پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۳۶ - ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۸۲۹
اجتماعات کارگری

برپایی گردهمایی کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر

تجمع «سراسری» کارگری در ایران: فریاد «رنج کارگران» و خواسته «امنیت شغلی»/ ۳۰ فعال کارگری در تجمعات روز جهانی کارگر در تهران بازداشت شدند

متن قطعنامه روز جهانی کارگر ۱۴۰۰,تجمع کارگران روز کارگر1400
تجمع کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر صبح امروز؛شنبه، ۱۱ اردیبهشت، در بسیاری از شهرهای کشور و در تهران مقابل وزارت کار برگزار شد.

به گزارش روزنامه آسیا، گردهمایی روز جهانی کارگر در هفتمین روز از برنامه‌های کارگر مقابل وزارت کار برگزار شد.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در این مراسم اظهار داشت: روز جهانی کارگر به مناسبت گرامیداشت کارگرانی است که در شهر شیکاگوی ایالات متحده علیه سرمایه‌داری قیام کردند. ما این روز را در نظام جمهوری اسلامی که نظام آزادی، قسط، عدل و برابری است، جشن می‌گیریم. نان کارگر با عرق جبین گره خورده، آنها صورت خود را با سیلی سرخ نگه می‌دارند تا تحریم‌های یکجانبه را پشت‌سر بگذارند. امروز یعنی روز جهانی کارگر، روز مبارزه با نظام سرمایه‌داری است. اگرچه مشکلاتی داریم اماهمواره یار و یاور نظام مقدس جمهوری اسلامی خواهیم بود. ما مخالف نظام نیستیم اما به نفاق و تبعیض اعتراض داریم و به ناچار به حداقل‌ها تن می‌دهیم.

وی ادامه داد: علیرغم اینکه دوستان ما در شورایعالی کار تلاش کردند تا حقوق را به حد قابل قبولی افزایش دهند، اما نرخ تورم افسارگسیخته این افزایش را بلعیده است. تصمیمات شورایعالی کار قابل ستایش است و ما به این تصمیم ارج می‌نهیم.

صادقی افزود: آنچه که افزایش دستمزد را بی‌اثر می‌کند همان تورم است. تا تورم مهار نشود هر آنچه انجام شود مثل آب ریخته است. ما معتقدیم با افزایش حقوق، تورم نیز باید مهار شود.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی یادآور شد: من از تصمیمات مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاونان ایشان تشکر می‌کنم. زحمات آنها قابل قدردانی است. آقای نوبخت برای استمرار همسان‌سازی سایر صندوق‌ها اقداماتی انجام داده است ما نیز خواهان استمرار این موضوع برای بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی هستیم. ما به آقای نوبخت، دولت و مجلس شورای اسلامی اعلام می‌کنیم که ما کارگران را ببینند و تنها به فکر صندوق‌های دیگر نباشند. اگر دولت‌ها سهم تامین اجتماعی را در بودجه می‌دیدند، ما در این مرحله قرار نداشتیم.

صادقی درباره مشکلات کارگران ساختمانی نیز خاطرنشان کرد: تامین اجتماعی مکلف است قانون را برای این افراد اجرا کند. مُرِ قانون می‌گوید که کارگر ساختمانی باید بیمه شود. کارگزاری‌ها نباید یک کارگر را تعقیب کنند و در صورت نبودن او در محل کار بیمه‌اش را قطع کنند.

وی افزود: من بار دیگر از آقایان خدایی، محمد شریعتمداری، شاکرمی و دیگر دوستانی که برای مزد و متناسب‌سازی زحمت کشیده‌اند تشکر می‌کنم. ما زبان تشکر را از قرآن، انجیل، تورات و پیامبران اولوالعزم آموخته‌ایم. ما در برابر ظلم و ظالم بلند می‌شویم و دست برانداز را قطع می‌کنیم. ما قدردان کسانی هستیم که قلب و زبانشان همراه و همتراز کارگران است. ما جامعه‌ای حق‌طلب هستیم و از هیچ نظامی جز نظام مقدس جمهوری اسلامی طلب حق نمی‌کنیم. اینطور نمی‌شود که تنها به فکر صندوق‌های بازنشستگی و دولتی باشند و به فکر صندوق بازنشستگان تامین اجتماعی نباشند. این بر خلاف عدل علی(ع) و نظرات رهبری است.

تاخیر در متناسب‌سازی باعث نارضایتی شد

به گزارش آسیانیوز به نقل از ایلنا، علی‌اصغر بیات (رئیس کانون عالی بازنشستگان کشور) در این گردهمایی گفت: من به تمامی بازنشستگان، وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی سلام عرض می‌کنم. آقای صادقی تمام موارد را گفتند اما من بنا بر وظیفه خود بخشی از مطالبات کارگران و بازنشستگان را بیان می‌کنم. متناسب‌سازی در مرداد ماه سال گذشته کلید خورد و در مهر ماه، متناسب‌سازی صندوق‌های لشکری و کشوری انجام شد اما این موضوع برای بازنشستگان تامین اجتماعی انجام نشد. این تبعیض، نارضایتی بازنشستگان و کانون‌های بازنشستگی را به همراه داشت. مرحله دوم متناسب‌سازی و ۸۹ هزار میلیارد تومانی که بابت رد دیون و پشتیبانی از متناسب‌سازی به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شد، با حمایت‌های آقایان صادقی، دهقان‌کیا و کانون‌های بازنشستگی صورت گرفته است. اگر بند ۳۹ بودجه سال ۸۸ در آن زمان اجرا می‌شد شاید مشکلات بازنشستگان کمتر می‌شد.

امنیت شغلی اهمیت فراوانی دارد

حسین حبیبی (دبیر کانون شورای اسلامی کار استان تهران) نیز در تجمع کارگران توضیح داد: روز کارگر را به تمامی زحمتکشان تبریک می‌گویم. ما باید در این روز فریاد بزنیم و مطالبات معوقه خود را به زبان بیاوریم. ما ابطال قراردادهای موقت را می‌خواهیم و باید بگوییم قراردادهای موقت امنیت شغلی را از بین برده است. امنیت شغلی حق مسلم هر ایرانی است. امنیت شغلی سبب رونق و توسعه اقتصادی می‌شود. امنیت شغلی عامل تشکیل تشکل‌های مستقل و افزایش قدرت چانه‌زنی کارگران است.

وی درباره ابطال دادنامه ۱۷۹ خاطرنشان کرد: کارگران خواهان ابطال دادنامه ۱۷۹ هیات عمومی دیوان عدالت اداری هستند تا شرایط حاکم بر روابط کار را تغییر دهند.

متن قطعنامه روز جهانی کارگر ۱۴۰۰

در پایان این گردهمایی، حسن صادقی متن قطعنامه ستاد بزرگداشت هفته کارگر را قرائت کرد.

در این قطعنامه آمده است:

«اول ماه می، نماد مبارزه کارگران جهان علیه نظام سرمایه‌داری است که خود را در قالب کشورها، نهادها، شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی با محوریت اشتراک منافع نشان می‌دهد. مهم نیست که این نماد چه اسمی داشته باشد و خود را چگونه نمایش دهد؛ مهم ذات سرمایه است که سعی می‌کند با کمترین هزینه، خوی و خصلت استعماری و استسماری خود را به کارگران تحمیل کند و حاصل دسترنج‌شان را به یغما ببرد. تشکل لیبرالیست باعث شده که فقر، گرسنگی و محرومیت از حداقل‌های زندگی از جمله شغل، مسکن، خوراک، آموزش، بهداشت و درمان را دامنگیر کارگران و خانواده‌های آنان در دنیا کند.

تمرکز قدرت و ثروت سرمایه‌داری بعضاً دولت‌ها را با خود همراه کرده و قدرت حاکم برای حفظ و حراست از سرمایه، حق اعتراض به بی‌عدالتی را از کارگران سلب می‌کند.

در این شرایط کشورهای در حال توسعه و جهان سوم که عموماً از شاخص‌های توسعه عقب افتاده‌اند، مجبورند بیشتر در خدمت دنیای سرمایه‌داری قرار بگیرند و هزینه رفاه آن‌ها را پرداخت کنند. در چنین نظام‌های فکری حاکم بر جهان، کارگران ایران هم سهیم و شریک هستند. به عبارت دیگر کارگران ایران کار می‌کنند که رفاه جامعه سرمایه‌داری را تامین کنند. حاصل کار کارگر ایرانی به خود او برنمی‌گردد چرا که ما شاهدیم امروز کارگران بیشتر کار می‌کنند ولی هر سال فقیرتر می‌شوند. توزیع ناعادلانه درآمد به دلیل تورم سبب می‌شود که کارگران روز به روز فقیرتر شوند و تامین دستمزدها هیچ فایده‌ای برای آنان نداشته باشد. در این میان تحریم‌های اقتصادی شدید و ناجوانمردانه دولت آمریکا علیه مردم ایران به این بی‌عدالتی دامن زده و کارگران ایران را از دسترسی به حداقل‌های زندگی محروم کرده است لذا ما امروز اعلام می‌کنیم؛

۱. مناسبات دولت‌ها در عرصه بین‌الملل نباید منجر به محدودیت‌هایی شود که خسارت و زیان آن دامان آحاد جامعه خصوصاً کارگران را بگیرد و آنان را از دسترسی به حداقل‌های زندگی محروم کند. بر این اساس، ما قویاً رفتار دولت آمریکا را محکوم کرده و از سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهیم هرچه سریعتر نسبت به پایان دادن به این رفتارهای ظالمانه نسبت ضدبشری دولت آمریکا اقدام کنند.

۲. تورم افسارگسیخته ناشی از پیامدهای تحریم و سوءمدیریت داخلی است که سبب می‌شود علیرغم رشد دستمزدها، هر روز کارگر فقیرتر شود. ما جداً از دولت می‌خواهیم که با تصمیمات خود به تورم دامن نزند و در جهت کنترل آن همه توان خود و بدنه کارشناسی و علمی جامعه را به کار گیرد.

۳. امنیت شغلی کارگران با توجه به نرخ بیکاری و وجود بیماری کرونا، به شدت کاهش پیدا کرده و نظارت بر رفتار بنگاه‌ها از ناحیه مسئولان وزارت کار به حداقل خود رسیده است. ما از مسئولان وزارت کار خصوصاً حوزه بازرسی کار انتظار داریم نسبت به تشدید نظارت‌های خود در رابطه با اجرای کامل و جامع قانون کار در واحدهای تولیدی شدت بخشد.

۴. سازمان تامین اجتماعی یگانه نهاد حوزه حمایت‌های اجتماعی در بخش بازنشستگی و درمان. هرگونه کم‌توجهی به این نهاد آثار امنیتی و اجتماعی با خود به همراه می‌آورد لذا ما از مجلس و دولت می‌خواهیم تا نسبت به ایجاد ردیف جداگانه در بودجه عمومی سالانه کشور، ضمن پرداخت بدهی جاری دولت به این سازمان، نسبت به اعمال کمک‌های تاثیرگذار، جلوی فروپاشی مالی این سازمان را بگیرد و در این رابطه از توجه به زندگی باعزت مستمری‌بگیران غافل نشوند.

۵. کارگران ساختمانی بخش قابل توجهی از نیروی کار ایران هستند که وظیفه تامین مسکن جامعه را برعهده دارند. ما معتقدیم با توجه به مخاطرات این شغل که بیشترین آسیب‌های ناشی از کار را با خود به همراه دارد، هیچ بهانه‌ای برای بیمه نکردن آنان قابل قبول نیست و سازمان تامین اجتماعی موظف است نسبت به بیمه کردن همه متقاضیان واجد شرایط اقدام کند.

۶. انسجام و وحدت کارگران و تشکل‌های آنان ضامن ادامه مبارزات برای دستیابی به حقوق نیروی کار است؛ به همین جهت ما جداً انتظار داریم که تشکل‌های کارگری و حوزه شاغلین و بازنشستگان همسو و همگام با یکدیگر با حفظ انسجام و یکپارچگی در جهت استیفای حقوق نیروی کار، گام بردارند.

۷. متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی حاصل مشارکت همه تشکل‌های موثر در این حوزه است. در این رابطه جای دارد از تلاش‌های موثر و پیگیری‌های وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی جناب آقای دکتر شریعتمداری و مدیرعامل سختکوش و ارزشی سازمان تامین اجتماعی جناب آقای دکتر سالاری که انصافاً طی مدیریت کوتاه خود تصمیمات و عملکرد موثری در روند فعالیت سازمان و حصول مطالبات از دولت را به شکل بی‌سابقه داشت، تشکر و قدردانی کنیم.

۸. فساد، نابرابری و فقر نهادینه شده است که سبب جلب اعتماد عمومی و طبیعتاً کاهش مشارکت مردم می‌شود. از آنجایی که انقلاب اسلامی بر پایه عدل بنا شده است، ما نمی‌توانیم بپذیریم که این اصول ارزشی اسلامی زیر پا گذاشته شود به همین دلیل ما خواستار بازگشت به ارزش‌های انقلاب از سوی همه مسئولان و مدیران کشور هستیم.

۹. حفظ انقلاب و تداوم آن از واجبات است. ما ضمن بیعت مجدد شهدا، امام شهدا و رهبر کبیر و فرزانه انقلاب، بار دیگر پیمان می‌بندیم که از راه رفته باز نخواهیم گشت و همه توان خود را در جهت تثبیت ارزش‌های انقلاب به کار خواهیم بست.»

همچنین گزارش های دیگر از تجمع این روز حاکی است که تا کنون دست‌کم ۳۰ فعال کارگری در تجمعات روز جهانی کارگر در تهران بازداشت شده اند و نیروهای امنیتی و انتظامی که روز شنبه، ۱۱ اردیبهشت، در مقابل و خیابان‌های اطراف ساختمان وزارت کار حضور دارند، علاوه بر بازداشت این افراد،‌ در تلاش هستند که از برگزاری هر نوع تجمعی جلوگیری کنند.

پیشتر تشکل‌های کارگری و صنفی برای برگزاری تجمعی به مناسبت روز جهانی کارگر، اول ماه مه، در مقابل وزارت کار، ‌فراخوان داده بودند. در همین حال، ‌تصاویر و فیلم‌های انتشار یافته در شبکه‌های اجتماعی حاکی از برگزاری تجمع‌هایی به مناسبت روز جهانی کارگر در رشت، اصفهان، تبریز، ‌مشهد، کرمانشاه، سنندج، کرج، ‌شوش و هفت‌تپه، ‌خرم‌آباد، ‌مریوان و اراک است.

در برخی خبر ها آمده که تجمع‌های روز جهانی کارگر در شرایطی برگزار می‌شود که دستگاه‌های امنیتی به ویژه وزارت اطلاعات،‌ فعالان کارگری و صنفی را از شرکت در آنها منع کرده بودند.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش