چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۱۰۷۶

دانستنی های جامع درمورد شغل نجاری

شغل نجاری,وظایف شغل نجاری,ویژگی های شغل نجاریشغل نجاری از جمله ی هنرها و صنایع دستی به شمار می رود
نجاری فن و هنر کار با چوب است و وسایل مورد نیاز زندگی بشر در شغل نجاری به وسیله چوب ساخته می شود. این شغل یکی از هنرها و صنایع دستی میباشد که تکنیک هایی با استفاده از انواع چوب برای ساخت اشیاء متحرک دارد.

شغل نجاری

شخصی که شغل نجاری را انتخاب می کند، انواع محصولات چوبی را می سازد؛ هدف یک نجار، ساخت کالاهای چوبی مانند مبلمان که امروزه با تقاضای بالایی رو به روست و جهت پاسخگویی به نیاز ها و تقاضا های خاص دانشجویان است. هرچند چوب، اشتیاق وی و یا حداقل زمینه ی فعالیت اوست. امروزه کالاها یا به عبارت دیگر مواد دیگری من جمله آلمینیوم جایگزین چوب شده است.

شغل نجاری فعالیت های متعددی مانند ساخت پرده کرکره های چوبی دارد؛ بدین ترتیب نجاران علاوه بر تبحری که در حرفه ی خود دارند باید به ساختار چوب از جهت عایق بودن و نفوذ ناپذیری آب در آن، توجه کنند. درودگری یا نجّاری، پیشه ای در صنعت و زیرگروه نخستین صنایع چوب است. شخصی که به ساختِ انواع محصولات چوبی می پردازد، درودگرنام دارد . صنعتگرانِ درودگر معمولاً سازندگان در و پنجره و مبلمان،  کابینت سازان،  قایق سازان و غیره هستند. همینطور،  اعضای گروه درودگران شامل هنرمندان کنده کاری چوب و سازتراشان  هستند.

نحوه ورود به شغل نجاری,شغل نجاری,بازار کار شغل نجاریشغل نجاری بسیاری از خصوصیات و مهارت های شما را مورد بررسی قرار می دهد

تاریخچه شغل نجاری

احتمالا احتیاج بشر به سرپناه و دردسترس بودن چوب، سبب شده تا شغل نجاری به یکی از نخستین فعالیت های شغلی بشر تبدیل شود. با توجه به اینکه چوب دربرابر رطوبت و حرارت و سایر عناصر فرسایش میابد و از بین میرود یافتن آثار چوبی که بیانگر سابقه هنر نجاری باشد آنقدر ساده نیست. در جستجو های باستانی آلمان آثاری از چاه های آب ساخته شده از چوب بلوط پیدا شده که قدمت آن حدود ۷۰۰۰ سال قبل است. هر چند نخستین کتاب های آموزش نجاری متعلق به قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی هستند؛ تصاویری از مبلمان چوبی که نشان میدهد هنر نجاری بعنوان صنعت خلق و تزیین آثار چوبی در آن هنگام نیز وجود داشته است، نقاشی های بجامانده ای از مصر باستان میباشد که قدمت آن به ۲۰۰۰ سال قبل برمی گردد. هنر نجاری احتمالا از مصری ها و بعدها از کشور چین به یونان، بابل، ایران و دیگر تمدن ها رسیده است.

وظایف نجار در شغل نجاری

در شغل نجاری، وظایف یک نجار به شرح زیر می باشد :

* انتخاب چوب مناسب باتوجه به نوع وسیله ی مورد نیاز برای ساخت

* طراحی وسایل

* ساختن و سر هم کردن قطعات چوبی

* برش دادن و شکل دادن چوب برای ساخت انواع وسایل مانند تابلوها، پنجره و...

* نصب وسایل چوبی ساخته شده

* ساخت دکور داخلی برای مغازه ها، هتل ها، بانک ها، ادارات و ساختمان های عمومی

* ساخت و متناسب سازی ساختارهای چوبی مثل تیرچه های کف و سقف، راه پله ها ، دیوار یا پارتیشن و درب و پنجره های چوبی

شخصیت های مناسب شغل نجاری,ویژگی شغل نجاری,شغل نجاریبرای اینکه وارد شغل نجاری شوید باید دوره ی آموزشی درودگری را گذرانده باشید

مهارت ها و دوره های آموزشی مورد نیاز در شغل نجاری

بر طبق تحقیقات، از عوامل موردنیاز برای شخصی که می خواهد شغل نجاری را انتخاب کند، اینست که آموزش های موردنیاز را به صورت آزاد از اساتید این حرفه، یاد بگیرد و یا میتواند در مقطع دانشگاه یکی از رشته های زیر را انتخاب کند:

> تکنولوژی چوب

> صنایع چوب و کاغذ گرایش سازه های چوبی

> هنر اسلامی گرایش هنر و صنایع چوبی

> مهندسی منابع طبیعی گرایش چوب شناسی و صنایع چوب

شغل نجاری,شغل نجاری چیست,وظایف نجار در شغل نجاریدوره‌های آموزشی پل ارتباطی میان شما و حرفه‌ای شدن در شغل نجاری است

همچنین یک نجار باید ۷ مهارت زیر را در شغل نجاری خویش داشته باشد:

- آشنایی با قوانین ایمنی

- توانایی کار با ابزار

- برقراری ارتباط مؤثر با دیگران

- ارتباط با مشتری

- شناخت ابزار مناسب

- کار با چوب

- کار با اره

- خلاقیت

- پیگیری درخواست های مشتری

نحوه ورود به شغل نجاری

برای ورود به شغل نجاری میتوانید در کنار یک استاد کار اینکار را یاد بگیرید. مدت زمان یادگیری این شغل بسته به استعداد، علاقه و توانمندی اشخاص متفاوت است. برای آموزش حرفه ای در این شغل میتوانید بعد از گذراندن سال اول دبیرستان، در رشته صنایع چوبی شاخه کار و دانش( گرایش های تزئینات داخلی چوب، کابینت سازی چوبی، رنگ کاری مصنوعات چوبی و ...)   یا فنی و حرفه ای( رشته صنایع چوب) به تحصیل بپردازید. افراد علاقه مند به این رشته ها میتوانند تا مقاطع بالاتر در دانشگاه ها ادامه تحصیل کنند.

در آموزشگاه های زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای میتوانید دوره های تخصصی مرتبط با شغل نجاری را گذرانده و مدرک معتبر بگیرید. همینطور برای ورود به شغل نجاری، یک راه سریع و زودبازده، یادگیری نجاری به کمک محصولات آموزشی موجود میباشد که در وقت و هزینه شما به کمک آنها بسیار صرفه جویی می شود. از این طریق میتوانید سریع و با کیفیت مناسب نجاری را آموخته و به یک نجار ماهر با کسب تجربه بیشتر تبدیل شوید. از راه‌های مختلفی می توانید وارد این شغل شوید ولی داشتن تجربه و مهارت تا حد زیادی میتواند به پیشرفتتان کمک کند.

عکس شغل نجاری,شغل نجاری,شغل نجاری در ایرانشغل نجاری به عنوان یکی از شغل های پر استفاده محسوب می ‌شود

بازار کار شغل نجاری 

اکثر نجارها به صورت مستقل و برای خودشان به شغل نجاری مشغول میشوند. علاوه‌براین در کارگاه ها و کارخانجات تولید انواع وسایل چوبی برای آن ها فرصت های شغلی مناسب وجود دارد. از آنجا که هنوز بسیاری از ابزار و وسایل موردنیاز زندگی ما، چوبی هستند( اعم از انواع مبلمان، وسایل تزئینی و …)، نیاز به نجاری و نجار هنوز وجود دارد .

بازار کار شغل نجاری مناسب است و از آنجا که در جوامع امروزی خیلی از نیازهای ما از جنس چوب تولید می شوند، در بازار برای این شغل تقاضای مناسبی وجود دارد. درآمد نجار با توجه به شاخص هایی چون مهارت و وسعت فعالیتش مشخص میشود و بسته به توانایی هایی که فرد دارد متفاوت است. مغازه های کوچک و شخصی نجاری در کشور ایران و به ویژه در شهرهای بزرگ، به مرور زمان جای خود را به کارگاه های بزرگ و مشترک صنعتی میدهند. این شغل در خارج از کشور نیز بازار کار مناسبی دارد و استادکاران نجاری می توانند در بیشتر کشورهای جهان سرگرم بکار شوند.

شغل نجاری در ایران

نمونه ای از نجاری و درودگری را میتوان در ایران در ساخت صندلی ها به صورت چهار پایه که از جنس شن و گل رس و کاه ساخته شده اند، پیدا کرد. این چهار پایه ها بیشتر در منطقه خاور نزدیک و آسیای غربی قابل مشاهده است. این چهار پایه ها در حفریات باستان شناسی یافت شده است. رنگ و پوششی که در این صندلی به چشم می خورد به رنگ قرمز بوده و اکنون در موزه ملی ایران قابل مشاهده است. با وجود سبک ساخت این صندلی و بر خلاف توقع و انتظار ساخت آن بگونه ای است که بطور کامل قابلیت تحمل وزن انسان را داراست. قدیمی ترین صندلی مربوط به دوره ی ایلامی هاست که بر روی سنگ های منقش این دوره دیده می شود. در صورتیکه به درک خوبی از اینکه شغل نجاری چیست برسید به عمق سختی کار این مهرت می رسید.

شخصیت های مناسب شغل نجاری

عوامل مختلفی در یک انتخاب شغل صحیح و درست، باید در نظر گرفته شوند که از جمله ی آن یژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و ... برای هر فرد می باشد. خصوصیت های شخصیتی یکی از مهم ترین این عوامل می باشد. شناخت درست شخصیت هر شخص فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر شخصی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، چه بسا افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم با یکدیگر در برخی موارد تفاوت دارند. بطور کلی همیشه افراد موفقی در تمام مشاغل از تیپ های شخصیتی مختلف هستند و نمی توان بطور دقیق گفت که فقط تیپ های شخصیتی خاصی در شغل نجاری موفق می شوند.

طی تحقیقات صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای شغل نجاری معرفی میشوند ، عموما بیشتر، این کار را پسندیده و در آن رضایت شغلی بیشتری داشته اند. نجارها اغلب اطلاعات فنی خوبی بعنوان فعالان صنعت چوب، دارند و به راحتی با ابزارهای مختلف کار میتوانند کنند. این افراد به لحاظ شخصیتی علاقمند هستند که برای دیگران هنر خود را به نمایش بگذارند.

نجارها کار با دست و استفاده از حواس پنج گانه خود را در کار دوست دارند. نجارها در قالب تیپ شخصیتی، انجام فعالیت های انعطاف پذیر، به دور از ساختار و مقررات زیاد را می پسندند. شخصیت این افراد اغلب درون گراست چنانچه بتوانند از قوه خلاقیت هنری خویش در ترکیب با مسائل فنی در نجاری بهره بگیرند قطعاً در شغل نجاری موفق ترند و بعنوان نجار استخدام این افراد سبب افزایش بازدهی کار میشود.

ویژگی های یک نجار خوب

> یک نجار خوب باید در شغل نجاری تخصص و دانش لازم را داشته باشه و لااقل در کارگاه نجاری، بمدت یک سال زیر نظر استاد نجاری آموزش دیده باشد.

> داشتن خلاقیت و ایده های نو از ديگر ویژگی های یک نجار خوب است تا بتواند به یک شغل نجاری خود روح بدهد و به افراد حس خوب طبیعت رو منتقل کند.

شغل نجاری در ایران,دوره‌های آموزشی مورد نیاز در شغل نجاری,شغل نجاریشغل نجاری از شغل های مهمی است که از گذشته تا به حال مورد توجه قرار گرفته است

> یک نجار خوب، باید بتواند در زمان تعيين شده پروژه اش را تحویل دهد؛ به این دلیل‌که زمان در دنیای مدرن، حرف اول را می زند.

> همینطور یک نجار خوب و ماهر باید بتواند در شغل نجاری خود چوب مناسب را برای ساخت هر وسیله ای، انتخاب کند.

> از دیگر وظایف یک نجار خوب می توان به نصب وسایل چوبی ساخته شده، اشاره کرد.

> از توانایی های لازم در شغل نجاری می شه به توان بدنی مناسب، دید هنری برای طراحی و ارائه مدل های جدید به روز، سلامت جسمی و توانایی حرکتی برای هماهنگی بین دست و چشم برای کار با وسایل و توجه به جزئیات اشاره کرد.

گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش