شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳
۲۱:۲۴ - ۰۷ دي ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۰۰۳۹۵
فیلم و سینمای ایران

۱۰ شکست بزرگ سینما در سال ۲۰۲۴

سینما در سال ۲۰۲۴,فیلمهای شکست خورده سینما در سال ۲۰۲۴
سال ۲۰۲۴ برای صنعت سینما با ناامیدی‌هایی در گیشه نیز همراه بود، با فیلم‌هایی که باوجود بودجه‌های کلان و انتظارهای بالا، در جذب مخاطبان ناکام ماندند و برخی از آثار بزرگ سال نه‌تنها نتوانستند هزینه‌های خود را جبران کنند، بلکه نقدهای منفی گسترده‌ای را نیز به همراه داشتند.

به گزارش ایسنا، فروش گیشه به‌عنوان عنصری حیاتی در صنعت فیلم‌سازی، می‌تواند به‌راحتی باعث موفقیت یا شکست یک فیلم شود. در یک سال‌ اخیر، تعداد تماشاگران در سینماها به‌طور قابل توجهی کاهش یافته است، که تأثیر عظیمی بر فروش گیشه گذاشته و به فیلم‌هایی که حتی نقدهای مثبتی از مخاطبان و منتقدان دریافت کرده‌اند، آسیب رسانده است.

سال ۲۰۲۴ برای صنعت سینما با ناامیدی هایی در گیشه نیز همراه بود، با فیلم‌هایی که باوجود بودجه‌های کلان و انتظارهای بالا، در جذب مخاطبان ناکام ماندند. از دنباله ناموفق «جوکر» گرفته تا فیلم پرخرج «مگالوپولیس» ساخته فرانسیس فورد کاپولا، برخی از آثار بزرگ سال نه‌تنها نتوانستند هزینه‌های خود را جبران کنند، بلکه نقدهای منفی گسترده‌ای را نیز به همراه داشتند. 

این گزارش به بررسی ۱۰ شکست بزرگ گیشه در سال ۲۰۲۴ می‌پردازد:

۱۰. Borderlands (سرزمین‌های مرزی) 

فیلم علمی-تخیلی و کمدی اکشن «سرزمین‌های مرزی» ساخته الی راث، یکی از آثار سال بود که آمد و رفت و در آخر هفته افتتاحیه تقریباً هیچ تأثیری بر گیشه نگذاشت. این فیلم که بر اساس سری بازی‌های ویدیویی به همین نام ساخته شده است، کیت بلانشت را در نقش یک قانون‌شکن به تصویر می‌کشد که به سیاره زادگاه خود بازمی‌گردد و با گروهی از افراد عجیب و غریب متحد می‌شود تا دختر قدرتمندترین مرد جهان را پیدا کند.

طبق گزارش ددلاین، پیش‌بینی می‌شد که این فیلم به دلیل اکران ناامیدکننده، ۲۰ تا ۳۰ میلیون دلار زیان برای استودیو هزینه داشته باشد. با این حال، این فیلم باعث افزایش فروش بازی ویدیویی شد و حداقل یک نقطه امید کوچک برای شکست آن ایجاد کرد. به‌جز شکست در گیشه، این فیلم از سوی مخاطبان و منتقدان مورد انتقاد قرار گرفت و به‌عنوان اقتباسی متوسط که در همه جنبه‌های ممکن کمبود داشت، شناخته شد.

۹. Furiosa: A Mad Max Saga (فیوریوسا: حماسه مکس دیوانه) 

جدیدترین قسمت از مجموعه  «مکس دیوانه» اثر جورج میلر، علیرغم عملکرد ضعیف در گیشه، نقدهای مثبتی دریافت کرد. این فیلم داستان منشأ شخصیت فیوریوسا از فیلم  «جاده خشم» را روایت می‌کند. آنیا تیلور-جوی و آلیلا براون نقش این شخصیت را از دوران کودکی تا رسیدن به رتبه امپراتور بازی می‌کنند.

کریس مک‌فرسون از نشریه کولایدر، کمبود علاقه به این مجموعه معروف و پیش‌درآمدهای آن را دلیل اصلی شکست فیلم دانست. با این حال، جان نیوجنت از مجله امپایر، به این فیلم پنج ستاره داد و بازی تیلور-جوی را ستود و آن را ادای احترامی شایسته به شخصیت اصلی شارلیز ترون دانست. این واقعیت که فیلم نقدهای مثبتی دریافت کرد، ثابت می‌کند که گیشه همیشه تعیین‌کننده موفقیت یک فیلم نیست.

۸. The Fall Guy (فال گای) 

در کمدی اکشن «فال گای» ساخته دیوید لیچ، رایان گاسلینگ در نقش بدلکاری به نام کولت سیورز بازی می‌کند که از بازنشستگی خارج می‌شود تا روی فیلمی به کارگردانی نامزد سابقش (امیلی بلانت) کار کند. زمانی که ستاره فیلم ناگهان ناپدید می‌شود، سیورز خود را درگیر توطئه‌ای غیرمنتظره می‌بیند.

این فیلم نقدهای خوبی دریافت کرد اما در گیشه ناموفق بود. درآمد جهانی آن حدود ۱۸۰ میلیون دلار بود، در حالی که طبق گزارش ورایتی، فیلم باید بین ۲۷۵ تا ۳۰۰ میلیون دلار فروش می‌داشت تا به نقطه سربه‌سر برسد. باوجود شکست مالی، منتقدان از سطح سرگرمی این فیلم تمجید کردند و آن را تغییری تازه نسبت به فیلم‌های پر از جلوه‌های ویژه امروزی دانستند.

۷. Fly Me to the Moon (مرا به ماه پرواز ده) 

این کمدی رمانتیک در روزهای نزدیک به پرتاب تاریخی آپولو ۱۱ توسط ناسا روایت می‌شود. ناسا برای اطمینان از موفقیت مأموریت، تصمیم می‌گیرد یک فرود ساختگی ماه را طراحی کند. آنها یک مدیر تبلیغات (اسکارلت جوهانسون) را استخدام می‌کنند تا با یکی از مدیران پرتاب ناسا (چنینگ تیتوم) همکاری کند.

این فیلم به کارگردانی گِرگ برلانتی، در گیشه شکست خورد اما نه به‌اندازه برخی دیگر از فیلم‌های ۲۰۲۴. این فیلم در آخر هفته افتتاحیه حدود ۴ میلیون دلار فروخت، در حالی که پیش‌بینی شده بود ۱۲ میلیون دلار درآمد داشته باشد. علیرغم ستاره‌های برجسته و مفهوم منحصربه‌فرد، این فیلم نزد مخاطبان محبوب نبود، اما برخی از منتقدان کمدی بین جوهانسون و تیتوم را نکته مثبت فیلم دانستند.

۶. The Ministry of Ungentlemanly Warfare (وزارت جنگ ناجوانمردانه) 

فیلم پر از اکشن ساخته گای ریچی در طول جنگ جهانی دوم روایت می‌شود و درباره گروهی از مردان است که توسط وینستون چرچیل برای نابودی ناوگان زیردریایی‌های آدولف هیتلر استخدام می‌شوند. این تیم با استفاده از روش‌های غیرمتعارف تلاش می‌کند مسیر جنگ را تغییر دهد.

با وجود کارگردانی ریچی و حضور ستارگانی مانند هنری کویل، کری الوز و آلن ریچسون، این فیلم تنها ۲۷ میلیون دلار فروش کرد، درحالی‌که بودجه آن ۶۰ میلیون دلار بود. دلیل اصلی شکست این فیلم ساختاری بی‌منطق و عدم بهره‌برداری از داستان واقعی قهرمانان جنگ بود.

۵. Argylle (آرگایل) 

«آرگایل» با بازی برایس دالاس هاوارد در نقش نویسنده‌ای مشهور، داستانی جاسوسی و کمدی است که به یک عملیات واقعی جاسوسی مرتبط می‌شود. این فیلم با بودجه ۲۰۰ میلیون دلار تنها ۹۶ میلیون دلار فروش کرد و نقدهای منفی بسیاری دریافت کرد. منتقدان معتقد بودند که فیلم آغاز هیجان‌انگیزی داشت اما در میانه راه جذابیت خود را از دست داد.

۴. Megalopolis (مگالوپولیس) 

بسیاری از علاقه‌مندان سینما انتظار زیادی از فیلم مورد انتظار «مگالوپولیس» ساخته فرانسیس فورد کاپولا داشتند؛ فیلمی که اکران آن چندین بار به تأخیر افتاد و این امر بر هیجان تماشای آن افزود. اما زمانی که این فیلم علمی-تخیلی و درام حماسی بالاخره روی پرده رفت، بسیاری از مخاطبان سردرگم شدند، چرا که بیشتر بر جلوه‌های بصری تمرکز داشت تا یک داستان جذاب. داستان «مگالوپولیس» در قرن ۲۱ روایت می‌شود و داستان یک معمار جاه‌طلب (آدام درایور) را دنبال می‌کند که دیدگاه‌های او باعث درگیری با نیروهای مخالف قدرت، به‌ویژه شهردار شهر (جانکارلو اسپوزیتو) می‌شود.

کارگردان پدرخوانده که به تغییر ژانرهای مختلف شهرت دارد، از درام‌های سنگین گرفته تا کمدی‌های رمانتیک، با فیلمی روبه‌رو شد که هیچ‌کس نمی‌توانست فاجعه‌اش را پیش‌بینی کند.«مگالوپولیس» تنها ۱۳ میلیون دلار (در مقابل بودجه ۱۳۶ میلیون دلاری) در گیشه فروش کرد. این فیلم به‌جای ارائه یک روایت جذاب، مجموعه‌ای از صحنه‌های بصری خیره‌کننده بود که به‌جز ظاهرشان، مانند یک پازل گیج‌کننده و بی‌معنا به نظر می‌رسید.

۳. The Crow (کلاغ) 

برخی فیلم‌ها هرگز نباید بازسازی شوند، و زمانی که طرفداران متوجه شدند فیلم «کلاغ» (۱۹۹۴) قرار است بازسازی شود، تقریباً همه مطمئن بودند که با شکست بزرگی مواجه خواهد شد. نسخه اصلی فیلم به‌دلیل مرگ تراژیک براندون لی و اجرای بی‌نظیر او که غیرقابل جایگزینی است، جایگاهی مقدس در میان طرفداران دارد. در بازسازی، بیل اسکاشگارد در نقش اریک داورن بازی می‌کند که به‌همراه همسرش به‌طرز بی‌رحمانه‌ای کشته می‌شوند. او پس از فرصتی برای نجات عشق واقعی‌اش با فدا کردن خود، تصمیم می‌گیرد از کسانی که زندگی‌شان را گرفتند، انتقام بگیرد.

طبق گزارش ددلاین، اکران این فیلم  یک فاجعه بود و تنها ۲۴ میلیون دلار در گیشه جهانی (در مقابل بودجه ۵۰ میلیون دلاری) فروش کرد. این فیلم، که بسیاری آن را یک تلاش تجاری بی‌کیفیت دانستند، با اکشن‌های اغراق‌شده و خشونت بیش از حد سعی داشت موفقیت نسخه اصلی را تقلید کند اما شکست خورد. جذابیت نسخه اصلی، نه فقط خشونت، بلکه اجرای برجسته لی و داستان‌سرایی عمیق آن بود.

۲. Madame Web (مادام وب) 

فیلم «مادام وب» از دنیای مارول به یکی از کم‌فروش‌ترین فیلم‌های این فرنچایز تبدیل شد و به‌عنوان یک شوخی بزرگ در میان فیلم‌های ابرقهرمانی شناخته شد. این فیلم داستان منشأ  وب (داکوتا جانسون) را روایت می‌کند که پس از کشف توانایی‌های فراطبیعی‌اش تلاش می‌کند سه زن دیگر را از دست ازکائیل سیمز (با بازی طاهر رحیم) نجات دهد که قصد دارد پیش از آنکه این زنان به زن‌های عنکبوتی آینده تبدیل شوند، آنها را بکشد.

با وجود فروش جهانی بیش از ۱۰۰ میلیون دلار که تقریباً برابر با بودجه فیلم بود، «مادام وب» نه تنها سود چندانی به‌دست نیاورد، بلکه نقدهای بسیار منفی نیز دریافت کرد. این فیلم با رویکرد اولیه جذاب آغاز شد اما به‌دلیل اجرای ناهماهنگ و متلاطم، بیشتر به یک اثر بی‌نظم تبدیل شد. لحظات طنز غیرعمدی باعث شد این فیلم به بدترین اثر کمپانی سونی در دنیای مرد عنکبوتی تبدیل شود.

۱. Joker: Folie á Deux (جوکر: جنون مشترک) 

پس از موفقیت چشمگیر فیلم «جوکر» ساخته تاد فیلیپس با بازی واکین فینیکس، طرفداران با شنیدن خبر ساخت قسمت دوم هیجان‌زده شدند. بااین‌حال «جوکر: جنون مشترک» به‌عنوان یکی از موردانتظارترین فیلم‌های سال، به یک دنباله ناموفق تبدیل شد که نه نقدهای مثبتی دریافت کرد و نه در گیشه موفق بود و به‌ راحتی به بزرگ‌ترین شکست مالی سال تبدیل شد. داستان فیلم با آرتور فلک (فینیکس)  آغاز می‌شود که با هویت دوگانه‌اش درگیر است و با عشق زندگی‌اش، هارلی کوئین (لیدی گاگا) آشنا می‌شود.

علیرغم اینکه طرفداران می‌دانستند فیلم قرار است یک موزیکال باشد، اما هیچ‌کس انتظار فاجعه‌ای که روی پرده رقم خورد را نداشت، به‌طوری‌که بسیاری از تماشاگران در میانه فیلم سینما را ترک کردند.  «جوکر: جنون مشترک» بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در گیشه جهانی فروش داشت، اما طبق گزارش ورایتی، نقطه سربه‌سر آن حدود ۴۵۰ میلیون دلار بود که ضرر مالی سنگینی  برای کمپانی برادران وارنر به‌همراه داشت. حتی با وجود شکست‌های دیگر در گیشه در سال ۲۰۲۴، هیچ‌کدام به‌اندازه دنباله «جوکر» قابل توجه نبودند.

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش