یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۱۴ - ۱۰ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۰۴۸۶
بازنشستگان و مستمری بگیران

بازنشستگان تأمین اجتماعی از مشکلات درمان، حقوق ناچیز و متناسب‌سازی بی‌منابع می‌گویند

چوب حراج بر سر اموال بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور

حقوق بازشنستگان,چوب حراج بر سر اموال بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور
دولت وظایف حاکمیتی خود را بر دوش تأمین اجتماعی انداخته و بدهی‌های خود را نمی‌دهد. سازمان هم با ادعای کمبود منابع، وظایف خود در قبال بازنشستگان را انجام نمی‌دهد.

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: برخی از بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی می‌گویند دوستان بازنشسته‌ای دارند که شغل دوم دارند و با نصف حقوق وزارت کار بیش از ۸ ساعت کار می‌کنند، چون دخل و خرجشان به هم نمی‌خورد. این بازنشستگان از هزینه‌های درمان، مستمری ناچیز، عدم پایبندی کانون عالی بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی به تعهدات خود، عملکرد ضعیف بازرسان کانون، عدم پرداخت بدهی‌های دولت به تأمین اجتماعی و... انتقاد دارند.

این بازنشستگان در ابتدا با اشاره به عملکرد کانون عالی بازنشستگان گفتند: نمی‌دانیم اساسنامه کانون‌ها سیاسی است یا صنفی؟ اگر اساسنامه صنفی است، پس چرا گاهی کار سیاسی انجام می‌دهند؟ وظیفه کانون عالی بازنشستگان و همچنین کانون بازنشستگان تهران، جلوگیری از فروش اموال بازنشستگان ازجمله جلوگیری از فروش آلومینیوم جنوب و دیگر شرکت‌های این سازمان است. تلاش برای اخذ بدهی‌های سازمان از دولت، بازرسی از عملکرد بیمارستان‌های ملکی و تلاش برای اجرای قانون الزام و تلاش برای اجرای ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی و افزایش حقوق مطابق با افزایش هزینه‌های زندگی، ازجمله وظایفی است که این کانون‌ها باید انجام دهند، نه پرداختن به امور سیاسی!

این بازنشستگان افزودند: چرا کانون بازنشستگان عملکرد مالی و دخل و خرج خود را منتشر نمی‌کند؟ چرا هر ماه گزارشی در این خصوص به بازنشستگان نمی‌دهند در حالی‌که در اساسنامه بیان شده که باید در این خصوص گزارش دهند. چرا وظایف اصلی خود را انجام نمی‌دهند و به دنبال مسائلی هستند که به آنها ربطی ندارد؟ مگر وظیفه آنها حمایت از بازنشستگان نیست؟

این بازنشستگان با انتقاد از نحوه برگزاری انتخابات کانون بازنشستگان تهران گفتند: همه بازنشستگان را برای شرکت در انتخابات دعوت نمی‌کنند. آنها از کمبود ظرفیت مکان برگزاری انتخابات می‌گویند اما از نظر ما همه اینها ایجاد سازوکاری برای مهندسی انتخابات است. اگر بخواهند می‌توانند انتخابات را در جایی برگزار کنند تا تعداد بیشتری بازنشسته بتوانند در انتخابات شرکت کنند. چرا برای منتخبان کانون‌ها محدودیتی وجود ندارد و آنها سال‌هاست روی کار هستند و چرا انتخابات را دوره‌ای نمی‌کنند؟

قانون الزام مورد غفلت قرار گرفته است

این بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنین با اشاره به عدم اجرای قانون الزام از سوی سازمان تامین اجتماعی گفتند: طبق این قانون صفر تا صد هزینه‌های درمان باید رایگان باشد اما نه تنها رایگان نیست که بازنشستگان مجبورند مبلغ بیمه تکمیلی را پرداخت کنند اما باز هم خدمات درمان رایگان به آنها ارائه نمی‌شود. بازنشستگان هزینه‌های هنگفتی بابت درمان می‌پردازند، در حالی‌که مستمری ناچیزی دریافت می‌کنند.

این عده همچنین از خدمات ارائه شده در بیمارستان‌های ملکی تأمین اجتماعی ابراز نارضایتی کردند و گفتند: باید یک نماینده از طرف کانون در بیمارستان حضور داشته باشد تا به امور مراجعه‌کنندگان رسیدگی شود. قبلا در برخی بیمارستان‌ها نماینده‌ای برای رسیدگی به کارهای جاری بازنشستگان وجود داشت اما در حال حاضر هیچ نماینده‌ای در بیمارستان‌های ملکی وجود ندارد.

آنها با انتقاد از دشواری دریافت خدمات از بیمارستان‌های ملکی می‌گویند: ۱۰ روز تلاش می‌کنیم تا از بیمارستان میلاد یک نوبت دریافت کنیم اما نمی‌توانیم. چرا برای گرفتن یک نوبت ساده باید این همه در انتظار بمانیم؟ چرا خدمات افزایش پیدا نمی‌کند؟ چرا بیمارستان‌های ملکی با توجه به تعداد بیمه‌شدگان و میزان نیاز در یک شهر افزایش پیدا نمی‌کند و اصلا منابع سازمان صرف چه چیزی می‌شود؟

یکی از این بازنشستگان با اشاره به اینکه اصل وجود بیمه تکمیلی اشتباه و برخلاف قانون الزام است، می‌گوید: شرکت آتیه‌سازان حافظ تعهدات درمانی موثری به بازنشستگان نمی‌دهد. برای درمان بیماری‌ام حدود ۸ میلیون تومان هزینه کرده‌ام اما تنها یکی از مدارک من را پذیرفته‌اند و یک میلیون و اندی تومان تعهد پرداخت داده‌اند. یعنی از ۸ میلیون هزینه درمان، فقط یک میلیون تومان را متقبل شده‌اند و حتی همین مبلغ را هم واریز نکرده‌اند. در حالی‌که صفر تا صد این هزینه را باید بیمه مادر پرداخت می‌کرد اما حتی بیمه تکمیلی هم این هزینه را پرداخت نمی‌کند!

دولت باید مطالبات و بدهی‌های تامین اجتماعی را بپردازد

این بازنشستگان با اشاره به ناترازی هزینه و مخارج سازمان تأمین اجتماعی می‌گویند: دولت بار وظایف حاکمیتی خود را بر دوش تأمین اجتماعی انداخته و بدهی‌های کلی و جاری خود را به سازمان نمی‌دهد. به همین دلیل است که سازمان با ادعای کمبود منابع، بسیاری از وظایف خود در قبال بازنشستگان تأمین اجتماعی را انجام نمی‌دهد. حتی اندک حقوق ناچیز بازنشستگان را نیز با تأخیر پرداخت می‌کنند، در حالی‌که بازنشستگان برای دریافت همین حقوق ناچیز برنامه‌ریزی کرده‌اند و یک روز تأخیر در حقوقشان نیز فشار بسیاری بر آنها وارد می‌کند.

این افراد گفتند: از طرفی دولت بدهی خود را به تأمین اجتماعی پرداخت نمی‌کند یا آن را قالب تهاتر شرکت‌های زیان‌ده به سازمان می‌دهد. از طرفی دیگر، خیلی از اموال تأمین اجتماعی را واگذار کرده‌اند یا در شرف واگذاری آن هستند. معتقدیم مجموعه این سیاست‌ها به ضرر سازمان و در واقع به ضرر بازنشستگان سازمان است و اوضاع آنها را روزبه‌روز بدتر می‌کند و ممکن است در آینده منجر به ورشکستگی سازمان شود.

آنها با ابراز نگرانی از آینده سازمان تأمین‌اجتماعی بیان کردند: تصمیماتی ازجمله افزایش سن بازنشستگی را به بهانهی تراز هزینه و مخارج اخذ کرده‌اند در حالی‌که باید به شکل اساسی‌تر مشکل را حل کرد و اولین راه، پرداخت مطالبات و بدهی‌های سازمان از سوی دولت است.

هزینه عملکرد بد مسئولان را می‌پردازیم

این بازنشستگان همچنین با اشاره به مستمری ناچیز خود گفتند: تأمین اجتماعی باید حقوق بازنشستگان را مطابق با اصل ۹۶ قانون تأمین اجتماعی و میزان افزایش هزینه‌های زندگی تعیین کند اما حقوق را بدون توجه به این قانون و مطابق با تصمیم شورای عالی کار افزایش می‌دهد که مبلغ بسیار ناچیزی است طوری‌که بازنشستگان حداقل‌بگیر که بخش زیادی از بازنشستگان را شامل می‌شوند باید به دنبال شغل دوم بروند.

آنها گفتند: مستمری ما در واقع همان پولی است که ۳۰ سال تمام به حساب تامین اجتماعی بابت حق بیمه واریز کرده‌ایم و مستمری‌ای که می‌گیریم درواقع سود سهامی است که در طول ۳۰ سال پول آن را پرداخت کرده‌ایم. پس سازمان سهم ما از این سهامداری را باید پرداخت کند. اینکه مجموع عملکرد دولت و سازمان کار را به جایی رسانده که تراز بین هزینه و درآمد به‌هم ریخته به ما بازنشستگان مربوط نمی‌شود و ما نباید هزینه عملکرد بد مسئولان را بدهیم.

یکی از این بازنشستگان با اشاره به اینکه مستمری‌بگیران برای تامین حداقل نیازهای اساسی زندگی خود دچار مشکل شده‌اند، گفت: دوستان بازنشسته‌ای داریم که شغل دوم دارند و با نصف حقوق وزارت کار بیش از ۸ ساعت کار می‌کنند، چون خرج و مخارجشان به درآمدشان نمی‌خورد.

این بازنشستگان همچنین با اشاره به ابلاغ مصوبه متناسب‌سازی حقوق گفتند: پرداخت مابه‌التفاوت متناسب‌سازی برنامه هفتم توسعه ابلاغ شد اما اجرای متناسب‌سازی برای بازنشستگان تامین اجتماعی را موکول به تامین منابع کرده‌اند. این منابع باید هرچه سریع‌تر تعیین شود و تعللی در آن نباشد تا بازنشستگان تامین اجتماعی نیز مانند بازنشستگان سایر صندوق‌ها حقوقشان متناسب‌سازی شود.

آنها تاکید کردند: مسئولان باید یادشان باشد که اگر امروز بازنشسته به متناسب‌سازی و همسان‌سازی حقوق نیاز دارد برای این است که حقوق مطابق با افزایش هزینه‌ها، مطابق با تورم و در یک کلام مطابق با قانون افزایش پیدا نکرده است. هرچه سریع‌تر باید منابع متناسب‌سازی حقوق را فراهم و همزمان با سایر بازنشستگان صندوق‌ها، متناسب‌سازی بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی را نیز عملی کنند.

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
ویژه سرپوش