به گزارش شرق، اين مرد که بيش از ۵۰ سال دارد، از سوي تيم تجسس کلانتري ۱۳۷ نصر و با کمک يکي از شاکيان به دام افتاد.
سرهنگ فرزاد تاجره، سرکلانتري دوم پليس پيشگيري تهران بزرگ، دراينباره به خبرنگار ما گفت: اين متهم با شگردي خاص سراغ مغازهداران ميرفت و پس از چربزباني و جلب اعتماد افرادي که بهعنوان فروشنده در مغازه بودند، اقلام سبک و ارزشمند ازجمله فرشهاي ابريشم و تابلوفرشها يا شيرآلات گرانقيمت را به سرقت ميبرد.
او در توضيح شگرد اين مرد گفت: متهم با پوشيدن لباس فرم شرکتهاي معروف به مغازههايي که قصد سرقت از آنها را داشت، ميرفت و خود را کارمند آن شرکت معرفي ميکرد. بعد با چربزباني و فريب اعتماد فروشنده را جلب ميکرد و آن هنگام بود که وارد مرحله اصلي نقشه خود ميشد و با انتخاب کالاهاي سبک و گرانقيمت ازجمله انواع فرش ابريشم و تابلوفرش ميگفت پسرش در خارج از کشور زندگي ميکند و او قصد دارد پس از خريد اين کالاها آنها را بهعنوان هديه براي او بفرستد. در مواردي نيز او سراغ فروشندگان شيرآلات حمام و آشپزخانه رفته و با اين ادعا که قصد تعويض اين لوازم در خانه خود را دارد، اقدام به سرقت ميکرد.
به گفته سرهنگ تاجره، اين سارق سابقهدار پس از انتخاب اوليه کالاها کارت عابربانکي را که عموما هديه بود، به فروشنده ميداد و بعد از شاگرد مغازه ميخواست کالايي را که انتخاب کرده، تا موتور او ببرد و بعد در همانجا انعام خوبي هم به شاگرد ميداد. سپس به مغازه ميآمد و درخواست فاکتور دقيق ميکرد و مدعي ميشد خيلي عجله دارد. دراينبين هم دوباره کالاي ديگري را انتخاب ميکرد و با دادن کارت سوخته يا رمز اشتباه بار ديگر آن کالا را خودش تا موتور ميبرد؛ ولي اين بار ديگر به مغازه بازنميگشت؛ بلکه بلافاصله از آنجا فرار ميکرد. سرکلانتر دوم تهران دراينباره به کسبه هشدار داد کالا را قبل از دريافت تمام پول در اختيار افرادي که بهعنوان مشتري به آنها مراجعه ميکنند، قرار ندهند؛ همچنين از مغازهداران درخواست کرد با نصب دوربينهاي مداربسته باکيفيت، پليس را در شناسايي و دستگيري مجرمان اينچنيني ياري کنند.
همچنين سرگرد عباس جمشيدي، رئيس کلانتري ۱۳۷ نصر، درباره نحوه دستگيري اين متهم به خبرنگار «شرق» گفت: در آخرين سرقت که اين سارق در يکي از فرشفروشيهاي محدوده استحفاظي کلانتري ما انجام داده است، به دليل وضوح تصوير، سرنخهاي خوبي به دست آورديم. علاوهبرآن صاحب فرشفروشي نيز بهخوبي با ما همکاري کرد و موضوع را به فرشفروشاني که ميشناخت، اطلاع داد. در پي اين اقدام مالخري که فرشهاي مسروقه را از اين متهم خريده بود و قصد فروش آنها را در بازار داشت، از سوي همکاران من شناسايي شد و با دستگيري او ما به سارق اصلي رسيديم.
همچنين چهار تخته فرش نخ و ابريشم به ارزش تقريبي ۳۵ ميليون تومان به دست آمده است؛ اما با توجه به اينکه در ساعات اوليه پس از دستگيري اين سارق پنج مالباخته ديگر نيز شناسايي شدند، به نظر ميرسد ارزش تقريبي اموالي که او به سرقت برده است، بيش از ۲۰۰ ميليون تومان باشد. همچنين رئيس کلانتري ۱۳۷ نصر از احتمال افزايش شاکيان اين متهم خبر داد؛ چون يکي از شاکياني که تاکنون به اين کلانتري مراجعه کرده است، در حوزه کلانتري ۱۴۵ ونک مغازه دارد و همين امر احتمال فعاليت اين سارق در ديگر مناطق شهر را نيز افزايش ميدهد.
پرونده اين سارق پس از انجام تحقيقات اوليه در کلانتري به دادسراي ناحيه دو تهران فرستاده شد تا مرجع قضائي دستورات لازم درباره اين متهم را صادر کند.
گفتوگو با متهم:
چند سال داری و چرا سرقت میکردی؟
حدود ۵۰ سال دارم. به مواد مخدر شیشه معتاد هستم و برای تهیه هزینه اعتیادم، سرقت میکردم. من آبرو دارم، داماد و عروس دارم؛ عکسم را چاپ نکنید، مجبور شدم این کار را بکنم.
وقتی دست به سرقت میزدی، نگران آبروی خودت نبودی؟
من کارمند بودم، بازخرید شدم و بیکار بودم. در تمام این مدت، نگران آبرویم بودم؛ بهویژه که شیشه مصرف میکنم و شیشه توهمزا است؛ اما چارهای نداشتم، مجبور بودم سرقت کنم. قسط و خرج خانه و بیپولی باعث شد سرقت کنم. خدا لعنت کند آن کسی را که شیشه دست من داد.
چطور معتاد شدی؟ چه مدت است اعتیاد داری و از چه زمانی سرقت را شروع کردی و این شگرد را از کجا یاد گرفتهای؟
یکی از دوستانم گفت بیا این را بکش حالت را خوب میکند. او به من گفت شیشه اعتیادآور نیست. حدود یکسالونیم است معتاد شدهام و از همان موقع بود که این شیوه سرقت را خودم پیدا کردم. تقریبا روزی ۳۰ هزار تومان هزینه مصرفم بود که اگر سرقت نمیکردم، نمیتوانستم این پول را فراهم کنم. الان میگویند ۲۰۰ میلیون سرقت کردهام؛ اما من آنقدر سرقت نکردهام.
- 19
- 1