به گزارش ایلنا به نقل از آسوشیتد پرس، «شاه محمود قریشی»، وزیر خارجه پاکستان در آستانه مذاکرات درباره افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که اولویت اصلی جلوگیری از فروپاشی اقتصادی عمیقتر در کشور همسایه که میتواند فاجعه انسانی ایجاد کند.
قریشی گفت: «حاکمان جدید طالبان در افغانستان باید بدانند که اگر میخواهند به رسمیت شناخته شوند و به بازسازی این کشور جنگزده کمک شود، باید با دیدگاهها و معیارهای بینالمللی همراهتر باشند».
وی تصریح کرد: «کشورها پیش از آنکه به فکر به رسمیت شناختن دولت جدید طالبان باشند، از نزدیک اوضاع افغانستان را زیر نظر دارند. من فکر نمیکنم کسی در حال حاضر عجلهای برای پذیرش آنها داشته باشد».
وزیر خارجه پاکستان تاکید کرد که هدف کشورش برقراری صلح و ثبات در افغانستان است و برای رسیدن به این هدف ما به افغانها پیشنهاد میکنیم که یک دولت فراگیر تشکیل دهند.
وی افزود: «اظهارات اولیه طالبان نشان میدهد که آنها این ایده را رد نمیکنند، بنابراین باید ببینیم چه پیش میآید».
قریشی ابراز امیدواری کرد که طالبان به وعده خود مبنی بر اجازه به دختران و زنان برای تحصیل در مدارس و دانشگاهها عمل کند.
وی از ایالات متحده و سایر کشورهایی که دارایی های دولت سابق افغانستان را مسدود کردهاند خواست تا آنها را آزاد کنند زیرا این داراییها متعلق به افغانستان است و باید برای مردم این کشور هزینه شود.
عربستان: احیای داعش و القاعده نگرانکننده است/ با طالبان رابطه نداریم
ایسنا نوشت: وزیر خارجه عربستان گفت که ظهور القاعده، داعش و طالبان در افغانستان واقعا مایه "نگرانی جدی" است.
شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر امور خارجه عربستان در مصاحبه با ایندیا تودی گفت: تروریسم فراملی یک نگرانی است. در حال حاضر طالبان متعهد شده است که خاک افغانستان برای تروریسم استفاده نخواهد شد.
این شاهزاده سعودی همچنین اظهار داشت که عربستان هیچ ارتباطی با دولت جدید طالبان در افغانستان ندارد. او گفت که کشورش قبل از به رسمیت شناختن این رژیم جدید "منتظر خواهد بود و اوضاع را رصد میکند". عربستان سعودی یکی از سه کشوری بود که رژیم طالبان را در دهه ۱۹۹۰ به رسمیت شناخت.
وزیر خارجه عربستان گفت: ما خواهان فراگیری و اطمینان از صلح و ثبات در افغانستان هستیم. من با وزیر خارجه هند در مورد این موضوع صحبت کردم و با هند به توافق رسیدم.
روز یکشنبه سوبرانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند با همتای سعودی خود رایزنی کرد. وزیر خارجه عربستان روز شنبه برای سفری سه روزه وارد دهلینو شد.
او گفت که پروازهای بین هند و عربستان به زودی برای سفر سیاحتی و همچنین سفرهای زیارتی از سر گرفته میشود. به دلیل پاندمی کرونا پروازها به حالت تعلیق درآمده است.
وزیر خارجه عربستان همچنین در خصوص مساله کشمیر تاکید کرد که این یک مساله دوجانبه میان هند و پاکستان است. او گفت: آنها باید با یکدیگر گفتوگو کرده و مناقشات را حل و فصل کنند.
طالبان: پس از به رسمیت شناخته شدن مسائل حقوق بشری را بررسی می کنیم
سخنگوی طالبان در واکنش به نگرانیها در مورد نقض حقوق بشر در افغانستان، گفت اگر جامعه بین المللی دولت جدید را به رسمیت بشناسد، طالبان به نگرانیها در مورد اتهامات رسیدگی خواهد کرد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در کنفرانس خبری امروز سهشنبه (۳۰ شهریور) گفت: داعش در افغانستان مانند عراق وجود ندارد، اما برخی از افغانها هستند که ایدئولوژی داعش را پذیرفته اند. ما تلاشهای جدی برای جلوگیری از آن انجام میدهیم.
او حملات وحشیانه در ننگرهار را محکوم کرد.
مجاهد افزود: از آدمربایی در کابل و ولایات جلوگیری شده است و ما سخت تلاش میکنیم تا میزان جنایت را به صفر برسانیم.
انتصابات جدید در کابینه موقت طالبان
او در بخش دیگری از سخنان خود انتصابات جدید در دولت موقت طالبان را اعلام کرد.
به گفته وی «حاجی نورالدین عزیزی»، سرمایهگذار و شخصیت برجسته از ولایت پنجشیر بهعنوان سرپرست وزارت بازرگانی و تجارت منصوب شده است. همچنین «صدر ابراهیم» بهعنوان معاون وزیر کشور و «ملا عبدالقیوم ذاکر» بهعنوان معاون وزیر دفاع منصوب شدهاند و «قلندر عباد» به عنوان سرپرست جدید وزارت بهداشت منصوب شدند.
در تعیینات جدید، «ملا محمد ابراهیم» بهعنوان معاون امنیتی وزارت کشور تعیین شده است. همچنین نظرمحمد مطمئن بهعنوان سرپرست کمیته ملی المپیک تعیین شد.
همچنین، «مجیبالرحمان عمر» از سوی طالبان بهعنوان معاون وزارت انرژی و برق، «غلامغوث» بهعنوان معاون وزارت ضد حوادث، محمدفقیر بهعنوان سرپرست اداره آمار مرکزی، «محمدگل محمد» بهعنوان معاون وزارت مرزی، «گلزرین کوچی» بهعنوان معاون دوم وزارت مرزی، «ارسلا خروتی» بهعنوان معاون وزارت مهاجرین، «لطفالله خیرخواه» بهعنوان معاون حرفهای وزارت تحصیلات عالی و «نجیبالله» بهعنوان رئیس اداره انرژی اتمی از سوی طالبان تعیین شدهاند.
ذبیحالله مجاهد همچنین گفت که در این تعیینات تا اندازه زیاد تخصص مدنظر گرفته شده است و در سایر تشکیلات حکومت طالبان این معیار در نظر گرفته خواهد شد.
سخنگوی طالبان در پرسش به پاسخ خبرنگاران درباره همهشمول بودن کابینه گفت که این بار نمایندگانی از اقلیتها از جمله هزارهها نیز تعیین شدهاند. محمدحسن غیاثی به گفته او، هزاره است.
مجاهد: برای زنان هم مشاغلی در نظر گرفتهایم
مجاهد گفت که مشاغل برای زنان در دولت نیز در نظر گرفته شده است.
سخنگوی طالبان همچنین گفت: بسیاری از کشورهای منطقه با ما در تماس هستند و مشورتهای آنها خیرخواهانه است، اما در سطحی نیست که آنها بتوانند در امور داخلی افغانستان مداخله کنند.
او خاطرنشان کرد: دولت در انتصابات بیشترین حرفهای بودن را در نظر گرفته است که باعث بهتر شدن کار و استاندارد شدن کابینه میشود.
مجاهد درباره سفر رئیس بهداشت جهانی نیز گفت: سفر رئیس سازمان بهداشت جهانی به کابل در روز دوشنبه باعث افزایش امیدواری شده است که در آینده نزدیک به برخی از مسائل مربوط به حوزه سلامت رسیدگی شود.
سخنگوی طالبان گفت که این گروه از فعالیت رسانهها حمایت خواهد کرد و مشکلاتی که در برخی ولایتها در این مورد پیش آمده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
لغو مراسم تحلیف کابینه جدید طالبان
مجاهد در بخش دیگری از سخنانش گفت: پیش از تسلط طالبان بر کابل، برخی از منابع بانکها به سرقت رفته بود. درحال حاضر ما از تمام ظرفیتهای دیپلماتیک برای آزاد کردن پولهای مسدودی افغانستان تلاش خواهیم کرد.
او افزود که مراسم تحلیف کابینه سرپرست آنان لغو شده و رهبری طالبان تصمیم گرفته است که مسئولان وزارتخانهها بهمنظور جلوگیری از اتلاف وقت، کارهای خود را آغاز کنند.
- 13
- 6