سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۸ - ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۵۳۴۳
دنیای خودرو

جگوار چگونه جگوار شد؟ +تصاویر

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار
از همه مدیران، مهندسان و مردان و زنانی که در طول بیش از ۹۰ سال به موفقیت خودروسازی جگوار کمک کرده‌اند هنوز نقش ویلیام لیونز بنیانگذار این کارخانه از همه پررنگ‌تر است.

به گزارش خودرو، ویلیام لیونز، (William Lyons) فرزند یک مهاجر ایرلندی در سال ۱۹۰۱ در بلک‌پول انگلستان به دنیا آمد.

 

پدرش فروشگاه لوازم موسیقی داشت اما خودش بعد از گرفتن یک مدرک مهندسی به فروشندگی پرداخت. او هنوز ۲۱ ساله نشده بود که بعد از آشنایی‌اش با ویلیام والمزلی (William Walmsley) کارخانه‌ای تاسیس کرد که بعداً به ساخت خودروهای جگوار پرداخت و تا ۷۱ سالگی به کارش ادامه داد.

 

اولین قدم در ساخت خودرو بعد از دیدن محصولات والمزلی برداشته شد. والمزلی موتورسیکلت‌های اضافه ارتش را می‌خرید و برای آن‌ها ساید کار درست می‌کرد و در بازار می‌فروخت.

 

لیونز جوان که عاشق موتورسیکلت بود، متوجه کیفیت خوب محصولات والمزلی و توانایی‌های ضعیف او در بازاریابی شد. او در سال ۱۹۲۲ با وامی ۵۰۰ پوندی کمپانی سایدکار سوالو (Swallow Sidecar Company) را در بلک‌پول تاسیس کرد و با او شریک شد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار

 

لیونز متوجه شده بود که این ساید‌کارها که با ورق‌های آلومینیومی ساخته می‌شد و از بهترین‌ها در بازار بود، همان محصولی است که به تقاضای خریدارانی که به چیزی بیشتر از یک موتورسیکلت نیاز دارند، اما ماشین نمی‌خواهند پاسخ می‌دهد.

 

بازار موتورسیکلت با سایدکار در بین دو جنگ جهانی رونق زیادی داشت، اما با‌عرضه آستین ۷ که خودرویی ارزان‌قیمت بود این بازار به شدت ضربه خورد. آستین ۷، علاوه بر قیمت ارزان ماشین خوبی بود و هزینه نگهداری آن هم کم بود. به همین دلیل بیشتر خریداران بالقوه سایدکار را به سوی خود جلب کرد و چندی نگذشت که همه در خیابان آستین سون سوار می‌شدند.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار

 

لیونز در مواجه با چنین رقیب سختی دوباره به ذهن‌خوانی بازار و مشتریان خودرو پرداخت و متوجه شد که در بازار خریدارانی هستند که می‌خواهند ماشینی با قیمت مناسب داشته باشند اما در چشم مردم به عنوان آستین سون سوار دیده نشوند. او با هدف جلب چنین خریدارانی، یک خودروی شیک دو نفره بر روی شاسی آستین سون ساخت و آن را آستین سون سوالو نامید.

 

ترکیب موفق شاسی خوب آستین و بدنه زیبایی که لیونز ساخته بود باعث شد تا برتی هنلی، از فروشندگان سرشناس خودرو در بریتانیا ۵۰۰ دستگاه از این ماشین سفارش دهد. با اینکه قیمت ماشین تنها اندکی از آستین سون بیشتر بود اما مردم با سوار شدن بر آن می‌توانستند وضعیت بد اقتصادی دهه ۲۰ و اوایل دهه ۳۰ میلادی را برای مدت کوتاهی هم که شده فراموش کنند و خود را در بین دوستان و همشهری‌هایشان متفاوت نشان دهند.

 

موفقیت آستین ۷ سوالو آنقدر زیاد بود که لیونز با همین روش یک سدان بزرگ‌تر بر روی شاسی موریس کولی ساخت و به بازار عرضه کرد. تا زمان برگزاری نمایشگاه خودروی لندن در سال ۱۹۲۹ برگزار شد، کارخانه لیونز چندین مدل دیگر براساس مدل‌های فیات تیپو ۵۰۹ ای، سوئیفت تن، و استاندارد بیگ ناین هم ساخت. ارائه رنگ‌های مختلف و امکانات لوکس باعث محوبیت همه این ماشین‌ها شده بود.

 

لیونز شخصاً از اینکه مجبور بود محصولاتش را بر روی شاسی خودروهای دیگر بسازد چندان راضی نبود اما با دیدن وضعیت صنعت خودرو در آن زمان و تعداد زیاد خودروسازان ورشکسته تصمیم گرفت روش پولساز و موفق خود را ادامه دهد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار جگوار اکس کی ۱۲۰

 

در تابستان ۱۹۳۱ دو مدل اسپرت کوپه اس‌اس ۱ و اس‌اس ۲ ساخته شد. نتیجه علاقه لیونز به ماشین‌هایی با ارتفاع کم و کاپوت کشیده باعث خلق خودروهایی زیبا شد که بسیار گرانتر از قیمتی که فروخته می‌شدند به نظر می‌آمدند. لیونز موتور را کمی عقب‌تر از حالت عادی روی شاسی می‌گذاشت و فنر‌ها را در کنار موتور قرار داده بود تا ارتفاع ماشین تا حد ممکن کاهش یابد. مدل اس‌اس ۱ که گرانتر بود هوادار زیادی داشت و محبوبیتش باعث شد مدل ارزانتر اس‌اس ۲ هم فروش بالایی داشته باشد.

 

لیونز در سال ۱۹۳۳ به این نتیجه رسید که حضور در مسابقات اتوموبیلرانی به شهرت و فروش محصولاتش کمک می‌کند. مدل اس‌اس ۱ اولین محصولی بود که به طور جدی در مسابقات شرکت کرد و سه دستگاه از این خودرو در مسابقات بسیار سخت آلپاین ترایال شرکت کرد و همین به شهرت بیشتر مدل‌های اس‌اس انجامید.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار

 

در سال ۱۹۳۴ ویلیام والمزلی علاقه‌اش را به ادامه همکاری با لیونز از دست داد و شرکت را ترک کرد. در غیاب او لیونز، ویلیام هینز (William Heynes)را به عنوان مهندس ارشد و هری وسلیک (Harry Weslake) را به عنوان طراح موتور استخدام کرد. در همین حال کارخانه دو مدل اس‌اس ۱ ایرلاین سدان و اس‌اس ۹۰ را به بازار عرضه کرد.

 

مدل‌های کارخانه به تعداد و شهرتی رسیده بود که نامی در خور برایش انتخاب شود و نام جگوار در همین زمان انتخاب شد. اگرچه نام کارخانه همچنان اس‌اس باقی ماند اما محصولات آن با نام جگوار به بازار عرضه شد.

 

هینز و وسلیک موتور اس‌اس ۹۰ را دستکاری کردند و مدل اس‌اس ۱۰۰ را ساختند. این خودرو اکنون بهترین ماشین پیش از جنگ جهانی دوم جگوار است. جنگ مانع از تولید زیاد این خودرو شد و در طول جنگ جهانی دوم کارخانه جگوار به ساخت محصولات مورد نیاز ارتش مشغول شد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار جگوار اس‌اس ۱۰۰

 

در جریان شیفت‌های کاری در زمان جنگ، هینز موتوری طراحی کرد که آینده جگوار را دگرگون کرد. نام این موتور اکس‌کی بود. اکس‌کی شش سیلندر بود و ۱۶۰ اسب بخار نیرو تولید می‌کرد و برای اولین بار با مدل اکس‌کی ۱۲۰ به بازار عرضه شد. جالب است که موتورهای اکس‌کی با تغییراتی تا سال ۱۹۹۴ در جگوار استفاده می‌شد.

 

اکس‌کی۱۲۰ نه تنها بسیار زیبا بود بلکه حضورش در مسابقات له‌مان از سال ۱۹۵۰ به بعد باعث شد به خودرویی افسانه‌ای تبدیل شود. جگوار بعد از این ماشین دو مدل مسابقه‌ای سی-تایپ و دی-تایپ را ساخت و بعداً مدل‌های اکس‌کی‌ائی و اکس‌کی۸ به بازار عرضه شد.

 

مدیریت و کنترل کیفیت مدل‌های جگوار مخصوصاً بعد از بازنشستگی لیونز در سال ۱۹۷۲ رفته‌رفته سیر نزولی پیدا کرد و برای سال‌ها جگوار مسیر خود را در صنعت خودرو گم کرد. اکنون این کارخانه در کنار کارخانه لندروور تحت مالکیت شرکت هندی تاتا فعالیت می‌کند و مدیرانش می‌گویند هدفشان ادامه راه ویلیام لیونز است:‌ ساخت خودروهایی اسپرت که بسیار بیشتر از قیمتشان به خریداران امکانات بدهد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار
اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار
اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار
اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار
اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار
اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار
اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار
اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروسازی جگوار

 

 

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش