جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۱۱ - ۰۵ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۳۱۰
اجتماعات کارگری

اعتراض کارگران نفتی از کجا آب می‌خورد؟ | مهاجرت متخصصان نفت به عراق

اعتصاب کارگران صنعت نفت,اعتصاب در صنعت نفت ایران
با شیوع کرونا در کشور، بسیاری از کارگران یا شغل خود را از دست داده‌اند یا به ‌دلیل کمی دستمزدها و افزایش قیمت‌ها، توانایی تامین مایحتاج اولیه زندگی خود را ندارند و اکنون کارگران صنعت نفت و گاز در اعتراض به شرایط موجود دست به اعتصاب جمعی زده‌اند.

به گزارش گسترش نیوز، بر اساس گفته‌ها و شنیده‌های افراد محلی، کارگران پیمانکاری صنایع نفت و گاز از حداقل یک ماه و نیم گذشته دست به اعتراضات و اعتصابات جمعی زده‌اند که دور جدید این اعتصابات هماهنگ از چند روز گذشته در نقاط مختلف گازی و نفتی کشور آغاز شده است. شنیده‌ها حاکی از آن است که کارگران در اعتراض به شرایط معیشتی، دستمزدهای کم و نبود امنیت شغلی دست به اعتصاب زده‌اند که پیش‌تر نیز این کارگران پیمانی به وضعیت خود معترض بودند و به نوعی اعتراض خود را به گوش مسئولین می‌رساندند اما هر بار به در بسته می‌خوردند و گوش شنوایی برای شنیدن این اعتراضات نبود.

کارگران صنایع نفت و گاز ماهشهر، آبادان، عسلویه، اصفهان، دماوند، بیدبلند، کنگان، نفت تهران، پتروشیمی آبادان و دنا در این اعتصابات سراسری حضور داشتند و فاز ۱۳ پتروشیمی عسلویه نیز به تازگی به این اعتراضات کارگری پیوسته‌اند. گفتنی است که کارگران شرکت‌های اندیکا صنعت آسیا، عمران صنعت و لیدوما در عسلویه نیز روز چهارشنبه دوم تیر ماه به این کارزار اعتراضی ملحق شدند. نهادهای فعال در حوزه حقوق کارگران در حساب‌های تلگرام خبر داده‌اند که جوشکاران شرکت اکسیر صنعت، کارگران پیمانی شرکت ساتراپ و کارگران شرکت پایندان شاغل در فاز ۱۴ عسلویه نیز به اعتصاب پیوسته‌اند.

بر اساس گفته‌های افراد مطلع از این اعتراضات، با توجه به تغییراتی که در سیاست‌ها و مدیریت در برخی از شرکت‌ها صورت گرفته است، پرداختی کارگران و حتی کارشناسان مشغول در این شرکت‌ها با تاخیرهای چند ماهه مواجه شده و با پخش شایعه‌ای مبنی بر تغییر شیفت‌های کاری برخی از کارگران و کارشناسان بعضی از شرکت‌های نفتی و گازی از ۱۴-۱۴ روز به ۲۲-۸ روز این اعتراضات گسترده شدند.

اعتصاب کارگران صنعت نفت,اعتصاب در صنعت نفت ایران

کارگران نفتی چه می‌خواهند؟

 در واقع محور اصلی این اعتراضات، میزان دستمزد اندک، ساعت کاری زیاد، تعداد روزهای مرخصی کم و عدم وجود امنیت شغلی است. خستگی بیش از حد، ناتوانی جسمانی ناشی از کاهش تعداد روزهای مرخصی و شرایط نامناسب زندگی این کارگران موجب شده تا طاقت آن‌ها طاق شود و دست به چنین اعتصابات گسترده‌ای بزنند. به طور کلی مطالبه اصلی کارگران، «افزایش دستمزد و پرداخت حقوق معوقه»، «حذف شرکت‌های پیمانکاری واسط» و «امنیت شغلی در محیط کار» عنوان شده است و فعالان کارگری می‌گویند تا مطالباتشان برآورده نشود بر سر کار باز نخواهند گشت.

گفتنی است که معترضین در کرمان با شعار «حق گرفتنی است»، در عسلویه « حق را پس می‌گیریم، ذلت نمی‌پذیریم» در در تهران با شعار «از حق خود نخواهیم گذشت» و در کمپینی با عنوان «اعتصاب ۱۴۰۰»، به کارزار مطالبات معیشتی پیوسته و اعتصاب کرده‌اند. نکته قابل توجه این اعتصاب‌ها بی‌اطلاعی و بی‌تقصیر دانستن وزارت نفت بوده که بر اساس ادعای مدیر روابط عمومی این وزارتخانه، دلیل این اعتراضات کارگری را شرکت‌های مربوطه دانسته و وزارتخانه را در این امر مهم بی‌اطلاع معرفی می‌کند. حال سوال اینجاست شرکت‌های مطرح زیر نظر چه سازمان یا ارگانی صنعت نفت و گاز کشور را می‌چرخانند که این مدیر روابط عمومی، وزارتخانه را یک عامل بی‌ربط به این جریان می‌داند.

در پی این اتفاقات مسئولین شرکت‌های جنوب کشور با پخش ادعایی مبنی بر گسترش همه‌گیری کرونای هندی در جنوب سعی بر متفرق کردن کارگران معترض را داشتند که در این میان کرونای هندی نیز به کمک مسئولین نیامد. گفتنی است در ادامه اعتراضات در تهران پنج‌شنبه سوم تیر ماه ۷۰۰ نفر از افراد معترض اخراج شدند و کارگران اعتصاب‌‌کننده با برگه تسویه حساب یا همان اخراج مواجه شده‌اند.

در پایان قابل ذکر است که در ادامه گسترش اعتصاب کارگران پیمانکاری، پروژه‌ای و روزمزد نفت، گاز و پتروشیمی کشور خبری در راستای برگزاری نشستی فوق‌العاده‌ بین مجلس و وزارت نفت جهت حل مشکلات کارگری و رسیدگی به مطالبات آن‌ها منتشر شده است.

مهاجرت متخصصان نفت به عراق/ اعتراض کارکنان پیمانی نفت به تبعیض درآمدی

یک هفته‌ای است که کارکنان پیمانی صنعت نفت در نقاط مختلف کشور دست به اعتراض و اعتصاب زده‌اند. این کارکنان، می‌گویند که دلیل اصلی اعتراض‌های آنان وضعیت حقوقی‌شان است و خواستار حذف شرکت‌های واسطه در صنایع نفت و گاز کشور هستند.

اعتصاب کارگران صنعت نفت,اعتصاب در صنعت نفت ایران

به گزارش تجارت‌نیوز، آنها نصف سال خانواده خود را نمی‌بینند و گاهی در دمای ۵۰ تا ۶۰ درجه در میادین نفتی ۱۲ ساعت در روز کار می‌کنند. کارگران صنعت حفاری نفت کمتر روزی را به یاد می‌آورند که بدون حادثه در محیط کار سپری کرده باشند.

گاهی پیش می‌آید که در همان گرمای ۵۰-۶۰ درجه آتش‌سوزی می‌شود و هرم آتش در گرمای تابستان نفس‌هایشان را به شماره می‌اندازد.

کارگران پیمانی صنعت نفت اما برخلاف تصور عموم حقوق بالایی ندارند و دریافتی آنها برای این کار مشقت‌بار گاهی به ۳ تا ۴ میلیون تومان در ماه می‌رسد.

مهدی یوسف‌زاده، کارشناس ارشد عملیات حفاری صنعت نفت درباره شرایط سخت کار پرسنل شاغل در صنعت حفاری به تجارت‌نیوز می‌گوید: کارکنان حفاری صنعت نفت کلکسیونی از مشکلات‌ هستند و شرایط سخت مالی باعث شده برخی از آنان مجبور به مهاجرت به کشورهایی مانند عراق و فعالیت در صنعت نفت این کشور شوند.

او توضیح می‌دهد: کارکنان حفاری در شرایط بسیار دشواری کار می‌کنند. ۱۲ ساعت شیفت در هوای گرم، دوری از خانواده، آفتاب تند جنوب درمای ۵۰ درجه و ۶۰ درجه، محیط کار را برای پرسنل صنعت حفاری بسیار خشن کرده است.

یوسف‌زاده ادامه می‌دهد: ۱۲ ساعت کار در چنین محیط خشنی، باعث شده افراد کمی در این شغل دوام بیاورند و تازه‌کارانی که به هوای حقوق‌های بالای صنعت نفت وارد این کار می‌شوند از ادامه دادن آن ناتوان می‌مانند و ریزش پرسنل در این بخش‌ها زیاد است.

با وجود این و در شرایطی که بار اصلی صنعت نفت کشور بر دوش نیروهای مدت موقت است، اما وزارت نفت تنها حقوق و مزایای قانونی نیروهای رسمی خود را به رسمیت می‌شناسد و در حالی که شاغلان رسمی وزارت نفت حداقل ۱۵ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند اما شاغلان هم رده آنها که قرارداد پیمانی دارند ماهانه تنها حدود ۴ میلیون تومان دریافت می‌کند.

یوسف‌زاده، کارشناس صنعت حفاری توضیح می‌دهد که با وجود نقص عضو و حوادث زیادی که در کمین شاغلان صنعت حفاری است، بیمه بسیاری از این پرسنل هزینه‌های درمانی سنگین آنها را پوشش نمی‌دهد.

یوسف‌زاده تاکید می‌کند که کارگران و پرسنل صنعت نفت با ساختار پیچیده‌ عملیاتی کار می‌کنند و سالها طول می‌کشد تا نیرویی در این بخش متخصص و ماهر شود اما گاهی نهایت دریافتی‌ این پرسنل بیشتر از ۳ میلیون تومان نیست. این در حالی است که در کشورهای نفتی منطقه خلیج فارس متخصصان صنعت نفت از حقوق و مزایای بالایی برخوردار هستند.

حالا این اتفاقات موجب شده است که برخی پرسنل صنعت نفت دست به اعتراض بزنند. با وجود این وزارت نفت اعلام می‌کند که پیمانکاران صنعت نفت بخش خصوصی هستند و دولت و وزارت نفت در قبال حقوق و مزایای آنها تعهدی ندارد.

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مگراین بدبختهاایرانی نیستندمگرآدم نیستن کف کف حقوقشون حداقل بایداز۶میلیون شروع بشه این بدبختاهم تومملکتی زندگی میکنندکه مرغ۳۲هزارتومن برنج۴۰هزارتومن وگوشت کیلویی ۱۴۰هزارتومن ماهی قزل۵۵هزارنومن برنج هندی کیلویی۲۸ الی۳۰هزارتومن کرایه خونه متوسط۲میلیون تومن کرایه مترو۲هزارتومن کرایه تاکسی۳هزارتومن مای بی بی۹۰هزارتومنه
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش