به تازگی مؤسسه «اینترنیشن» اقدام به معرفی برترین مقاصد مهاجرتی کاری برای اتباع خارجی کرده که بازتاب گسترده ای در فضای مجازی داشته است. شاید برای شما هم جالب باشد بدانید که بسیاری از کشورها درصورتیکه در آن جا پیشنهاد شغلی داشته و از حمایت شرکتهای محلی برخوردار باشید به شما روادید میدهند. در عین حال وقتی قصد مهاجرت دارید، شرایط کار، میزان دستمزد و مزایایی که شاغلان در کشورهای مختلف از آن برخوردارند نیز عامل مهمی در تصمیمگیری است. در ادامه از نحوه گرفتن ویزای کار و کشورهایی گفتهایم که مهاجرت کاری به آن ها شرایط خوبی برایتان خواهد داشت.
اعزام با واسطه گری وزارت کار
موضوع اعزام نیروی کار به خارج شیوه ای مرسوم در تمام جهان بوده و در برنامه ششم توسعه هم بحث اعزام نیروی کار به خارج مطرح شده است. طرح اعزام نیروی کار به خارج کشور هم مدتی است توسط وزارت کار در حال پیگیری است. آن گونه که دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای این وزارتخانه گفته کشورهای ترکیه، آلمان، استرالیا، دانمارک، ایرلند و ... فعلا به عنوان کشورهای مقصد انتخاب شده و اولویت اعزام با کارشناسان رشتههای فنی و گروههای پزشکی است. اما باید بدانید که در بحث اعزام نیروی کار به خارج، وزارت کار نقش تسهیل گر را بازی میکند و امور اعزام به خارج توسط دفاتر کاریابی خارجی انجام میشود. برای ثبت نام در این کاریابی های بین المللی و اطلاع از رشته های آن و مدارک و شرایط مورد نیاز کافی است به آدرس https://forec.mcls.gov.ir مراجعه کنید.
شرایط کلی دریافت ویزای کار
شرایطی که برای دریافت ویزای کاری لازم است :
* تاییدیه سلامت جسمی و روحی
* تاییدیه عدم سوء پیشینه ۱۰ سال اخیر
* دریافت پیشنهاد شغلی از یک شرکت معتبر در کشور مقصد
* داشتن شرایط سنی (به طور مثال در رشته های پزشکی و پیرا پزشکی حداکثر سن ۵۰ سال، در رشته های مهندسی ۴۵ سال و رشته های خدماتی ۳۵ سال در نظر گرفته می شود.)
* مدرک تحصیلی مرتبط با کار
* در صورتی که پیشنهاد کار از شرکت خارجی ندارید می توانید با گرفتن ویزای جست وجوی کار فرصت شش ماهه ای برای خود بگیرید تا در این مدت به آن کشور وارد شوید و به جست وجوی کار مناسب بپردازید.
ممکن است کشورهای مختلف شرایط خاص دیگری هم داشته باشند که بهتراست قبل از هر کاری درباره آن تحقیق کنید.
برخی از بهترین کشورها برای مهاجرت کاری
معیارهای مختلفی وجود دارند که با کمک آن ها میتوانید شرایط یک کشور را برای مهاجرت کاری بسنجید؛ معیارهای عمومی مانند مزایا، امکان و دامنه پیشرفت شغلی، توازن زندگی و کار و همچنین برخی معیارهای شخصی مانند نزدیکی فرهنگی با کشور مبدأ. در کنار این ها اگر هدفتان مهاجرت از طریق کار است نباید از عواملی مانند زبان، سهولت دریافت ویزای کار و شرایط دریافت اقامت از طریق کار غافل شوید.
مالزی
امکان کار در مالزی بدون مجوز کار غیر ممکن است و اگر یک خارجی بدون آن مشغول به کار شود باید حدود پنج سال به زندان برود. ساعت کار درمالزی ۸ ساعت در روز است و ۶ روز در هفته باید کار کرد. در طول سال معمولاً ۱۲ تعطیلی رسمی وجود دارد و ساعت کار از ۹ صبح شروع می شود. ویزای کار مالزی در صورتی صادر می شود که شخص متقاضی حداقل ۵۰۰۰ رینگیت (حدود ۱۵ میلیون تومان) حقوق داشته باشد. در مجموع اغلب نیروهای کار خارجی که به مالزی مهاجرت می کنند بیش از ۱۰۰۰۰ رینگیت (حدود ۳۰ میلیون تومان) در ماه می توانند درآمد داشته باشند. البته ۲۶ درصد از این درآمد را باید به عنوان مالیات به دولت مالزی پرداخت کنند.
کانادا
ویزای خوداشتغالی از رایجترین انواع ویزای کاری کانادا ست در روش نخست داشتن پیشنهاد (دعوتنامه) شغلی اهمیت بسیاری دارد و بدون آن معمولا شانس چندانی برای دریافت روادید وجود ندارد. در پرطرفدارترین روش دریافت اقامت کانادا یعنی طرح جذب نیروی متخصص یا Skilled Worker، علاوه بر نیازمندیهای لازم، متقاضی باید دارای یک سال سابقه کار تماموقت در یکی از مشاغل موجود در طبقهبندی ملی مشاغل کانادا باشد. کشور کانادا در مشاغل زیر نیازمند نیروی کار بیشتری است: نماینده فروش و بازاریاب، حسابدار و امور مالی، مهندسIT، مهندس نرم افزار، کارگر ساده، راننده لیفتراک، صافکار و ... متوسط درآمد در کانادا حدود ۲۸.۷۶ دلار در هر ساعت است. ساعت کار رسمی در کشور کانادا هم روزانه ۸ ساعت است که طی یک هفته شامل ۴۰ ساعت کار می شود.
سوئیس
به خاطر داشته باشید که حقوق افرد در این کشور بالاترین نرخ را در جهان به خود اختصاص داده است، باید بدانید که شما حداقل چهار هفته در یک سال در تعطیلات به سر خواهید برد، مزایای امنیت اجتماعی بسیار عالی وجود دارد. علاوه بر تمامی موارد ذکر شده شما از محل کار خود و سطح بالای کیفیت زندگی لذت خواهید برد. با این حال، بازار کار در سوئیس کوچک است و رقابت برای یافتن شغل بسیار بالاست.
رشتههای مهندسی برق در کشور سوئیس در زمینه طراحی و همین طور مداربندی میتوانند درآمدزایی خوبی داشته باشند اما به طور کلی میانگین درآمد هر کارگر در سوئیس ۱۲۰ هزار فرانک است که درآمد قابل توجهی است. در سوئیس معمولا از روز دوشنبه تا جمعه در دو نوبت باید کار کرد که از ساعت ۸ تا ۱۲ و ۱۴ تا ۱۷ است.
ناصری
- 15
- 2