چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۴۳ - ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۱۴۲۶
حقوق و دستمزد

در ایران،‌ همیشه پای یک مافیا در میان است

کارگر ساختمانی,بیمه کارگران ساختمانی
۸درصد از کارگران کشور زیر دست بساز و بفروش‌ها کار می‌کنند و ۵۰درصد حوادث کار کشور مربوط به آنهاست. این نسبت، ظلمی که در حق کارگران ساختمانی می‌شود را به خوبی نشان می‌دهد

حدود چهار ماه پیش، اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی در مجلس و شورای نگهبان به تصویب رسید و از سوی رئیس مجلس برای اجرا، ابلاغ شد در حالی‌که کارگران ساختمانی در انتظار اجرای این طرح و خروج از انتظار چند ساله برای برخورداری از مزایای بیمه تامین اجتماعی بودند، ناگهان پارلمان کشور زیر فشار برخی از نمایندگان مجلس و در راس آنها، کمیسیون اقتصادی به بهانه افزایش قیمت پروانه ساخت و تبعات آن بر قیمت تمام‌شده مسکن، طرح قبلی را کنار گذاشت و با بررسی طرح جدیدی به قید دو فوریت موافقت کرد.

«اکبر شوکت»، رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی، با انتقاد از بازگشت دوباره طرح بیمه کارگران ساختمانی به مجلس گفت: بازگشت این طرح به مجلس، قدرت مافیای ثروت را نشان می‌دهد. چهار سال زمان صرف شد تا بتوانیم به نمایندگان بقبولانیم که منابع مالی برای بیمه کارگران ساختمانی کم است و نیاز به اصلاحیه وجود دارد. بعد از ورود طرح به مجلس نیز بارها بر سر تصویب آن کشمکش به وجود آمد. هیأت رئیسه مجلس دو بار طرح را به کمیسیون اجتماعی برگرداندند و در نهایت بی‌توجه به پیشنهادهای تشکل‌های کارگری و مرکز پژوهش‌های مجلس، طرحی را مصوب کرد که مورد انتقاد ما بود.

ثروتمندان بساز و بفروش قدرت‌نمایی کردند

شوکت ادامه داد: ببینید قدرت ثروتمندان بساز و بفروش چقدر زیاد است که هنوز قانون اجرایی نشده و چهار ماه از تصویب آن نگذشته، یک هفته‌ای ۵۰ نماینده برای بررسی طرح جدید امضا جمع می‌کنند و به دو فوریت آن رأی می‌دهند. این در حالی است که ما برای به نتیجه رسیدن این مصوبه، سال‌ها راهروهای مجلس را بالا و پایین کردیم.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی ادامه داد: پیشنهاد طرح جدید این است که به ازای هر مترمربع ۱.۲درصد قیمت منطقه‌ای در نظر گرفته شود. مبنا قرار دادن قیمت منطقه‌ای مشکلات بسیاری دارد، ازجمله اینکه چند قیمت منطقه‌ای وجود دارد و اینکه کدام قیمت ملاک قرار بگیرد خود مسأله است. من در روزهای گذشته حداقل از ۱۴- ۱۵ شهرداری استعلام کردم و مشخص شد رقم منطقه‌ای اصلا مشخص نیست. یک رقم را سازمان امور مالیاتی تعیین می‌کند و هیأت وزیران نیز هر سال مصوبه‌ای در این خصوص به شهرداری‌ها می‌دهد. مثلا امسال مصوبه داده که ۱۶درصد قیمت منطقه‌ای سازمان امور مالیاتی معیار محاسبات باشد. خود شهرداری هم ضرایب خاصی بر این رقم اعمال می‌کند. به طور مثال، کوچه‌های زیر ۱۶ متر و بالای ۱۶ متر و تجاری و مسکونی رقم متفاوتی دارند. پس چند قیمت منطقه‌ای داریم، ضمن اینکه قیمت منطقه‌ای برخی جاها نزدیک به صفر است و قیمت برخی مناطق نیز اصلا مشخص نیست. در کل این معیار بسیار گنگ است و مشکلات بسیاری به وجود خواهد آورد.

وی گفت: نتیجه چنین طرحی این می‌شود که همچنان ۶۰۰ تا ۷۰۰هزار کارگر بیمه‌شده دلهره قطع بیمه خود را دارند و ۵۰۰ تا ۶۰۰هزار کارگر هم در صف سهمیه بیمه اجتماعی، عمر خود را می‌گذرانند. برخی از این کارگران بعد از ۳۰ سال کار همچنان فاقد بیمه هستند و در صورتی‌که اتفاقی برایشان بیفتد خانواده‌شان بهره‌ای از مزایای بیمه، بازنشستگی و ازکارافتادگی نمی‌برند.

شوکت به طرح قبلی اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی اشاره کرد و گفت: پیشنهاد ما این بود که حق بیمه براساس متراژ و حداقل دستمزد باشد. دلیل ما هم کاملا قانع‌کننده بود. حداقل دستمزد هر ساله افزایش می‌یابد و نرخ حق بیمه هم مطابق با همان افزایش پیدا می‌کند. نمی‌توانیم عددی را معیار قرار دهیم که ۳ تا ۴ سال ثابت بماند چون این وضعیت منجر به کسری منابع در سال‌های بعد می‌شود.

هنوز قانون اجرایی نشده، یک هفته‌ای ۵۰ نماینده برای بررسی طرح جدید امضا جمع می‌کنند و به دو فوریت آن رأی می‌دهند در حالی‌که ما برای این مصوبه، سال‌ها راهروهای مجلس را بالا و پایین کردیم.

وی ادامه داد: البته آنچه در نهایت تصویب شد، مدنظر ما نبود. پیشنهاد اولیه این بود که حق بیمه از یک تا ۸درصد و براساس مناطقی که در آن ساخت و ساز صورت می‌گیرد، تعیین شود. در این صورت از کارفرمایان مناطق ضعیف یک درصد و هرچه منطقه بالاتر می‌رفت تا ۸درصد حق بیمه از کارفرمایان گرفته می‌شد. کسی که یک آپارتمان را متری ۱۵۰ میلیون تومان می‌فروشد خیلی راحت می‌‎تواند ۵۰۰هزار تومان بابت همان متر برای بیمه کارگر پرداخت کند. ۵۰۰هزار تومان در مقابل ۱۵۰ میلیون تومان واقعا رقمی نیست و این فشاری به کارفرما وارد نمی‌کرد و تاثیری هم بر رقم نهایی مسکن نمی‌گذاشت.

نه مالیات می‌دهند نه زیر بار پرداخت حق بیمه می‌روند

شوکت تأکید کرد: متأسفانه بی‌توجهی مجلس به شرکای اجتماعی کار را به اینجا رساند. ما به اتفاق مرکز پژوهش‌های مجلس و تشکیلات کارگری تقریبا نظر مشابهی داشتیم، اما هیچ‌کدام را ملاک عمل قرار ندادند. نمایندگان کوچکترین تخصصی در این حوزه نداشتند و نتیجه این بی‎توجهی، سرگردانی کارگران ساختمانی است. امروز حدود یک میلیون و ۵۰۰هزار کارگر ساختمانی بلاتکلیف هستند و از ابتدایی‌ترین حقوق خود بی‌بهره‌اند. نمایندگان به جای اینکه طرفداران این کارگران ضعیف باشند، حامی بساز و بفروش‌ها هستند. ببینید قدرت این بساز و بفروش‌ها و دلال‌های حوزه مسکن چقدر است که یک ریال مالیات پرداخت نمی‌کنند و زیر بار پرداخت حق بیمه نیز نمی‌روند!

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی گفت: ۸درصد از کارگران کشور زیر دست بساز و بفروش‌ها کار می‌کنند و ۵۰درصد حوادث کار کشور مربوط به کارگران ساختمانی است. این نسبت، میزان ظلمی که در حق کارگران ساختمانی می‌شود را به خوبی نشان می‌دهد. در مقابل، کارفرمای ساختمانی بیشترین سود را می‌برد، مالیات پرداخت نمی‌کند و حالا وقتی قرار است حق بیمه بدهند، هزار اما و اگر پیش می‌آید. ببینید چه قدرتی در مجلس دارند!

شوکت تاکید کرد: سرنوشت بیمه کارگران ساختمانی، تصدیق این ادعا است که قدرت ثروتمندان در مجلس بیشتر است و دفاع از حقوق ضعفا، شعاری بیش نیست!

ماحصل هر اصلاحی، تخریب بوده است

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی درباره اصلاح دوباره مصوبه بیمه کارگران ساختمانی گفت: به اصلاح راضی هستیم اما تجربه نشان داده که به نام اصلاح همیشه به تخریب می‌رسیم. از نمایندگان مجلس توقع داشتیم که بعد از سال‌ها به کارگران ساختمانی توجه کنند و آنها را به ابتدایی‌ترین حقوق خود برسانند که متاسفانه فعلا سرنوشت این طرح نامعلوم است.

این نماینده کارگری گفت: ۱۷ سال در راهروهای مجلس رفت و آمد کردیم تا بیمه کارگران ساختمانی را به نتیجه برسانیم. در طول این سال‌ها قوانین و مصوبه‌های مختلفی ضد کارگران ساختمانی تصویب شد. برای حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی، بارها پیشنهادهای مختلفی دادیم اما هیچ وقت حرف ما را نشنیدند و هنوز هم زورمان به مافیای ساخت و ساز نرسیده است.

toseeirani.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش