اساس این کشور اعلام کرده برای توسعه این مناطق وام ۹۰ درصدی بدون کارمزد اختصاص داده است. که اگر در یک پروسه زمانی مشخص این مناطق به بهره‌برداری برسد ۵۰ درصد وام شامل بخشودگی می‌شود. در ایران هم مناطق محروم بدین گونه تعریف می‌شد که مناطقی هستند که آب آشامیدنی لوله‌کشی، جاده آسفالته، برق و روشنایی برای خانوارها و همین‌طور خانه بهداشت ندارند. اما امروزه نزدیک به ۹۰ درصد این‌ها از بین رفته به این مشکلات رسیدگی شده است.»

 

وی ادامه داد: «امروزه وقتی می‌گوییم منطقه محروم داریم بدان معنی است که باید امکانات رفاهی یک بخش یا روستا یا یک شهرستان مانند امکانات رفاهی شهری مثل اصفهان بشود. در حال حاضر مناطق محروم با تعاریف گذشته نداریم و امروزه تعریف دیگری از مناطق محروم وجود دارد.»

 

رضوی اظهار داشت: «در راستای توسعه مناطق محروم روستایی در استان تهران قراردادی به ارزش ۲۵۰ میلیارد تومان منعقد شده که برای نزدیک به ۱۲۰۰ نفر شغل ایجاد کرده است.»

 

رضوی در ادامه گفت: «دولت از سال ۹۳ توجه ویژه‌ای به اشتغال جوانان داشته است و در این راستا هم برنامه‌ریزی‌هایی انجام داد. از محل اجرای قانون اشتغال پایدار روستایی نزدیک به ۶۰ هزار شغل از اواخر سال ۹۶ تا کنون و همین‌طور از محل همکاری بانک سینا و بنیاد مستضعفان با معاونت توسعه روستایی نزدیک به ۹ هزار شغل ایجاد شده است. همچنین از پروژه اقتصاد مقاومتی ارتقاء تولید ملی و اشتغال پایدار مناطق روستایی و دشت‌ها نزدیک به ۱۷۰ هزار شغل در سال ۹۶ ایجاد شده است.  امیدواریم امسال نزدیک به ۳۰۰ هزار شغل ایجاد کنیم.»

 

وی در پایان گفت: «در تمام استان‌های ایران مناطق محروم وجود دارد. اما محروم‌ترین منطقه‌های کشور در حال حاضر استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کرمان هستند. در دولت فعلی ضریب محرومیت این استان‌ها از ضریب ۹ به ضریب ۴ کاهش پیداکرده است. این امر باعث شده که میزان مهاجرت از این مناطق محروم به شهرها کاهش پیدا کند و در بعضی مناطق با توقف مهاجرت روبرو بوده است. پیش‌بینی می‌کنیم که در آینده روند مهاجرت به‌صورت معکوس از شهر به روستا صورت بگیرد.»

 

 الیاس جرجندی

 

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش