به گزارش ایلنا، جمعی از نیروهای فنی و حرفهای کشور در اعتراض به حقوق و دستمزد خود امروز (سهشنبه، ۶ اردیبهشت) مقابل ساختمان وزارت کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند.
این نیروها میگویند دستمزد نیروهای فنی و حرفهای کشور با سابقهی بالای ۱۵ - ۲۰ساله ۳ و نیم تا ۵ میلیون تومان است.
به گفتهی آنها؛ رفاهیات کارکنان سازمان فنی و حرفهای از مربی گرفته تا کارمند اداری و حراست، فاجعه است و اکثر نیروها دچار مشکلات شدید معیشتی هستند.
مربیان سازمان فنی و حرفهای میگویند: ما تحصیلات بالای فوق لیسانس تا دکترا داریم اما با حقوقمان هزینهی تحصیل فرزند خود و خرج روزمره را هم نمیتوانیم پرداخت کنیم.
برخی از این نیروها با انتقاد از بیمه تکمیلی «آرمان» میگویند: این بیمه پایینترین اشل را بین بیمههای تکمیلیِ دیگر دارد و نمیتواند پاسخگوی نیاز درمان ما باشد.
این نیروها میگویند: کرامت ما به عنوان نیروی با سابقه و تحصیلکرده حفظ نمیشود.
آنها میگویند: با کار در سازمان فنی و حرفهای کشور، به شکلهای مختلف از دستمزد پایین گرفته تا عدم پرداخت اضافهکاری و اجبار به انجام کارهایِ خارج از وظیفه، تحقیر میشویم.
گفتنی است؛ در جریان تجمع این نیروها، جلسهای با حضور تجمعکنندگان و حسینینیا (رییس سازمان فنی و حرفهای کشور) در سالن همایشهای وزارت کار برگزار شد.
در این جلسه، نمایندهی کارکنان سازمان فنی و حرفهای گفت: معیشت مهمترین مشکل ماست. ما میدانیم این مشکل به راحتی حل نخواهد شد و نیازمند این است که دولت و مجلس به طور جدی فکری به حال معیشت کارکنان سازمان فنی و حرفهای کشور بکنند.
وی گفت: گفته میشود قرار است موضوع رتبهبندیِ معلمان در برنامهی هفتم دیده شود اما ما خیلی به این موضوع خوشبین نیستیم و فکر نمیکنیم به نتیجه برسیم. به جای پرداختنِ به رتبهبندی ما از دولت میخواهیم که فوقالعاده خاص را برای همهی کارکنان و نه فقط برای مربیان اجرایی کنند.
نماینده تجمعکنندگان گفت: با توجه به اینکه دولت از جانب مجلس در مورد پرداخت فوقالعاده خاص تام الاختیار است ما از وزیر کار و دولت میخواهیم با پرداخت فوقالعاده خاص به همهی کارکنان تا حدودی مشکل معیشت ما را حل کنند.
وی ادامه داد: مطالبهی بعدی ما ظرفیت قانونی فوقالعاده ویژه است که تا ۳۵درصد تصویب شده اما تا ۵۰درصد هم قابل افزایش است. با توجه به اینکه سازمان ما تخصصی است این ظرفیت وجود دارد که تا سقف ۵۰درصد اعمال شود.
نماینده کارگران تصریح کرد: اگر همین دو مورد را برای ما اجرا کنید بخشی از مشکلات ما حل خواهد شد.
در ادامهی این جلسه حسینینیا (رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور) گفت: ما فقط شش ماه است که کار را به دست گرفتهایم و از مشکلات شما آگاهیم و به دنبال حل این مشکل هستیم. یکی از بزرگترین دغدغههای وزیر کار معیشت نیروهای فنی و حرفهای کشور است.
به گفتهی او؛ در حال حاضر ۱۳هزار و دویست نفر در سازمان فنی و حرفهای کار میکنند اما پایه بودجه این سازمان بسیار ضعیف است. اگر همهی بودجهی این سازمان هم برای حقوق کارکنان این سازمان در نظر گرفته شود باز هم این کسری جبران نمیشود.
وی گفت: بودجهی سازمان فنی و حرفهای هزاروسیصد میلیارد تومان است و این چیزی است که برای ما تعیین شده است و کاری نمیشود کرد. باید با همین بودجه مشکلات را حل کنیم.
حسینینیا با تاکید بر اهمیت سازمان فنی و حرفهای کشور گفت: این مشکلات در این شش ماه به وجود نیامده است اما از زمانی که ما آمدهایم سعی کردیم خیلی کوچک برای شما قدمی برداریم.
وی گفت: ما میدانیم که فعلا نمیتوانیم حقوقها را دوبرابر کنیم اما از تمام ظرفیتهای موجود برای بهبود معیشت نیروها استفاده خواهیم کرد.
رییس سازمان فنی و حرفهای کشور گفت: درآمد سازمان فنی و حرفهای کشور تا کنون عمومی بود اما ما با رایزنی با مجلس این درآمد را در دی ماه ۱۴۰۰ عمومی کردیم. قرار شده تمام درآمد این سازمان صرف نیروها شود و در هیچ جای دیگر هزینه نشود.
وی گفت: یکی دیگر از مواردی که مورد تاکید رییس جمهور نیز است عدالت در پرداخت دستمزدهاست و ما در سال جدید این مورد را رعایت میکنیم.
حسینینیا در پایان گفت: ما به شما قول میدهیم که در سال ۱۴۰۱ وضعیت حقوق شما بهتر شود. تمهیداتی برای این موضوع اندیشیده شده و فقط چند ماه طول میکشد تا این تمهیدات به نتیجه برسد.
***
درخواست کارگران شهرداری سیسخت از بازرسیوزارت کار/ پیگیر ۱۵ ماه حقوق عقبافتاده ما باشید
کارگران شهرداری سی سخت در دومین روز از هفته کارگر از بازرسی وزارت کار درخواست کردند به وضعیت پرداخت ۱۵ ماه مطالبات عقب افتاده آنها رسیدگی کند.
تعدادی از کارگران شهرداری سی سخت در استان کهکیلویه و بویراحمد در تماس با ایلنا گفتند: در دومین روز از هفته کارگر از بازرسان وزارت کار درخواست داریم با سفر به سی سخت به وضعیت ۱۵ ماه مطالبات معوقه ما رسیدگی کنند.
یکی از کارگران با بیان اینکه باید صدای ما شنیده شود و روز کارگر بهترین زمان برای شنیدن صدای کارگران است، با انتقاد از بیتوجهی مسئولان استانی در واکنش به اخباری که در یک الی دوسال گذشته در مورد شرایط سخت زندگی کارگران شهرداری سی سخت در نتیجه عدم دریافت چندین ماه حقوق منتشر شده است، گفت: از بازرسی وزارت کار میخواهیم در این ایام که به نام کارگر و بیان مشکلاتش نامگذاری شده، با ورود به شهرداری سی سخت به روند پرداخت حقوق کارگران شاغل در آن رسیدگی کند.
وی با تاکید بر ضرورت پیگیری مشکلات و مطالبات کارگران در این ایام، در تشریح مطالبات خود و همکارانش ادامه داد: ۱۵ماه حقوق (با احتساب فروردین ماه سال جاری) و عیدی سال گذشته را از شهرداری طلبکاریم. شهرداری قبل از سال نو حدود یک میلیون تومان به حساب حدود ۸۰کارگر به صورت علیالحساب پرداخت کرد و علارغم وعدههای زیادی برای پرداخت چندین ماه حقوق دیگر، هنوز هیچ خبری از پرداخت نیست و عیدی و پاداش هم پرداخت نشده است.
او گفت: شرایط زندگی کارگران زلزله زده شهرداری سی سخت به دلیلعدم پرداخت حقوق، عیدی و بیمه اسفبار است و از این بابت جا دارد وزارت کار؛ بازرسان خود را روانه شهرداری سی سخت کند.
این کارگر با بیان اینکه باید مشخص شود تا چه زمانی معوقات مزدی کارگران پرداخت میشود، گفت: شهرداری سی سخت تقریبا هرچند ماه یکبار، یک ماه حقوق که آنهم مربوط به حقوق و دستمزد حداقلی سال ۹۹ میشود را به صورت علیالحساب بدون پرداخت اضافه کاری به حساب کارگران واریز میکند؛ این در حالیست که انتظار داریم شهرداری با کنار گذاشتن مطالبات قدیمی (که به یک ماه حقوق اسفند سال ۹۹ و۱۲ ماه حقوق سال جاری ۱۴۰۰ و همچنین یک ماه حقوق فروردین ۱۴۰۱مربوط میشود) مطالبات مزدی کارگران را بر اساس مصوبه مزدی سال ۱۴۰۱ پرداخت کند تا بدین ترتیب وضعیت معیشتی کارگران این مجموعه تا حدودی بهبود پیدا کند.
او گفت: ما کارگران برای تامین هزینههای زندگی خود و خانوادههایمان کار میکنیم و این هزینهها با دریافت حقوق تامین میشود و چنانچه یک ماه حقوق به ما داده نشود، تمام بخشهای زندگی لنگ میزند چه برسد به زمانی که ۱۵ ماه حقوقمان به تاخیر بیافتد.
طبق اظهارات یکی دیگر از کارگران؛ کارگران این مجموعه در فصل گرما و سرما برای رفاه مردم و زیباسازی فضای شهر زلزله زده سی سخت بدون هیچگونه تعطیلی و ایجاد وقفه در کارشان تلاش میکنند بدون اینکه زحمتشان به چشم بیاید و همیشه دغدغه قرارداد، حقوق، عیدی و امنیت شغلی دارند.
او در پایان گفت: باید نگاه به کارگران انسانی باشد و مدیران و مسئولان باور کنند که کارگر نیز برای تهیه نیازهای اولیه زندگی خود و خانوادهاش به حقوق مناسب نیاز دارد.
- 18
- 6