به گزارش ایرنا، دفتر ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد، این انتخابات که قرار بود ۲۰ آوریل (۳۱ فروردین) آینده برگزار شود با سه ماه تاخیر در ۳۱ تیرماه برگزار خواهد شد.
این در حالی است که هارون چخانسوری، سخنگوی اشرف غنی رئیس جمهوری دو ساعت بعد از اعلام این خبر آنرا رد و تاکید کرد که حکومت وحدت ملی بر استقلال کمیسیون مستقل انتخاباتی کشور احترام می گذارد و تاکید فراوان دارد که انتخابات مورد نظر در موعد مقرر یعنی ۳۱ فروردین برگزار شود، چرا که همه امکانات را برای برگزاری این انتخابات فراهم آورده است.
عبدالعزیز ابراهیمی، معاون کمیسیون مستقل انتخاباتی افغانستان نیز در این خصوص به شبکه یک گفت که موضوع تعویق ۳ ماهه زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به دلیل کمبود امکانات برگزاری همزمان چند انتخابات در نشست های فنی این کمیسیون مطرح شد اما هنوز تصمیم نهایی در این خصوص اتخاذ نشده است.
اختلاف در دیدگاه دفتر ریاست جمهوری و کمیسیون مستقل انتخاباتی از آنجا ناشی می شود که این کمیسیون قصد ندارد انتخابات ریاست جمهوری را همراه با انتخابات شورای ولایتی، انتخابات شورای ولسوالی (منطقه ای) و انتخابات مجلس ولایت غزنی بطور همزمان برگزار کند.
برخی نیز معتقدند که انتخابات ریاست جمهوری باید تا زمان حصول توافق نهایی صلح افغانستان به تعویق بیافتد.
چرا که بسیاری از مقامات و نهادهای ملی این کشور از جمله عزیز رفیعی، رئیس مجمع جامعه مدنی افغانستان معتقدند که کمیسیون مستقل انتخاباتی این کشور به هیچ وجه قادر نیست به طور همزمان چهار انتخابات مهم کشوری را در سراسر کشور برگزار کند، لذا باید انتخابات ریاست جمهوری که گسترده تر است با ۳ ماه تاخیر برگزار شود.
این در حالی است که عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت نیز در مورد اخبار مربوط به تاخیر برگزاری زمان انتخابات و یا تغییر نظام و یا تشکیل دولت موقت تردید و تشکیک ایجاد و تاکید کرد که انتخابات ریاست جمهوری باید در موعد مقرر قبلی برگزار شود.
انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳) به دلیل اتهامات گسترده تقلب، برنده مشخص نداشت سپس محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله دو رقیب و نامزد پیشتاز، با میانجیگری امریکا حکومت وحدت ملی را تشکیل دادند.
براساس توافقی که آن زمان انجام شد عبدالله عبدالله سمت ریاست اجرایی حکومت را زیر نظر محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری بر عهده گرفت.
اخبار مربوط به تعویق برگزاری انتخابات افغانستان و شایعات پیرامون آن در حالی انتشار می یابد که تلاش های حکومت وحدت ملی و جامعه جهانی به ویژه آمریکا برای پیوستن طالبان به روند صلح در این کشور شدت گرفته است.
برخی گزارشات حاکی است که نمایندگان آمریکا و طالبان در قطر در باره بسیاری موضوعات از جمله حتی در باره تاخیر در برگزاری انتخابات و یا تشکیل دولت موقت و یا تغییر نظام گفت وگو کردند.
- 12
- 2