دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۴۵ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۱۳۴۸
اخبار افغانستان

کشتار مین روبان در افغانستان؛ کابل: کار طالبان است/ طالبان: کار داعش است

کشتار مین روبان در افغانستان,حوادث تروریستی در افغانستان
ده عضو موسسه خیریه مین روبی در حمله استان "بغلان" افغانستان کشته شدند.

به گزارش عصرایران به نقل از نیویورک تایمز، دولت افغانستان طالبان را مسئول حمله روز گذشته به اعضای موسسه خیریه بریتانیایی- آمریکایی "هالو تراست" (HALO Trust) خواند. گروه طالبان پذیرش هر گونه مسئولیتی در باره این حمله را انکار و آن را محکوم کرد.

مقامات افغان روز چهارشنبه اعلام کردند که در حمله مسلحانه به کارمندان موسسه خیریه بریتانیایی- آمریکایی ۱۰ نفر کشته و ۱۶ نفر دیگر زخمی شدند. اعضای این موسسه خیریه از ده‌ها سال قبل به پاکسازی مین‌های موجود در افغانستان می‌پرداختند.

کشتار مین روبان در افغانستان,حوادث تروریستی در افغانستانیکی از اعضای موسسه خیریه بریتانیایی- آمریکایی "هالو تراست" (HALO Trust) در حال بررسی منطقه‌ای نزدیک کابل در سال ۲۰۱۷/ ده نفر از اعضای این موسسه در حمله دیروز به ولایت "بغلان" کشته شدند/ عکس: آسوشیتدپرس

"طارق آرین" سخنگوی وزارت امور داخله (کشور) افغانستان طالبان را مسئول حمله به کارمندان موسسه خیریه مین روبی بریتانیایی- آمریکایی "هالو تراست" ولایت "بغلان" در شمال شرقی افغانستان خواند.

وی افزود قربانیان این حمله شهروندان افغانستان بودند و زخمی‌ها به بیمارستان منتقل شدند.

"ذبیح الله مجاهد" سخنگوی طالبان هرگونه دخالت در این حمله را انکار کرد و گفت منطقه‌ای که این حمله "وحشتناک" در آن صورت گرفته تحت کنترل گروه آنها نبوده است.

او در حساب کاربری توئیتر خود اعلام کرد: "ما حمله به افراد بی دفاع را محکوم می‌کنیم و آن را وحشیانه می‌دانیم".

او در پست توییتری خود نوشت: ما با سازمان‌های مردم نهاد و غیر انتفاعی "NGO" روابط عادی داریم و مجاهدین ما هرگز چنین اقدام وحشیانه‌ای را انجام نمی‌‌دهند.

سخنگوی طالبان در دوحه قطر هم گفت این اقدام کار داعش است.

"هالو تراست" در روز چهارشنبه در بیانیه‌ای گفت که "یک گروه مسلح" ناشناس در ساعت ۲۱:۵۰ روز سه شنبه وارد کمپ مین روبی آنها شده است. آنها به سوی ۱۱۰ مرد از جامعه بومی که در نزدیکی زمین‌های مین کاری شده کار می‌کردند تیراندازی کردند.

 در این بیانیه آمده است: ما حمله به کارکنان خود که برای نجات جان انسان‌ها کارهای بشردوستانه انجام می‌دادند را به شدت محکوم می‌کنیم.

"طلوع نیوز" یک شبکه خبری در افغانستان تصاویری را در توییتر منتشر کرد و افزود که افراد آسیب دیده در این حمله با برانکارد به بیمارستان عمومی "پل خمری" در ۲۲۵  کیلومتری شمال کابل منتقل شده اند.

"رامیز آلاکباروف" معاون نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در افغانستان خواستار تحقیق و بررسی در این باره شد و این حمله را "فجیع" خواند.

وی در بیانیه‌ای گفت: "هدف گرفتن سازمانی که برای پاک کردن مین‌های زمینی، مواد منفجره و بهبود زندگی مردم آسیب پذیر تلاش می‌کنند، نفرت انگیز است".

 ولایت بغلان یکی از جاهایی است که طالبان در هفته های گذشته به چند مرکز فرماندهی پلیس آن حمله کرده و کنترل برخی از مناطق آن را به دیت گرفتند.

حمله اواخر ماه "می" (اواسط خرداد) طالبان به مراکز پلیس و فرماندهی بغلان باعث کشته شدن ۸ نیروی زمینی ارتش و زخمی شدن ۱۰ نفر دیگر در این استان شد.

