چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۵ - ۰۲ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۰۹۱
اخبار افغانستان

خواهان قطع قاچاق مواد مخدریم

طالبان: به دنبال استرداد غنی نیستیم/ با ایران مشکلی نداریم

ذبیح الله مجاهد,سخنگوی طالبان
سخنگوی طالبان با اشاره به اینکه این گروه خواستار قطع تمام مسیرهای قاچاق مواد مخدر از افغانستان است، گفت که بسیاری از کشورها می توانند در این زمینه این گروه را یاری کنند.

به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، «ذبیح الله مجاهد» معاون وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی دولت موقت طالبان و همچنین سخنگوی این گروه اعلام کرد که این گروه می خواهد تمام مسیرهای قاچاق مواد مخدر از افغانستان به کشورهای دیگر را قطع کند و در این زمینه از روسیه طلب یاری می کند.

مجاهد در همین رابطه گفت: می خواهیم قاچاق مواد مخدر از افغانستان به کشورهای دیگر را متوقف کنیم. ما تمام مسیرها را مسدود خواهیم کرد. کاشت حشیش در افغانستان نیز مشکلی جدی به شمار می آید و بسیار مهم است که به کشاورزان جایگزینی (برای کاشت) ارائه شود. در همین زمینه، بسیاری از کشورها از جمله روسیه می توانند در قطع مسیرهای قاچاق مواد مخدر کمک کنند.

مطابق برآوردهای مختلف، حجم تولید غیرقانونی مواد افیونی از سال ۲۰۰۱ یعنی زمانی که نظامیان آمریکایی وارد افغانستان شدند، بین ۱۷ تا ۴۰ برابر افزایش یافته است. آمریکا آنطور که مدعی است، از آن زمان تاکنون ۸.۶ میلیارد دلار برای مبارزه با تولید مواد مخدر در افغانستان هزینه کرده است، اما این کشور همچنان بزرگترین تولید کننده تریاک در جهان است.

وی همچنین در ادامه صحبت هایش با اشاره به مسئله استرداد «اشرف غنی» رئیس جمهور سابق این کشور و همچنین آنطور که گفته می شود مسئله پول هایی که وی با خود از افغانستان خارج کرده است، گفت: نه، ما به دنبال استرداد غنی نیستیم، اما اشرف غنی پول های کشور را دزدیده است و ما خواستار این هستیم که آن پول ها باید به بانک بازگردانده شوند چرا که آن پول ها به مردم و بانک های ما تعلق دارد.

لازم به توضیح است که همزمان با سقوط کابل به دست طالبان و سیطره آنها بر افغانستان، اشرف غنی رئیس جمهور سابق، از این کشور گریخت.

با ایران مشکلی نداریم، خواستار توسعه روابط هستیم

«ذبیح الله مجاهد» سخنگو و معاون سرپرست وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی دولت موقت طالبان امروز (جمعه) در مصاحبه با رسانه‌های روس‌زبان، به بیان مواضع این گروه در خصوص موضوعات مختلف کرد.

او به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که طالبان به دنبال برگرداندن «اشرف غنی» به افغانستان نیست و فقط می‌خواهد که او اموالی که با خود از افغانستان برده است تا به یکی از شعب بانک‌‌های افغانستان بازگرداند؛ چرا که این اموال برای مردم این کشور است.

مجاهد در بخش دیگری از سخنان خود به تعیین «سهیل شاهین» سخنگوی طالبان به عنوان نماینده افغانستان در سازمان ملل پرداخت و گفت که مقامات سازمان ملل تا این لحظه پاسخی در این باره به درخواست طالبان نداده‌اند.

معاون سرپرست وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی طالبان همچنین از میانجیگری قطر و کشورهای دیگری که او از آن‌ها با عنوان «دوست» نام برد، استقبال کرد و گفت این کشورها می‌توانند واسطه شوند تا سازمان ملل کرسی افغانستان را به طالبان واگذار کند.

به گفته ذبیح‌الله مجاهد، نماینده طالبان در سازمان ملل تلاش خواهد کرد تا رابطه افغانستان با اتحادیه اروپا و آمریکا و کشورهای اسلامی در منطقه را توسعه دهد و مهم‌ترین برنامه طالبان در سازمان ملل نیز همین موضوع است.

معاون سرپرست وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی طالبان در خصوص رابطه این گروه با کشورهای دیگر گفت که طالبان تلاش دارد روابط حسنه‌ای با جامعه جهانی برقرار کند و در خصوص رابطه با روسیه نیز گفت که دولت طالبان تمایل دارد هیأتی به مسکو اعزام کند.

او گفت که روسیه و ترکیه و کشورهای دیگر می‌توانند طرح‌های اقتصادی خود را در افغانستان به اجرا در آورند؛ او بخش آموزش و بهداشت را از جمله موضوعات مورد علاقه طالبان برای سرمایه‌گذاری دیگر کشورها عنوان کرد.

ذبیح‌الله مجاهد در خصوص رابطه طالبان با ایران نیز گفت: «در حال حاضر اختلافی با تهران نداریم و تلاش می‌کنیم روابط خود را با ایران توسعه دهیم.»

او در بخش دیگری از سخنان خود بر مخالفت شدید طالبان با حضور هرگونه نیروی خارجی در افغانستان یا برپایی پایگاه نظامی تأکید کرد و افزود: «ما با همه جهان حتی با آمریکایی‌ها تعامل می‌کنیم، اما این روابط باید در چارچوب اصول خودمان باشد.»

معاون سرپرست وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی طالبان تأکید کرد که این گروه هرگز اجازه نخواهد داد تا از خاک افغانستان علیه کشور دیگری استفاده شود.

از سوی دیگر «امیر خان متقی» وزیر خارجه دولت موقت طالبان نیز از کشورهای جهان خواست تا روابط حسنه‌ای با افغانستان برقرار کنند. او مدعی شد که دولت طالبان خواستار روابط خوب با همه کشورها به خصوص همسایگان افغانستان است.

متقی تأکید کرد که طالبان از کشورهای جهان می‌خواهد تا در امور داخلی افغانستان دخالت نکنند، چرا که سیاست فشار فایده‌ای ندارد و در طول ۲۰ سال گذشته نیز این سیاست در خلال اشغالگری آمریکا بی فایده بود.

در همین حال سرپرست وزیر صنعت و تجارت طالبان نیز دیروز در مراسمی گفت که برای خودکفایی اقتصادی افغانستان سعی خواهد کرد و همچنان روابط اقتصادی خود را در سطح منطقه‌ای و بین المللی گسترش خواهد داد.

نورالدین عزیز، سرپرست وزارت صنعت و تجارت دولت موقت طالبان، در این مورد گفت: ”تلاش ما این است که یک افغانستان خودکفا…داشته باشیم و با کشورهای منطقه و همسایه و آمریکا، انگلیس، امارات متحده عرب و کشورهای دیگر روابط داشته باشیم.»

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش