چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۰۱۰

تاریخچه روز جهانی دوستی

روز جهانی دوستی,روز جهانی دوستی چه تاریخی است,تاریخچه روز جهانی دوستیسی‌ام جولای به عنوان روز جهانی دوستی معرفی شده است
به منظور بزرگداشت و جشن گرفتن دوستی، روز جهانی دوستی تعيين شده است. سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۱،  با هدف گسترش دوستی میان مردم جهان، کشورها و فرهنگ های مختلف،  روز جهانی دوستی را معرفی کرد.

روز جهانی دوستی

سازمان ملل متحد از تمام مردم، نهادها و دولت ها دعوت می کند تا به مناسبت روز جهانی دوستی، رویدادهایی را برگزار کنند و فعالیت ها و نوآوری هایی انجام دهند که منجر به ترویج صلح، درک دوطرفه و یکپارچگی می شود.

تاریخچه روز جهانی دوستی

هالمارک در سال ۱۹۱۹ روز جهانی دوستی را تاسیس کرد. قرار بود روزی تعيين شود که مردم با ارسال کارت به یکدیگر، دوستی خود را جشن بگیرند ولی ایده ارسال کارت تبریک برای روز دوستی در سال ۱۹۴۰ کم رنگ و منسوخ شد. سازمان مدنی بین المللی به نام جنگ صلیبی جهانی دوستی در ۳۰ ژوئیه ۱۹۵۸ نخستین روز جهانی دوستی را در ایالت “پاراگوئه” آمریکای شمالی جشن گرفت. با این حال، وینی پو در سال ۱۹۹۸ بعنوان سفیر دوستی جهان در سازمان ملل انتخاب شد و سازمان ملل در آوریل ۲۰۱۱، بطور رسمی ۳۰ ژوئیه ، ۸ مرداد را روز جهانی دوستی نامید.

مؤسس کارت های تبریک هالمارک به نام جویس هال، تا پیش از سازمان ملل متحد، در سال ۱۹۳۰، از روز ۲ اوت بعنوان روز دوستی یاد کرد تا مردم بتوانند مراتب دوستی خود را با ارسال کارت تبریک، به یکدیگر ابراز کنند. سپس شخصیت کارتونی وینی پوه در سال ۱۹۹۸ توسط نین عنان، همسر کوفی عنان، بعنوان سفیر دوستی در جهان، معرفی شد. سازمان ملل و شرکت والت دیزنی با هم همکاری کردند و به میزبانی کتی لی گیفورد، این مناسبت را برگزار کردند.

بسیاری از دوستان، هدیه و کارتی را در این روز برای یکدیگر ارسال می کنند. طرفداران دستبندهای دوستی در کشورهایی نظیر هند، نپال، بنگلادش و بخشی از آمریکای جنوبی، زیاد است. بسیاری از افراد با گسترش شبکه های اجتماعی، این روز را به صورت آنلاین جشن می گیرند. در حال حاضر ، روز دوستی در تاریخ ۲ اوت به جای ۳۰ ژوئیه، برگزار می شود. با این حال، طی شصتمین جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در۲۷ ژوئیه سال ۲۰۱۱، روز ۳۰ ژوئیه به روز جهانی دوستی، اختصاص داده شد.

تاریخچه روز جهانی دوستی,اهمیت روز جهانی دوستی,روز جهانی دوستیدر سال ۱۹۴۰ ایده ارسال کارت تبریک برای روز جهانی دوستی کمرنگ شد

اهمیت روز جهانی دوستی

دوستی برای هر کسی، معنای متفاوتی دارد و پیوند دوستی نیز متفاوت است. گاهی اوقات افرادی را می شناسیم که با وجود گذشت چندین سال با آن ها صمیمی نیستیم ولی افرادی هستند که با وجود شناخت کم از آن ها، به عنوان بهترین دوستمان محسوب میشوند. بر اساس اهمیت دوستی، روز جهانی دوستی در سراسر جهان بعنوان یک احساس اصیل و ارزشمند در زندگی انسانها به شمار می رود.

