چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۵۶ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۲۱۲۳
حقوق و دستمزد

تعیین مزد به روز جمعه موکول شد

اختلاف ۵ میلیون تومانی سبد معیشت پیشنهادی کارگران با کارفرمایان | افزایش حداکثر ۳۰درصدی مزد

نشست دستمزد شورای عالی,حقوق 1402
حیدری نماینده جامعه کارگری: تورم حاصل از افزایش هزینه‌ها، ناشی از سیاست‌های دولت است. براساس گزارش‌ها در انتهای دی ماه، قیمت خوراکی‌ها ۷۰ درصد افزایش یافته است و این امواج تورمی، قدرت خرید کارگران را کاهش داده است

نشست دستمزد شورای عالی کار شامگاه روز دوشنبه در حالی به کار خود پایان داد که اختلاف نظر گروه کارگری و کارفرمایی درباره هزینه معیشت کارگران بالا بود.

به گزارش «توسعه ایرانی»، در این نشست، نمایندگان دولت گزارش هزینه سبد معیشت خانوارهای کارگری را ارائه و رقم آن را ۱۲میلیون و ۴۷۹هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کردند که مورد تایید نمایندگان کارفرمایی بود اما نمایندگان گروه کارگری آن را نپذیرفتند و از رقم پیشنهادی خود یعنی ۱۷میلیون و ۴۴۷هزار و ۱۶۰ تومان رونمایی کردند که حاصل محاسبات کارشناسی و جمع‌بندی گزارش‌های نهایی بود. وجود اختلاف‌نظر دو طرف و فاصله بسیار میان اعداد رد و بدل شده درباره هزینه سبد معیشت باعث شد که این نشست هم بدون نتیجه پایان یابد.

به گفته نمایندگان کارگری، آخرین جلسه شورای عالی کار امیدوارکننده نبود و باید روز جمعه تلاش بیشتری برای نزدیک شدن دیدگاه‌ها صورت گیرد تا نقطه‌نظرات مشترک و منطبق با واقعیات روز جامعه به وجود آید. به نظر می‌رسد چالش میان نمایندگان کارگری و کارفرمایی بر سر رقم سبد معیشت به قوت خود باقی‌ست و گفت‌وگوهای سه‌جانبه در روزهای آتی با جدیت بیشتری ادامه خواهد داشت. نشست بعدی شورای عالی کار در خصوص تعیین دستمزد ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ اسفند ماه برگزار خواهد شد.

تعیین مزد بدون محاسبه سبد معیشت، مقدور نیست

در همین زمینه، عضو کارگری شورای عالی کار گفت: در جلسه شورای عالی کار برای تعیین رقم سبد معیشت به توافق نرسیدیم.

علی خدایی در یک گفت‌وگوی اظهار داشت: سبد معیشت، حداقل‌های زندگی برای خانوارهاست که روی آن بحث می‌شود.

این نماینده کارگری تاکید کرد: تا زمانی که سبد معیشت تعیین نشود، نمی‌توانیم درصد حقوق کارگران برای سال آینده را بیان و روی آن بحث کنیم.

وی با اشاره به موضوع مزد منطقه‌ای نیز گفت: برای سال آینده یک مزد خواهیم داشت و تحقیقات برای مزد منطقه‌ای در سال‌های آینده پیگیری خواهد شد.

آمارهای دولتی برای تعیین سبد معیشت در حال بررسی است

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار نیز اظهار داشت: بحث‌های خوبی در خصوص سبد معیشت صورت گرفت که امیدواریم نتیجه مثبتی داشته باشد.

علی‌اصغر آهنی‌ها تاکید کرد: هر ساله بحث‌ها و دیدگاه‌های مختلفی ارائه می‌شود و امسال هم مجموعه از آمارها از وزارتخانه‌های مختلف ازجمله اقتصاد، صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مرکز آمار ایران در حال بررسی است.

وی بیان داشت: در صورتی که به نتیجه نرسیم، اگر نیاز باشد ساعت‌ها و جلسه‌های بسیاری را برای تعیین دستمزد کارگران برگزار خواهیم کرد.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار با بیان اینکه دو مدل تورم داریم، گفت: یک تورم براساس نقدینگی و تورم دیگر براساس هزینه است. سال گذشته افزایش دستمزد ۵۷درصدی منجر به افزایش هزینه‌ها و نقدینگی در جامعه شد.

آهنی‌ها خاطر نشان کرد: ۹۰درصد کارگاه‌ها در کشور زیر ۱۰ نفر کارگر دارند که به طور طبیعی افزایش دستمزد به صورت مستقیم روی افزایش هزینه تولید آنها تاثیر می‌گذارد.

وی ابراز کرد: این القای غلطی است که افزایش دستمزد روی هزینه تولید و تورم تاثیری ندارد. باید کاری کنیم که در کشور تورم کاهش پیدا کند. افزایش مثبت و منطقی در تعیین دستمزد کارگران تاثیر مستقیمی روی قدرت خرید و زندگی آنها خواهد داشت.

پیش‌بینی یک مقام کارفرمایی  از افزایش حداکثر ۳۰درصدی مزد

در ادامه این برنامه، «حمیدرضا سیفی» از نمایندگان کارفرمایان نیز اظهار داشت: پیش‌بینی برای تعیین دستمزد کارگران، در این شرایط اقتصادی افزایش بین ۲۵ تا ۳۰درصد است.

وی افزود: سبد معیشت از سوی اطلاعات مرکز آمار و وزارت اقتصاد و نهادهای مربوطه تعیین می‌شود و با مقیاس و میزانی که تورم وجود دارد نسبت به شرایط جامعه حقوق کارگران برای سال آینده تعیین می‌شود.

نماینده کارفرمایان با بیان اینکه چانه‌زنی بین جامعه کارگران و کارفرمایان وجود دارد، گفت: جلسه‌های شورای عالی کار به صورت تعاملی و سه‌جانبه‌گری بین کارگران، کارفرمایان و نماینده دولت پیش می‌رود که باید شرایط اقتصادی کشور را در نظر گرفت.

آهنی‌ها: این القای غلطی است که افزایش دستمزد روی هزینه تولید و تورم تاثیری ندارد. افزایش مثبت و منطقی دستمزد کارگران تاثیر مستقیمی روی قدرت خرید و زندگی آنها خواهد داشت

وی افزود: دولت یکی از بزرگترین کارفرماهاست. تعامل این سه گروه به طور قطع منجر به رسیدن به یک نقطه معقول می‌شود. دستمزد به طور طبیعی نسبت به شرایط محیطی و اقتصادی کشور تعیین می‌شود.

سیفی با بیان اینکه طی چندین سال قانون کار اجرا شده، گفت: براساس صدر ماده ۴۱ قانون کار باید مزد براساس صنایع و مناطق مختلف تعیین شود در حالی‌که مزد به صورت واحد تعیین می‌شود.

وی اضافه کرد: هزینه‌های زندگی و وضعیت کارگاه‌ها در استان‌های مختلف متفاوت است. اکنون ۹۰درصد بنگاه‌ها زیر ۱۰ نفر کارگر دارند که باید سطح اشتغال آنها دیده شود.

نماینده کارفرمایان تاکید کرد: دستمزد منطقه‌ای در بسیاری از کشورهای دنیا در حال اجراست و سبدهای مختلفی از دستمزد وجود دارد که انتخاب با کارگر و کارفرما است.

وی با بیان اینکه افزایش دستمزد باید به گونه‌ای تعیین شود که بنگاه‌های کوچک آسیب نبینند، گفت: حوزه کارفرمایی و کارگری باید به نقطه‌ای برند که بنگاه‌ها بتوانند به تولید ادامه دهند.

نماینده کارفرمایان افزود: برای اینکه رشد اقتصادی داشته باشیم دولت باید تورم را کنترل کرده و شرایط اشتغال و اقتصاد را حفظ کند.

وی با بیان اینکه کارفرما و رشد تولید بدون کارگر معنا ندارد، گفت: واقعیت این است اگر کارگر رضایت و انگیزه نداشته باشد بنگاه اقتصادی نمی‌تواند بهره‌وری داشته باشد، از این رو باید با درک متقابل در شرایط اقتصادی به توافق رسید.

سیفی خاطر نشان کرد: در این شرایط اقتصادی، بنگاه‌های اقتصادی هم وجود دارند که برای تامین حقوق کارگران حاضر هستند دستگاه‌های خود را بفروشند تا سطح اشتغال را حفظ کنند. دولت نیز باید حمایت‌های لازم را انجام دهد.

سایه دولت بر تعیین دستمزد سنگینی می‌کند

دیگر نماینده جامعه کارگری نیز در ادامه این برنامه تلویزیونی با بیان اینکه سیاست‌های کلان در حوزه دستمزد تاثیرگذار هستند، گفت: این سیاست‌ها به طور آشکار، در مذاکرات تعیین دستمزد کارگران نقش دارند.

علیرضا حیدری افزود: دولت به عنوان نقش حاکمیتی در تعیین دستمزد وارد می‌شود و نقش‌آفرین است و سایه خود را روی مصوبات می‌گذارد. اکنون مذاکره‌های دستمزد کارگران برای سال آینده جدی شده است و هر کدام از نمایندگان کارگری و کارفرمایی به نفع جامعه خود تلاش می‌کنند.

نماینده جامعه کارگری با اشاره به اینکه تورم در ایران ناشی از افزایش هزینه‌هاست نه افزایش دستمزد، گفت: افزایش هزینه‌ها ناشی از سیاست‌های دولت است. براساس گزارش‌ها در انتهای دی ماه، قیمت خوراکی‌ها ۷۰درصد افزایش یافته است و این امواج تورمی، قدرت خرید کارگران را کاهش داده است.

وی تاکید کرد: در خصوص تعیین دستمزد کارگران باید تصمیمی منطبق با واقعیت‌های اجتماعی و اقتصادی بگیریم لذا گمانه‌زنی برای پیش‌بینی دستمزد کارگران در حال حاضر کار سختی است.

حیدری خاطر نشان کرد: باید بهترین تصمیم برای کارگران گرفته شود زیرا هر مزدی که برای آنها گرفته می‌شود، یک سال از تورم عقب است.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
دستمزد منطقه‌ای در بسیاری از کشورهای دنیا در حال اجراست!!!! مرد نا حسابی اونها با دلار دستمزد میدهند شما هم با دلار بدین و افزایش هم ندهید
تنها چیزی که برای دولتمردان اهمیت نداره همینه فعلا موی سر مهمه اما نمی دونند که مسیر خلاف جهت اتوبان خطرداره
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش