به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در حالی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در بیانیه روز شنبه خود اشارهای نکرد که منظور از "طرح" چیست، اما گفت که با آن "از مردم ما و اموال ما حفاظت شده و اطمینان حاصل میشد که طالبان هرگز رویای گرفتن سفارتمان را در سر ندارد یا پایگاهی برای حملات جدید علیه آمریکا تامین نمیکند."
ترامپ گفت: خروج باید با حقایق میدانی هدایت میشد. پس از آنکه من داعش را بیرون کردم، یک بازدارندگی معتبر ایجاد کردم. آن بازدارندگی اکنون از بین رفته است. طالبان دیگر از آمریکا ترسی ندارد و احترامی برای آمریکا یا قدرت آن قائل نیست.
رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین پیش بینی کرد که برافزاشته شدن پرچم طالبان بر فراز سفارتخانه آمریکا در کابل مایه "ننگ و شرمساری" است. او افزود: این یک شکست کامل و حاصل ضعف، بیکفایتی و عدم انسجام کامل استراتژیک است.
اظهارات ترامپ اندکی پس از آن مطرح شد که جو بایدن، رئیس جمهوری دموکرات آمریکا از سیاستهای او در قبال افغانستان انتقاد کرده و خبر افزایش استقرار نظامیان در افغانستان به ۵۰۰۰ تن به منظور کمک به روند تخلیه را اعلام کرد. به گفته بایدن، دونالد ترامپ موجب شد تا طالبان در قویترین وضعیت نظامی از سال ۲۰۰۱ باشد و او ضربالاجل اول مه برای خروج نظامیان آمریکایی را تعیین کرد.
بایدن با تاکید بر اینکه جنگ در افغانستان را برای رئیس جمهوری بعدی آمریکا به ارث نمیگذارد، گفت: وقتی من به ریاست جمهوری رسیدم، با یک گزینه مواجه بودم؛ پیرو آن توافق باشم و اندکی آن را تمدید کنم تا خروج امنی برای نیروهای ما و نیروهای متحدانمان باشد، یا اینکه حضور خودمان را افزایش داده و نظامیان آمریکایی بیشتری را بار دیگر برای نبرد در جنگ داخلی یک کشور دیگر بفرستم.
ترامپ در روزهای پایانی دولتش توافقی را با طالبان عقد کرد و متعهد شد تا آمریکا در کنار متحدانش، از تعداد نظامیانشان در این منطقه بکاهد و تحریمها علیه این گروه را بردارد. در مقابل، این گروه شبهنظامی هم متعهد شد به القاعده یا دیگر گروههای افراطی اجازه ندهد در مناطق تحت کنترلش فعالیتی داشته باشند.
این رئیسجمهوری پیشین آمریکا پنجشنبه هم جو بایدن را مقصر اوضاع وخیم کنونی در افغانستان دانست. ترامپ گفت او خروج نظامیان را یک "خروج مبتنی بر شرایط" قرار میداد. او ادامه داد شخصا رایزنیهایی با رهبران ارشد طالبان داشته و آنها فهمیدند که آنچه اکنون انجام میدهند "غیرقابل پذیرش" است. او گفت: این خروج میتوانست بسیار متفاوتتر و موفقیتآمیزتر انجام شود و طالبان بهتر از هر کسی متوجه آن بود.
روند خروج دیپلمات های آمریکایی از افغانستان آغاز شد
گزارش ها حاکی از آغاز روند تخلیه سفارت آمریکا در کابل است حال آنکه ظاهراً این مرکز دیپلماتیک فعلاً به کار خود ادامه می دهد.
به گزارش مهر، منابع آگاه به خبرگزاری رویترز گفته اند که آمریکا روند تخلیه سفارت خود در کابل را آغاز کرده است.
به گفته آنها، بخش بزرگی از کارکنان سفارت آمریکا در کابل بار سفر بسته اند حال آنکه سفارت همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد.
همزمان با پیشروی طالبان به سمت کابل، انتظار می رفت که روند تخلیه سفارت آمریکا از امروز یکشنبه آغاز شود.
این در حالی است که پیشتر هم شبکه «سی بی اس» گفته بود ظرف ۳۶ ساعت آینده شمار معدودی از کارکنان کلیدی، سفارت را ترک می کنند حال آنکه تا ۳۱ آگوست (۹ شهریور)، همه دیپلمات های آمریکایی باید خاک افغانستان را ترک کرده باشند.
از سوی دیگر، روزنامه ساندی تایمز نیز امروز یکشنبه مدعی شد که با افزایش احتمال سقوط کابل طی روزهای آینده، انگلیس تصمیم گرفته سفیر خود را از افغانستان خارج کرده و به مأموریت دیپلماتیک در این کشور پایان دهد.
طی روز گذشته، طالبان مراکز دو ولایت بلخ در شمال و ننگرها در شرق را نیز به تصرف خود درآورد. به این ترتیب، در حال حاضر آنگونه که گفته می شود؛ از ۳۴ ولایت افغانستان، طالبان کنترل ۲۶ مورد را در دست دارد.
- 11
- 2