دوستان تنها در سطح فردی مهم نیستند. دوستی میتواند از اهمیت به سزایی در سطح جهانی برخوردار باشد. دوستی هایی باعث صلح و جلوگیری از جنگ می شوند که از مرزها عبور کنند. اگر یاد بگیریم به افرادی همچون دوستانمان فکر کنیم، موجب همکاری در ایجاد فرهنگ صلح با یکدیگر میشویم. دوستی براساس پیشنهاد سازمان ملل میتواند الهام بخش تلاش های صلح بین مردم، کشورها، فرهنگ ها و افراد باشد و باعث پیوند جوامع به یکدیگر شود.

روز جهانی دوستی,روز جهانی دوستی بین زنان,روز جهانی دوستی چه تاریخی استروز جهانی دوستی فرصتی برای توسعه نقش دوستی در ایجاد فرهنگ‌های مختلف است

سازمان ملل متحد با تاکید بر اینکه جوانان بعنوان رهبران آینده، مشارکتی در فعالیت های اجتماعی داشته باشند؛ درک بین المللی و احترام به تنوع را ارتقاء می دهد. به منظور حمایت از فرهنگ صلح و عدم خشونت برای کودکان جهان، روز جهانی دوستی تعيين شده است.

راهکارهای جشن گرفتن روز جهانی دوستی

روز جهانی دوستی به روش های مختلفی برگزار میشود که مهم ترینشان شامل بیرون رفتن با دوستان و گذراندن اوقات خوش با یکدیگر می باشد. منظور از این که اوقات خوشی را با دوستانتان بگذرانید، فعالیت هایی نظیر نوشیدن قهوه، انجام کارهای نیک در حق دیگران، ارسال نامه به یکدیگر و حتی تلاش برای خندان مردم است.

مردم در روز جهانی دوستی میتوانند با افراد غریبه ارتباط برقرار کنند و از این طریق، دوست های جدیدی پیدا کنند. شما می توانید به شیوه های مختلفی ارتباطات جدید نیز برقرار کنید؛ مثلاً مردم برای پیدا کردن یک دوست میتوانند در یک فضای عمومی، حاضر شوند و مکالمه ای با دیگران داشته باشند یا دوستان جدیدی را به لطف تکنولوژی از طریق فضاهای مجازی پیدا کنند.

مردم میتوانند در روز جهانی دوستی، رویدادهای مختلفی را برگزار کنند و گرد هم جمع شوند، سپس از این طریق به گذراندن اوقات خوش و برقراری ارتباط با یکدیگر و افراد غریبه بپردازند. آنها میتوانند صرف نظر از تفاوت های فرهنگی، نژادی، پوششی و جنسیتی، یکدیگر را در این روز به صلح دعوت کنند و بخاطر تفاوت های مختلف، از انزوا بپرهیزند.

روز جهانی دوستی چه تاریخی است,اهمیت روز جهانی دوستی,روز جهانی دوستی کی استروز جهانی دوستی در ابتدا توسط هالمارک در سال ۱۹۱۹ تأسیس شد

از مهم ترین فعالیت های مؤثر در تقویت دوستی ها یا ایجاد روابط جدید میان افراد می توان به گرد هم آمدن و پختن غذاهای مورد علاقه مشترک با کمک یکدیگر اشاره کرد. حتی در این روز برای تقویت صلح در میان مردم می توانید به فضاهای سبز، پارک ها، زمین های بازی و مراکز ورزشی نیز بروید و حس انزوا و تنهایی را در آنها به حداقل برسانید. افراد میتوانند برای یاد کردن از دوستان دور خود، کارت های تبریک یا نامه هایی پرمهر ارسال کنند و از دوستی میان خود و آنها قدردانی کنند و موجب استحکام رشته های ارتباط خود شوند.  

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش