مراد شیخویسی در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر لزوم مهندسی کردن کارها در بخش کشاورزی، گفت: برای پررنگتر کردن حضور کارشناسان کشاورزی در این بخش، ابتدا باید فارغ التحصیلان دانشگاهی را توانمند کنیم تا بتوانند پاسخگوی نیازهای بخش کشاورزی باشند.
وی با تاکید بر اینکه برنامه توانمندسازی فارغالتحصیلان بخش کشاورزی در دستور کار قرار دارد، گفت: ابتدا باید مهارتهای عملی کار در بخش کشاورزی را به فارغالتحصیلان یاد بدهیم، چرا که آنها با آنچه در دانشگاه و به صورت تئوری یاد گرفتهاند نخواهند توانست پاسخگوی نیازهای این بخش باشند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه تصریح کرد: اگر فارغالتحصیلان دانشگاهی بخش کشاورزی توانمند شوند امکان اعزام آنها به کشورهای دیگر هم وجود دارد و هم اکنون کشور عراق متقاضی حضور کارشناسان بخش کشاورزی در این کشور است، اما متأسفانه افراد با توانمندی لازم در این خصوص در بین اعضای نظام مهندسی کم داریم.
شیخ ویسی ادامه داد: در تلاشیم تا اعضای نظام مهندسی را در دورههای چند ماهه با کار در محیط واقعی آشنا کرده و زمینه حضور آنها در بخش کشاورزی را فراهم کنیم.
این مسئول اظهار کرد: در حال حاضر یازده هزار نفر در عضویت نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه هستند که ۶۰۰۰ نفر آنها جویای کار هستند.
وی اضافه کرد: تاکنون برای حدود ۲۰۰۰ نفر از اعضای نظام مهندسی پروانه اشتغال صادر شده که این افراد، ضمن کار در مزرعه خواهند توانست فعالیتهای دیگری از جمله شرکت در مناقصات بخش کشاورزی را هم انجام دهند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه برای رسیدن به بهرهوری بیشتر و خودکفایی در بخش کشاورزی نیازمند علمی کردن کشاورزی هستیم، گفت: بخش زیادی از بهبود عملکرد بخش کشاورزی به ارتقا مدیریت در این بخش وابسته است و با علمی کردن کشاورزی میتوان به این مهم دست یافت.
شیخویسی با بیان اینکه دیگر عرصه و زمین برای اضافه کردن به بخش کشاورزی نداریم، گفت: زمینهای موجود نیز به علل مختلف و از جمله بهرهبرداریهای بیرویه دچار فرسایش شده و بعضاً در حال نابودی هستند که باید با استفاده از توان فارغالتحصیلان بخش کشاورزی زمینه را برای بهبود ساختمان خاک و افزایش راندمان تولید در این بخش فراهم کنیم.
وی با اشاره به وجود ۵۲ مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی در سطح استان، افزود: این مراکز در کنار مراکز جهاد کشاورزی یاریگر کشاورزان هستند و هم اکنون حدود ۶۰۰ نفر در این مراکز مشغول خدمت هستند.
- 19
- 3