دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۴۰ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۱۳۹۶
دنیای خودرو

جک S3 خود را برای ورود به بازار ایران آماده می‌کند

حمله با شاخ گاو+ تصاویر

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,جک S3
کرمان موتور بالاخره پس از مدت‌ها رایزنی و اخبار ضد و نقیض، خود را برای عرضه دومین کراس اوور از JAC چین در ایران آماده می‌کند.

به گزارش خودرونویس،  جک S3 می‌آید تا با تکیه بر تصویر خوب برند JAC در ذهن خریدار ایرانی و اشتیاق شدید بازار به کراس اوور‌ها، رکوردی تازه در فروش را برای این خودروساز بخش خصوصی ثبت کند. به بهانه قطعی شدن عرضه این مدل در کشور، بار دیگر نگاهی به ویژگی‌ها و توانمندی‌های این خودرو خواهیم داشت.

 

 مروری بر سابقه جک در ایران

سال ۱۳۹۱ بود که کرمان موتور پس از عرضه موفقیت‌آمیز لیفان ۶۲۰، کم‌کم به روز‌های اوج خود باز می‌‌گشت. اگرچه جایگزینی شریک چینی با دوو موتورز، فولکس آلمان و هیوندای کره چندان خوشایند نبود، اما اقتضای آن روز‌ها این‌طور ایجاب می‌کرد که برای روشن نگه داشتن چراغ کارخانه، تن به همکاری با خودروسازان چینی داد. سال ۹۲، ناگهان کرمان موتور شریک دوم خود را معرفی کرد، فروش توجوی آغاز و جک(jac) به طور رسمی وارد بازار ایران شد.

 

ناشناخته بودن ستاره پنج پر چینی، عرضه و تبلیغات محدود از سوی کرمانی‌ها و حضور قدرتمند MVM با مدل ۳۱۵ به صورت همزمان در بازار، همگی دست به دست هم دادند تا در عمل از توجوی یک قربانی بسازند. حتی عرضه مدل سدان نیز نتوانست توجوی را روی نبض بازار نگه دارد. کرمان موتور چندی بعد این مدل را به‌صورت چراغ خاموش از خط تولید کنار گذاشت. چندی بعد کرمان موتور سدان جدیدی از جک را به بازار عرضه کرد. با عرضه مدل اتوماتیک J5 بود که ورق برای خودروساز چینی و شریک ایرانی‌اش برگشت. J5 اتوماتیک به برند جک در ایران معنا بخشید و در مقطعی به پادشاه سدان‌های جمع و جور در بازه ۶۰ میلیون تومانی بدل گشت.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,جک S3

سرانجام پای JAC S5 به‌ عنوان نخستین کراس‌اوور جک نیز به خطوط تولید کرمان باز شد. S5 با ظاهر شبیه به محصولات آئودی و هیوندای، موتور توربوشارژ قدرتمند، شتاب خیره کننده و کیفیت ساخت مطلوب جایگاه برند جک را در بازار به اوج رساند و حالا نوبت به S3 رسیده است.

 

 نقدی بر طراحی S3

طراحی S3 یک دوره بعد از مدل‌های اولیه J5 و S5 انجام شده است و زبان جدید طراحی جک را در روح خود دارد. سمبل شاخ گاو به ‌عنوان نماد جدید طراحی این شرکت در تمام محصولات آن به چشم می‌خورد و S3 نیز از این قاعده مستثنی نیست. در S3 طراح سعی کرده تا همان پیکره کلی S5 که از شاسی بلند‌‌‌‌های هیوندای به عاریت گرفته شده را حفظ کند، اما گویی در رعایت برخی جزییات ناکام مانده که این از پختگی طرح نهایی کاسته است! به‌عنوان مثال اوورهنگ (فاصله محور تا لبه سپر) زیاد جلو، ویل بیس(فاصله دو محور) کوتاه، رینگ‌های کوچک و نامتناسب با اندازه خودرو و استفاده زیاد از تزیینات کرومی را می‌توان نام برد. 

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,جک S3

با این حال چراغ‌های کشیده جلو با نواری از لامپ‌های روشنایی روز به همراه جلو‌پنجره بزرگ شش ضلعی جسارت ظاهری خوبی به S3 در این نما داده است.

 

 نگاهی به کابین و امکانات

با ورود به کابین خود را در فضایی متفاوت خواهید یافت. ترکیبی از المان‌های مدرن امروزی و مینیمال‌هایی برای اتاق یک شاسی بلند که در نهایت مورد پسند مشتری واقع می‌شوند. برخی از رسانه‌های چین دریچه‌های تهویه مطبوع و کنسول مرکزی آن را برگرفته از پورشه کاین می‌دانند! با این حال مواردی چون سبک نشانگر‌های پشت آمپر، غربیلک فرمان، نوار نقره‌ای جدا کننده بخش پایینی و بالایی داشبورد از یکدیگر و تودری‌ها، درست مشابه محصولات قبلی جک طراحی شده است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,جک S3

ارگونومی کابین خوب ارزیابی می‌شود و خبری از ازدیاد کلید‌ها روی کنسول نیست. در سمت راست دسته دنده نیز یک دستگیره به سبک سوپر اسپرت‌ها تعبیه شده است. جک برای این مدل افزون بر ظرفیت ۶۰۰ لیتری صندوق بار، فضا‌ها و باکس‌های متعدد در کابین برای قرار دادن وسایل تعبیه کرده است. جک، S3 را نیز به مانندS5 با هر دو تریم مشکی-مارون و تمام مشکی عرضه می‌کند که البته کرمان موتور در زمان عرضه S5 با واکنش‌های منفی خریداران نسبت به چرم مارون مواجه شد و فروش S5 را تنها به تزیینات مشکی محدود کرد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,جک S3

از امکانات رفاهی و ایمنی این کراس اوور شرقی می‌توان به کروز کنترل و محدود کننده سرعت، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی(ESP)، فرمان برقی (که منجر به کاهش مصرف سوخت تا ۰.۳ لیتر در هر صد کیلومتر می‌شود)، ترمز‌های دیسکی خنک شونده در هر چهار چرخ، چراغ‌های روشنایی روز، سیستم نشانگر فشار باد تایر‌ها(TPMS)، ۶ کیسه هوا، سیستم کمک حرکت در سربالایی(HAS)، پوشش چرم صندلی‌ها و فرمان، سیستم تهویه مطبوع خودکار، سانروف دو حالته برقی، رینگ اسپرت آلومینیومی و پروژکتور‌های جلو و عقب اشاره داشت.

 

ویژگی‌های فنی

در S3 خلاف S5، خبری از یک پیشرانه پرخوران و قدرتمند نیست و این بار جک همان سبک متداول چینی‌ها در انتخاب پیشرانه‌های کوچک را برای آن در پیش گرفته است. جک S3 از یک موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی به حجم دقیق ۱۴۹۹ سی‌سی و با بیشینه گشتاور ۱۴۶ نیوتن‌متر بهره می‌برد که در ترکیب با یک جعبه دنده CVT جدید تنها ۵.۹ لیتر بنزین را در ۱۰۰ کیلومتر جاده‌ای می‌سوزاند.

 

قدرت بالای پیشرانه در S3 فدای مصرف پایین سوخت شده تا آن را از هر جهت اقتصادی‌تر از نزدیک‌ترین رقیبان‌اش نشان دهد. اگرچه همین موتور کنون هم برای جابه‌جایی این کراس اوور ۱۵۹۵ کیلوگرمی در جهت نیاز‌های یک خانواده معمولی کافی و مفید به‌نظر می‌رسد. S3 افزون بر جعبه دنده CVT، با یک جعبه دنده ۶ سرعته دستی نیز در چین عرضه می‌شود که با توجه به سابقه تولید کرمان موتور، احتمال عرضه S3 در فاز نخست با جعبه دنده دستی وجود دارد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,جک S3

S3 در ایران چه خواهد کرد؟

با ورود S3 خانواده شاسی بلند‌های چینی با نشان S اعم از جک، هایما و بی‌وای‌دی کامل‌تر می‌شود. S3 پتانسیل بالایی برای جذب قشر جوان و تسخیر بازار دارد و با تکیه بر اعتبار برند جک، شبکه خدمات کرمان موتور، ظاهر جدید و متفاوت، اندازه مناسب، فضای بار زیاد و عطش شدید بازار به کراس‌اوور‌ها، می‌تواند خاطره خوش S5 را برای کرمان موتور تکرار کند. جک S3 با در نظر گرفتن قیمت پایه برحسب یوآن چین و دیگر هزینه‌های تولید، در محدود قیمت ۶۰ تا ۸۰ میلیون تومان بر حسب نوع جعبه دنده و سطح تجهیزات می‌ایستد که در این بازه لیفانX60 CVT، ام‌وی‌ام X33 S، چانگان CS35، هایما اس۷ دنده‌ای و به زودی پژو ۲۰۰۸ مقابل آن قرار می‌گیرند تا هریک در نوع خود، سلطنت کراس‌اوور‌های ارزان قیمت بازار را تصاحب کنند.

 

نوشته: سپهر عظیمی

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,جک S3 اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,جک S3
  • 21
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش