تخت گاز / خودروی مورد بحث ما نیسان ماکسیما جدید است. قدمت این خودرو به ۱۹۸۱ بر می گردد و تا به امروز ۹/۲ میلیون دستگاه از آن در آمریکا فروخته شده است .
نسل هشتم ماکسیما یک سدان اسپرت است با عملکردی چشمگير ، طراحی خیره کننده و فضای داخلی بینظیر که اشتهای هر خریداری را برای کراساوور ها کور می کند . خودروسازان دیگر در ساخت سدان های خانوادگی، پیشرانه هیبریدی یا آپشن تمام چرخ متحرک را جایگزین موتورهای V6 می کنند اما نیسان به روش های قدیمی خود در جذب مشتری پایبند است و همان “خودروی اسپرت چهار درب” را تولید می کند .
جزییات
بیشتر قطعات تشکیل دهنده این موتور ستودنی ۳/۵ لیتری و V6 با نام VQ35 جدید هستند و این مسئله با افزایش ۱۰ اسب بخاری ، قدرت این خودرو را به ۳۰۰ اسب بخار در ۶۴۰۰ دور رسانده است . البته گشتاور خودرو تغییری نداشته است .
تغییرات دیگر شامل سوپاپ اگزوز سدیمی ، سوپاپهای ورودی تغییر شکل یافته ، منیفولد بنزین کارآمدتر و کارتل روغن مستحکمتر میشود. مهم ترین از قلم افتادگى در اینجا انژکتور مستقیم سوخت است ؛ به نظر میرسد که نیسان این تکنولوژی ارزشمند را برای موتورهای توربوشارژ نگه داشته باشد چراکه مصرف بالاتری دارند .
خوشبختانه انتقاد های فراوانی متوجه گیربکس اتوماتیک Xtronic CVT ماکسیما شده تا ویژگی های منفی آن کاهش یابد . این گیربکس را شرکت ژاپنی Jatco که سازنده گیربکس های اتوماتیک است تولید می کند . سه چهارم مالکیت این شرکت در اختیار نیسان است و میتسوبیشی و سوزوکی نیز هرکدام سهم اندکی را دارا هستند .
افزایش ۱۷ درصدی در پایین ترین و بالاترین نسبت ها مهم ترین دلیل کاهش مصرف سوخت این خودرو در بزرگراه است . روغن گیریکس CVT این خودرو رقیقتر است ، پمپ هیدرولیکی خودرو نیز کوچکتر شده و تسمه محرک نیز با طراحی جدید کارایی بهتری دارد .
بررسی نیسان ماکسیما ۲۰۱۶
مهندسان به شدت نگران نرم افزار Xtronic در این خودرو بودند و برای بهبود آن تلاش های فراوانی داشته اند . بر این اساس شش متغیر وجود دارد که رفتار CVT را معین می کند، شامل: پدال گاز، وضعیت پدال، درجه شیب، شدت نیروی جی در شتاب و پیچ ، سرعت در جاده و شدت نیروی جی هنگام ترمز .
اگر به این ها حالت های اسپرت و نرمال انتخابی توسط راننده را نیز اضافه کنید همان چیزی می شود که نیسان برنامه ریزی D-Step می نامد .
با فشار معمولی بر روی پدال گاز دور موتور زیاد می شود و به تبع آن تدریجا سرعت بالا می رود و دور موتور تقریبا یکنواخت باقی می ماند . اما با فشار گاز بیش از سه هشتم ، این نسبت های مصنوعی ، عمل معمولی دنده خورشیدى یا دوکلاچه اتوماتیک را بدون تکانها و پرشها تقلید می کند .
صدای موتور به لطف تغییرات سیستم استریو Active Sound Enhancement بسیار سرزنده و غران شده است . عقربه دورسنج درست مانند یک سدان اسپرت معمولی به نوسان درمیآید و راننده هیچوقت متوجه فعالیت کامپیوتری پیشرانه نمیشود .
در طول تست خودرو، به این نتیجه رسیدیم که این تظیمات با تمام اجزای خودرو به خوبی هماهنگ است و با وجود شک هایی که به قسمت اصلی داشتیم اما هیچ ایرادی را در آن نیافتیم . هنر گیربکس های CVT انتقال قدرت بی نقص در هنگام تعویض دنده است (البته در واقعیت دنده ای عوض نمی شود و فقط نسبتها تغییر میکنند).
پدیده ای وجود دارد به نام "تاثیر کش لاستیکی، بدین معنی که دور موتور ناهماهنگ با افزایش سرعت (پیش از افزایش سرعت) بالا می رود. این پدیده در ماکسیما کاملا تحت کنترل درآمده است.
بهترین ویژگی دینامیکی در رانندگی پایداری می باشد. با گذر از دست اندازها متوجه خواهید شد که این خودرو شباهتی با بیوک ندارد و با رانندگی خشن هم تکان ها و پرش های کابین از کنترل خارج نمی شود. به عبارت دیگر رانندگی ناشیانه و خشن نیز نمی تواند عملکرد ماکسیما را تحت تاثیر قرار دهد .
دامپرهای جدید Monotube ZF Sachs در عقب به خوبی ثبات خودرو را در جاده های ناهموار حفظ می کنند . برخلاف بسیاری از خودروها که پدال به شکل مبهمی به نظر نرم می رسد،، پدال ترمز ماکسیما به خوبی طراحی شده تا فشار وارده را به همان نسبت منتقل سازد .
یکی ترفند جالب در این خودرو، استفاده نامحسوسی از ترمز خودکار در چرخهای عقب است در زمانی که خودرو از سربالایی هایی با شیب زیاد بالا می رود و به بالای شیب می رسد این مسئله باعث می شود که خودرو به خوبی و به آرامی توقف کند .
شاید ظاهر ماکسیما از جنبه های کلاسیک زیبایی خودرو کمی بی بهره برده باشد اما با قطعات و بدنه درخشان و شعله فام و زوایا و منحنی های پر زرق و برق این مسئله جبران شده است . رخ خودرو مشخصا ظاهری V شکل دارد ، ستون های مشکی سقف خودرو را متمایز و به نظر شناور کرده و گوشه های خودرو در جلو وعقب بومرنگی شکل شده اند . با این خصوصیات ظاهری به هیچ وجه نمی توان ماکسیما را با تویوتا آوالون یا بیوک لاکراس اشتباه گرفت .
طراحی خودرو
سورپرایز ماکسیما برای مشتریان طراحی کابین پر جزییات ، هوشمندانه و دستودل بازانه آن است . مدل SV صندلی ها به صورت استاندارد چرمی و مجهز به گرمکن هستند . در سطح بعدی مدل SL ، سقف پانورامای دو پنلی و سیستم صوتی Bose مجهز به تکنولوژی کاهش سروصدا اضافه شده است .
مدل اسپرت SR دنده های پشت فرمان و رینگ های بزرگ ( با لاستیک های تمام فصلی و یا تابستانی ) را اضافه نموده است . مدل پلاتینیوم با صندلی های چرم دوزی شده و فرمان الکتریکی قابل تنظیم دارد . طراحان فضای داخلی نیسان با الهام از جت های جنگنده بوده درب کنسول وسط در ارتفاع بالاتری قرار گرفته و جنس نرمی دارد تا به عنوان یک دسته صندلى راحت عمل کند .
درزهای دوختهشده زیبا ، فرمان تخت ، استارت کنترلی ، سیستم رهیاب و صندلیهای عقب جمع شونده همه بر روی خودرو وجود دارند. تعداد کلیدهای لازم برای کار با سیستم رهیاب از ۲۵ کلید به ۱۰ کلید کاهشیافته و حرکات کشیدن انگشت روی صفحه ، زوم کردن با انگشت و اسلاید تاچ هم به صفحهنمایش اضافهشده است .
برای نمونه ، نمایش مسیریابی در سیستم رهیاب را میتوان از صفحهنمایش وسط به صفحهنمایش روبروی راننده منتقل کرد . دسته کنار کنسول برجستگی خاصی دارد که استفاده از آن را راحت تر می کند .
با وجود ظاهری شیک و سقف شیب دار، فضای صندلیهای عقب کاملاً مناسب است و برای دو نفر کاملا راحت و جادار می باشد . اگر نفر سومی میان این دو نفر قرار بگیرد مطمئنا از فضای سر ناکافی گلهمند خواهد بود . با این وجود اگر نیسان ماکسیما را به همان شکل محور عقبش می ساخت و یا به منظور جذب مشتریان مناطق سردتر ، سیستم انتقال قدرت تمام محور AWD را بر روی این خودرو ارائه می کرد، وضعیت راحتی خودرو بسیار بدتر از این می شد .
فنآوری های پیشرفته ایمنی به ماکسیما کمک کرده تا از رقیبان قدرش کمی پیشی بگیرد. نیسان خودروهای ارزشمند دیگری مانند سدان آلتیما و سدان های اسپرت اینفینیتی Q40/Q50 را نیز تولید می کند اما در این میان ماکسیما ماموریت ویژه ای دارد تا پرچم نیسان را بالا نگه داشته و نشان دهد که از تویوتا چیزی کم ندارد .
- 9
- 3