حملات طالبان همزمان با خروج هر چه بیشتر نیروهای آمریکا و متحدان وی در ناتو پیشرفت کرده و افزایش یافته است. پیش بینی می‌شود بیشتر نیروهای آمریکایی و ناتو تا اواسط جولای این کشور را ترک کنند.

مقامات دولت بایدن که اشتیاق زیادی برای جلوگیری از سقوط شهرهای افغانستان و انتقال قدرت دراین شهرها به طالبان دارند در حال بررسی این ایده هستند که آیا باید با هواپیماهای جنگی آمریکایی از نیروهای افغان پشتیبانی هوایی کنند یا راه دیگری را برگزینند.

کشتار مین روبان در افغانستان,حوادث تروریستی در افغانستانعبور دایانا عروس سابق ملکه بریتانیا از مسیر پاکسازی شده مین در کشور آفریقایی آنگولا در سال ۱۹۹۷
در سال ۲۰۱۹ شاهزاده "هری" فرزند وی در همین منطقه جهان این حرکت را تکرار کرد/ عکس: خبرگزاری فرانسه

"زَلمِی خلیل‌زاد" نمایندهٔ ویژهٔ ایالات متحده در امور صلح افغانستان در روز سه شنبه به سفر ۴ روزه خود در کابل پایان داد. او که یک دیپلمات آمریکایی افغان تبار است روند پیش توافق مذاکرات صلح دولت ترامپ با طالبان در فوریه ۲۰۲۰ را رهبری و جدول زمانی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را تعین کرد.

 سفارت آمریکا در کابل در بیانیه‌ روز چهارشنبه خود گفت که رهبران آمریکایی با همتایان افغان خود در این شهر دیدار و "بر سر حفظ وحدت سیاسی و ضرورت آن در دوره انتقالی توافق کردند".

موسسه خیریه "هالو تراست" یک موسسه خیریه بریتانیایی- آمریکا یی است که برای اولین بار در واشنگتن آمریکا احداث و فعال شد. این  موسسه کار خود را از سال ۱۹۸۸ در افغانستان آغاز کرد.

تیم‌های میدانی این موسسه به پاکسازی مین‌ها، خنثی سازی مهمات، بمب‌ها و گلوله‌های منفجر نشده می‌پردازند تجهیزات و اسلحه‌های ایمن را بازسازی می‌کنند. این گروه در ۲۶ کشور دیگر مانند عراق فعال است. کار "هالو تراست" در عراق از سال ۲۰۱۸ آغاز شده است.

برنامه هالو تراست در افغانستان ماه‌ها قبل از خروج ارتش اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۸۹ آغاز شد. این موسسه خیریه در حال حاضر بیش از ۲۶۰۰ عضو بومی و منطقه‌ای در افغانستان دارد که یکی از بزرگترین تیم‌های عملیات مین روبی در جهان به شمار می‌آید.

 هالو تراست در وبسایتش نوشته که در ۳۰ سال گذشته با دولت افغانستان همکاری کرده و در این زمان بیش از ۸۰ درصد از مین‌های ثبت شده در میادین جنگی افغانستان را خنثی و از آنها منطقه‌ای ایمن ساخته است.

 این گروه اعلام کرده که هنوز منطقه‌ای به بزرگی "شیکاگو"ی آمریکا در افغانستان نیاز به پاکسازی کامل دارد.

"دایانا" عروس سابق ملکه بریتانیا، مادر شاهزده ویلیام و هری در سال  ۱۹۹۷ و کمی قبل از مرگش به کار موسسه "هالو تراست" توجه نشان داد. او در زمان داغ شدن یکی از شدیدترین درگیری‌های جنگ سرد با پوششی همراه با نام موسسه "هالو" در کشور آفریقایی آنگولا از میان مسیر پاکسازی شده میدان مین عبور کرد تا خطر مین‌ها در جهان را برجسته سازد.  

شاهزاده هری کوچکترین پسر دایانا در سال ۲۰۱۹ با همسرش مگان و پسرش هری به آنگولا رفت و با لباسی شبیه لباس مادرش قدم بر جای قدم‌های مادر نهاد . در زمان سفر هری به آنگولا موسسه خیریه هالو اعلام کرد که پس از سفر شاهزاده دایانا بیش از ۱۰۰ هزار مین در آنگولا را پاکسازی کرده است.

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش