به گزارش ایسنا، محمد شریعتمداری در آیین بهره برداری از طرح های ملی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی رئیس جمهور اظهار کرد: یکی از طرح های مهمی که امروز افتتاح می شود، عظیم پروژه اجتماعی دولت تدبیر و امید و بهزیستی در محلات یا مثبت زندگی است. در واقع سازمان بهزیستی را به محلات کشور بردیم.
وی افزود: تا کنون همه خدمات بهزیستی در عرصه های گوناگون در حداکثر ۳۰۰ نقطه از کشور ارائه می شد اما امروز ۲۴۹۲ مرکز ارائه خدمات به وسیله ۱۱ هزار مددکار، جامعه شناس و روانشناس آن هم از متخصصان بومی که به زبان و آداب و رسوم مردم منطقه آشنا هستند خدمت ارائه می دهند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه با این کار، تحول بزرگی در عرصه فعالیت های اجتماعی کشور رخ داده گفت: امروز را یکی از بهترین روزهای کاری و زندگی خودم می دانم زیرا همکارانم موفق شدند این مجموعه عظیم را با دانش و تخصص و مهارت دایر کرده و برای ارتقای سطح ارائه خدمات در جامعه به کار بگیرند.
حضور بهزیستی در محلات و خانه ها با راه اندازی مراکز مثبت زندگی /کاهش ۲۱ میلیون سفر با ایجاد این مراکز
شریعتمداری ادامه داد: ۶۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه مردم وارد این طرح شده است. یک آزمون سراسری برگزار شد و ۱۱ هزار جوان با ۲۰۰۰ موسس در این مجموعه مشغول به کار شده اند. در اجرای آزمایشی طرح، ۲.۵ میلیون بازدید خانه به خانه انجام شده و تا دو ماه آینده به ۵ میلیون خواهد رسید که به معنای حضور بهزیستی در خانه ها است.
وی با بیان اینکه کاهش حرکت ماشین تولید فقر و محرومیت و معلولیت را با غربالگری ها و آموزش ها دنبال کرده و پیشگیری را بهتر از درمان می دانیم گفت: مراکز مثبت زندگی مراکزی برای آموزش خانواده ها و توانمندسازی آنها هستند و به لحاظ اقتصادی راه اندازی این مراکز، ۲۱ میلیون سفر را کم کرده اند که می توانند فعالیت پرافتخار اجتماعی را سامان دهند.
تلاشمان را برای تامین رفاه و رفع دغدغه بازنشستگان فولاد به کار می بندیم
به گزارش ایسنا، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با بیان اینکه صندوق بازنشستگی فولاد یکی از پنج صندوق مهم بازنشستگی کشوری تحت مدیریت وزارت تعاون است گفت: بازنشستگان این صندوق تلاشگران پرافتخار زنجیره فولاد کشور از معادن سنگ آهن در کرمان و بافت تا تولیدکنندگان فولاد در ذوب آهن اصفهان و فولاد مبارکه، از کارگران سختکوش در عمق معادن تا همجواری آنها در کنار کوره های ذوب فولاد و هم مدیران و مهندسان و سازندگان کارخانجات فولاد کشور هستند که برای ما اهمیت فوق العاده ای دارند.
وی افزود: در نیم قرن اخیر این مردان آهنین ما درتامین فولاد مورد نیاز کشور و تامین آهن مورد نیاز برای صنعت ساختمان، صنایع خودروسازی و پروژه های عظیم زیرساختی نقش بی بدیلی داشتند. مهمتر از همه ساخت و راه اندازی یکایک کارخانجات تولید فولاد در کشور است که تجلی از توانمندی و شایستگی فنی و مدیریتی این سرزمین است. همه سعی و همت خود را برای تامین رفاه و رفع دغدغه آنها به کار بسته و خواهیم بست.
شرایط زندگی بازنشستگان از ابتدای سال ۱۴۰۰ مطلوبتر می شود
شریعتمداری با اشاره به اینکه خوشبختانه با هدایت رئیس جمهور و اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان در سطح کشور، آرزوی ۱۴ ساله مجموعه بازنشستگان سراسر ایران محقق شد و نواقص آن در ماه های باقی مانده رفع خواهد شد تاکید کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ شرایط مطلوب تری را در زندگی آنها خواهیم داشت.
تسویه مطالبات معوق بازنشستگان فولاد
وزیر تعاون، کار ورفاه اجتماعی افزود: مدیریت خردمندانه بر دارایی های صندوق ها به ویژه در صندوق فولاد منجر به ایجاد درآمد پایدار و بلندمدت مناسبی شده و پرداخت معوقات بازنشستگان صندوق فولاد که از سال ۹۳ باقی مانده بود و ۴۰۰ میلیارد تومان بود، از محل منابع داخلی صندوق تسویه شد. افزایش سه برابری حاصل از فعالیت های صندوق ها در این ایام نشان دهنده اقدامات خوب انجام شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه فولاد، ۳۰ درصد سهم بازار محصولات فولادی کشور متعلق به شرکت های زیرمجموعه صندوق های ماست که سهام خرد و کلان دارند گفت: همچنین ۳۷ درصد از بازار سنگ آهن کشور و ۷۰ درصد تولید زغال سنگ متعلق به صندوق های بازنشستگی است. همین حالا حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه در سطح کشور در صندوق ها و شرکایشان در دست اجرا دارند.
شریعتمداری با اشاره به اینکه امروز پروژه گندله سازی سه چاهون یزد توسط رئیس جمهور به بهره برداری رسید گفت: این پروژه با ۹۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری دلار و یورو و ریال در مجموع طی ۳۶ ماه یکی از پرافتخارترین پروژه ها از زمان گشایش اعتبار اسنادی است. این پروژه در نوع خودش بزرگترین پروژه گندله سازی در کشور است و به وسیله صنعتگران ایرانی انجام شده است. به دلیل تحریم و کرونا، مهندسان ژاپنی و چینی از پروژه خارج شده اند و ادامه کار توسط صنعتگران ایرانی به سرانجام رسیده است.
آغاز مذاکرات تعیین دستمزد سال ۱۴۰۰ کارگران
دومین جلسه دستمزد شورای عالی کار به منظور مذاکره و چانه زنی در خصوص تعیین حداقل دستمزد سال آینده کارگران از ساعاتی دیگر آغاز می شود.
در جلسه نخست وزارت کار در دو بخش گزارشی از چگونگی تعیین سبد معیشت خانوارهای کارگری در کمیته دستمزد و تورم کالاهای مصرفی و خوراکی و هزینه های کارفرمایان و بنگاههای تولیدی ارائه کرد.
این گزارش علیرغم آنکه نشان می داد هزینه های سبد معیشت خانوارهای کارگری نسبت به پارسال روند افزایشی داشته اما از کاهش هزینه های تولید کارفرمایان در مقایسه با سال قبل حکایت داشت.
در اولین جلسه دستمزد شورای عالی کار نمایندگان کارفرمایی بحث تعیین مزد منطقه ای را مجدد پیش کشیدند که با توجه به زمان باقی مانده تا پایان سال و عدم امکان بررسی، مورد پذیرش قرار نگرفت و مقرر شد کمیته ای راهبردی برای بررسی موضوع تشکیل و مرکز پژوهشهای سازمان تامین اجتماعی مامور تهیه گزارشی در این زمینه شود و نماینده کارگر و کارفرما دیدگاهها و نقطه نظرات خود را در کارگروه مذکور مطرح کنند.
دومین جلسه دستمزد شورای عالی کار برای بررسی و تعیین حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ در حالی از ساعاتی دیگر آغاز می شود که بسیاری از کارشناسان، فعالان حوزه کار و مقامات کارگری با توجه به هزینه سبد معیشت خانوارهای کارگری بر لزوم کاهش شکاف بین حداقل دستمزد و معیشت کارگران برای سال آینده تاکید دارند.
به زعم آنها با توجه به اعلام رقم هزینه سبد معیشت کارگران، افزایش قیمت اقلام خوراکی و کالاهای اساسی، نوسان نرخ ارز و اعلام رقم ۱۰ میلیون تومانی خط معیشت از سوی بانک مرکزی به عنوان مرجع رسمی آمار، دستمزد سال آینده کارگران باید منطبق با واقعیتهای روز جامعه تعیین شود و بخش اعظمی از هزینه های زندگی آنها را پوشش دهد.
کمیته دستمزد در آخرین نشست خود هزینه ماهانه معیشت خانوارهای کارگری را ۶ میلیون و ۸۹۵ هزار تومان اعلام کرد که این رقم تنها منحصر به بخش خوراکی ها و مواد غذایی است و با احتساب هزینه های درمان، مسکن و اجاره بها به بیش از ده میلیون تومان می رسد.
به گزارش ایسنا، سال گذشته کمیته دستمزد رقم هزینه سبد معیشت کارگران را ۴ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان تعیین کرد که بر این اساس نمایندگان گروههای کارگری در تلاشند تا اختلاف دو میلیون تومانی هزینه سبد معیشت کارگران در تعیین دستمزد سال آینده جبران شود.
- 18
- 1