پرایس توضیح داد که: «ما هنوز تصمیمی درباره حضور دیپلماتیک خود در افغانستان پس از ۳۱ اوت نداریم و پس از پایان مأموریت خود، مدیریت فرودگاه کابل را به مردم افغانستان واگذار میکنیم.»
او در ادامه با اشاره به اینکه طالبان مایلند تا کشورهای مختلف حضور دیپلماتیک خود را در افغانستان حفظ کنند، گفت: «ما در رابطه با موضوع به رسمیت شناختن طالبان با متحدان و شرکای خود در ارتباط هستیم.»
این سخنگو همچنین درباره به رسمیت شناختن طالبان خاطرنشان کرد: «برخی از آنچه که از طالبان میشنویم مثبت و سازنده است، اما به رسمیت شناختن طالبان، حضور دیپلماتیک و کمک به آنها همگی مشروط به اقدامات طالبان است نه تنها سخنان آن ها.»
او در انتها تاکید کرد که طالبان متعهد شده تا امنیت دیپلماتها در افغانستان را تضمین کنند و ما منتظریم تا این را به صورت واقع بینانه ببینیم.
سخنگوی کاخ سفید: چارهای جز همکاری با طالبان نداریم
در پی انفجار اخیر کابل و هشدار مشاوران بایدن به او مبنیبر تشدید حملات تروریستی در افغانستان، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در جمع خبرنگاران اعلام کرد که خروج تجهیزات نظامی از افغانستان بسیار خطرناک است.
ساکی در ادامه گفت: «رئیسجمهور بایدن به وزارت امنیت داخلی دستور داده است که هماهنگیها لازم را برای اسکان مجدد مهاجران افغان انجام دهد.»
او با اشاره به روابط آمریکا و طالبان گفت: «ما برای تضمین خروج شهروندان و همکاران افغان خود، چارهای جز همکاری با طالبان نداریم.»
این سخنگو در ادامه توضیح داد: «ما به طالبان اعتماد نداریم، اما واقعیتی وجود دارد که آنها مناطق وسیعی از افغانستان را تحت کنترل خود دارند. بخش بزرگی از تخلیه به لطف هماهنگیهای طالبان انجام شد.»
او در ادامه افزود: «این برای اولین بار نیست که برای تأمین امنیت شهروندان خود مجبور به برخورد با دشمنان هستیم.»
ساکی همچنین با اشاره به درخواست ترامپ مبنیبر استعفای بایدن گفت: «کسانی که بر خروج شهروندان ما از افغانستان اصرار داشتند، اکنون خواستار استعفای رئیسجمهور بایدن هستند.»
او در ادامه تأکید کرد که آنها جزئیات پرونده رسیدگی به افرادی که در حمله کابل دست داشتند را فاش نخواهند کرد.
سخنگوی کاخ سفید با تأکید بر اینکه رهبران نظامی همه اختیارات برای انجام عملیات نظامی را دارند، بیان کرد: «پس از ۳۱ اوت (۹ شهریور) هیچگونه حضور دیپلماتیک آمریکا در افغانستان وجود نخواهد داشت.»
ساکی در انتها به مسئله ایران اشاره کرد و مدعی شد: «رئیسجمهور گزینههای زیادی برای برخورد با ایران دارد، اما ما ترجیح میدهیم روی مسیر دیپلماتیک تمرکز کنیم.»
تفنگدار آمریکایی خواستار برکناری مقامات ارشد نظامی این کشور شد
سرهنگ دوم استوارت شلر، درجهدار ارتش آمریکا، از مقامات و فرماندهان ارشد آمریکا خواست تا در قبال اقداماتی که هنگام خروج ارتش آمریکا از افغانستان انجام داده اند که منجر به کشته شدن ۱۳ سرباز آمریکایی شد، پاسخگو باشند.
شلر از مقامات ارشد نظامی از جمله ژنرال دیوید برگر، فرمانده نیروی دریایی، لوید آستین، وزیر دفاع و ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش، نام برد و از آنها خواست در قبال اقداماتشان در افغانستان پاسخگو باشند.
طالبان: با خروج آمریکا دیگر انفجاری نخواهیم داشت
سخنگوی طالبان: پس از خروج آمریکا دیگر انگیزهای برای انفجار و حمله وجود ندارد.
مردم در فرودگاه تردد نکنند، تمام افرادی که تمایل داشته باشند قادر خواهند بود خاک افغانستان را ترک کنند.
داعش در افغانستان با آنچه در سوریه و عراق وجود دارد متفاوت بوده، ما مطمئن هستیم که پس از خروج نیروهای خارجی آنها دیگر انفجاری انجام نخواهند داد.
امرالله صالح: تداوم حاکمیت طالبان ممکن نیست
امرالله صالح، معاون اول سابق اشرف غنی، میگوید که از گفتگوی سیاسی با طالبان استقبال میکند اما به صلح تحمیلی تن نمیدهد. به گفته صالح تداوم حکومت طالبان با شرایط کنونی ممکن نیست.
صالح در حالیکه میتوانست همچون اشرف غنی خاک افغانستان را ترک کند به دره پنجشیر رفته تا در کنار احمد مسعود، در برابر طالبان بجنگد.
- 15
- 5